13
Feb

Najib Bawa Anak Felda Ke Luar Negara, Mazlan Aliman Nak Masuk Felda Pun Tak Lepas?

Sungguh membanggakan apabila saya mendapat tahu bahawa anak-anak Felda yang baru berumur belasan tahun telah diraikan dan diberi peluang keemasan untuk berada di England selama lebih tiga minggu bagi menimba pengalaman dari kelab bolasepak, Cardiff City.

Melalui Akademi Bolasepak Felda Kuantan yang diilhamkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak itu, sekumpulan remaja Felda telah di bawa ke sana oleh pemilik kelab bolasepak tersebut, Tan Sri Vincent Tan, untuk merasai pengalaman baru di sana.

Paling menarik, mereka begitu teruja dan bangga apabila melihat nama “Malaysia” tertulis di jersi kelab milik hartawan negara itu, melambangkan keharuman nama tanahair telah tersebar ke persada antarabangsa.

Begitulah di antara pengalaman yang dikongsi bersama beberapa remaja yang mengikuti program latihan bolasepak yang bermula pada 6 November lalu ketika ditemubual media sekembalinya mereka ke tanahair.

Melihat dari perkembangan yang berlaku terhadap anak-anak remaja Felda ini, nampaknya Felda bukan sahaja telah berkembang dari sudut pembangunan ekonominya.

Malah dari sudut kemajuan sukan dan pembangunan modal insan yang lebih luas pengalamannya turut menjadi salah satu transformasi yang dapat dilihat berlaku di dalam fasa pembangunan keseluruhan Felda.

Melihat perkembangan positif ini, saya terbayang pula wajah Mazlan Aliman yang masam mencuka setiap masa bersama ANAK yang sering menjadi “tunggangan” politik busuk hati pengacau Felda nombor satu negara itu.

Mazlan Aliman selalu menganjurkan pelbagai siri demonstrasi jalanan, khususnya di depan ibu pejabat Felda. Kononnya dia mendapat sokongan dari para peneroka di seluruh negara.

Tapi bila dilihat sari sudut kehadiran peserta demonstrasi yang menyertai Mazlan Aliman, boleh dikatakan tidak lebih dari 10 orang peneroka saja yang mampu “dikeldaikan” petualang Felda itu. Manakala selebihnya hanyalah orang PAS dari luar Felda yang menyebok saja.

Pendek kata, Mazlan Aliman seolah-olah “syok sendiri” pula dengan “kekuatan”nya yang tak seberapa itu dan dia sebenarnya tidak mempunyai jiwa positif untuk bergerak maju melakukan perubahan kepada kehidupan anak-anak Felda.

Apa yang anak-anak Felda dapat kalau ikut Mazlan Aliman berdemo? Kalau setakat sebotol air mineral, sebungkus nasi kandar dan duit minyak motor RM10, rasanya lebih berbaloi jika anak-anak Felda itu tolong ibubapa mereka usahakan tanah rancangan.

Sekurang-kurangnya mereka dapat upah setimpal, keluar peluh sihat dan dapat pahala besar membantu membanting keringat menolong ibubapa mereka di kampung, bukan?

Lagipun saya percaya, banyak lagi aktiviti-aktiviti yang lebih berfaedah yang boleh dilakukan anak-anak Felda di sana. Malah, ada pula di kalangan mereka yang bernasib baik terpilih untuk luar negara seperti di Akademi Bolasepak Felda Kuantan itu, kan?

Anak-anak Felda sebenarnya sudah jauh maju ke depan. Hanya Mazlan Aliman dan “ANAK”nya yang masih terkebelakang dan kadang-kala mundur seribu tapak ke belakang. Semuanya gara-gara Mazlan Aliman yang ajar mereka…

cardiff city

Anak-anak Felda juga sudah berjaya ke luar negara melalui program-program Felda. Tapi Mazlan Aliman jangankan nak bawak “ANAK”nya ke luar negara, dia sendiri nak masuk tanah rancangan Felda pun dihalau para peneroka!

Nampak sangatlah Mazlan Aliman hanya membawa kecelakaan dan perkara negatif kepada seluruh warga Felda. Dari depan ibu pejabat Felda di Kuala Lumpur, hinggalah ke tanah-tanah gugusan Felda di seluruh pelosok negara, Mazlan Aliman tidak habis-habis membuat angkara.

Persoalannya, sampai bila? Sampai bila kita mahu membiarkan “parasit tegar” ini membawa “virus berpenyakit” kepada masyarakat Felda? Tolaklah Mazlan Aliman, saya yakin Felda akan aman selamanya, kan?

Ada 64 Comments setakat ini.

  • tony gunawan
    February 13th, 2013 at 3:01 PM

    saja nak pancing undi!
    berapa orang anak yang mampu dihantar ke luar negara!

  • DataCode
    February 13th, 2013 at 3:32 PM

    Anak Aliman mampu bagi apa?

  • jay
    February 13th, 2013 at 3:42 PM

    Anak Aliman hanya dapat menabur janji-janji samar…dan janji yang pasti untuk porak peranda

  • konceng
    February 13th, 2013 at 3:55 PM

    BAGI BONTOT SAJA WEH….HEHEHEHEHE!

  • DataCode
    February 13th, 2013 at 3:56 PM

    ha ha ha ha..

  • baba
    February 13th, 2013 at 4:18 PM

    anak aliman ni hanya mampu menjahanmkan masa depan anak2 felda saja

  • SebaikPerhiasan
    February 13th, 2013 at 9:47 PM

    Daripada berusaha mencari kelemahan org lain, lebih baik gunakan kemudahan yg disediakan utk memperbaiki diri sendiri dan kelemahan org lain.

  • WakKang
    February 13th, 2013 at 10:00 PM

    Tu baru kelabbola felda. Belum campur lagi yg dapat tajaan felda belajar di luar negara. Dan yg bertugas dengan felda diluar negara.
    Anak Aliman ada buat ape ?? Demo tepi jalan minum air paip ada la…
    Rentikan la kerja bodoh ko tu anak aliman oiiii!!!
    Orang felda tak ramai yg sebodoh ko, cuma mereka yg kecewa atas kesilapan sendiri je yg mungkin terpengaruh …..tu la … Felda suruh usahakan tanah, bukan pajak atau gadai …kan dah menyesal!!!! Nak salahkan felda plak!!

  • yeop
    February 13th, 2013 at 10:06 PM

    pancing undi ka..pancing babi ka..lu tony apa paduli.. selupa itu anuar pancing cina doll jugak..ada lu peduli ka..busuk punya mulut..gg tarak gosok punya..puuuikkk

  • PASpartyNGOK
    February 13th, 2013 at 10:12 PM

    Pancing undi dengan janji2 yg mampu ditepati adalah perkara yg harus utk dibuat. Diakhiran dari perbuatan pancing itu, kedua2 pihak dapat menafaatnya.

    Macamana pulak kalau beri manifesto dgn janji bintang dan bulan. Dihujung penantian semua terbukti kosong. Ini pembohongan namanya bukan pancing.

    Its a day light robbery. Malang ada segelintir rakyat negara kita yg memang kesukaan mereka ialah ditipu. Sama macam penipuan gores dan menang, skim cepat kaya /cepat bangsat dan tawaran jadi keldai dadah. Semua ini hanya membuktikan rakyat kita hobbynya ditipu. Tiada penipu jika tiada mangsa yg suka ditipu.

  • bangKano
    February 13th, 2013 at 10:33 PM

    Wooo…woo..woo…tony asyik mengawan….!!!

    Kat KL ni aku jumpa banyak poster & bunting siap ada gambaq Anuaq & Jijah tukih nakm tughun 1/2 harga petrol & barang barang.

    Tu kan pancing undi kan..kan..kan…? Tapi bila dah dapat kuasa depa lupa pada semua janji mengikut manifesto PRU12 dulu…Last last MB Selangor & PKR kena saman oleh ibu ibu tunggal melayu & india kat mahkamah apa ceghita ni tony kaki mengawan…?

    Cakap tak seghopa bikin….!!!

  • ku2
    February 13th, 2013 at 11:04 PM

    yang dihantar tu budak yang pandai main bola..takkan nak antar budak yang pandai main bontot macam ko..abislah g sana nanti jual jubo je..apa bodoh nya komen ko..macam siallllllllll..

  • ku2
    February 13th, 2013 at 11:05 PM

    anak aiman pandai melancap jelah macam bapaknya..huhuhu..melaancap pakai baju oren..

  • ku2
    February 13th, 2013 at 11:10 PM

    kalau nuaq jadi PM lupa semua janji dia sebab sibuk mengongkek amoi..nyondol bontot..silap2 jijah pun dia lupa..huhuhu

  • ku2
    February 13th, 2013 at 11:10 PM

    kalau nuaq jadi PM lupa semua janji dia sebab sibuk mengongkek amoi..nyondol bontot..silap2 jijah pun dia lupa..huhuhu

  • bujuk
    February 13th, 2013 at 11:10 PM

    ANAK kempen pada generasi felda supaya mereka boleh keluar negara sendiri dan bukan dengan EHSAN Vincent Tan. ANAK mahu felda boleh hantar waris felda ke seluruh dunia(bukan England saja). Bukan untuk main bola, tapi untuk BELAJAR dan MENGAJAR dalam pelbagai bidang. MISI dan VISI ANAK lebah besar dari apa yg. PM buat dengan EHSAN cina pelahap harta negara ni.

  • songkok
    February 13th, 2013 at 11:29 PM

    itu pasalla DAPigs buat rumah mampu milik rm400000 kat penang, sebab taknak duit kan? butohla bujuk dgn jubuk tak jauh bunyinye

  • alfie
    February 13th, 2013 at 11:41 PM

    Hairan lah orang orang BN ni! Masih duk buang masa nak pancing undi dengan macam macam cara.
    Bagi PR mereka dah focus kepada SATU objective secara collective untuk pilihanraya 13 ni.Selepas pengumuman SPR keluar sahaja semua penyokong PR iaitu 1/3 rakyat Malaysia melalui ‘dry run’ mereka BERSIH 1, BERSIH 2 dan juga HIMPUNAN RAKYAT akan mula rampasan kuasa through street demo and protest.Anwar dah bagi hint kepada penyokong nya melalui overseas mass media to prepare for this MOMENT. Bagi semua penyokong Anwar the GE13 results is NOT IMPORTANT ANYMORE sebab Datuk Ambiga dah kata result SPR tak boleh pakai and its been endorse by the Americans.
    Nampak nya Najib will be like the last ruler of the Ottoman empire who lost the kingdom to Queen Isabel and all he could do is just weep!!!!

  • raplahjingaa
    February 14th, 2013 at 1:14 AM

    Rampasan kuasa through street demo ??
    Anwar boleh bermimpi di siang hari…Najib bukan Assad or Ghaddafi, rakyaat Malaysia bukan orang Arab !

    Beberapa lama anwar boleh sustain street demo ? berapa lama orang cina boleh sustain tutup kedai ? or even kemusnahan harta benda mereka ?

    sorry I dont think so…anyway a wishful thinking…carry on, scumback !

  • Tasyahud Akhir
    February 14th, 2013 at 10:13 AM

    Inilah cita2 penghancur Islam di Malaysia. Rakyat Malaysia semua dah tahu yang itulah cita2 Anuwar, bukan kerana kemajuan, bukan kerana keadilan, bukan kerana membersihkan yang kotor atau kerana ketelusan tetapi lebih kepada menghancurkan apa yang telah tersedia.
    Seperti kata Alfie..”its been endorse by the Americans”… Siapa yang endorse tuan2??? itulah yahudi laknatullah..penghancur Islam, pemusnah empayar Islam dan pemusnah perpaduan Islam yang telah berjaya dibanyak negara2 Arab.
    Sama seperti dinegara Arab mereka akan hancurkan perpaduan agar mereka dapat menarah hasil minyak dan meletakkan proksi2 mereka disana. Lihat sahaja di negara2 yang bergolak sekarang? Siapa Assad, siapa Saddam, siapa Hosni? Mereka ini dahulunya adalah proksi Amerika yang telah berpaling tadah. Adakah negara mereka aman sekarang? jawapannya tidak

