8
May

Azmin Akan Keluar PKR Jika Tidak Dipilih Menjadi MB Selangor

Krisis perlantikan Menteri Besar Selangor menjadi semakin menarik apabila Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat, YB Mohamed Azmin Ali, telah mengumumkan kepada para penyokong bahawa beliau akan meninggalkan PKR sekiranya tidak dipilih menjadi Menteri Besar Selangor.

Sehingga kini hanya tinggal Selangor dan Pahang belum menamakan calon Menteri Besar. Krisis di Selangor agak serius kerana DAP mahukan PKR yang hanya memenangi 14 kerusi untuk menjadi Menteri Besar berbanding Pas yang mempunyai 15 kerusi.

Dalam masa yang sama DAP tidak mahu Azmin sebagai Menteri Besar walaupun majoriti wakil rakyat PKR mahukannya. Sementara itu, sumber Istana dikatakan lebih menyukai calon Pas sebagai Menteri Besar.

Anwar sehingga kini masih belum berani menyelesaikan masalah di Selangor dan hanya menumpukan usaha untuk melumpuhkan kerajaan Persekutuan.

Tindakan Azmin ini telah dijangka setelah dalam twitternya semalam menyindir Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya bermuhasabah diri mengenai kekalahan dan jangan menyalahkan lain.

azmintwiter

Ada 43 Comments setakat ini.

  • Hamba Ar Rahman
    May 8th, 2013 at 4:19 PM

    Apa nak tunggu lagi Azmin…hang ni bijak…bertaubatlah…Allah sendiri suka orang yg bertaubat….then come back and join BN….kasi gegar u punya boss…lagi bagus….bring in all your supporters…kita kasi good fight sama DAP for the next election….

  • WTF
    May 8th, 2013 at 4:53 PM

    Uishhh… kalau Azmin nak bertaubat, baguslah

    Kalau keluar PKR, saya tak kisah, just to show ramai orang2 yang rapat dgn Anwar Ibrahim dah meninggalkannya

    Kalau masuk UMNO/BN, jangan dimintak bro, dengar cerita mamat ni pun geng2 LBGT jugak. Bahaya tu

  • PASpartyNGOK
    May 8th, 2013 at 4:57 PM

    Perbalahan serupa ini memang sudah kita jangka dari puak ini. Mereka street fighters tidak saperti BN yang mampu duduk bersemuka bermuafakat dengan semua terlibat didalam mencari jalan penyelesaian.

    BN tidak pernah dilihat saperti street fighters yang bukak silat bergadoh tepi jalan. Maruah orang BN sentiasa maintain hingga kehari ini, kerana street fighters semua sudah keluar buat hal sendiri.

    Azmin boleh jadi calun bebas kerana kita tak rasa dia berminat dengan UMno setelah berjuang dimedan perang sekian lama pakai senjata apa saja yang dicapai tangan. Masok Umno bermaana terpaksa bersalaman gengan Tun M semula. Damages have been done, untuk reconciallation payah sikit. Itu theory kita, tapi apa yang mustahil dalam politik ? Tiada..

  • baba
    May 8th, 2013 at 5:14 PM

    amin cuba nak ugut bos dia la, suruh lantik dia. tapi mana mamamt ni berani nak buat mcm tu…..gempaq saja. dia tau kalau dia keluar dia akan jadi sampah saja.

  • WTF
    May 8th, 2013 at 5:16 PM

    Tambahan,

    Tapi kalau Azmin nak join PAS, saya xder hal

  • Moohyideeeeen
    May 8th, 2013 at 7:20 PM

    Kesian kat UMNO, macam2 dia buat nak kuasai selangor. Siap ada cipta lagu lagi tu…

  • kukukambing
    May 8th, 2013 at 7:21 PM

    Kalau dia sudah bertaubat dan menyesal atas kesilapan nya baik dari segi moral atau pun politik,nothing is possible hatta Tun M pun boleh maaf kan dia .Apatah lagi DS najib.Jangan lupa pernah satu masa Tun menyayangi nya seperti anak sendiri

  • Mat Panjang
    May 8th, 2013 at 7:21 PM

    Azmi, Anwar, Nurul dan Hadi Awang kena baca buku atau tengok dan dengar CD “Riding The Tiger and Lee Kwan Yew” of PAP Singapore untuk meneruskan perjuangan.

    Jangan dibiarkan PKR dan PAS dijadikan “Tiger”. Apa jadi “Tiger” akhirnya?

  • alfie
    May 8th, 2013 at 8:40 PM

    Kelakar!!!!
    Baru tengok berita pukul 8. Polis Johor di fitnah dalam facebook bahawa mereka membawa bangsa asing dalam lori mereka untuk mengundi.
    Tindakan ketua polis Johor adalah membuat polis report. Awet bodoh sangat!!! Tangkap sahaja mereka.
    Papagomo mereka berani tanggap dan soal tetapi bloggers Pembangkang sapa pun tak berani tanggap takut lawyer human rights saman depa.
    Tak kah kartun bila polis di fitnah polis buat report.!!!!

  • raplahjingaa
    May 8th, 2013 at 8:52 PM

    Lagu mana moooo ? lagu Sabah nak hilang ke ? last sekali Sabah bagi pukulan maut kat pondan tua tu…la ni dia dok nyanyi lagu ” all by my self ” hahahaha

  • raplahjingaa
    May 8th, 2013 at 8:55 PM

    Tukar jer ketua polis negara, penyakit menteri KDN dah berjangkit dah…

    Kita perlu ketua polis yang tegas, no bullshit. Najib dok tunggu apa lagi ??

  • mamu
    May 8th, 2013 at 9:08 PM

    Ada juga KP polis mangkuk macam ni . Alahai.

  • bangKano
    May 8th, 2013 at 9:12 PM

    Apa ra bodo stetmen ni….. mesti la ada laporan polis baru la bertindak selanjut nya terhadap satu maklumat yang mungkin salah pada undang undang. Ni berkait ngan hasutan bukan main hentam keromo jerrr….!!!

  • norahim
    May 8th, 2013 at 9:26 PM

    Laporan yang dibuat oleh KP Johor adalah kesalahan fitnah dan dikategorikan kesalahan tak boleh tangkap/unseizable offence mengikut seksyen 499 Kanon Keseksaan. Sebab itulah laporan rasmi dibuat supaya siasatan rincian dapat dibuat terhadap maklumat tersebut. tindakan polis Johor bertepatan dengan kehendak undang-undang.

  • Tenggiling
    May 8th, 2013 at 9:36 PM

    Haaa… Kan dah terserlah!!! Mereka ni berpolitik bukan pun pasal rakyat, negara. Ni pasal nafsu dia je!! Nak jadi MB la, PM la. Muka tin sadin sekolah tak pass pun ada hati nak jadi MB ….puak PR ni memang jenis kaduk naik junjung, hipokrit!!M

  • Hamba Ar Rahman
    May 8th, 2013 at 9:37 PM

    Sebenarnya pada aku…kita bukan setakat perlukan polis yg tegas…tapi dalam keadaan negara berbilang kaum dan besar giler cabaran jenayahnya…kita perlukan polis yg brutal, samseng dan lebih kurang macam yg orang kita nak tangkap tu…baru kena buku dengan ruas…hanya samseng yg tahu menangkap samseng..huahuahuahua

  • Mat Panjang
    May 8th, 2013 at 9:41 PM

    Ada Polis report baru boleh siasat dan baru boleh ambil tindakan menangkap dan seterusnya mendakwa di Mahkamah. Dia ikut peraturan Undang-Undang CPClah.

    Yang tak tahu undang-undang ikur perasaan dan emosi sahaja dan terus tulis macam-macam di Facebook dll.

    Sampai masa the long arms of the law will come.

  • Kak N
    May 8th, 2013 at 9:56 PM

    bodoh la kau nie, mmg la kena buat report..kang kata salah guna kuasa, nak bukak siasatan, mesti ada report..

  • Kak N
    May 8th, 2013 at 9:57 PM

    terbaek…

  • bujuk
    May 8th, 2013 at 10:29 PM

    hehehehehhhhh…
    BN hanya ada 12 kerusi d s’gor, tapi nak sebok siapa MB s’gor. Sama juga DHA, tak sedar dia dah keluar PAS… masih nak atur YB PAS yg. layak jadi MB s’gor. UBN boleh duduk diam2 jaga negeri yg. korang menang dan m’sia. Biar PAS, PKR dan DAP urus s’gor… jangan risau InsyaAllah pru14 UBN belum mampu ambil s’gor.

  • bujuk
    May 8th, 2013 at 10:31 PM

    Polis pun tau siapa penipu PRU13. Tapi nak buat camna…

  • bujuk
    May 8th, 2013 at 10:35 PM

    Oooo.. yg. ulang tiap2 hari dalam tv tu yeeee…

  • Anonymas
    May 8th, 2013 at 10:56 PM

    “Jangan heret rakyat kalau kita sendiri gagal”

    Eh, ini nasihat untuk diri sendiri ke?

  • Anti bujuk
    May 8th, 2013 at 10:58 PM

    Si bujuk al juburi kalo aku kate bahalol mmg patut pon..aritu dah berangan nak menang…last2 kalah..tu yg si ANUwar meroyan tu..x dpt jadi PM..hahaha..padan muka..lain kali lah..jagalah negeri fuckatan yg penuh ngan umah urut n spa..bodoh nye al bujuk..

  • kesatria bujuk hitam
    May 8th, 2013 at 10:59 PM

    Tahniah saya ucapkan kepada PR kerana dapat mempertahankan Selangor. Saya ingin cadangkan kepada kerajaan negeri agar tukar motto kepada

    ‘KE ARAH NEGERI MAKSIAT’

    gluk…gluk….harga arak turun, air free, pusat urut bertambah, maksiat menjadi-jadi, kandang ternakan babi bertambah

    HIDUP SELANGOR NEGERI SERAMBI LAS VEGAS

  • raplahjingaa
    May 8th, 2013 at 11:00 PM

    hehe…hang tengok tv jugak buj ? baguslah tu banyak informasi !!

  • raplahjingaa
    May 8th, 2013 at 11:02 PM

    tu la…yang menipu pun kalah yang di tipu lagi la kalah..hehe

  • gambus
    May 9th, 2013 at 12:54 AM

    manusia macam azmin ni takkan bertaubat punya … dah macam anwar juga gilerr kuasa tak habis-habis

  • gambus
    May 9th, 2013 at 12:57 AM

    lain kali laa bujuk .. Siapa PM sekarang ?? hahahaha padan muka anwar

  • gambus
    May 9th, 2013 at 12:59 AM

    aku nak tgk selangor ni hapuskan disko , kedai nombor dan rumah urut … mesti halal dibawah PAS !

  • gambus
    May 9th, 2013 at 1:01 AM

    cakap orang meroyan macam ni laa

  • gambus
    May 9th, 2013 at 1:03 AM

    Nak tgk PAS haramkan disko atau rumah urut atau kedai nombor kat selangor tu .. atau PAS dah cop halal !!!

    Kalau dah penjual agama , apa yang bleh diharap !

  • Ahrijal
    May 9th, 2013 at 7:49 AM

    elok sgtlah azmin keluar. Barulah tahu sape ikhlas dan sape jenis gile kuasa. Yg gila kuasa ni layak dok dalam Be eNd je.

  • acikemete
    May 9th, 2013 at 8:05 AM

    Tapi BN tak mengamok walaupun kalah. Si Nuar tidak dapat terima ketentuan Tuhan. Lagu Sabah Kan Hilang yg didendangkan tu nampaknya memakan diri.

  • bujuk
    May 9th, 2013 at 2:36 PM

    Nak tanya je…. saje2.
    Kenapa ramai sangat berkenan nama bujuk, takda sapa minat nama gambus ka, raplajingga ka, PDL ka. Bukan apa, susah nak kenal… bukan ada rupa.

  • bujuk
    May 9th, 2013 at 2:38 PM

    PM yg. kalah… pengerusi BN s’gor yg. paling teruk kalah Pilihanraya.

  • raplahjingaa
    May 9th, 2013 at 3:19 PM

    Terima lah kenyataan buj….perit, aku tau !

  • raplahjingaa
    May 9th, 2013 at 3:21 PM

    hang dah jadi artis penghibur buj…lagi mau tanya.

  • rufel
    May 9th, 2013 at 4:04 PM

    Org PKR sama dengan UMNO…. susah nak predict… Jom Join jemaah

  • Hamba Ar Rahman
    May 9th, 2013 at 4:16 PM

    Hang bubuh nama Bujuk…ramai lah yg berkenan…cuba hang bubuh nama ‘Busuk’….try tengok..ada tak yg suka…hehe

  • raplahjingaa
    May 9th, 2013 at 6:54 PM

    Jemaah apa tu chek ?? jemaah haji ??..Insyaalah.

Who Linked To This Post?

  1. AZMIN AKAN KELUAR PKR JIKA TIDAK DIPILIH MENJADI MB SELANGOR | The Posto – Malaysia News, Opinion & Commentary
  2. PAS sememangnya Kuda Tunggangan PKR dan DAP jika Beri Kerusi MB pada Azmin | http://rmf7.wordpress.com

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!


© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.