MYKMU.NET
Demi Islam, Untuk Melayu, Kerana mu Malaysia

Azmin Akan Keluar PKR Jika Tidak Dipilih Menjadi MB Selangor

Krisis perlantikan Menteri Besar Selangor menjadi semakin menarik apabila Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat, YB Mohamed Azmin Ali, telah mengumumkan kepada para penyokong bahawa beliau akan meninggalkan PKR sekiranya tidak dipilih menjadi Menteri Besar Selangor.

Sehingga kini hanya tinggal Selangor dan Pahang belum menamakan calon Menteri Besar. Krisis di Selangor agak serius kerana DAP mahukan PKR yang hanya memenangi 14 kerusi untuk menjadi Menteri Besar berbanding Pas yang mempunyai 15 kerusi.

Dalam masa yang sama DAP tidak mahu Azmin sebagai Menteri Besar walaupun majoriti wakil rakyat PKR mahukannya. Sementara itu, sumber Istana dikatakan lebih menyukai calon Pas sebagai Menteri Besar.

Anwar sehingga kini masih belum berani menyelesaikan masalah di Selangor dan hanya menumpukan usaha untuk melumpuhkan kerajaan Persekutuan.

Tindakan Azmin ini telah dijangka setelah dalam twitternya semalam menyindir Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya bermuhasabah diri mengenai kekalahan dan jangan menyalahkan lain.

azmintwiter


Posted by KuntaKinte Malaysia on May 8th, 2013 :: Filed under Utama
You can leave a response, or trackback from your own site.

43 Responses to “Azmin Akan Keluar PKR Jika Tidak Dipilih Menjadi MB Selangor”

  1. Hamba Ar Rahman
    May 8th, 2013

    Apa nak tunggu lagi Azmin…hang ni bijak…bertaubatlah…Allah sendiri suka orang yg bertaubat….then come back and join BN….kasi gegar u punya boss…lagi bagus….bring in all your supporters…kita kasi good fight sama DAP for the next election….

  2. WTF
    May 8th, 2013

    Uishhh… kalau Azmin nak bertaubat, baguslah

    Kalau keluar PKR, saya tak kisah, just to show ramai orang2 yang rapat dgn Anwar Ibrahim dah meninggalkannya

    Kalau masuk UMNO/BN, jangan dimintak bro, dengar cerita mamat ni pun geng2 LBGT jugak. Bahaya tu

  3. PASpartyNGOK
    May 8th, 2013

    Perbalahan serupa ini memang sudah kita jangka dari puak ini. Mereka street fighters tidak saperti BN yang mampu duduk bersemuka bermuafakat dengan semua terlibat didalam mencari jalan penyelesaian.

    BN tidak pernah dilihat saperti street fighters yang bukak silat bergadoh tepi jalan. Maruah orang BN sentiasa maintain hingga kehari ini, kerana street fighters semua sudah keluar buat hal sendiri.

    Azmin boleh jadi calun bebas kerana kita tak rasa dia berminat dengan UMno setelah berjuang dimedan perang sekian lama pakai senjata apa saja yang dicapai tangan. Masok Umno bermaana terpaksa bersalaman gengan Tun M semula. Damages have been done, untuk reconciallation payah sikit. Itu theory kita, tapi apa yang mustahil dalam politik ? Tiada..

  4. baba
    May 8th, 2013

    amin cuba nak ugut bos dia la, suruh lantik dia. tapi mana mamamt ni berani nak buat mcm tu…..gempaq saja. dia tau kalau dia keluar dia akan jadi sampah saja.

  5. WTF
    May 8th, 2013

    Tambahan,

    Tapi kalau Azmin nak join PAS, saya xder hal

  6. [...]  Sumber: mykmu [...]

  7. [...] Azmin Akan Keluar PKR Jika Tidak Dipilih Menjadi MB Selangor [...]

  8. Moohyideeeeen
    May 8th, 2013

    Kesian kat UMNO, macam2 dia buat nak kuasai selangor. Siap ada cipta lagu lagi tu…

  9. kukukambing
    May 8th, 2013

    Kalau dia sudah bertaubat dan menyesal atas kesilapan nya baik dari segi moral atau pun politik,nothing is possible hatta Tun M pun boleh maaf kan dia .Apatah lagi DS najib.Jangan lupa pernah satu masa Tun menyayangi nya seperti anak sendiri

  10. Mat Panjang
    May 8th, 2013

    Azmi, Anwar, Nurul dan Hadi Awang kena baca buku atau tengok dan dengar CD “Riding The Tiger and Lee Kwan Yew” of PAP Singapore untuk meneruskan perjuangan.

    Jangan dibiarkan PKR dan PAS dijadikan “Tiger”. Apa jadi “Tiger” akhirnya?

  11. alfie
    May 8th, 2013

    Kelakar!!!!
    Baru tengok berita pukul 8. Polis Johor di fitnah dalam facebook bahawa mereka membawa bangsa asing dalam lori mereka untuk mengundi.
    Tindakan ketua polis Johor adalah membuat polis report. Awet bodoh sangat!!! Tangkap sahaja mereka.
    Papagomo mereka berani tanggap dan soal tetapi bloggers Pembangkang sapa pun tak berani tanggap takut lawyer human rights saman depa.
    Tak kah kartun bila polis di fitnah polis buat report.!!!!

  12. raplahjingaa
    May 8th, 2013

    Lagu mana moooo ? lagu Sabah nak hilang ke ? last sekali Sabah bagi pukulan maut kat pondan tua tu…la ni dia dok nyanyi lagu ” all by my self ” hahahaha

  13. raplahjingaa
    May 8th, 2013

    Tukar jer ketua polis negara, penyakit menteri KDN dah berjangkit dah…

    Kita perlu ketua polis yang tegas, no bullshit. Najib dok tunggu apa lagi ??

  14. mamu
    May 8th, 2013

    Ada juga KP polis mangkuk macam ni . Alahai.

  15. bangKano
    May 8th, 2013

    Apa ra bodo stetmen ni….. mesti la ada laporan polis baru la bertindak selanjut nya terhadap satu maklumat yang mungkin salah pada undang undang. Ni berkait ngan hasutan bukan main hentam keromo jerrr….!!!

  16. norahim
    May 8th, 2013

    Laporan yang dibuat oleh KP Johor adalah kesalahan fitnah dan dikategorikan kesalahan tak boleh tangkap/unseizable offence mengikut seksyen 499 Kanon Keseksaan. Sebab itulah laporan rasmi dibuat supaya siasatan rincian dapat dibuat terhadap maklumat tersebut. tindakan polis Johor bertepatan dengan kehendak undang-undang.

  17. Tenggiling
    May 8th, 2013

    Haaa… Kan dah terserlah!!! Mereka ni berpolitik bukan pun pasal rakyat, negara. Ni pasal nafsu dia je!! Nak jadi MB la, PM la. Muka tin sadin sekolah tak pass pun ada hati nak jadi MB ….puak PR ni memang jenis kaduk naik junjung, hipokrit!!M

  18. Hamba Ar Rahman
    May 8th, 2013

    Sebenarnya pada aku…kita bukan setakat perlukan polis yg tegas…tapi dalam keadaan negara berbilang kaum dan besar giler cabaran jenayahnya…kita perlukan polis yg brutal, samseng dan lebih kurang macam yg orang kita nak tangkap tu…baru kena buku dengan ruas…hanya samseng yg tahu menangkap samseng..huahuahuahua

  19. Mat Panjang
    May 8th, 2013

    Ada Polis report baru boleh siasat dan baru boleh ambil tindakan menangkap dan seterusnya mendakwa di Mahkamah. Dia ikut peraturan Undang-Undang CPClah.

    Yang tak tahu undang-undang ikur perasaan dan emosi sahaja dan terus tulis macam-macam di Facebook dll.

    Sampai masa the long arms of the law will come.

  20. Kak N
    May 8th, 2013

    bodoh la kau nie, mmg la kena buat report..kang kata salah guna kuasa, nak bukak siasatan, mesti ada report..

  21. Kak N
    May 8th, 2013

    terbaek…

  22. bujuk
    May 8th, 2013

    hehehehehhhhh…
    BN hanya ada 12 kerusi d s’gor, tapi nak sebok siapa MB s’gor. Sama juga DHA, tak sedar dia dah keluar PAS… masih nak atur YB PAS yg. layak jadi MB s’gor. UBN boleh duduk diam2 jaga negeri yg. korang menang dan m’sia. Biar PAS, PKR dan DAP urus s’gor… jangan risau InsyaAllah pru14 UBN belum mampu ambil s’gor.

  23. bujuk
    May 8th, 2013

    Polis pun tau siapa penipu PRU13. Tapi nak buat camna…

  24. bujuk
    May 8th, 2013

    Oooo.. yg. ulang tiap2 hari dalam tv tu yeeee…

  25. Anonymas
    May 8th, 2013

    “Jangan heret rakyat kalau kita sendiri gagal”

    Eh, ini nasihat untuk diri sendiri ke?

  26. Anti bujuk
    May 8th, 2013

    Si bujuk al juburi kalo aku kate bahalol mmg patut pon..aritu dah berangan nak menang…last2 kalah..tu yg si ANUwar meroyan tu..x dpt jadi PM..hahaha..padan muka..lain kali lah..jagalah negeri fuckatan yg penuh ngan umah urut n spa..bodoh nye al bujuk..

  27. kesatria bujuk hitam
    May 8th, 2013

    Tahniah saya ucapkan kepada PR kerana dapat mempertahankan Selangor. Saya ingin cadangkan kepada kerajaan negeri agar tukar motto kepada

    ‘KE ARAH NEGERI MAKSIAT’

    gluk…gluk….harga arak turun, air free, pusat urut bertambah, maksiat menjadi-jadi, kandang ternakan babi bertambah

    HIDUP SELANGOR NEGERI SERAMBI LAS VEGAS

  28. raplahjingaa
    May 8th, 2013

    hehe…hang tengok tv jugak buj ? baguslah tu banyak informasi !!

  29. raplahjingaa
    May 8th, 2013

    tu la…yang menipu pun kalah yang di tipu lagi la kalah..hehe

  30. gambus
    May 9th, 2013

    manusia macam azmin ni takkan bertaubat punya … dah macam anwar juga gilerr kuasa tak habis-habis

  31. gambus
    May 9th, 2013

    lain kali laa bujuk .. Siapa PM sekarang ?? hahahaha padan muka anwar

  32. gambus
    May 9th, 2013

    aku nak tgk selangor ni hapuskan disko , kedai nombor dan rumah urut … mesti halal dibawah PAS !

  33. gambus
    May 9th, 2013

    cakap orang meroyan macam ni laa

  34. gambus
    May 9th, 2013

    Nak tgk PAS haramkan disko atau rumah urut atau kedai nombor kat selangor tu .. atau PAS dah cop halal !!!

    Kalau dah penjual agama , apa yang bleh diharap !

  35. Ahrijal
    May 9th, 2013

    elok sgtlah azmin keluar. Barulah tahu sape ikhlas dan sape jenis gile kuasa. Yg gila kuasa ni layak dok dalam Be eNd je.

  36. acikemete
    May 9th, 2013

    Tapi BN tak mengamok walaupun kalah. Si Nuar tidak dapat terima ketentuan Tuhan. Lagu Sabah Kan Hilang yg didendangkan tu nampaknya memakan diri.

  37. bujuk
    May 9th, 2013

    Nak tanya je…. saje2.
    Kenapa ramai sangat berkenan nama bujuk, takda sapa minat nama gambus ka, raplajingga ka, PDL ka. Bukan apa, susah nak kenal… bukan ada rupa.

  38. bujuk
    May 9th, 2013

    PM yg. kalah… pengerusi BN s’gor yg. paling teruk kalah Pilihanraya.

  39. raplahjingaa
    May 9th, 2013

    Terima lah kenyataan buj….perit, aku tau !

  40. raplahjingaa
    May 9th, 2013

    hang dah jadi artis penghibur buj…lagi mau tanya.

  41. rufel
    May 9th, 2013

    Org PKR sama dengan UMNO…. susah nak predict… Jom Join jemaah

  42. Hamba Ar Rahman
    May 9th, 2013

    Hang bubuh nama Bujuk…ramai lah yg berkenan…cuba hang bubuh nama ‘Busuk’….try tengok..ada tak yg suka…hehe

  43. raplahjingaa
    May 9th, 2013

    Jemaah apa tu chek ?? jemaah haji ??..Insyaalah.

Leave a Reply

Type your comment in the box below: