MYKMU.NET
Demi Islam, Untuk Melayu, Kerana mu Malaysia

SPR Perlu Saman 21 Rakyat Malaysia Yang Memfitnahnya Di Singapura

Oleh Zul Rawi & Kunta Kinte Melaysia

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) perlu memulakan saman malu ke atas sekumpulan 21 rakyat Malaysia yang ditahan di Singapura kerana didakwa berhimpun secara haram kerana membantah keputusan Pilihan Raya 2013.  Tindakan mereka menuduh terdapat penipuan dalam pilihan raya umum ke 13 merupakan satu fitnah dan bertujuan menjatuhkan maruah dan kredebiliti SPR.

Semalam, sekumpulan rakyat Malaysia yang majoritinya berbangsa Cina telah ditahan sekitar jam 4.50 petang kerana berhimpun secara haram di Merlion Park.

Tindakan mereka ini jelas sengaja mahu menimbulkan provokasi di negara luar seolah-olah ingin menunjukkan kerajaan Malaysia sebagai sebuah kerajaan yang penipu dalam mengendalikan pilihan raya.

Sedangkan sehingga hari ini tiada satu pun bukti penipuan dikemukakan. Cerita-cerita “black-out” dan  “pengundi hantu” dan telah banyak dibuktikan palsu dan direka-reka.

Kesemua 21 orang yang ditahan di Singapura tersebut perlu dipanggil pulang mempertahankan diri mereka di Mahkamah atau tarik sahaja kerakyatan mereka.


Posted by KuntaKinte Malaysia on May 12th, 2013 :: Filed under Utama
You can leave a response, or trackback from your own site.

23 Responses to “SPR Perlu Saman 21 Rakyat Malaysia Yang Memfitnahnya Di Singapura”

  1. santrang
    May 12th, 2013

    Elok dipanggil pulang mere a Yang terlibat dengandemontrasi di Singapore Bali ke Malaysia Dan dibicara di mahkamah, Dan kalau mere a enggan jalankan roses perlucutan kewarganegaraan Malaysia kepada mere a, suroh mere a cari negara lain untok mereka bernaung. Dasar tak tau diuntong, mengigit tangwn Yang memberi mereka makan. Cina rasis.

  2. alfie
    May 12th, 2013

    Yang buat tuduhan dalam negeri sendiri pun SPR tak berani in kan pulak nak saman kes kes yang di luar negeri.
    Polis dalam negeri pun tak berani ambil tindakan terhadap kaki kaki demo jalanan hanya mampu memberi amaran sampai berbuih air lior aje.
    Kita kena be realistic bahawa penyokong pembangkang tahu mengguna hak asasi mereka,nak pulak bantuan Bar Council yang menyokong mereka.
    Berapa kali kita dah tengok berita di TV3 dimana polis mencari ibu bapa yang membawa anak2 mereka di berhimpunan haram tetapi tak ada tindakan susulan.

  3. PASpartyNGOK
    May 12th, 2013

    Dalam benak mereka sudah disumbat.. 1) Penipuan dalam PRU, 2) Kerajaan amal Rasuah. Dua perkara ini sudah berjaya dihasut kedalam minda dan mereka akan terus hidup dengan mempercayai dakyah ini tanpa sebarang pembuktian.

    Ini cara doctrine asing yang ternyata digunakan dibanyak negara yang mereka proksikan. Diakhir cubaan mereka akan tercetus perang saudara, jugak saperti yg telah berlaku dibanyak negara dan sedang berlaku di- Syria.

    Sebenarnya inilah yang DAP and PKR harapkan.

  4. Hadi Suhaimi
    May 12th, 2013

    Dalam hal ini KDN kena tegas, hisamudin jgn lembik sangat, seolah olah takut dgn mereka yg terang2 melakukan kesalahan.

  5. Waris Mat Kilau
    May 12th, 2013

    Malaysia memerlukan seorang Menteri Dalam Negeri dan Ketus Polis Negara yang tegas, berwibawa dan amat penting berani dan tidak berkompromomi atau ‘no nonsense leader’. Contoh dizaman Tun M semasa beliau menjadi Menteri Dalam Negeri dan Tun Haniff, TS Rahim Nor dan TS Musa menjadi KPN. Hishammuddin has to go. Terlalu banyak sangat amaran. Habuk pun tarak!!!!. Inilah akibatnya bila ISA dimansuhkan.

  6. arjuna waspada
    May 12th, 2013

    Tindakkan dan sikap tegas pemerintah negeri kecil menjadi kayu ukur.
    sama juga saperti bermacam macam dasar lain yang cuba di pelajari olih PEM semenjak jadi P.EM pada 2008.
    Saya ucapkan Good Luck kapada 21 orang itu.saya harap budak yang belajar kat taiwan belajar lah dari peristiwa 21 orang.
    saya tak perlu syor apa apa kapada mahkamah majistrate di negara itu.
    Senator Nick Ostolia, belajar di sekolah negara itu.
    arjuna waspada
    changkat lobak

  7. Mamu Perak
    May 12th, 2013

    SPR kena saman:
    1. Anwar Ibrahim
    2.Dato Seri Hj Nizar( kopiah dah tertanggal sejak kawan dgn DAP)
    3. Semua pemilik akaun Facebook yg menyebarkan fitnah2 spt 3 peti undi dibawa lari di Putrajaya , pengundi Hantu Bangladesh dan macam macam lagi.
    4. Semua blogger blogger yang menyebarkan fitnah berkenaan SPR menipu.
    Pakai peguam luar yang berbayar yang tahu selok belok undang undang secara perperinci.

  8. baba
    May 12th, 2013

    spr memang patut saman setan2 tu dan kerajaan jgn dok bantu mereka yg kena tahna di singapore. berani buat sendiri tanggungla.

  9. syaa
    May 12th, 2013

    sokong.saman jer petualang petualang bangsa cilako ni

  10. syaa
    May 12th, 2013

    alhamdulillah.kebenaran pasti menang,penipuan pasti tewas.mejoriti rakyat malaysia menyokong dan memilih umno/bn.mejoriti rakyat malaysia tolak dan buang pakatan haram.alhamdulillah.

  11. gambus
    May 13th, 2013

    blackout yang ternyata fitnah itu juga yang puak Pakatan gunakan , muka-muka racist DAPigs yang kuat menipu dan memfitnah .. inilah yang diajar oleh keluarga racist DAPigs ini iaitu menipu dan terusss menipu !!!

  12. pasdaplaknat
    May 13th, 2013

    Blackout tu fitnah kering.. tp mcm mana boleh berjaya hasut begitu ramai rakyat percaya??
    mcm mana pihak kerajaan nk hadapi situasi hasutan berterusan ini. Anwar terus menghasut dan Cina2 laknat naikkan harga brg supaya perang saraf mereka menjadi.

    (Harga GULA telah dinaikkan oleh mereka menjadi RM2.90 di sekiter Selangor, harga GAS/tong difitnah jg)

    POLIS hnya menggertak shj..??? papagomo tu ancaman ke?

  13. pasdaplaknat
    May 13th, 2013

    check juga mungkin wujud salah laku di JPN-perang saraf pengundi hantu bangladesh kononnya tp ditakuti pelacor2 China yg jd pengundi hantu DAP melalui ejen2 tertentu dlm JPN.. sapa tahu.. rasuah boleh hncurkan negara..PR lh bapak RASUAH..

  14. JoY
    May 13th, 2013

    Yes. Mereka ni puaka jadian yg memfitnah sesuka hati..pagi2 bangun sampai malam mulut penuh kebencian dan agama mrk2 ni adalah tabur fitnah sesuka hati..kalau tak buat apa2 mrk2 ni makin menjadi2 dgn sikap tak bertanggungjawab ..dan akan bertambah2 ramai mrk ini.. Mesti dibawa ke muka pengadilan utk menjadi contoh agar budaya fitnah sesuka hati ini dikenakan tindakan saman.

    Lagi satu siapa2 yg ambil gmbr terbalikkan bendera Negara tu.. Setiap seorangnya TAMPAL nama mrk dlm internet spy malaysia tahu akan mrk2 tu..kalau mrk rasa tak ada salahnya gambar tu..apa salahnya kita pamirkan setiap mrk itu spy semua org tahu siapa mrk2 itu

  15. Anonymas
    May 13th, 2013

    lol baru tau negara mana bebas, negara sendiri atau negara orang? Dah kalah, kalahlah. Bangla yang dituduh bangla pun orang Malaysia berkulit gelap bukannya dari Bangladesh. Poyo jer geng baju itam ni.

    P.S. Negara depa tak selembut Hishamuddin. Strict. Sekali buat, masuk jel la engko…

  16. Anonymas
    May 13th, 2013

    haha yang tukang2 share dalam facebook takde masalah, kita print screen je, masukkan username. Sekor-sekor semua kena

  17. DataCode
    May 13th, 2013

    Beranikah kerajaan Malaysia ambil tindakan kepada rakyat Malaysia yang berdemo di s.pura..kih kih kih …tak percaya aku..

  18. Hamba Ar Rahman
    May 13th, 2013

    sangat setuju…jangan biarkan virus merebak…selama ini…main sedap aja facebook dan hentam….kita bagi sekali…baru depa tahu langit tinggi rendah..

  19. Hamba Ar Rahman
    May 13th, 2013

    ramai percaya???…tengoklah orang jenis macam mana yg percaya….dalam sebuah kelas kalau ambil SPM bukan semua dapat 9A…buku yang sama cikgu yang sama…tapi pencapaian dan pemahaman berbeza…sebb tu benda2 bodoh dan fitnah2 bodoh kering masih ada yg bebal yg percaya…

  20. Hamba Ar Rahman
    May 13th, 2013

    Kerajaan perlu bertindak tegas….jika lembik sangat aku rasa next PRU ramai penyokong yg akan deflect….sebb marah…

  21. WTF
    May 13th, 2013

    Padan muka kepada kesemua 21 orang yang ditahan.

    http://sg.news.yahoo.com/singapore-arrests-21-malaysians-election-protest-152141052.html

    Dah dtg kerja di Singapore, buat onar pulak ya. Padan muka, kemungkinan akan kena saman atau penjara atau kedua2nya.

    Work permit dan visa mereka sdg dikaji oleh kerajaan Singapura, whether to continue or terminated or not renewed in future. Majikan mereka also has been informed on this subject.

    Harap2 kerajaan Malaysia jgn masuk campur tindakan yg diambil oleh kerajaan Singapura, biar padan muka mereka.

  22. alfie
    May 14th, 2013

    Tengok news di TV3 semalam polis kita tengah cuba hendak bebaskan mereka dari tahanan walau pun Duta kita berkata mereka kena hormat undang2 Singapore dan hadapi tuduhan.

    Apa pun kalau mereka do bawak balik di sini kita tahu polis kita akan memberi mereka amaran jangan buat lagi.

  23. WTF
    May 14th, 2013

    Jikalau benar statement di atas, apa Duta Malaysia kata itu memang benar.

    Saya rakyat Malaysia, mencari rezeki di Singapura. Bila berada di Singapura, kenalah hormat undang2 Singapura.

    Begitu jugak sebaliknya bila rakyat Singapura berada di Malaysia, kenalah hormat undang2 Malaysia.

    Sebenarnya, kerajaan Malaysia jgn bagi muka pada mereka. Buang masa sahaja, bukan geng2 ni hargai apa jua jasa yang dicurahkan pd mereka.

Leave a Reply

Type your comment in the box below: