Gempar! Dr Maza dikecam peminat atas kenyataan sokongan kepada Nurul Izzah

 

Belum reda isu Video Nurul Izzah mengenai kebebasan beragama di salah sebuah forum, DR Maza pula terus menghangatkan isu ini apabila menyatakan sokongannya kepada Nurul Izzah. Status Facebook Dr Maza itu betul-betul mengejutkan kerana DR Maza seorang yang dianggap tokoh Ilmuan Islam di Malaysia. Bagaimanakah seorang tokoh Islam dapat memberikan kenyataan menyokong hanya dengan penafian dalam satu perbualan telefon?

Banyak persoalan yang timbul atas kenyataan sokongan Dr Maza itu. Beliau hanya mengambil satu sumber sahaja iaitu daripada penafian Nurul Izzah di telefon. Adakah Dr Maza sudah melihat bukti VIDEO dan AUDIO daripada Youtube? Adakah sumber itu tidak boleh dijadikan bukti. Dan yang manakah lebih sahih Video atau penafian Nurul Izzah. Mymassa amat kesal dengan kenyataan Dr Maza tersebut. Seolah-olah Dr Maza berfikiran agak dangkal dalam menilai sesuatu isu. Memang benar Nurul Izzah tidak menyebut “melayu boleh murtad”, tetapi kenyataan  “Rakyat tidak harus dipaksa menganut sesuatu agama dan ini juga harus terpakai kepada orang Melayu”-(terjemahan daripada Bahasa Inggeris) jelas memberikan maksud yang sama menuju ke arah murtad.

 

Mymassa juga turut kesal apabila Dr Maza terus menyalahkan Media atas isu Nurul Izzah tersebut. Meletakkan kesalahan sewenang-wenangnya tanpa merujuk beberapa sumber menunjukkan  Dr Maza seolah-olah keliru. Inikah peribadi seorang tokoh dan ilmuan Islam yang sering dirujuk jika ingin menjatuhkan sebarang hukum? Wallahualam….

 

Peminat-peminat page Dr Maza di Facebook turut mengecam status Dr Maza. Kalau yang menyetujuinya dan memberi “like” itu pun sudah tentu pro pembangkang yang masih ingin menegakkan benang yang basah!

Mymassa masukkan balik Video Kenyataan Nurul Izzah, waris lidah bercabang Anwar Ibrahim!

#Terlajak perahu boleh diundur, Terlajak kata buruk padahnya

Posted by tengkudin on November 6th, 2012 :: Filed under Blog Pilihan
You can leave a response, or trackback from your own site.

15 Responses to “Gempar! Dr Maza dikecam peminat atas kenyataan sokongan kepada Nurul Izzah”

  1. WrgaKlia
    November 7th, 2012

    Ore umno biase le,izzah cakap lain dio tibai lain…cari isu ajo.Dio ingat rakyat buto IT.

  2. PKR BANGGANG
    November 7th, 2012

    seorang lagi yang bodoh bebal…..

  3. zul
    November 7th, 2012

    Biar buta IT, jgn buta hati.. Dah terang2 izzah ckp camtu, bukti ada dlm youtube…

    Tapi kalau dah buta hati mcm korang ni, mana beraninya nk tgk video tu..

    Jam omega pun x mampu jawab lagi, nak cari salah umno pulak.. pigidah..

  4. zahari zainan
    November 7th, 2012

    PR masalah akidah, nk ustahah.. gi ngaji dgn Dr Wahbah Zuhaili.ngaji tafsir molek-molek.. baca terjemahan arab-melayu.. pahtu nak tafsir guna otak syiah.. mapuhh jeng

  5. fikrisoleh
    November 7th, 2012

    to WrgaKlia, semoga Allah beri hidayah pd tuan …

  6. manlaksa888
    November 7th, 2012

    yang betulnya cuma perbezaan pendapat.(kata brahim ali)hahahahahahaa….csl hina islam pon satu bagidol pon diam.jamil khir pon kecut teloq siap suruh blajaq blik pasai islam.umno dayusssssss…

  7. bangKano
    November 7th, 2012

    La ni bukan Nurul Izzah & media yang melapoq kan berita tu salah tapi orang awam yang cetek pekighan depa yang tak mampu memahami mesej yang ingin di sampai kan oleh Nurul. Aku bukan penyokong totok Nurul & PR tapi sekali sekala dia becakap memang ada benaq nya seperti isu panaih ni.

    Tolong rasonal la sikit bila berpikiaq…!!!

  8. paklang
    November 9th, 2012

    lebai senget ….kalau dia student.. dia mungkin lakukan apa khalid Ismeth lakukan,,, Guna Islam merendah2kan pemerintah dan dalam banyak hal dia memang menyebelahi pembangkang…

  9. yon76er
    November 12th, 2012

    WragaKlia..ko pon dah masuk dlm kump. Penganut PR..sama dgn sibujuk@AHJ dan mm..ko kata ko x buto IT???? napa BODOH lagi BEBAL sgt nie……..

  10. yon76er
    November 12th, 2012

    Biasalah tuu Bro..apa pon yg mereka Penganut PR ni yg buat salah BODOH…tetap akn salahkan UMNO….tarak OTAK puya Penganut..mcm sibujuk@AHJ dan si mm sama ajer….siNurul dah lama jadi spinner on wht she said…Like father like sianak and sama also the mother…”The Spinner Family”…;hu.hu..hu…hu..

  11. yon76er
    November 12th, 2012

    cina kata satu hal lah…ni org Melayu yg kata dia Islam blih kata mcm nie…LGBT no Problem…MURTAD is okey…Minah ni patut siSULA ajer…

  12. yon76er
    November 12th, 2012

    bangkano…nak rasonal ko kata…kata mana rasonalnya kata2 ank SiNuar nie…tlg jelas sikit dimana kebenaran kata2 dia…?????yg ko tulis tuuu terlalu ringkaslah…

  13. fauzyabd
    November 13th, 2012

    NURUL TIDAK LAYAK BERCAKAP DAN MEMPERSOALKAN ISLAM

  14. Telescope
    November 16th, 2012

    Camne kalau ada individu melayu yg
    nak tukar ugama ke Islam syiah? Islam juga kan? Yg bijak pandai mcm dr. Maza dan lain lain yg seangkatan dgn beliau, boleh tolong komen sikit.

  15. pariapa
    November 23rd, 2012

    stupid UMPORNO!!!!

Leave a Reply

Type your comment in the box below: