September 21, 2012 · 23 Comments
Selepas solat Jumaat nanti beberapa bantahan dan perhimpunan aman akan berlangsung di beberapa lokasi di sekitar ibukota. Semuanya dengan satu maksud yang sama yakni memprotes kebiadapan filem Innocence of Muslims disamping mengecam penyiaran karikatur menghina Nabi Muhammad s.a.w oleh sebuah majalah Perancis.
Perhimpunan dan bantahan yang sama juga dijangkakan turut dilakukan secara serentak di negeri-negeri lain seperti Johor, Selangor dan Sarawak.
Manakala itu, ura-ura sebelum ini mengenai gabungan bersama Pergerakan Pemuda UMNO dan Dewan Pemuda PAS tidak menjadi kenyataan selepas masing-masing bersetuju untuk berhimpun di lokasi berbeza atas faktor keselamatan.
Katanya, ia dilakukan atas faktor keselamatan setelah berbincang dengan Ketua Pemuda Pas dan mendapat nasihat Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.
“Kami risau dari segi keselamatan apabila terlalu ramai penyokong politik yang berbeza bertembung di Kedutaan Amerika Syarikat, keadaannya panas dan kami telah buat keputusan itu. Tujuan esok melahirkan bantahan filem Innocense of Muslim, jangan perkara itu ditenggelami oleh kerana insiden yang boleh berlaku. Sinar Harian
Pemuda UMNO bersama umat Islam di sekitar Kampung Baru serta beberapa pergerakan pemuda parti komponen yang lain dijadualkan berhimpun di perkarangan Masjid Kampung Baru selepas solat Jumaat.
Turut serta dalam perhimpunan itu termasuklan beberapa Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) antaranya Pertubuhan Peribumi Perkasa, Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Majlis Belia Malaysia, Alumni Aspirasi dan Belia 4B.
Manakala Dewan Pemuda PAS bersama beberapa NGO yang lain pula akan berhimpun di perkarangan Kedutaan Amerika Syarikat di Jalan Tun Razak.
Walaupun keputusan saat akhir mengasingkan kedua-dua parti politik Melayu Islam ini sedikit mengecewakan, namun kesediaan pemimpin tertinggi kedua-dua sayap pemuda parti untuk bersatu suara bolehlah dianggap sebagai satu perkembangan positif.
Apa yang penting sekali, kita harap semua pihak dapat menjaga tertib masing-masing bagi memastikan bantahan berlangsung dalam keadaan aman serta tidak menimbulkan mudarat sebagaimana berlaku di beberapa negara lain.

Sementara itu, beberapa himpunan aman oleh orang ramai termasuklah melibatkan gabungan penyokong UMNO dan PAS telah berlaku semalam sebagai bantahan terhadap kenyataan oleh Pengerusi DAP Perak.
Ngeh Koo Ham dalam mesej twitternya sebelum ini telah mempersoalkan keperluan untuk orang Islam berhimpun dan membantah filem Innocence of Muslims yang dianggapnya seolah-olah membazirkan masa dan tenaga.
Bagaimanapun selepas mendapat kecaman dari ramai pihak, Ngeh akhirnya telah meminta maaf atas keterlanjurannya.
By HackerXP
Syukurlah kita bersatulah demi bangsaku and agamaku. Kita kuat maruah bangsaku and agamaku di sanjung tinggi.
Islam itu satu..
Wahai melayu jadikan lah kaum cina sebagai contoh..mereka bergabung bersuara dan tenaga dalam mempersoalkan berkenaan dengan kepercayaan dan kepentingan bangsa walaupun mereka bertentangan dialam fahaman politik..
Tapi d kg.baru kata nak bersatu, tapi penuh ucapan politik mengutuk PR.
hang ni kaki fitnah sungguh bujuk.. kalau mengutuk Yahudi Israel takkan PR terasa jugak? sahlah tu PR tu Yahudi.
Harap2 Raja Demo Pak Samad Janggut turun jugak…jgn Demo anjuran Ratu LGBT jea dia berani….inilah masanya kita buktikan cinta pada agama melebihi dari segalanya…..
assalamualaikum w.b.t..jadi lah kita islam yang lahir pada zahir dan batin..jgn la kita letakkan keislaman kita pada 1 tmpat yg cuma ada pada keturunan sahaja..bersatu la kita kembali ke jalan yg di redhai..jgn la kita bermusuhan diantara sesama kita islam..bersatu lah kita semua…mari bangkang kebiadapan penerbitan filem innocence of muslims bersama2..allahuakbar!
Konsep Wasatiyyah UMNO:
Rosmah Pakai Jam Tangan Bernilai RM350 000
Posted on Thursday, September 20 @ 20:00:00 UTC
Dilulus untuk paparan oleh lararatu
Berita Oleh: laniismaa
“Kita bercerita lagi tentang kemewahan Rosmah Mansor, isteri PM kita.
Terkini koleksi yang jam tangan yang dipakai Rosmah dalam satu majlis yang dihadirinya di Vietnam berjaya dirakam lense kamera…Dikatakan harga jam tangan yang dipakai oleh Rosmah Mansor dikatakan bernilai antara £70,000 – £100,000. Dan harga tersebut tidak termasuk duit import lagi.
Entah2 jam petaling street je punsi Rosmah ni pakai..Klu VVIP pakai yang tak ori pun orang ckp ori.Tapi klu orang mcm ko pakai yg ori org mmg tk caya.
hehe…aku tahu beberapa VIP yang memakai jam petaling street….mati-mati orang tak kan percaya jam tu harga 75 ringgit jer…
moooo…moooo…opps ! jam omega tu pulak berapa harga mooo ?
1. Kalau benar dia pakai jam sebegitu, apa isunya? Dia hanya isteri kepada pemimpin negara, bukannya pemimpin negara pun.
2. DS Najib memang dari keturunan bangsawan dan kaya raya. Kalau dia nakkan isterinya pakai barangan mahal pun, memang mereka berkemampuan.
3. ….dikatakan bernilai???? Siapa yang kata? Boleh pula kau sebarkan benda yang kau sendiri tidak pasti. Kau tak mahu pula minta buktinya dulu.
4. …dirakam lensa kamera??? Cepatnya kau percaya pada kamera, video! Kena batang hidung sendiri, kau kata video besi la, watak lakonan mirip anwar la, gambar aiskrim azmin palsu la. Belum pun sebut 4 saksi lagi.
5. Jam Omega anwar yang tak dapat ditunjuk sampai sekarang, ada kau kisah ke?
6. Yang paling lawak, ” harga belum masuk duti import”. Kau memang mangkuk hayun bawa cerita ini. Kat Malaysia, jam adalah duti free la mangkuk hayun.
MOOOOoooooo Rosmah banyak lagi jam yang lebih mahal dari itu disimpan kat rumah. Tak kan dia nak pakai semua. Yang aku tahu dia tak pernah hilangkan satu pun jam dia.
Tak macam sedara ko yang tertinggal jam masa pergi melanggan Doll. Jam orang hadiah pulak tu. Sedara ko memang hampeh MOOOoooooo.
Bro yg hilang jam OMEGRA semasa bersuka ria dgn pelacor China tu ko xnk ulas ke MooLooser?
Kisah Pemimpin BN (jerung bukan bilis) yg tidak ada langsung tindakan semnjeak beberapa dekad:
The revelation that Sarawak Chief Minister Abdul Taib Mahmud is the richest man in Malaysia does not surprise the majority of Sarawakians, who claim that they know how he obtained his immense wealth.
But what surprises many of them is that the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC), the police and other authorities have not taken action against Taib, even though several reports of corruption, abuse of power and cronyism have been lodged against him.
According to Swiss NGO Bruno Manser Fund (BMF), Taib is worth US$15 billion, or about RM46.5 billion, making him the richest man in Malaysia.
Politicians and the ordinary citizens interviewed in Kuching the past two days say that it is common knowledge that Taib is a very wealthy person.
“But we won’t know the real extent of his wealth unless the MACC, the police and Prime Minister Najib Abdul Razak carry out investigations,” they said.
Mooo…kalau aku kata anwar ibrahim adalah pemimpin parti pembangkang yang paling kaya di dunia, hang percaya tak ?
Kalau aku kata atuk hang dulu sebelum di humban masuk kapal bawang oleh tentera syarikat india timor dan di hantar ke malaya untuk jadi tukang bancuh tar adalah seorang sami yang terkenal di chinai hang percaya tak ?
hehe…macam tu la jugak cerita hang…..mooooo…mooooo
Mooh, You jatuh miskin ke, kalau Rosmah pakai jam mahal pun?
Taib kaya, Anwar pun kaya walaupun dihumban dalam jail banyak tahun, u boleh explain? Kalau nak taksub pun, guna lah akal dulu.
moo
hang ni benci sungguh2 pada perpaduan orang melayu dan islam yek….
hang ni betui ka melayu mooh…???
bro ss, moooo dan mamat tukang bancuh air tu adalah bangsa yang sama….nak kata melayu pun idak, nak kata keling pun…ialah boleh la dikatakan keling, tapi beragama Islam….takat agama jer laaaa….
Moolooser jatuh GILA dan SAKIT JIWA bila DS Rosmah atau Melayu kaya.. jiwa rosak Pakatan Haram
Bila melayu kaya ramai ler yang sakit hati.Tapi bila cina india kaya semua cakap itu usaha dan kerja keras mereka.Harta Lee Kuan Yew pun dikatakan bernilai lebih USD80billion.
Ini adalah propaganda spesis mata sepet untuk menunjukkan bangsa kita ni teruk seteruk nya.
Yang lagi paling pentingnye Mahmod Taib tu bayar zakat dan income tax ke tidak?dia ada derma dan bersedekah ke tidak?Adakah company2 nye itew memberikan pekerjaan kepada bumiputra/islam ataupun tidak?
Pabila Islam tersemat kemas di hati…Saudara seagamaku, bersatulah kita demi agama Islam. Suka pabila kita bersatu demi Islam dan bukannya untuk kepentingan politik. Semoga Allah menyatukan hati-hati kita, yakni umat Islam. Insya-Allah. Amin. – hamba hina kerdil
Amin Ya Robbal Alamin, InsyaAllah
INSYA ALLAH AMINN!! Semoga dilemahkan puak2 MUNAFIQ yg sakit hati dengan perpaduan umat Islam ini dan dihancurkan puak2 kafir Laknatullah ini!