MYKMU.NET
Demi Islam, Untuk Melayu, Kerana mu Malaysia

Krisis Air Selangor: Khalid Guna Duit Rakyat Untuk Tipu Rakyat!

Baru-baru ini saya telah menerima kiriman emel dari pembaca mengenai pengedaran 500 ribu risalah “tukang bodek Khalid Ibrahim”, Selangorku, yang memaparkan tentang isu air yang kini menghantui rakyat di negeri termaju itu.

Risalah tersebut bertajuk “Membongkar Rahsia Krisis Air Selangor”, namun apabila diteliti, tiada satu pun rahsia yang didedahkan di dalamnya melainkan satu lagi siri pembohongan mutlak Menteri Besar Selangor itu kepada rakyat di sekitar Lembah Klang.

Di dalam risalah berkenaan, Abdul Khalid “Gagap” tanpa rasa malu menyatakan bahawa “Kerajaan Selangor memberi jaminan bahawa bekalan air terawat adalah mencukupi untuk kegunaan rakyat Selangor”.

Kenyataan itu bermaksud bahawa Khalid dan Kerajaan Pakatan Haram Selangor menjamin bahawa rakyat di negeri itu tidak akan mengalami sebarang masalah bekalan air bersih.

Persoalannya, apakah Khalid “Gagap” fikir rakyat Selangor itu semuanya boleh diperbodohkan seperti PAS yang bagaikan “lembu dicucuk hidung” dan menurut apa yang dia katakan?

Jaminan jenis apa yang Khalid maksudkan apabila rakyat di sekitar Subang Jaya mengamuk sakan bila kawasan kediaman mereka yang terletak di lokasi yang pesat membangun itu sering mengalami gangguan air.

Rakaman berita di youtube di bawah adalah bukti rakyat Selangor di kawasan SS12 sehingga SS19…

ARVE Error: no video ID set

Bayangkan, walaupun tiap-tiap hari hujan, rakyat di sekitar Subang Jaya terpaksa menanggung sengsara akibat gangguan bekalan air bersih pada setiap hari! Anda semua boleh sabar dengan keadaan itu? Mau berak pun susah..!!!

Jadi, di mana perginya jaminan Khalid “Gagap” di dalam 500 ribu risalah yang dia edarkan? Atau risalah-risalah berkenaan tidak lebih dari pembohongan terbesar Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor?

Sudahlah Khalid menganiaya rakyat Selangor dengan gagal menyediakan bekalan air bersih, dia tipu pula rakyatnya dengan propaganda ratusan ribu risalah yang dipercayai dicetak dengan menggunakan wang rakyat Selangor sendiri!

Lebih berdosa lagi, Khalid turut cuba menipu rakyat dengan mengatakan bahawa “harga air akan naik 100% selepas Langat 2 siap kerana rakyat terpaksa bayar balik kos pembinaannya”. Ini adalah satu lagi penipuan terbesar Khalid “Gagap”!

Siapa yang mengawal harga tarif air di Selangor? Tidak lain tidak bukan, yang mengawal harga air di negeri Selangor ialah Abdul Khalid “Gagap” dan konco-konconya di dalam Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor!

Menurut perjanjian konsesi air di Selangor, SYABAS layak untuk memohon kenaikan tarif air pada tahun 2009, namun permohonan syarikat konsesi itu dinafikan dan tidak diluluskan Abdul Khalid “Gagap”.

Ini bermaksud, tarif air dikawal sepenuhnya oleh Khalid “Gagap” sendiri dan bukannya dikawal oleh Kerajaan Pusat mahupun syarikat-syarikat konsesi air di negeri Selangor! Maka terserlah sungguh pembohongan Khalid “Gagap” di dalam risalah tersebut, kan?

Seperkara lagi, projek Langat 2 dibiayai sepenuhnya oleh Kerajaan Pusat. Ini bermaksud, Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor tidak mengeluarkan belanja walau satu sen pun untuk membina loji Langat 2.

Jadi, apahal pula Khalid nak paksa rakyat Selangor bayar balik kos pembinaan loji itu? Atau Khalid sengaja tipu dan suruh rakyat bayar kos Langat 2 untuk memenuhkan poketnya sendiri? Nak “rompak” duit rakyat pulak ke?

Khalid nampaknya betul-betul seorang MB yang gagal. Bukan setakat gagal menjadi MB, Khalid gagal untuk menipu dengan baik. Lain kali kalau nak menipu, tolong belajar dari Anwar Ibrahim. Sampai sekarang Anwar tipu rakyat pasal jam tangan OMEGA dan “Chinadoll”, kan?


Posted by dukeofmontecristo on December 21st, 2012 :: Filed under dukeofmontecristo,Utama
You can leave a response, or trackback from your own site.

42 Responses to “Krisis Air Selangor: Khalid Guna Duit Rakyat Untuk Tipu Rakyat!”

  1. Anak Lenggong
    December 21st, 2012

    kah kah kah…Cina DAP babikan PAS lagi…kali ni berkenaan dengan isu sedekah tanah diKelantan oleh nike ajis sebagai gantian PAS dapat jawatan MB di Perak..

    Jelas betapa Nga Kor Ming seboleh-bolehnya mahu PAS dipersalahkan. Ketika respons kepada pendedahan Adun Pengkalan Baharu Datuk Hamdi Abu Bakar berhubung pemilikan 10,526 ekar tanah oleh Nga dan Ngeh Koo Ham, beliau berkata “….salahkan orang PAS”.

  2. raplahjingaa
    December 21st, 2012

    hehe…tak boleh kita nak salah kan PAS jugak….tanah 30 juta tu sedekah PAS pada DAP, kalau dalam Islam kita bersedekah, ada ganjaran pahalanya…

    Banyak pahala yang dapat…cuma kita tak tahu, pahala tu pergi kat siapa ?? kat nik ajis ke, kat husam ke ? kat adi boroi ke ?….yang pasti cai PAS tak dapat pahala apa pun…

    hahahahahahahaha

  3. Moohyideeeeen
    December 21st, 2012

    Sekali lagi umno kencing…..

  4. tengkudin
    December 21st, 2012


  5. Anak Lenggong
    December 21st, 2012

    Moohyideeeeen says:
    Sekali lagi umno kencing…..

    11:54 AM on December 21, 2012

    ha’aa…laa Umno kencing melayu PAS dikepalai nike ajis lak dok nganga mulut tadah air kencing sebab tu laa asyik dok jadi balaci, barua, kuli batak serta budak upahan.

  6. Awang
    December 21st, 2012

    Ni berita dari harakah ka?

  7. Spin1001
    December 21st, 2012

    2 can play the game… kerajaan pusat keluarkan lar risalah menceritakan keadaan sebenar masaalah air di Selangor tu… aku tak nak kerana MB bebal dan tak pandai mengurus Selangor, kesudahannya rumah aku takde air nanti…

  8. gambus
    December 21st, 2012

    Rakyat selangor kat raea PJ tu selalu takde air moo , mmg Rakyat habis-habisan kena kenicng dengan Pakatan DApigs ni

  9. Bandaraya Lenggong
    December 21st, 2012

    Anak Lenggong,keluar tajuk nampak. Tak pa. Ini pun keluar tajuk sikit.Nak tanya Anak Lenggong.Berapa kali agaknya gangguan bekalan elektrik di kawasan Lenggong dalam tempuh sebulan. Masalah ni bukan baru. Dah bertahun. Cer citer sikit.

  10. zumazore
    December 21st, 2012

    nak muntah aku bila baca sumber dari HARAKAHHHH! apa punya manusia yang percaya ngan HALALKAH?.. 10 cerita 8 bohong!

  11. raplahjingaa
    December 21st, 2012

    Malaysia paling korup di Dunia…laporan hindustan times ?? kat India…kalau hang tak tau dari turun flight kat mumbai sampai la hang kat rumah/hotel…hang asyik dok kena bayar duit jer nak permudahkan perjalanan.. kastam..duit, cargo handler…duit, imigresen pun duit.

    Dey kalau hang nak buat fitnah pun agak-agak laaaaa..

    alaaa aneee…hang pun dari sana, hang jangan buat-buat tak tau.

  12. bujuk
    December 21st, 2012

    Gawat…. bila UMNO bakal d boikot pemegang kad pengenalan palsu dari Indonesia pada pru13 nanti,kerana bekas menteri M’sia telah menghina bekas presiden Indonesia. PM makin pening, kena sogok pendatang pulak untuk kembali pada BN. Tunggu apa insentif k’jaan pada pendatang Indo…

  13. bujuk
    December 21st, 2012

    Area lenggong kan ada empangan temengor yg. jana kuasa kepada negara, takkan lenggong takda letrik?

  14. bujuk
    December 21st, 2012

    pusat hanya ada fitnah.. takda risalah, takut nanti kena saman.

  15. bujuk
    December 21st, 2012

    200 bilion macam aku kata dulu kan…
    korang tak caya, sekarang dah masuk akhbar, ke-2 selepas china paling tinggi rasuah. Mana menteri keuwangan langsung tak ulas isu ni. Kalau tak betul.. kenalah bagitau yg. betul.

  16. bujuk
    December 21st, 2012

    Yg. hampir pasti.. berita camni tak keluar utusan.

  17. selamber
    December 21st, 2012

    guna risalah untuk takut2kn rakyat?..atau sendiri takut dgn bayang2…hehe

  18. pasdaplaknat
    December 21st, 2012

    xknlah cerita rekacipta Lenggong boleh tutup bangkai busuk PAS PR tentang soal penyelewengan air di Kelantan 22 tahun dan penipuan lori sampah, serta kezaliman PKR mahu menyekat hak asasi air Selangor?

  19. pasdaplaknat
    December 21st, 2012

    xkeluar Utusan sbb itu berita busuk dan fitnah keluaran HARAKAH@HAPRAKAH..

    Kantoi PAS siar FB palsu ‘keluarga anggota Polis benci BN’? puak Munafik PAS, xmenipu xsah..

    Tuhan xkn berkati PAS Laknatullah..

  20. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    Rumah nik ajis adalah kawasan yang “suci” di kelantan….tak kan lah tak sampai 300 meter dari rumah alim ularmak tersohor PAS ni terdapat red light district of Kelantan ??

  21. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    masuk akhbar mana bujuk ? hindustan times…hehe kalau kat india hindustan times tu macam metro kat sini bujuk oiii…

  22. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    Berita sedekah 30 juta nilai tanah pada DAP…ada masuk muka depan Harakah semalam…hehe

  23. syaa
    December 22nd, 2012

    dikatakan pendedahan oleh puak pakatan haram ni rupa rupanya penipuan penipuan penipuan jer.cilako pakatan haram ni.

  24. bujuk
    December 22nd, 2012

    Kalau macam tu.. ini adalah antara akhbar utama dan mempunyai pembaca lebih ramai dari Utusan. Beritanya hangat dan melekat d pemikiran seluruh rakyat. Pendedahannya berani dan belum pernah kena saman fitnah lagi….

  25. bujuk
    December 22nd, 2012

    Kalau Isteri PM negara Islam contoh boleh peluk cium mana2 lelaki….

  26. Bandaraya Lenggong
    December 22nd, 2012

    Mana pergi Anak lenggong. Orang lain pulak yg jawab. Sepatutnya Anak Lenggong
    tahu apa sebenarnya yang berlaku di kawasan Lenggong.

    Kalau tempat sendiripun tak tahu hujung pangkal,jangan duk cerita hal jauh dimata. Tapi dekat di hati agaknya.

  27. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    hmmm…laki president PKR boleh..up mana-mana perempuan…bakal PM tuuuuu….

  28. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    Melekat di seluruh pemikiran rakyaat ?? rakyat macam hang jer bujuk, baca metro melekat di pemikiran…hehe

  29. Hamba Ar Rahman
    December 22nd, 2012

    Alahai bro…Lenggong…aku boleh terima lagi…ini Subang Jaya…di area rumah kedai dot dot dot…tempat lain aku tak pasti….dah berapa kali dah operasi kedai tak boleh on…sebab tak dak elektrik…ni kira antara tempat elite dan maju di Selangor ni…ni apa kes…mana2 pun ada jer masalah ni….

  30. Hamba Ar Rahman
    December 22nd, 2012

    Betul tu Raplah…anak kawan aku sorang belajar perubatan di India …dah jadi doktor pun…dia pernah cerita…di sana…bila exam final (contoh)…first round sure akan fail…kecuali yang bayar kepada lecturer….jadi budak ni first round fail…ada 2 orang jer budak Malaysia yang lulus…tu pun bayar…so, second time round budak ni hendak tak hendak…bayar…RM2000….untuk lulus…kau bayangkan yer…doktor2 lulusan dari India…kiranya doktor suap laa…tapi budak ni cakap memang tak boleh buat apa…semua kena bayar…kalau tidak balik tak dapat ijazah…siyan aku dengar…tapi budak ni bijak takper…kalau jenis yang tak bijak tu…lulus sebab suap…apa kes…ngeri aku dengar dirawat oleh doktor made in India yang suap nak lulus….

  31. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    Antara satu sebab pengajian bidang berubatan terkenal di India, ialah mudahnya latihan practical yang menggunakan mayat sebenar….di sana mayat yang di jumpai di tepi jalan, di angkut dengan lori sampah jer…yang elok di hantar ke universiti untuk latihan doctor, dan yang tak elok di bakar di tempat perlupusan sampah.

    Kat Malaysia tercinta ni…siapa yang nak serahkan mayat orang tercinta ke hospital untuk di jadikan barang latihan ??

  32. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    By the way bujuk…hang rakyaat India ke apa ? hindustan times ada ke jual kat tempat hang ?

  33. gambus
    December 22nd, 2012

    ni sibangang kaki fitnah bujuk apa yang kau merapu ni hahah dasar manusia celaka , yang indon tu macam zuraidah ke bujuk ? hahahaha

  34. gambus
    December 22nd, 2012

    ehh yang keluar tajuk ni bukan totok PAS yang jadi lembu DAPigs ni mmg champion kee hahaha lawak gakk bila lembu DAPigs ni merengek

  35. gambus
    December 22nd, 2012

    biasalah lembu DAPigs , jangan tak guna otak hahaha

  36. gambus
    December 22nd, 2012

    hahaha kau nak fitnah apa lagi ni bujuk , , kerajaan dah bagi penerangan kat akhbar tu semua haha saman laa akhbar tu , alahai tak guna otak betul , yang sibuk pasal risalah , kau ingat BN ni macam Pakatan DAPigs ke yang buat dan sebar risalah palsu dan fitnah..

  37. gambus
    December 22nd, 2012

    laa hindustan times ke saudara raplah ??, alahaiii bangang nya bujuk .. kenapa tak baca Bali news jee muahahahaha

  38. gambus
    December 22nd, 2012

    takde , sebab bini nik ajis dah balun tanah tu jugak hahaha !! sama juga macam buku memali tu dan isu tabung memali tu hahaha

  39. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    hahahahaha…

  40. raplahjingaa
    December 22nd, 2012

    Zuraidah bangkahulu tu ????? hehe…dia tu bujuk, lahir pun kat Indon, dapat kat hangpa, hangpa usung dia satu malaysia jadi ratu !!

    Hang ni bujuk aku perasan sejak semenjak ni…selalu bawa keluar statement bola tanggung….apasal bujuk ? hang dah kecewa sangat ke dengan pakatan haram…siannn

  41. anakbochek
    December 23rd, 2012

    Hindustan Times tu standard dia mcm Harakah dan Selangorku aje. Baca buleh, percaya jangan.

  42. nago
    January 22nd, 2013

    korang semua ni kurang cerdik jugak… cakap apa2 tanpa dikaji dulu…. cakap mcm orang xder ilmu…. yg paling penting tmtkan dulu pemerintahan bn…. kita kena ikut usa punya cara kalu nk berpolitik… baru pemimpin takutkan rakyat…ni tak..kita yg dok takut kat mereka..we got power bro..use it in proper way….

Leave a Reply

Type your comment in the box below: