3
Sep

“Dinasti Lim” Wajar “Kembiri”kan Anthony Loke…

Saya tak tahulah orang lain, namun jika saya yang menerajui takhta “Dinasti Lim”, sudah tentu saya perintahkan Anthony Loke Siew Fook dijatuhkan hukuman “kembiri” dan dilarang sama sekali menjawat jawatan di dalam organisasi “chauvinis ultra kiasu”…

Bukan apa. Sebelum ini Anthony Loke ada berjanji akan mengemukakan sejumlah 500 surat asal yang telah ditandatangani oleh para perwakilan DAP sebelum pemilihan CEC parti itu yang diadakan pada akhir tahun lalu kepada pihak Pendaftar Pertubuhan (RoS).

Namun walaupun janji Setiausaha Organisasi DAP itu dilafazkan pada 19 Ogos lalu, dia masih dilaporkan gagal menunaikan janjinya itu. Pada saya, perkara itu mampu menjejaskan kreadibiliti dan imej bersih telus yang kononnya ada pada DAP, bukan?

Memang ada beberapa pihak sebelum ini yang tampil mendesak dan mencabar Anthony untuk menunaikan janjinya. Namun pada saya, apa yang Anthony nak tunaikan jika sememangnya surat asal tersebut tidak pernah wujud? Kalau tak wujud, macam mana dia nak serah pada RoS?

Saya yakin, jika surat itu wujud, tak payah didesak atau diberi tempoh seminggu. Dia janji nak serah pada RoS pada 19 Ogos (Isnin), esoknya 20 Ogos (Selasa) pun dia boleh serah terus pada RoS, bukan? Apa masalahnya sampai perlu surat itu “diperam”?

Cuma saya musykil, kenapa Anthony celupar mulut sangat sampai berani terlepas cakap nak serah surat itu pada RoS? Kalau dia bisukan diri, tidaklah DAP dituduh penipu dan pembohong besar dalam soal kontroversi pemilihan CEC itu, bukan?

Pada hemat saya, Anthony Loke sememangnya menjejaskan kreadibiliti DAP dan wajar dikenakan tindakan disiplin yang sepatutnya. Berani dia malulakan “Dinasti Lim” di depan rakyat Malaysia?

Saya harap, Anthony tidak bertindak bodoh dengan mereka-reka surat palsu untuk dikemukakan pada RoS. Bukan apa. Kalau “kantoi” kali kedua, mungkin DAP boleh diharamkan terus dari bumi Tanah Melayu ini, kan?

Penat-penat “Dinasti Lim” menyusun gerakan dengan bala tentera “kacang merah” yang menelan kos yang sangat tinggi, tiba-tiba Anthony Loke cuba meranapkan kreadibiliti DAP pula? Memang nak kena “sida-sida” DAP itu, kan?

Saya menyarankan agar Setiausahan Organisasi DAP itu rujuk segera pada “Maharaja” dan “Putera Mahkota” DAP untuk menyelesaikan masalah 500 pucuk surat yang ditandatangani oleh para perwakilan parti itu.

Saya yakin, Kit Siang dan Guan Eng punya helah untuk mengatasi masalah Anthony yang “over promise” berkenaan surat tersebut. Mungkin kali ini helahnya lebih senang memandangkan ia dijangka tidak melibatkan “microsoft excel” atau kiraan undi.

Lagipun, bala tentera upahan “kacang merah” juga dilaporkan begitu ampuh dan mahir menggunakan “photoshope”. Mungkin mereka mampu melakukan keajaiban untuk menutup malu “Dinasti Lim” sekeluarga…

Perkara ini bukan perkara main-main. Isu 500 pucuk surat itu adalah sesuatu yang serius dalam survival “Dinasti Lim” memandangkan ramai pula ahli akar umbi DAP yang dilaporkan sudah hilang keyakinan pada “Maharaja” dan “Putera Mahkota”nya.

Risau juga “Dinasti Lim” jika matlamat mereka untuk mengubah Tanah Melayu menjadi “Tanah Besar China ke-2” gagal disebabkan oleh Anthony Loke yang celupar, bukan? Mana DAP nak letak muka pada masyarakat Cina yang berjaya ditipu mereka selama ini, kan?

Ada 24 Comments setakat ini.

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 12:12 PM

    500 surat asal ditandatangani perwakilan perlu diberi ke ROS???

    Hm…hari tu ada article MYKMU tentang jemputan pada 500 ahli DAP di Selangor, tapi 100 org jer yg datang:

    http://www.mykmu.net/?p=34494

    Conincidence???

  • Anak_Nogori
    September 3rd, 2013 at 12:18 PM

    Mungkin Antony Loke mereka2 cerita ini utk menjadi hero dalam DAP..tapi bangkai gajah mana boleh ditutup dgn niru.

  • PASpartyNGOK
    September 3rd, 2013 at 1:04 PM

    Dengan kapasiti hanya 30% dari penduduk satu negara mana mungkin bangsa itu boleh mengubah identiti negara. 30% populasi itu pun bukan 30% penyokong kerana mereka jugak berbelah2, berpuak2. Untuk buat tak mungkin, untuk mimpi pun jangan.

    Mereka bangsa pandai berniaga, hakikat ini kita akui. Tetapi mereka bukan kaum yang terbijak atau paling pandai. Kerana antara mereka terdapat banyak otak karton yang lebih karton dari kaum lain.

    Mereka kuat menipu, tapi tipuan mereka sering ditempelak sehingga mereka tak ada ruang untuk berpusing. Kita bergaul tiap hari dengan kaum ini dan kita tahu benar siapa mereka.

  • tony gunawan
    September 3rd, 2013 at 1:07 PM

    umno lebih pandai buat tipu!
    pendatang haram boleh jadi pengundi!

  • Kayu
    September 3rd, 2013 at 1:07 PM

    Parti DOg And Pig patut ditukar nama jadi parti Bewak ,kerana dari atas sampai bawah semuanya lidah bercabang macam bewak.Kempen green Penang, tapi yang jadi red Penang kerana semua bukit dan hutan bakau habis ditarah dan disodok kroni -kroni parti Bewak ni..kalau masih ada manusia buta yang tak nampak sifat sebenar bewak-bewak ni cuba bawa mereka ini pergi melawat Penang untuk belajar macam mana nak jadidan kenal bewak lidah bercabang.

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 1:09 PM

    Ada bukti ka Tony!!!

  • Kayu
    September 3rd, 2013 at 1:10 PM

    DAP lagi pandai chinadol, gro dan ayam dari China boleh jadi ahli dan mengundi DAP.

  • randomsee
    September 3rd, 2013 at 1:15 PM

    parti yang kuat menipu….demi mengekalkan anak beranak

  • baba
    September 3rd, 2013 at 2:26 PM

    parti anak beranak ni paling hebat dalam malaysia, dia buat salah mcm mana pun, tetap baik di mata rakyat yg sokong pakatan.

  • alimedanbaru
    September 3rd, 2013 at 3:16 PM

    Anuar dan Dap sama saja , tektik kuno, dulu Anuar kata ada berlori dokumen dalam tangannya berkenaan rasuah pemimpin negara. Rupa-rupanya dokumen dia sendiri..agaknya dah buang kelaut, lepas tu senyap menikus!

    Aku rasa DAP ni tak perlu lah ada ahli berdaftar, cukuplah anak beranak Lim Kit Siang dan Karpal Singh saja. Lepas tu buatlah kempen promosi supaya bila ada PRU rakyat undi DAP dan DAP tetap milik dinasti Lim dan Karpal, dari dulu, kini dan sampai bila-baila pun!

  • badrole amin
    September 3rd, 2013 at 4:06 PM

    akibat memandai-memandai kata wujud 500 surat itu yg sebenarnya tak pernah wujud, semakin susah nampaknya ‘dinasti lim’ nak berkuntau tutup kelampauan bau taik DAPigs kepada rakyat tentang penipuan yg berlaku pada CEC

    apa yg pelik cai pakatan dan lembu pandai guling DAPigs macam si mooh dan si tony boleh kata bau taik DAPigs tu kemain sedap macam bau asap org bakar satay…teruk betul ‘sakit otak’ si mooh dan si tony, kesian!

    ——————————————————

    aku harap wartawan media(terutama arus perdana) tak berhenti bertanya pada anthony loke dimana dan bila nak tunjuk 500 surat itu

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 4:35 PM

    Oh yes…

    Wartawan media kena follow up kisah ni dgn Anthony Loke…

    Jgn bagi Anthony Loke ruang bernafas until he admit the truth…

  • gambus
    September 3rd, 2013 at 5:01 PM

    puak DAPigs yang menipu orang lain pulak dituduhnya , memang hebat menipu puak DAPigs ni

    Pendatang haram mengundi ??? yang puak DApigs tangkap semuanya orang india , Sabah dan Sarawak !!! takde bukti apapun !!! hahaha yang puak DAPigs kena maki lagi adalaa dengan RAKYAT MALAYSIA !

    woiii puak DAPigs ingat negara ni hanya puak kau jee kee yang duduk , yang keturunan india , rakyat Sabah dan Sarawak tu pun RAKYAT MALAYSIA jugak laa bodohh !!!

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 5:16 PM

    Sebagai org yg siuman, jika ada dokumen yg mengesahkan ada cerita rasuah berkaitan dgn pemimpin2 Negara, dia akan serahkan pada pihak polis untuk siasatan…

    Kalau org kurang siuman, dia akan dedahkan dokumen2 tu pada media, cuma the repercussion is akan ada dakwaan2 oleh org2 terbabit terhadap org yg dedahkan dokumen2 suilt…

    TAPI..kalau org mcm Nuar Berahi Al-Juburi sampai la ni tak dedahkan apa2 berkenaan dokumen2 ini, ada 3 kemungkinan:

    1) Jika dokumen wujud, dia nak ugut org2 tu supaya tunduk pada dia (which sampai la ni does not happen)
    2) Jika dokumen wujud, dia dah jual dokumen2 tu pada anasir2 luar yg akan menggunakan dokumen2 tu as leverage untuk ugut pemimpin2 ini (ada possibilities, but until now Malaysia still sovereign country, therefore another unlikely scenario)
    3) Dokumen tu mmg tak pernah wujud pun (yang aku sgt pasti scenario ini berlaku), mmg sah Nuar Berahi Al-Juburi mengidap penyakit “perasan hebat – Narcistic” dan sanggup tipu semata2 nak timbulkan imej dialah yg paling hebat, paling power, lalala

    Bagi aku no. 3, Nuar Berahi Al-Juburi dah GILA sebenarnya…

  • sireh ke gagang
    September 3rd, 2013 at 8:58 PM

    yang ramai jadi pendatang haram itu adalah cinabeng . cinabeng gro , cinabeng tukang urut . yang perasan bagus , dan tak sedar diri menumpang atas ihsan kebaikan bangsa melayu . SULTAN ,RAKYAT & PEMERINTAH bumi bertuah ini.

  • Hamba Ar Rahman
    September 3rd, 2013 at 9:05 PM

    alahai….yang datang naik tongkang dari China dulu…bukan semua nya datang cara betul….yg mana orang putih jemput….kira OK lah..tapi ramai juga yg seludup2 masuk celah2 tongkang dan masuk secara haram…ntahkan…salah sorang tu tok nenek moyang hang…..dan sekarang..semua pun dah dapat IC….termasuk hang juga….

  • Hamba Ar Rahman
    September 3rd, 2013 at 9:07 PM

    gila dan penasaran…..

  • Jambol
    September 4th, 2013 at 11:39 AM

    Dalam DAP, kredibiliti dan imej tak penting. Apa yang penting ialah mencipta isu-isu yang menimbulkan kebencian suatu kaum pada kaum lain.

    Tak perlu undi BN. Pembangunan, kemajuan dan khidmat masyarakat masih diberikan oleh BN kepada penyokong-penyokong pembangkang ! Sebab kerajaan kita ni tak ada kepala otak. Ramai menteri yang bahalul. Nak adil konon.

    Buat baik berpada-pada.

  • Topup
    September 4th, 2013 at 12:19 PM

    aku rasa kalau anuar pi buat ujian di klinik psikiatri grenti dia failed !

  • Anak Lenggong
    September 4th, 2013 at 4:09 PM

    Woi tony cina sialll…ngape tak tak ungkitkan cina DAP guna pendatang asing daripada cina untuk mengundi DAP serta PAS kelantan guna warga siam untuk mengundi PAS..

  • raplahjingaa
    September 4th, 2013 at 5:55 PM

    Pendatang haram ?? dey toni…atuk nenek hang dulu datang ke tanah melayu, siapa yang jemput ??? tak ada siapa jemput kan, tu kira pendatang haram la jugak !!

  • kekuda
    September 5th, 2013 at 4:48 PM

    Tony adalah buktinya… diakan org seberang, pemain badminton tersohor tu..

  • kekuda
    September 5th, 2013 at 4:49 PM

    tak pandai mengira pulak tu…

  • WTF
    September 5th, 2013 at 4:50 PM

    Hehehe…

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!


© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.