  • mel
    February 14th, 2013 at 12:18 PM

    ANAK Aliman bercita-cita nak jadi CEO Felda supaya tender semua diberi kepada sanak saudara serta sahabat baik. Itu saja motifnya.

  • alfie
    February 14th, 2013 at 1:19 PM

    Bro,adakah orang yang buat kacau saperti Ambiga di tangkap? jawapan nya NO! Ada kah si mamatKhalid yang sepak polis di tangkap? jawapan nya NO. Adakah gambar gambar 70+ orang yang disiarkan di TV3 yang terlibat dalam rusuhan Bersih 1 dan 2 di prosecute? jawapan nya NO. Adakah gambar orang yang membawa kanak kanak semasa Himpunan Rakyat yang di siar di TV di tangkap? Jawapan nya NO!
    Penyokong2 Anwar telah mengguna cara ala American untuk menjatuhkan kerajaan Najib. None of them were prosecuted or fine and ever Hishamuddin is now helpless,dia pun tak boleh buat apa since dah tak ada ISA.
    I see myself like a BLIND MAN listen to other blind people describing various part of an elephant. Saya dah duk dengar semua pihak party politik contrary you what believe Tasyahud Akhir,mereka yang duk kacau bilau dalam Bersih 1,2 & HR hidup mereka masih AMAN walau pun mereka kacau hidup kita.
    Anwar supporters HAS declared WAR on ALL BN supporters macam kita ni tapi kita tak SEDAR kalau BN kalah PRU kali ni kita akan di sembelih hidup hidup.
    This election result to them is not important ANYMORE but the day after the election IS.Mereka are just waiting to topple the government. Kalau orang Najib tak ada plan how to prepare for street violence lepas the election result mampus lah kita. If you ask me I dont think Najib has a plan nor does he think it will happen.

  • gambus
    February 14th, 2013 at 2:13 PM

    weii bujuk felda bawak tu kau ingat makan angin kaa??? dorang dah sah pergi belajar .. tu baru bola belum macam-macam lagi kakakaka

    Masuk pencacai najis PAS macam kau buat fitnah pasal pelahap harta negara , fitnah tipikal laa woiii , cari idea lain laa

  • bujuk
    February 14th, 2013 at 2:16 PM

    boleh sebut berapa pulak harga rumah mampu milik yg. pusat umumkan?

  • gambus
    February 14th, 2013 at 2:19 PM

    yaa saudara itulah kenyataannya hishamudin adalah seorang yang lembap …

    memancing undi untuk kebaikan rakyat adalah hanya cara yang terbaik sekarang ni , SEBABnya Pakatan sendiri takkan tunaikan segala janji-janji rasuah mereka.

    Malah telah dibuktikan JIKA PR tidak memenangi PRU13 ini , mereka akan membuat huru-hara yang lebih besar lagi , bagi mereka with or without rakyat mereka tetap akan buat huru hara!!!

    harapnya dengan kemenangan besar dalam PRU13 nanti memberikan keyakinan kepada kerajaan untuk mengambil tindakan undang-undang kepada lembu DAPigs ni … itupun kena ganti Hishamudin yang lemah tu dulu

  • bujuk
    February 14th, 2013 at 2:21 PM

    Dulu aku ada kata FELDA idea PAS, rupa2nya betul… Sinar harian tulis TunM kata masa TunRazak jadi PM, D.Asri jadi menteri tanah dan galian yg. bertanggungjawab pada felda. Jadi tak salah Mazlan Aliman masuk felda. Kalau dulu PAS d tendang kerana orang felda suka pada D.Asri, sekarang giliran UMNO pulak d tendang bila orang felda suka Mazlan.

  • gambus
    February 14th, 2013 at 2:48 PM

    kau ni bujuk memang manusia celaka , cakap berbelit dan menipu nombor satu .. bila masa pulak Tun M kata Felda tu idea PAS ??? muka taktau malu punya pencacai PAS

    Kepala hotak kau ni hanya tahu melacurkan agama Islam inilah jadinya , macam yang dikatakan Tun M , orang yang memperalatkan agama akan dimakan oleh agama !!!

  • bujuk
    February 14th, 2013 at 2:48 PM

    takkan felda yg. GAH sebagai pengeluar sawit terbesar dunia mintak ehsan vincent tan nak p england. Memalukan betul…. duit saham FGVH mana? Isa samad songlap ka…. hihihi.

  • bujuk
    February 14th, 2013 at 2:53 PM

    Memang la dia tak cakap camtu… tapi tentulah menteri yg. bertanggungjawab punya idea, takkan semua idea PM. Macam korang kata UIA, bank Islam tunM punya idea, tapi UIA d tubuh waktu Anwar jadi menteri pendidikan, bank Islam masa Anwar jadi menteri keuwangan. Yg. sah tunM buat projek IC pilihanraya waktu dia jadi menteri dalam negeri…. provoke sikit, boleh kan.

  • gambus
    February 14th, 2013 at 2:57 PM

    memang pencacai jee la kau ni bujuk .. takde otak ke kau ni ?? weiii kaki penipu , ni bukan pasal pergi england , kau ni cakap macam Nik ajis laa bebrbelit-belit , Cardiff City tu milik Vincent . Kan senang kelab felda timba pengalaman kat kelab milik anak Malaysia kat sana hahaha bebal laa kau bujuk

    Kau ni PGVH macam PAS kaa nak songlap duit dan guna duit sesuka hati !!! dasar penipu !

  • gambus
    February 14th, 2013 at 3:11 PM

    kau ni nak membohong dan buat fitnah pun checklaa pasal felda tu dulu dan macamana PAS diberi jawatan waktu tu hahaha

    kesian aku tengok kau ni tergeh-hegeh nak nama pasal UIA , Bank Islam tu semua .. aku tahu kau sanggup buat fitnah dan taktakut hukum Allah demi parti PAS , bujuk kau nak menipu camana pun akan terbongkar nanti

    Projek IC untuk pilihanraya?? hahaha sudahlaa bujuk itu cerita tahap Malaysian Chronicle , Mat Sabu dah dua kali kantoi menipu .. terbaru dia tuduh Timbalan Pengerusi SPR Dato wan Ahmad sebagai ketua projek IC pilihanraya sedangkan orang tu sendiri tak bekerja dengan SPR waktu tu hahahahahaha

    itulah tahap pemimpin PAS yang bahlol .. kalau dah pemimpin kaki penipu apatah lagi pencacai mereka

  • padi
    February 14th, 2013 at 10:28 PM

    Aku berani jamin la… Wan Ahmad tak berani SAMAN, takat gertak je lebih.

  • padi
    February 14th, 2013 at 10:45 PM

    Kalau takda apa keuntungan, mustahil Vincent nak bawak budak felda. Lagi baik dia bawak pemain M’sia buat perlawanan persahabatan ke… lagi GAH nama dia. Mana lagi besar felda dengan M’sia… apa vincent ni anak felda jugak ka?

  • gambus
    February 15th, 2013 at 1:37 AM

    inilah contoh pencacai PAS yang otak dia lebih kurang dengan Mat Sabu , telah nyata ia fitnah oleh Mat Sabu pun kau nak bangga lagi pasal fitnah tu .. PAS ajar kau macam ni ke

  • gambus
    February 15th, 2013 at 1:42 AM

    itulah cakap pencacai macam kau yang IQ rendah sama dengan Mat Sabu jee!!! Orang cerita nak kasi anak felda belajar dan maju kedepan , mmg pencacai ni kalau berbelit-belit dan menipu nombor satu ..

    Patutlaa dalam kes felda asyik nak menipu dan buat fitnah jee , pencacai betul kau ni

  • Man Min
    February 15th, 2013 at 10:11 AM

    jgn ckp pasal rumah mampu milik..malu PR nnt…kah kah…PPRT pon x pnh buat ade hati nk ckp perumahan mampu milik…kah kah kah..spe plak yg ckp nk turun cukai pintu tapi makin naik…datuk ko ke bujuk…??? cube pujuk bg free kan senang…kah kah… sape x suke free tapi juak2 ko ni ske janji manis last kne kencing manis rakyat dengan PgayR…

  • yusof
    February 15th, 2013 at 6:16 PM

    semalam ada ceramah pas,dekat simpang nak masuk pi ke kepayang dalam daerah bera,ia itu kawasan ismail sabri yaacob,aku saja pi ronda-ronda dengan kereta,aku tengok ada la kot 100 orang,kalau aku penyukong depa aku rasa cukup malu,tapi jenis binatang pas ni tak sedar diri macam lembu,tapi memang lembu pun dah kena cucuk hidung dengan dap.

  • jinkun
    February 15th, 2013 at 8:58 PM

    takde lah sampai 400k….kalau 400k tu bukan rmh mampu milik utk rakyat msia terutama melayu, yg tu rmh mampu milik utk tauke2 babi je….hal2 yg merugikan org melayu pun hangpa sokong. hang ni melayu ke tauke babi????

  • jinkun
    February 15th, 2013 at 9:01 PM

    dulu PR mmg janji kurangkan atau turunkan harga….tapi skrg dah ubah sikit….semua free….tol free….universiti free dan byk lg lah….aku duk risau sat lagi nuar umum lak cinadol free dan buntut free….kahkahkah

  • jinkun
    February 15th, 2013 at 9:16 PM

    hahahaha…pelawok..pelawok. FELDA idea PAS?????? kahkahkah….mungkin PETRONAS pun idea PAS gak psl tu la duk tuntut royalti kat petronas sedangkan depa pun tahu telaga minyak yg ditemui adalah luar kelantan. so kelantan takde hak nak tuntut royalti. Baca lah betul2 bujuk artikal TUN M atau kaji sejarah. FELDA ditubuhkan pd 1956 manakala PAS masuk BN selepas kejadian 13mei 69….lawok betul la hang ni bujuk….lawak bodoh. kahkahkah

  • Hamba Ar Rahman
    February 15th, 2013 at 9:24 PM

    Aikk….Bujuk dah ada nick Padi plak…apa hal tiba2 banyak plak nick kamu ni Bujuk…hehe

  • Hamba Ar Rahman
    February 15th, 2013 at 9:33 PM

    Saudara Alfie…saya faham kekhuatiran saudara itu…tapi kita masih ada army dan polis melayu…jika darurat…mereka2 ini harapnya akan memihak kepda kerajaan yang benar2 Islam…saya cuma bimbang jika bagai dikata….jika berlaku kekacauan…saya cuma bimbang campur tangan asing dari AS @ yahudi….yang memang hanya menunggu masa untuk masuk ke negara ini…melalui cara yang saudara gambarkan…jika ini berlaku kita akan jadi seperti IRaq…jika Anwar dan koncu2 nya berniat to topple the government…kemungkinan akan berlaku darurat..dan juga akan berlaku perang….kita semua berharap ia tidak berlaku….jika keadaan memaksa…melayu masih lagi ramai dan tak mungkin melayu2 ini akan berdiam diri…yang lari ke luar negara tentunya tidak ramai….maka yang tinggal pasti akan mempertahankan negara…lagi pula…orang Malaysia bukan seperti orang Arab…Thailand…etc…kita dah biasa hidup aman…ketegangan bukan pilihan dan kesukaan kita…wallahua’lam

  • Man Min
    February 15th, 2013 at 9:47 PM

    ye btol aku brani jamin anwar melukut ditepi gantang…kah kah kah…

  • Man Min
    February 15th, 2013 at 9:48 PM

    mmg pelik owg blajo satera dpt pikir mcm 2…kah kah kah…

  • DataCode
    February 15th, 2013 at 11:10 PM

    naya anak aliman asyik kena dengan anak felda,,,bila nak insaf

  • DataCode
    February 15th, 2013 at 11:13 PM

    pasal melukut ditepi gantang,yakin sangat akan terjadi,sebab sekarang ni PAS sudah dilihat sudah terkena hal tersebut,,

  • bujuk
    February 15th, 2013 at 11:36 PM

    Apa yg. fitnah?
    Sah-sah… pegawai JPN sebut bekerjasama dengan Wan Ahmad sediakan IC dan daftar SPR selain nama Megat Junid dan Aziz Shamsudin s/u tunM. maknanya Wan Ahmad terlibat secara langsung dalam isu pemberian IC pada warga asing untuk undi BN.

  • bujuk
    February 15th, 2013 at 11:48 PM

    Kalau macam tu… kenapa nama Tun Razak yg. terpahat sebagai penyumbang IDEA FELDA? Menteri pertama ialah YB Bahaman samsudin kemudian baru tun Razak. maknanya Idea FELDA ni idea Penjajah, sebab tanah melayu belum merdeka lagi. Kalau aku salah… hang memangnya tak betul. Walaupun d tubuh 1956 tapi felda pertama lurah bilut d buka 1958.

  • bujuk
    February 15th, 2013 at 11:51 PM

    hehehe… aku masuk nama bujuk tak lepas, so tukar kejap. Than dah boleh.. tak tau sebab apa.

  • bujuk
    February 15th, 2013 at 11:53 PM

    rumah kos rendah d s’gor dapat potongan 25%…. banyak tu. Mana ada tipu… kalau tipu saman la.

  • bujuk
    February 16th, 2013 at 12:01 AM

    Itu maknanya k’jaan sekarang bagi gaji rendah pada staff. Semua orang tahu pendapatan bawah rm3000 adalah miskin dan boleh dapat BR1M. Orang miskin hanya boleh beli rumah murah atau PPRT je… itulah taraf staff k’jaan, hang nak tau. Doktor dan engineer baru pun orang miskin, cikgu dan pegawai lain takyah cerita semua layak dapat BR1M. Yg. layak beli rumah mampu milik adalah mereka yg. pendapatan lebih rm5000 sebulan…. jadi k’jaan kena naikkan gaji atau naikkan nilai ringgit. Kalau dulu beza ringgit dengan dolar sin. dan brunei tak jauh sekarang dah tinggal separuh. Itu pun dok bangga pendapatan tinggi… kena tipu dengan UMNO je.

  • jinkun
    February 16th, 2013 at 3:22 AM

    kalau hang salah…hang memang tongong…kahkahkah. sebenaqnya aku malas nak bertujai ngan hang pasai hang telah tunjukkan tahap kebodohsombongan hang…dah la bodoh, sombong lak tu…kahkahkah. Baik hang baca balik komen hang…memang TONGONG lah…kahkahkah. BODO SOKMO, DOK PAYAH NOK NEBENG SANGAT LAH.

  • jinkun
    February 16th, 2013 at 3:30 AM

    APA KATA KALAU HANG SURUH JE NUAR NAIK KAN KOTE DIA PASTU SUMBAT DALAM BONTOT HANG…KAHKAHKAH. SEMBANG CAM ORG BODO…TAPI MEMANG HANG BODO PUN KAN??? KAHKAHKAH. TONGONG=BUJUK.

  • Gambus
    February 16th, 2013 at 1:20 PM

    dah idea penjajah pulak .. mmg sampah betul pencacai PAS ni , macam pemimpin mereka jugakkk .. kesian silap-silap lagi 20 tahun lembu-lembu ni boleh nak nama juga pasal bina putrajaya tu hahahaha

  • Gambus
    February 16th, 2013 at 1:27 PM

    kaki penipu macam kau ni bujuk , tak faham aku .. Dari sini aku taktahu camana pemahaman kau bila baca buku agama .. baca pasal IC tu pun dah nampak sifat huru hara kau …

    Mat Sabu memfitnah pemberian IC pada zaman Tun tu adalah dikepalai oleh Wan Ahmad , masa tu orang tu mana kerja dengan SPR lagi laa bodoh !! alasan mat sabu Wan Ahmad tak minta maaf ialah Wan Ahmad tak boleh saman dia?? kakakakaka ni mana punya undang-undang pemimpin tolol PAS pakai ???

    hahahahaha bujuk !! Pegawai JPN yang kena tangkap rasuah dan dikena ISA tu yang pemimpin Pakatan angkat jadi Wira ??? .. patutlahh Mat Sabu mampu jadi pemipin tertinggi PAS , sebab pencacai PAS semuanya bodoh IQ rendah hahahaha

  • bujuk
    February 16th, 2013 at 11:33 PM

    Apa bukti Wan Ahmad belum kerja SPR d zaman tunM? kalau jawatan Timb. Pengerusi SPR… boleh jadi betul. kerana zaman tunM dia s/u SPR.

  • bujuk
    February 16th, 2013 at 11:35 PM

    hang bagitau aku 1956 dah merdeka ke belum?

  • bujuk
    February 16th, 2013 at 11:37 PM

    bila macai umno gagal berhujah… kesian. Apakata tunjuk post hang pada anak/bini, kalau hang jantan la.

  • jinkun
    February 17th, 2013 at 12:33 AM

    sebelum jwp soalan hang, baik hang jwp dulu persoalan yg hang timbulkan. BETUL KE APA YANG HANG KATA FELDA TU IDEA PAS???

  • jinkun
    February 17th, 2013 at 12:47 AM

    MEMANG AKU TUNJUK PUN, MALAH BINI AKU ADA KAT SEBELAH AKU MASA POSTING KOMEN NI. BUKAN GAGAL BERHUJAH TAPI BILA BACA KOMEN HANG SAMPAI MELALUT-LALUT TU APA KES. SARANAN HANG AGAR KJAAN NAIKKAN NILAI RINGGIT…KAHKAHKAH…HANG INGAT SEMUDAH ABC JE KE NAK NAIKKAN NILAI RINGGIT???? TONGONGNYA HANG.

  • bujuk
    February 17th, 2013 at 10:54 PM

    aku akan jawap lepas hang jawap… hihihi.

  • bujuk
    February 17th, 2013 at 11:00 PM

    wah… hebatnya, 1keluarga boleh cerita lucah dan maki hamun. camni rupanya orang umno ajar keluarga, patutlah ketua wanita dan ketua pemuda d timpa rasuah masih kekal jawatan.

  • jinkun
    February 17th, 2013 at 11:46 PM

    hearsay lagi bujuk….habis ketua pembangang dah sah main chinadoll tak letak jawatan pun…tapi masa aku post komen tu bini aku ada gak kata…tak kesian ke kat hang… aku kata memang patut pun hang kena maki psl hang memang tongong. pastu bini aku kata kalau macam tu stiap kali aku post komen dia suruh aku maki hang tongong 27x….kahkahkah.

  • jinkun
    February 18th, 2013 at 12:10 AM

    ok aku jwp soalan hang….perjanjian kemerdekaan persekutuan tanah melayu dibuat pada 8 feb 1956, tetapi perisytiharan dibuat pada 31ogos 1957. so apabila perjanjian telah ditandatangani bermakna sudah merdekalah…tak gitu. mesti ada sebab musabab kenapa lambat di isytihar, mungkin ambik masa utk peralihan. manakala FELDA tubuh pada 1 julai 1956. setlh perjanjian kemerdekaan telah ditandatangani. Manakala PAS bergabung ngan BN selepas 13mei 69….so lagi sekali aku tanya hang betul ke FELDA idea pas seperti yg hang kata tu???? kalau hang anak jantanlah…sila jwp…dan jgn jadi munafik…

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!


© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.