21
Nov

Zuraidah Beli Kereta Mewah? Rosmah Pun Bla, Bla, Bla….

YAKINLAH, itu jawapan macai pembangkang bila isu ini hangat diperbincangkan nanti.

Paling tidak, Rafizi akan hantar ejen 007nya mengekori ahli parlimen BN tertentu dengan video kamera kemana sahaja mereka pergi dan kereta apa yang mereka pakai untuk menutup isu ini nanti.

Apatah lagi Zuraidah penting dalam hidup Rafizi, dalam banyak ‘pendedahan’ Rafizi sebelum ini, Ahli Parlimen Ampang itu sentiasa ada disitu menemaninya.  Mungkin Zuraidah muka biawak, boleh toya saja dengan pendedahan oleh Rafizi yang terang-terang tidak ada merit.

    • No kenderaan : WRL 575
    • No enjin : B5254 T2 A027402
    • Model : VOLVO XC90 2.5 T
    • Tarikh daftar : 01.07.2008
    • Pemilik : Zuraida Bt Kamaruddin
    • KP : 580314 71 5206

Tapi inilah dia politik.  Lebih banyak mengata orang, lebih banyak kesilapan sendiri yang akan terdedah.

Penulis taknak sentuh sumber mana Zuraidah dapat untuk memperolehi semua kenderaan tersebut.  Mungkin saudara dia yang beli guna nama dia atau Zuraidah jumpa harta karun belakang rumahnya.  Mana kita nak tau.

Paling tidak seperti yang disebutkan banyak pihak sebelum ini, Zuraidah menabung sejak kecil untuk beli semua kenderaan tersebut.  Umur dia dah 54 tahun dah, kalau kumpul 10 sen sehari sejak usia 10 tahun, dah banyak jumlahnya tu.

    • No kenderaan : BLR 9680
    • No enjin : 1129 1331 8818 93
    • Model : Mercedes Benz E240
    • Tarikh daftar : 24.05.2012
    • Pemilik : Zuraida Bt Kamaruddin
    • KP : 580314 71 5206
  • RM 133,000.00

Kebetulan saja kereta mewah itu semua wujud selepas dia terpilih mengejut menjadi ahli Parlimen Ampang (siapa nak percaya tu, memang bodohlah)

Cumanya penulis rasa seronok pulak melihat Zuraida yang gemar ‘melondehkan seluar dalam’ orang lain, akhirnya dilondehkan ‘seluar dalamnya’ dengan cara yang sama.

Bukan satu ‘seluar dalam’ kita cakap ni, tapi 4 ‘seluar dalam’ sekaligus.

    • No kenderaan : WTY 1547
    • No enjin : 2KD650 8915
    • Model : Toyota Hilux Double Cab 2.5 AT
    • Tarikh daftar : 31.05.2010
    • Pemilik : Zuraida Bt Kamaruddin
    • KP : 580314 71 5206

Penulis tahu sendiri memang banyak masalah seumpama ini di kalangan pemimpin Pakatan haram ini, cuma menunggu masa yang sesuai untuk didedahkan.  Semua ini bukti mereka hanya manusia biasa, bukan malaikat seperti yang cuba dibayangkan.

Lagipun dari segi strateginya, dedah awal sangat nanti cepatlah hilang thrilnya, maklumlah orang Malaysia ini pelupa.

Yakin dan percayalah orang macam Zuraidah ini ada banyak helah dalam berhadapan dengan pendedahan macam ini. Kalau tak dia fikir sendiri, puak manipulator undang-undang yang ramai disekelilingnya akan bantu menasihatkan.

Paling tidak menyembunyikan diri dan mengelak dari berjumpa wartawan seperti Nurul Izzah sekarang.  Agak-agak bila isu dah reda besok, baru buat kemunculan semula.  Ini pendekatan biasa dan mudah dibaca bila ada skandal membabitkan pemimpin Pakatan haram ini.

Bahkan jangan terperanjat kalau penulis sebutkan, silap-silap Zuraidah salahkan penjual kereta tersebut sebab ‘paksa’ dia beli kereta itu.  Jangan kata mustahil, ini cakap pasal pemimpin Pakatan, apa pun boleh jadi tau.

Walaupun begitu, penulis nak jelaskan disini bahawa penulis boleh faham kenapa Zuraidah tidak dapat menahan diri dari bermewah-mewah.  Kita tengoklah muka dia tu, lelaki macam mana yang selera pun penulis tak tahu.  Jadi dia perlukan sesuatu yang nampak ‘gah’ untuk menampung ‘kekurangannya’ itu.

Hello, Zuraidah baru ditangkap bergambar dalam jet mewah hari tu, takkan orang naik jet mewah pakai kereta Myvi saja kot, come onlah, bagi muka sikit.

    • No kenderaan : WNA 276
    • No enjin : 1KD687 8384
    • Model : Toyota Hilux Double Cab 3.0 AT
    • Tarikh daftar : 03.11.2011
    • Pemilik : Zuraida Bt Kamaruddin
    • KP : 580314 71 5206

Sumber: sel13.com

Ada 95 Comments setakat ini.

  • Tasyahud
    November 21st, 2012 at 12:35 AM

    Pelanduk 2 serupa ni. Tak pun TV3 beli pakai nama beliau sebab nak memburuk2kan beliau. Ataupun utusan dah putar belit sumber berita ni. Tak boleh percaya ni. Mungkin jugak UMNO telah guna nama beliau untuk membeli kereta2 tersebut sebab UMNO dah tersangat terdesak. Ya, mungkin Utusan , TV3 dan UMNO terlibat memutar belit sumber berita ni.
    Sebenarnya saya tak heran pun. Zuraidah ni bukannya ustazah pun, sedang kawan saya ostad pun berselera besar selepas PAS menang diSelangor dan jadi belasahan Ronnie Liu kat Selangor.
    Tapi macam Abby dan Hairi Osman jawab dengan konfiden di surat khabar sebelum bulan puasa lepas. Walaupun kurang offer berlakun, rezeki dari ceramah.. bukan ceramah agama, ceramah maki hamun dan menyalahkan orang lain sebab “kesilapan sendiri” bertambah banyak.
    Dalam Kes Zuraidah ni lepas menang Parlimen la.

  • Anonymas
    November 21st, 2012 at 1:27 AM

    Memang padan la beli Hilux, sebab dia besaq gedabak, kereta biasa mana muat

  • AMIN
    November 21st, 2012 at 6:15 AM

    Org lain beli guna nama YB kut, dapat comission sikit.

    Betul gugak, lepas PRU13 nanti boleh lah YB ni tolong jualkan on behalf of the real owner, dapat comission lagi.

    Ade org kata, staff YB ni ada kereta yg terpampang “AHLI PARLIMEN AMPANG”. Kereta tu bukan atas nama YB ke ? Kenapa ek ?

    Minta Rafizi tolong siasat, leh ?
    Bakal YB Rafizi tak baca blog ni kut ?

  • lyn
    November 21st, 2012 at 7:00 AM

    dah letih menabong katakan..sekarang ler masa dia nak bermewah mewah.. lepas pru13 esok mungkin susah sikit sebab orang pon dah tak pandang dia kott..

    harap2 kak dah tak ler kantoi dengan sprm nanti.. belajar dari nik aziz cam ner nak melepaskan diri. kalau kantoi gak, korek lobang tanam diri ler..

  • Anak Lenggong
    November 21st, 2012 at 8:32 AM

    Zuraida Kamaruddin di lahirkan di Bengkulu, Sumatera Indonesia. Lepas tu keluarganya Berpindah ke Singapura seterusnya berpindah ke Malaysia.

    Sebelum di pilih sebagai Ahli Parlimen Ampang pada tahun 2008 Zuraida adalah seorang penjual buah serta ubat tradisional di kawasan Ampang.

    Sebelum menjadi wakil rakyat di negeri yang diperintah oleh PKR Zuraida hanya mempunyai sebuah kenderaan iaitu kenderaan Perodua Myvi yang dibelinya pada tahun 2005.
    No kenderaan : WNL 8994
    No enjin : E94A84B
    Model : Perodua Myvi 1.3 Ezi (Auto)
    Tarikh daftar : 31.10.2005
    Pemilik : Zuraida Bt Kamaruddin
    KP : 580314 71 5206

    Tapi…baru 4 tahun jadi wakil rakyat dah punyai berbagai kereta mewah…wauuuu…hebat betul wakil rakyat bagi negeri berkebajikan ni..

  • Haji Lebai
    November 21st, 2012 at 9:04 AM

    Negeri Selangor kan ke ada banyak projek? Di Ampang saja ada beratus-ratus projek. Projek perumahan. Projek Comercial Mall, kedai2 yg berniaga tanpa lesen dan yg jelas sekali rumah2 urut dan aktiviti pelacuran dan pesundalan. Tak kan sikit pon tak dapat komision kot? Celaka punya mak lampir.

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 9:08 AM

    Untuk pengetahuan hangpa, pemimpin PR ni byk yg dah akay sebelum join politik. Byk business man kebykan mereka ni adalah professional.

    Kalau tak puas hati, sila buat Laporan kat SPRM.

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 9:11 AM

    Siasat lah…kalau ada rasuah, kiat ambik tindakan.

    Tapi Nazri Aziz ada buat siasatan ka??? Jauh sekali nak ambik tindakan yer…

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 9:13 AM

    Lagi satu, kebayakan Volvo tu org beli 2nd hand, Volvo has no used value..

  • Anak Lenggong
    November 21st, 2012 at 9:16 AM

    Moohyideeeeen says:
    Untuk pengetahuan hangpa, pemimpin PR ni byk yg dah akay sebelum join politik. Byk business man kebykan mereka ni adalah professional.

    Kalau tak puas hati, sila buat Laporan kat SPRM.

    kah kah kah…lembu dah masuk ooo..semalam dok nyorok kat tepi..ha’aa ..moon pemimpin PR memang dah kaya sebelum dia bertanding didalam pilihanraya..Mak Lampir tu jual buah dengan ubat tradisional je kat pekan ampang moon ooii..ishh…tokey buah kut sebab tu dlm 4 tahun dah banyak pakai kereta mewah ..

  • Anak Lenggong
    November 21st, 2012 at 9:18 AM

    Moohyideeeeen says:
    Lagi satu, kebayakan Volvo tu org beli 2nd hand, Volvo has no used value..

    9:13 AM on November 21, 2012

    Tengok model dan tahun la gokkk..entah2 model ni pun ko tak tau..

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 9:24 AM

    Tak nak list pemimpin umno jujak ka?? KIta sama2 siasat… Tapi masalahnya, pemimpin umno punya semua atas nama taukeh Cina..camner?? Katanya selalu dok laung2 “Hidup Melayu!!!”???

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 9:43 AM

    Apa lagi..buat la siasatan!!! Kalau dia terbukti rasuah, kami tolak Zuraida..tak der masalah.

    Tapi aku nak tanya , si Nazri tu terang2 terima laba tari taukeh cina tu, ada ka SPRM berani buat laporan? Musa aman AMLA RM40 juta..berani BNM buat siasatan??

  • lady_j
    November 21st, 2012 at 9:49 AM

    modus operandi pembangkang…

    kalau kes yg libatkan pembangkang:

    kalau belum disiasat: siasat la kami tak takut apa pun

    kalau dah disiasat dan dapati bersalah:
    mahkamah kangaroo, ni konspirasi dan fitnah umno dsb

    kalau dah disiasat dan tak bersalah: tu tanda memang pembangkang suci dan maksum

    kalau kes yg libatkan umno:

    kalau belum disiasat:
    umno memang saja lengah2kan, tak siasat pun tau bersalah mcm najib-altantuya, cincin rosmah dsb

    kalau dah disiasat dan dapati bersalah: tu tanda memang umno jahat dan jahil, murtad, kafirun dsb

    kalau dah disiasat dan tak bersalah:
    mahkamah kangaroo, ni konspirasi nak menangkan umno dsb

    last2 semua tetap umno dipersalahkan, agensi kerajaan hanya jadi alat sucikan pembangkang dan kutuk umno, kalau berlaku sebaliknya tu konspirasi dan fitnah umno

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 9:59 AM

    Siapa yang kata dia rasuah? Kita nak tunjukkan betapa hipokritnya orang2 ni yang siang malam menuduh orang UMNO suka bermewah2 sedangkan dia sendiri tidak dapat menahan nafsu dari membeli kenderaan2 yang mewah.

    Mungkin kenderaan dibeli untuk anak2nya tetapi sebab kenderaan didiftar atas namanya maka ia jadi hak milik dia lah. Satu kereta saja tak cukup ke Zuraidah?

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 10:01 AM

    Ada bukti? Standard cai macam ni lah, percaya bukti hearsay kedai kopi je.

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 10:19 AM

    masalhnya ..ada korang siasat????

    Mahkamah kangaroo:
    - Lihat Kes2 DSAI- bukankah kangaroo
    -lihat kes ADUN Perak- yg keluar PR, tapi bila keluar PR, terus MACC selamatkan
    - Kes Nizar – Lawyer uMNO datuk ASfarizam dan bini Tun Zaki (Lawyer dan tiada background engineer/construction) dapat projek RM2.2 billion selepas itu.
    kes TBH
    Kes Altantuya.
    Kes PKFZ RM12.1 billio
    Kes Lembu- org whistleblower pulak yg kena
    Kes Datuk T- ada Datuk T kena tangkap siarkan cerita Porns kat public?
    Kes Corect 3x- apa penyelesaiannya?
    bukankah kangaroo namanya..

    Pada Firasat aku, Lady J ni bodoh…samada org pompuan yg suka tengok AF, Mentor, Ombak Rindu atau gayboy jer…

  • hoodymack
    November 21st, 2012 at 11:05 AM

    babi ni dah melalak pulak….nk jd pakar ekonomi pulak laaaaa…lu blaja mane dulu lembu?

  • lady_j
    November 21st, 2012 at 11:25 AM

    semua kes2 tu dah disiasat, tapi mcm i cakap, kalau kena kat pembangkang atau tak kena kat umno dianggap kangaroo, tapi sebaliknya klu benda sebaliknya plak.

    kes2 dsai – dah siasat dan masa kena tindakan dianggap kangaroo, tapi bila dibebaskan anggap tanda anwar tak bersalah. tu maknanya u all bias, baik tak payah meroya suruh siasat klu u all hanya nak dengar apa yg nak dengar.

    kes altantuya pun dah siasat dan yg bersalah dah didapati bersalah. tapi fitnah2 contohnya pembangkang menyalak siap ckp rosmah ada masa dibom, najib ada hubungan dgn altantuya (tak perlu qazaf pun, masa kes anwar meroyan ckp nak qazaf) dsb tak plak minta maaf

    kes adun perak – bila anwar cakap ramai nak melompat masuk pr, tuk guru cakap melompat takpa. tapi bila adun perak melompat sampai perak dapat kat umno tiba2 plak tuk guru cakap melompat parti tu haram, tak amanah dsb, meroyan penyokong pembangkang kat benda2 yg dihalalkan mereka sebelum tu.

    apa masalahnya klu tiada background so takleh nak jadi? asal mereka ada duit dan boleh upah konsultan dan mereka yg pakar dlm hal tu? azmin pun dah pakai ferrari dan zuraidah tukar2 kereta mewah, apsal takde sapa penyokong pembangkang meroyan? since klu agensi berkaitan siasat dan klu didapati bersalah mesti penyokong pembangkang meroyan, awal tak u all sendiri buat siasatan sendiri dan bagitahu kat public result?

    pkfz masih berjalan, begitu juga kes nfc. tapi ofcos penyokong pembangkang tak terima bila agensi siasatan ckp tiada unsur penyelewengan kan. so what’s the use?

    kes datuk t – dia dah dihukum psl hal tu. tapi lawak bila anwar yg boleh nak saman hishamuddin psl cerita hal kes videonya, tapi membaculkan diri dari saman terus sumbernya iaitu datuk T. kenapa?

    dan byk lagi contoh yg mana penyokong pembangkang hanya nak dengar result yg diorang nak dengar saja, yg tak kena kat telinga diorang terus claim konspirasi dsb. tapi lepas tu masih dgn lawak suruh siasat. lembu betul.

  • lady_j
    November 21st, 2012 at 11:29 AM

    tu la psl. mula2 suruh siasat, tapi belum apa2 lagi dah ckp “nama tauke cina” la apa la. so apa guna siasat? klu tak bersalah, belum apa2 penyokong pembangkang dah cakap jawapan yg diorang nak dengar.

    tapi lepas tu suruh siasat. diorang sendiri tak mau buat siasatan sendiri psl tau dah jawapannya. benda yg dah lama org nampak mcm kes video seks anwar yg dia boleh saman semua org tapi tak berani saman source iaitu datuk T. begitu juga kes azmin pakai ferrari. atau cikgu non ckp pas pau tabung memali, buat perjanjian taknak bangkitkan hudud dah, dsb.buat la suruhanjaya bebas sendiri, siasat dan tunjuk jawapan.

  • lady_j
    November 21st, 2012 at 11:32 AM

    kalau terbukti rasuah mesti u all claim suruhanjaya tu menipu, fitnah, konspirasi umno dsb. so apa guna siasatan? baik u all buat sendiri suruhanjaya dan siasat, bagitahu sendiri.

  • lady_j
    November 21st, 2012 at 11:35 AM

    “The sovereign wealth fund beat a host of international bidders, including Saudi Arabia’s Saudi Water & Electric Co, to take control of Tanjong Energy Holdings in a deal signed late last Friday, financial executives involved in the deal told the daily.”

    kalau konon “dah diperah” dsb, apsal byk lagi sykt utama dunia pun turut bersaing nak dapat? Saudi Arabia’s Saudi Water & Electric Co tu bodo ke sampai sanggup nak bid juga wpun kalah akhirnya?

    ya allah bodo melantun betul penyokong pembangkang ni, tapi perasan lagi hebat drp sykt gergasi dunia.

  • yon76er
    November 21st, 2012 at 11:36 AM

    klu dah LEMBU mana nak faham apa yg org katakan, x habis2 suruh lapor pd SPRM….dasar Penganut PR..deiiiii cari alasan yg cerdik kit lah LEMBU..

  • lady_j
    November 21st, 2012 at 11:37 AM

    ““They have to prove that they are true fighters who are sincere to the people … not give empty talk … fighting for the people, but then grab their land,” he said.”

    diorang ni sapa nak cakap psl empty talk, bila mb selangor sendiri bukan saja boleh tak tunai janji manifesto pru, malah siap cakap “manifesto bukan perjanjian”?

  • yon76er
    November 21st, 2012 at 11:38 AM

    Anak Ikan siMak Lampir nie salesman kereta kot…

  • yon76er
    November 21st, 2012 at 11:39 AM

    LEMBU memang BODOH sifatnya

  • lady_j
    November 21st, 2012 at 11:39 AM

    kalau ada rasuah sekalipun u all terima ke keputusan tu? sedangkan hakim yg cakap anwar memang meliwat, tapi lepas psl teknikal saja, tu pun boleh u all terima n ckp tak bersalah?

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 12:12 PM

    Korang sebenarnya yg tak paham, lepas tu kata org lain yg tak paham.

    PEsal pasal ekonomi pulak?? Itu pasal IPP Tanjong kepunyaan Ananda.

    Terbukti hang tak paham artikel ni. Cepat..pegi baca Metro kisah seks cepat!!

  • lady_j
    November 21st, 2012 at 12:30 PM

    aik? mula2 cakap “jus dah kering”, tapi lepas dah dedah even konglomerat dunia pun sama bid, terus ubah tune cakap strategik negara la apa la. cakap berbelit2.

  • Tasyahud
    November 21st, 2012 at 12:34 PM

    RASUAH hanya terguna pakai untuk pemimpin BN dan UMNO sahaja. Bagi pemimpin PR ianya dikira sedekah, amal jariah, saguhati ataupun derma.

  • Tasyahud
    November 21st, 2012 at 12:35 PM

    Ye ke Moo…….

  • Anak_Nogori
    November 21st, 2012 at 12:42 PM

    harap rafizi dedahkan lah macam mana mak lampir ni boleh beli kereta2 tu..dia kan ada integriti…

    Nak report sprm buang masa je..sprm ni kalau kes bn dia cepat je siasat…jadi kita bawak lah dlm media dlm ceramah, kasi rakyat menilainya sendiri.

  • Tasyahud
    November 21st, 2012 at 12:44 PM

    Moo dah ada bukti yang tersangat kukuh yang akan membuatkan Najib dan Rosmah menggigil dan menggeletar. Jadi boleh lah Moo buat report dan buka balik kes.
    Moooooo ko jumpa Anuwar pasal bukti ni… Mesti dia gumbira….

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 12:46 PM

    Alaaaa moooo…hang ni lawak laaaa, nampak sangat hang kaki lepak kedai kopi…buat statement ” kebanyakan orang beli volvo 2nd hand “….hehe

    Kalau tak ada orang beli volvo yang baru…tak ada lah volvo 2nd hand !!…hang faham tak ??

    menjadi-jedi rasuah pakatan haram ni yea ?

  • Tasyahud
    November 21st, 2012 at 12:46 PM

    Pergi report lah …. saya ulang balik apa yang ko cakap.

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 12:49 PM

    Pemimpin PR yang mana yang ok sebelum join politik….ada berapa kerat lawyer…tu pun cukup-cukup makan, ron liu…sales man toyota. Assmin…peganggur, dua tige kerat orang PAS…jual ubat kuat nafsu

    Anwar Ibrahim..penggangur adalah sekali dua yahudi panggil dia buat ceramah….

    siapa lagi ????

  • Tasyahud
    November 21st, 2012 at 12:50 PM

    Rafizi memang dah tugas dia, dedah, lepas tu lari. Tak kan dia nak report, sedang kes Nazri pun dia tak report.

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 12:50 PM

    Hang dah report kaat SPRM ke moooo ??

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 12:52 PM

    Tak payah susah hati moooo….rakyaat akan tolak mak lampir tu…tak lama jer lagi, nak harapkan hangpa ??? syaitan pun dah jadi kawan baik, camna ?

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 12:54 PM

    Hehe….mahkamah kita memang macam tu mooo…kalau mahkamah kita adil…dah lama mat liwat tu duduk dalam jail.

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 12:56 PM

    Hang cakap pasal ahli politik porn ni moooo….aku rasa kat dunia ni hanya ada dua negara yang pelakon filem porn jadi ahli politik.

    ITALY DAN MALAYSIA !!

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 12:59 PM

    Ikut teori hang moooo….di Kelantan, Kedah dan Selangor….penyokong pakatan haram tak boleh di beri apa-apa konterk kerajaan pun. Kena bagi kat orang BN !!

    moooo…moooo…lepas depavali ni, menjadi-jadi pulak fitnah hang, ni adik hang yang kerja kat kedai nasi kandaq tu ..dah balik dari Bhopal ke ? sakan sungguh dia raya.

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 1:01 PM

    hmmm….apa masaalah nya moooo ? hang macam tak menentu jer ?

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 1:17 PM

    Rafizi……beza dia dengan saiful, saiful berani mendedahkan perlaakuan anwar. rafizi….macam suka pulak !! semua rang dah tahu….siapa rafizi di hati anwar, dan nafsu anwar……

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 1:21 PM

    Pagi sebelum ke parlimen dan kalau tak melawat kawasan mengambil tahu kesusahan rakyaat…zuraidah menghantar nasi lemak ke kedai-kedai makan sekitar KL, dan malamnya pulak kalau tak ada cermah, zuraidah mengambil upah mencucuk satay.

    Hasil pendapatn sampingan tu la dia kumpul sikit-sikit buat bayar muka volvo dan mercedes !!

    Jangan hangpa tak tau…

  • Hamba Ar Rahman
    November 21st, 2012 at 2:09 PM

    Bro…kamu ni operator dalam blog Mykmu ni kan…hang bagi sikit dekat si Moo ni…meluat aku tengok dia sedap2 mengata Lady J tu bodoh…apa laa…tak gentleman…dengan perempuan pun nak bergaduh…..dia sendiri yang B@#$H…melantun2 tak sedaq…masih ada hati nak duk menenggek dalam ni…lepas tu sedap2 kata orang lain bodoh tak professional…tak kena buang dari sini pun dah cukup baik…kalau aku yang operator kat sini..lama dah aku buang komen2 yang tak memberangsang minda macam tuu….

  • Hamba Ar Rahman
    November 21st, 2012 at 2:15 PM

    lama dia tak muncul noo…sekarang musim orang sakit…Influenza kut…tak pun darah naik…terkejut sebb akhir2 ni PR macam2 buat hal…kwang10x

  • tengkudin
    November 21st, 2012 at 2:16 PM

    laaaa..ingatkan zuraidah lampir ni beli COMPACTOR sampah letak kat rumah dia..heheh

  • tengkudin
    November 21st, 2012 at 2:17 PM

    zuraidah jual BONTOT kot?? hehehehe

  • Mat Saleh Celup
    November 21st, 2012 at 2:22 PM

    this all is bullshit man,where the hell did she get all the money,dah lah indon yg x sedar diri,mane dpt duit sampai boleh beli kereta mewah,bkn satu si minah indon ni beli,PKR is shit man

  • Hamba Ar Rahman
    November 21st, 2012 at 2:33 PM

    Depa bukan tak faham Moo…depa malas nak baca pun…baca gitu2 jer..hehe

  • Anak_Nogor
    November 21st, 2012 at 2:33 PM

    tu baru 4 tahun je…kalau 8 tahun…18 kereta mewah tu bro…busuk brooooooooo.

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 2:45 PM

    alaaaaa HAR….biarlah dia kat sini, kalau admin MYKMU ban dia…kurang la bahan untuk kita buat kajian….kajian macam mana manusia boleh jadi benak kerana politik.

    Kajian macam mana generasi ke 3 imigrant…magadaptasi politik di negara ni.

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 2:56 PM

    dia nak bid..lantak dia lah….kalau ada ambik ler..tapi return untuk IPP tak sehebat dulu..YTL Power, malakoff dan satu lagi syt Melwar Group dah kenyap dgn IPP ni. dan sekarang kerajaan nak nego the rate, after pressured by opposition…

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 2:58 PM

    Ko boleh jamin aku tak ditangkap di lokap tanpa sebab munasabah ke? atau tak kena c4. ? hari tu si Zunar kena tangkap masuk jail beberapa hari..bila dia tanya polis, apa charge nya..plois jawab..depa pun tak tau…

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 2:59 PM

    itu pun kalau hang sanggup jawab kat Akhirat, itu Tuan empunya nya. aku tak berani. Tapi kalai si Chau Soi Seks tu, dia sendiri mengaku “It Was Me!!!”… CSL merupakan ketua parti komponen terbesar dalam BN, parti pemerintah Malaysia tatkala ini sampai PRU13.

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 3:00 PM

    Org umno bukan sekadar malas, tapi jugak ‘ bodo’ dan sombong.

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 3:03 PM

    Kontrak kepada mereka yg layak. Tapi terang2 Lawyer BN tak layak untuk dapat kontrak.

    Contoh: Nilai kontrak RM2.2 bil. Lawyer ni ambik 10%. Dia akan pass kepada mereka yg layak dgn nilai RM1.98 bil. Persoalannya, sbb apa tak award kepada org lain yg layak dgn kos yg lebih murah RM1.98 instead of RM2.2 bil for instance?

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 3:04 PM

    Tasyahud says:

    Pergi report lah …. saya ulang balik apa yang ko cakap.

    Komen Moo: Buat apa aku nak report pasal si Zuraidah, yg timbulkan isu ini org umno. Org umno la yg buat report kalau ada salah guna kuasa.

  • baba
    November 21st, 2012 at 3:04 PM

    hebat juga la pemimpin pakatan yg konon clean ya…..dlm masa tak sampai 4 tahun, 4 kereta mewah boleh beli……wow.

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 3:05 PM

    Moohyideeeeen says:

    dia nak bid..lantak dia lah….kalau ada ambik ler..tapi return untuk IPP tak sehebat dulu..YTL Power, malakoff dan satu lagi syt Melwar Group dah kenyap dgn IPP ni. dan sekarang kerajaan nak nego the rate, after pressured by opposition…
    2:56 PM on November 21, 2012

    Komen Moo: Berikut di atasa adalah reply Moo di atas komen Lady J- yg kata jus dah kering.

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 3:12 PM

    Korang tak nak respond ke, sebab apa asset strategik Negara tanah TUDM Sg Besi telah dijual kepada 1MDB? Berapa?

  • HeroTamil
    November 21st, 2012 at 3:25 PM

    tu dia jawapan tipikal cacai….

    UMNO pun buat…hikhikhikhikhik…
    iyer lah UMNO ..buat tu dosa..
    PR buat dah jadi HALAL…sebabnya UMNO pun buat..

    Negative X Negative= positive
    cacai punya kira kira tak gitu..

    walharammu walhalalku?

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 4:09 PM

    SELCAT ada. Suruh diorang siasat je la. SPRM mana telus.

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 4:15 PM

    Eleh takkan takut kot. Kalau kau kena C4 kau akan dianggap syahid Mooh. Kau tak nak ke mati syahid kerana membongkar salah laku Najib dan Rosmah. Kalau kau mati syahid Ibrahim Libya dah tentu menanti kau, kubur kau akan wangi disiram minyak attar oleh cai2 PAS.

    Penakut jugak rupanya kau ni Mooh. Berani kat alam maya jek. Nak pegi demo Bersih pun mesti bini tak bagi. Kah kah kah… harap telur je besar buah kelapa tapi penakut.

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 4:19 PM

    Laaa… tau takut tak dapat jawab kat akhirat yea Mooh. Aku ingat kau dah lupa tentang kiamat. So sebelum kau mati “syahid” kena C4 elokla jugak kau mintak maaf kat Najib dan Rosmah sebab fitnahkan mereka. Nanti susah kau nak menjawab kat akhirat.

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 4:20 PM

    Orang PR pulak bodoh tak boleh diajar, pandai tak boleh diikut.

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 4:24 PM

    Kadang2 Zuraidah akan mengambil upah mengurut ibu2 yang baru lepas bersalin. Hasil pendapatan ini digunakan oleh Zuraidah untuk isi minyak Volvo dan Merc disamping untuk cover maintenance.

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 4:25 PM

    Aset strategik? Harap dapat terangkan sebelum kami komen.

  • Anak Lenggong
    November 21st, 2012 at 4:36 PM

    Bukan tu saja..memalam zuraidah buat part time urut batin ..tak caya tanya moon..dia selalu gak pi rasa tangan zuraidah tu..

  • Pemerhati
    November 21st, 2012 at 4:42 PM

    Hang ni Moo lembu buat malu orang Kedah ja dengan akai hang yang letak kat kepala lutut tu.

  • anakbochek
    November 21st, 2012 at 4:46 PM

    Ada ke yang nak beli? Musykil jugak ni.

  • Hamba Ar Rahman
    November 21st, 2012 at 4:48 PM

    Ye tak yer jugak…kalau Bujuk takder…dia ada…ni nampak dia busy kit dalam ni…Bujuk pulak dah senyap…

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 5:31 PM

    Kalau tak paham ..tak payah lah aku nak terangkan kat sini….itu defence area…

  • Moohyideeeeen
    November 21st, 2012 at 5:31 PM

    Dia dah explain..kat bwh

  • tengkudin
    November 21st, 2012 at 6:32 PM

    hehehe…zuradah dengan muka lampir tu pun.. boleh dapat duit punya banyak tu…

    dia buat servis baik ke??

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 9:17 PM

    Kat akhirat mooo…sanggup tak sanggup kita kena jawab….kat dunia ni boleh lah kelentong merata alam…masa tu nanti dah tak ada penyokong…orang yang janjikan syurga pun, masa tu dok kalut nak selamatkan diri….dia ingat dia boleh selamat ??

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 9:21 PM

    hang pi tanya kat polis bantuan KLIA…manala depa tau moooo….ni sahih hang nga-nga baca harakah lagi…cerita tu semua, typical harakah.

  • kuda belang
    November 21st, 2012 at 9:21 PM

    iskhhhh…kau ni bodoh ke apa…kalau nak siasat…bagi la bukti….bawak jumpa SPRM….baru la bleh buat siasatn…takat buat sidang media…tunjuk keta tgh jalan…takde apa benda significant pun….apa kejadah namanya….bodoh la juak2 pakatan haram ni…..bingai…bangang….bongok dan sewaktu dengannya….

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 9:23 PM

    hang mabuk ke apa moooo ? orang tu cakap hal lain…hang main redah hal lain…awat mooo ? berapa kali dah aku pesan kat hang jangan dok lepak brickfield lama-lama….

  • kuda belang
    November 21st, 2012 at 9:24 PM

    wakakaka….dah sampai pun laporan kat POLIS….kertas sisatan dah di buka…Allah kabulkan permintaan hang mooooo oooiii…..

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 9:26 PM

    Tuan rumah guan eng jadi broker tanah..nilai pasaran 4 billion…harga jualan tak sampai pun 3 billion…di jual pulak pada kawan-kawan…

    hmmmm….SELCAT dah jadi STRAYCAT…
    hang cerita apa moooo ???

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 9:28 PM

    hehe..angin satu badan nampak ?

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 9:31 PM

    Apa cai macam hang tau pasal ROI moooo…aku seronok tengok hangpa belagak pandai pasal ekonomi….kohilal tu..aku nak ulang lagi sekali, jual sadin dengan kordial pun boleh bangkrap…lingkup !! kata perniagaan cara Islam…Allah tak berkat la tu…

  • raplahjingaa
    November 21st, 2012 at 9:32 PM

    Defence area ? hang tau ke apa tu defence area moooo ? hang main redah jer..

  • bangKano
    November 21st, 2012 at 10:42 PM

    Masaalah nya Moo tak dak sapa sampai la ni beghani buatv paloran rasmi kat polis. Kalo hang jantan men sila buat laporan dah tentu PDRM ato SPRM dok siasat. Habih ceghita..!!!

  • syaa
    November 21st, 2012 at 10:52 PM

    oi moolembu kau tu yg tak faham maksud lady j.bodo kau ni

  • Tasyahud
    November 22nd, 2012 at 12:17 AM

    Saya tak nak percaya komen orang pasal ko Moo, tapi ko dah mengesahkannya. Ko report pasal dakwaan ko la. Ananda la, Rosmah la, Altantuya la, bawak lari c4 la, bla, bla, bla belah la.

  • syaa
    November 22nd, 2012 at 7:06 AM

    ngata org dia yg buruk.itulah puak pakatan haram ni.mcm tikus baiki labu.labu jahanam tikus kenyang.klu pakatan haram perintah negara gerenti malaysia jahanam porak peranda,puak pakatan haram kenyang.

  • lady_j
    November 22nd, 2012 at 7:52 AM

    kahkahkah mula2 sembang psl aset dah kering la apa la yg dijual kepada 1MDB, tapi lepas ditunjukkan yg even konglomerat dunia yg lain pun berebut2 nak wpun akhirnya dipunyai 1MDB, tiba2 berubah tune strategik la apa la.

    tapi tak la sekartun kerajaan selangor yg cara nak buat duit adalah dgn menjual aset2 kerajaan negeri yg penat2 kerajaan terdahulu beli dan punyai. contohnya unisel.

  • lady_j
    November 22nd, 2012 at 7:59 AM

    maksudnya ianya tak la seteruk yg dicakap pembangkang, tu saja. since banyak sykt2 gergasi dunia yg bid juga. tak kisah la return hebat ke tak. kalau diorang tak rasa berbaloi mesti diorang tak bid punya.

    tapi pembangkang kan mcm tu, hanya tau menyalak seolah2 hebat sgt berbanding diorang semua. harap2 u apply la kerja kat sykt arab saudi tu dan suruh diorang pecat konsultan diorang since u lagi mengetahui drp dia kan.

  • lady_j
    November 22nd, 2012 at 8:00 AM

    maksudnya ianya tak la seteruk yg dicakap pembangkang, tu saja. since banyak sykt2 gergasi dunia yg bid juga. tak kisah la return hebat ke tak. kalau diorang tak rasa berbaloi mesti diorang tak bid punya.

    ingat diorang tu bodo ke tak buat kajian, main bid saja? bukan rm10 punya bidaan tapi main billions! tapi pembangkang kan mcm tu, hanya tau menyalak seolah2 hebat sgt berbanding diorang semua. harap2 u apply la kerja kat sykt arab saudi tu dan suruh diorang pecat konsultan diorang since u lagi mengetahui drp dia kan.

  • lady_j
    November 22nd, 2012 at 8:03 AM

    kaua zunar betul tu yg polis cakap, awat tak saman je? pembangkang kan ke ramai geng2 peguam? menipu sangat polis cakap tatau tapi masuk jail. nak menipu pun agak2 la.

  • anakbochek
    November 22nd, 2012 at 8:56 AM

    Mana ada fighter plane pun kat TUDM Sg. Besi. Cargo plane, Nuri dgn flying club adalah. Apa yang strategiknya? Bunker pun takde. Cargo plane tu pindah kat Subang pun takde masalah apa2.

    Kau cakap apa ni Mooh? Kau ni banyak baca Harakah. Harakah mana pandai cerita pasal defense, cerita fitnah boleh la.

  • Anja
    November 22nd, 2012 at 9:07 PM

    Jgn tak tau,Mak Lampir ni masa kekecik dah mula MENABUNG dlm tabung bentuk babi.Bila dah bsr dpt ler meniaga buah2an.Setelah menjadi ahli parlimen ampang beliau membeli2 tanah di seluruh negara utk dijadikan ladang2 buahnye.Selepas itu dia eksport buah buah nye dan buah2 laki nye skali ke luar negara.

    sekian mekasih.

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!


© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.