Adamyan » Utama

Bas & Treler Anwar, Pemimpin PR Lain Terpinggir!!

September 9, 2012   ·   61 Comments

bas_treler_anwar

ANWAR sekarang makin rancak dengan bas dan treler terbarunya, ke sana sini berkempen.  Lagaknya itu macam parlimen sudah dibubarkan dan pilihanraya akan diadakan bila-bila masa dari sekarang.

Cuma yang jadi pelik kepada semua orang, kenapa bas itu hanya tunjuk muka Anwar?  Dalam masa yang sama, jelas kelihatan lambang ketiga-tiga parti yang membentuk komponen Pakatan Rakyat hari ini iai tu DAP, PAS dan PKR.

Begitu juga dengan perkataan Pakatan Rakyat, bersepah di sana sini, tapi part muka, hanya Anwar sahaja.

Kempennya itu pulak, setakat yang penulis dimaklumkan, hanya melibatkan Anwar dan PKR sahaja.  Khabarnya Anwar saja yang layak jadi Perdana Menteri, PKR sahajalah yang layak memimpin Pakatan Rakyat.  DAP dan PAS akan sokong, tidak kira apa dan sebagainya.

Inikah yang dikatakan berkomponen?

Atau ada syarat-syarat tertentu yang perlu dipatuhi Anwar dari ‘penaja’ bas dan treler tersebut atau dana dan kemudahan lain yang dijanjikan tidak akan masuk untuk membantu kempen pilihanraya Anwar.

Ada juga orang maklumkan kepada penulis, bas dan treler itu, selain digunakan untuk memudahkan kempen politik Anwar, juga digunakan untuk menyimpan dana dari penaja sebenar yang penulis sebutkan diatas.  Betul ke?

Maklum sajalah peraturan perbankan di negara ini, kalau jumlah yang besar masuk dalam akaun individu dalam sehari, akan menarik perhatian Bank Negara, bukan apa, takut ada aktiviti penggubahan wang haram – kebetulan haram memang selalu dikaitkan dengan Pakatan Rakyat @ Pakatan haram.

Tapi dari segi logik, memang ada nampaklah logiknya.  Selain boleh berkempen, juga boleh mengedar duit ke kawasan-kawasan yang disinggahi Anwar, tak gitu?

Apa pun penulis serahkan kepada pihak berkenaan untuk menyiasat dan penulis yakin, sekarang pun dah ada orang yang ikut bas serta treler tersebut kemana sahaja ia pergi.

Cuma persoalannya sekarang, bila lagi wajah so called pemimpin Pakatan Rakyat yang lain ini nak ditempelkan di dinding bas dan treler tersebut.  Kalau benar berkomponen, letak sajalah, apa masalah?  Tak tahulah kalau Anwar memang tidak ada plan nak tonjolkan kesemua nama yang penulis sebutkan di atas.

Katanya dalam hati “Aku yang susah payah cari sponsor, cari bas, cari treler, diaorang yang senang-senang nak dapat nama, boleh jalanlah”.

Apa pun, penulis nak jelaskan disini ialah, Pakatan Rakyat dan persepakatan antara parti pembangkang ini memang tidak wujud sebenarnya.  Ia hanya helah Anwar untuk menipu rakyat kononnya dia adalah wira rakyat yang dicari-cari selama ini kerana berjaya menyatukan parti-parti pembangkang di negara ini – sesuatu yang pernah dicuba Tengku Razaleigh dulu tapi tak berjaya.

Sebab itulah sekarang dalam banyak hal, pemasangan bendera umpamanya, kalau kawasan melayu ramai, hanya bendera PKR dan PAS sahaja yang diletak sebelah menyebelah, bendera DAP tidak ada.  Kalau kawasan bukan melayu, hanya bendera PKR dan DAP yang diletak sebelah menyebelah, bendera PAS tidak ada.

Inilah modus operandinya sebab Anwar tahu, mati hidup balik pun orang melayu tidak terima persatuan komunis dan bekas komunis yang kita kenal dengan nama DAP ini.

By


Readers Comments (61)

  1. layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

     Reply
  2. Anak Lenggong says:

    Wajah nike ajis dengan berbagai ragam bersepah di Kelantan..Hakikat sebenarnya tiada sebarang permaufakatan didalam PR..PKR nak nunjuk kuasa..DAP nak tunjuk belang cuma kesian melayu PAS yang asyik dok jadi pacacai ..barua dan kuli batak..

     Reply
    • mm says:

      Berani org komen Najib?? Akta 114 bila komen terus kena panggil. sikit hari lg tak dilantik. ada isu ni masuk TV??

       Reply
      • MenantuOrgFelda says:

        akta 114 untuk semua, bukan najib saja..termasuk kalau ada fitnah orang pakatan..jadi kau merepek apa?

         Reply
        • neutron says:

          Fitnah pakatan dia worang ambil tindakan??? Dei.. apa pasal terang terang itu gmbar budak kencing gambar TGNA dengan TGHA tarak kena tangkap ha…. polis cuma cekap kalau arahan dari SETAN SETAN ka…

           Reply
          • raplahjingaa says:

            kalau orang kencing kat pic atuk hang pun..tak kan kena tangkap sebab atuk hang tu nobody !

            PM di lantik oleh yang di pertuan agung,ketua agama Islam negara.

            alaaa…aneee kalau kat india jadi kes macam ni mau 2000 orang terbunuh ! nasib baik hang kat malaysia. Rakyaat kami cintakan keamanan, so hang jangan bawa mai perangai buruk hang tu masuk negara ni.

             
          • bujuk says:

            Ala…. DYMM pun korang kata NATANG, takda siasatan pun. Org. yg. DYMM korang nak muliakan sangat apasal…
            Mana orang yg. gantung dan suruh gantung bina “kami nak Derih Jusuh la NATANG”…mana?

             
          • raplahjingaa says:

            Fitnah PAS semua orang tahu, tak payah la hang nak spin bujuk….sebab tu la rakyaat terengganu tolak PAS masuk longkang !

             
          • bangkano says:

            Kat mana & bila depa pi kencin gambaq Hadi Awang & Pok Nik tu hah…??? Kalo ada tulong tunjuk gambaq kat sini sebagai bukti….

            Cakap asyik dok gebang jerrr….

             
          • nik ajis dah nyanyuk says:

            sebab yang kencingkan gambar nik ajis tu setan2 pakatan rakyat yang sengaja nak spin isu terkini…bodo macam babila ko..patutla ko join pakatan rakyat..pakatan rakyat tu maksudnya pakatan yang nak menyusahkan rakyat khususnya rakyat yang bangsa melayu agama islam..sebab ketua korang tu peel lebih dari setan…

             
          • bujuk says:

            takdak spin la rapla… takkan hang dah lupa perebutan jawatan MB t’ganu. Negeri paling akhir MB d tabalkan…
            bangkano.. hang tak tau pun takpa, tak dosa.

             
      • niel says:

        lu cakap apa mm…wa ingat lu mesti geng tonggeng bontot lol..bengong ..

         Reply
  3. tengkudin says:

    sian nik ajis dan hadi boroi…jadi balaci seumur hidup la..heheheh

     Reply
    • mm says:

      Apa Pak Lah tak boroi??? Moh yideen tak boroi?? Noh Omar tak Boroi??

       Reply
      • MenantuOrgFelda says:

        boroi bukan sebab makan duit rakyat

         Reply
        • mm says:

          kalau makan duit rakyat buat la report. Habi tu Pemimpin umno sampai2 billion2 tu pesal siasatan lembab sangat, siap saman lagi mreka yg pecahkan rahsia mereka.

           Reply
          • raplahjingaa says:

            moooo…moooo…hang melilau tak ketahuan punca dah punya nak spin..hehe

             
    • bujuk says:

      Dalam PR takda sifat dengki2 macam dalam UMNO. Seperti d JOHOR dah tersebar gambar PM MUHYIDIN YASIN. Takda pulak polis nak siasat… hehehe.

       Reply
      • niel says:

        tu kerje din puduraya lol.. lu apa taw..

         Reply
      • Mat Iwan says:

        Kitorg tggu hang wat report bujuk…ada bran ke

         Reply
        • bujuk says:

          kalau report pun Muhyidin tak bagi siasat, polis boleh buat apa?
          Rasanya kalau poster Anwar PM msia, mau kecoh 1 m’sia. Sampai lubang cacing Polis siasat.. heheh

           Reply
          • mamu says:

            Pirahhhh

             
  4. mm says:

    Habis tu..yg Najib dok campaign kat segala Bangunan kat Kl ni gambar yg sebesar alam tak nak komen lak??? Kat TV/Mdeis Nasional, semua cerita pasal Najib. najib Pemimpin ulung lah…dan macam2 lagi. Najib tak nak jadi PM ka?? mohyideen tak nak jadi PM ka???

    Ada kami guna duit rakyat nak kempen kah??? Kami pakai duit parti. UMNO guna duit rakyat nak kempen untuk parti adalah salah!

     Reply
    • MenantuOrgFelda says:

      ada bukti duit rakyat? huhuhu…anwar pakai duit parti? tolong jangan bagi aku gelak..nak tanggung kos penginapanj pkr sabah pun pakai duit rakyat, rafizi punya kes, pakai duit rakyat..mana duit parti kau?

       Reply
      • feeder_killer says:

        Patutlah PR smp gila meroyan nak tawan putrajaya…. rupa2 nya depa tak sabaq nak selewengkan duit rakyat… depa dah start kira yg ni projek utk aku, yg tu pun utk aku, yg balance skit2 tu utk rakyat….

         Reply
    • Anak_Nogori says:

      sebab UMNO dominan dlm BN…bukan macam PAS perasan Dominan dlm PAKATAN HARAM, tapi sebenarnya kaldai je.

       Reply
      • mm says:

        UMNO Dominan?? Abih tu apasal byk kontrak besar 2 dapat kat taukeh cina?? Vincen Tan, YTL???

        Dominan macam mana tu???

         Reply
        • Anak_Nogori says:

          dominan maksudnya parti paling kuatlah ngok..kang kasi kat melayu, lobai yg tak ada kepakaran…projek gagal..ko salahkan umno jugak.

           Reply
          • bujuk says:

            Ooo.. orang melayu UMNO taktau buat kerja. Sebab tu projek asik gagal je, nak bagi pada melayu PR takut makan tuan. Jadi bagilah pada tokey cina…

             
          • raplahjingaa says:

            Projek asyik gagal ? macam jambatan kat palekbang ke bujuk ? tak pun macam projek ladang rakyaat ? tak pun macam projek kambing jampari ? kohilal pun lingkup jugak…

            yang berjaya…bayar hutang TALAM corp kat tokey cina DAP, yang berjaya rumah-rumah urut merata tempat..kan..kan…kan

             
          • bujuk says:

            hehe.. hang melalut apa ni?

             
  5. mm says:

    Korang dah tengok gambar Najib kat PWTC??? Guna duit sape tu??

     Reply
    • MenantuOrgFelda says:

      duit bn

       Reply
      • mm says:

        Bila BN dok kutip derma????

         Reply
        • neutron says:

          BN paksa itu kontraktor derma… kah..kah… tarak derma lain kali tarak projek… PERANGAI SETAN cam tu le

           Reply
          • raplahjingaa says:

            Dey..tokey hang tak mai restaurant ka hari ni ?

             
        • akuantiPAKATAN says:

          Tangan kanan orang BN bagi derma, tangan kiri pun tak tau bro. Tadak kecoh2, tarak usung tabung Milo ke sana sini.

          Kalau rasa gambar Najib tu pakai duit rakyat kasi report SPRM la. Apa susah.

           Reply
        • feeder_killer says:

          Awatnya??? Nak buat apa2 semua kena tggu duit derma ka??? UMNO bukan parti haprak mcm hangpa.. buat ceramah rupanya nak mintak derma… kalaulah pr dpt kuasai negara, mau anak bini pun depa mintak dermakan….

           Reply
        • bujuk says:

          mm kita suruh MP PR tanya pada kementerian keuwangan masa sidang parlimen nanti… siapa yg. biayai iklan tersebut. Macai kat sini kan tau apa…

           Reply
          • raplahjingaa says:

            Papan iklan ? laaaa…tokey yang sponser nik ajis pi umrah tu ke ?

            BN bukan sengkek macam PAS la bro…Bila diberkati Allah swt rezeki datang dari berbagai arah !

             
          • bujuk says:

            alasan BN tak sengkek..

            Di samping itu Sultan Johor juga mengingatkan pihak yang berkenaan agar tidak mengambil kesempatan dalam usaha pihak tentera melengkapkan kor itu dengan peralatan terkini.

            “…janganlah bekalkan peralatan yang kurang berkualiti tetapi meletakkan harga yang berlipat kali ganda,” titah Sultan Ibrahim.

             
  6. Anak_Nogori says:

    PAS ada jugak..tapi bukan bus atau treler..tapi lori satu tan..miskin kot..lainlah pkr..duit 3 bilion..talam entah berapa plak sponser.

     Reply
    • sungai_siput says:

      agak2 la Anak_nogori

      PAS pun ada transport mcm nuar gak, , ronnie liu DAP komunis sewakan lori, bagi dan arah kan bebudak unit amal PAS angkat sampah kat selangor nun

       Reply
  7. PASpartyNGOK says:

    Body guard dari security company yang diupah Anwar ditahan kerana mengugut dengan pistol. Dia tahu law dan tentunya faham apa yang boleh dan yang tidak boleh dibuat dengan pistol yang dibawa.

    Tetapi bila dia digaji oleh saorang yang menganggap dirinya ‘above the law ‘ maka dia rasa terjamin dan bebas buat apa yang dia suka meniru perangai pihak yang menggajinya.

    Undang2 mengatakan pistol tidak boleh diacukan sesuka hati kecuali dalam keadaan terdesak utk tujuan mempertahankan diri. Law ini juga untuk polis dan lain2 authority yang diberi pistol. TEmbakkan amaran juga tidak boleh dibuat sewenang2 nya.

    Kita hanya berminat utuk dengar body guard yang berpistol itu dihukum setimpal dengan offence dia kerana negara kita negara berdaulat, ada law and order.

     Reply
    • Anak_Nogori says:

      Polis KL cakap..boleh dipenjara sehingga 7 tahun…nanti kita dengarkah cacai2nya tanya..kenapa org tu tak kena, kenapa org ni tak kena?.

       Reply
      • PASpartyNGOK says:

        Tapi malang sekali bila kes masok mahkamah keputusan hakim macam tak masok akal pulak. Ini yang kita heran.

        Terbaru kes Sarifudin Nasution yang menang dalam kes hasutan. LGE juga juga menang kes fitnahnya.

         Reply
  8. PASpartyNGOK says:

    Hari Ahad depan Anwar akan mengangkat sumpah dihadapan Jembalang putih melantik diri dia sendiri sebagai PM yang pertama dinegeri kayangan.

    Sempena dengan 16 September 2012 upacara ini akan berjalan di hadapan hospital permai di Tampoi Johor Bahru. Terdapat banyak pokok2 rendang disitu dan upacara ini akan diadakan bawah pokok.

    Pengumuman rasmi akan dibuat dalam bentuk iklan pada didinding bas . Pada cacai semua bersabar menunggu.

     Reply
    • Anak Jantan says:

      cayalah….aku suka statement kau…..terbaeeekkkk……

       Reply
  9. akuantiPAKATAN says:

    Kata Anwar kepada Hadi, Niki dan LKS. “Lu mau taluk lu punya gambar, lu bili bas dgn treler sendili lah. Saya PM in the making mahh, mesti taluk wa punya gambar busat2. Lu olang tutuk liam2 sana la…”

     Reply
  10. fabregaz says:

    PKR parti bru tp pndai buat duit dh kaya raya ada bus trak bagai..pas? dr dulu smpi skrg dok usung tin milo..mcm mana nak lead PR..low class..klu xsbb penyokong2 pas yg berotak beku yg blh disuruh berbaring atas jalan/pura2 mati dan buat apa2 ja dh lama pas kena tendang dr PR

     Reply
  11. bujuk says:

    Apala…. budak mykmu ni. Gambar Anwar pun jadi masalah. Itu strategi PKR, diorang punya suka lah nak letak sapa pun. DSWA sebagai presiden PKR pun tak kecoh, awat TGNA dan TGHA serta LKS dan LGE nak kecoh. Korang salah tempat la nak provoke… PR bukan macam BN yg. busuk hati. Kita sama2 bantu orang yg. berkebolehan… kita tak tarik orang turun. Dalam BN, hari2 Najib dan Muhyidin suruh bersatu… maknanya UMNO/BN masih berpecah dan bergaduh. Lagi satu.. kalau ada gambar LKS dan TGHA nanti korang kata mereka bergaduh rebut jawatan PM pulak. Jadi takda spekulasi rebut jawatan PM lagi sebab Anwarlah satu2 calon PM jika PR merjaya bentuk k’jaan jika d izinkan Allah.
    Tak macam UMNO, d johor dah tersebar gambar PM MUHYIDIN.

     Reply
    • pasdaplaknat says:

      Insya Allah didoakan semoga PR digagalkan Allah utk membentuk kerajaan pusat ataupun negeri. Betapa rosaknya negara jika Pakatan Haram ini diberi kuasa. Janji2 lama yg dimungkiri sedang ditokok dgn janji2 berteraskan sekular-Penghapusan secara konsisten terhadap beza agama-Islam sebagai agama tertinggi, keistimewaan Melayu di tanah sendiri akan terhapus, sistem Raja Berpelembagaan akan tinggal sejarah.. Nauzubillah dr dajjal berupa manusia ini memerintah Malaysia!

       Reply
    • akuantiPAKATAN says:

      Elehhh… Bujuk, mykmu ni bukan tempat nak memuja muji Anwar pun. Kalau nk puji2 Anwar pegi blog Tukar Tiub la. Buat apa datang sini.

      Cerita PM ngan Muhyiddin orang PR je buat kecoh. Yang edar gambar pun orang PR jugak. Macam la kitorang tak tahu.

       Reply
      • bujuk says:

        Saja cari kelainan…
        Apake jadah orang PR nak sokong Muhyidin pulak. PAS nak ambil alih jawatan MB johor la bro..

         Reply
  12. pasdaplaknat says:

    Fuhhh bujuk sekular membela sakan bang Nuar. Bapak sekular Pakatan Haram. Sampai guna treler pulak dah.. punye nk pulun jd PM.. kasihan.. org yg cintakan dunia.. yg gilakan kuasa sehingga trpksa merangkak2 memanjat tangga yg tidak layak baginya. kasihan si pencacai2 yg masih diperlihatkan si Munafik dan panas baran ni sbg ‘manusia baik’. Rugilah bg mereka2 yg menyanjungnya tnpa mengenali siapa dia..
    Fitnah dajjal di akhir zaman dtg dlm jelmaan2 yg pelik sehingga ramai terpesona.. Hanya org2 yg jernih hatinya dgn Tuhan nya shj dpt selamat dr fitnah ini..

     Reply
  13. baba says:

    habis semua kena kencing dgn anwar. anwar jadi glamer sorang2, dap dan pas putuh mata saja.

     Reply
  14. Mat Iwan says:

    Bujuk hang taw tak kalu kos jelajah nuar tu bg kat rakyat Permatang Pauh, tkde la yg bawah kemiskinan lg. acu suh nuar buat mcm Pekan tu, sian org Permatang Pauh, dh lama nuar tak jenguk…

     Reply
    • bujuk says:

      TV9 pagi tadi cerita satu kampung d kuantan jarak +- 10km takda bekalan air bersih sejak tahun 60′an. Hang nak orang pekan masuk tv cerita kemiskinan mereka pulak ka…

       Reply
      • siamang gagap says:

        haa..haa bujuk nak conner spin lagi. Lari tajuk tu

         Reply
  15. KerisJentayu says:

    Cian ar..penduduk permatang pauh dok tengok dari jauh jerr,,,

     Reply
  16. PASpartyNGOK says:

    Apa yang sibujuk ni harap semua tulisan dia diMYKmu ini dikuti oleh puak PKR. Bila PKR menang nanti (menang kawasan mana pun kita tak tahu. Utk take over BN memang mustahil) dia akan dipanggil dan dipersembahkan pada Anwar Ibrahim si manusia durjana 1/2 sen tak guna.

    Anwar Ibrahim simanusia durjana 1/2 sen tak guna ini pun akan renong bujuk dari atas kebawah, dari bawah keatas, kebawah lagi dan keatas sebelum suruh TONGgeng.

    Astaghfirullah hal azim , kotor sungguh ko Anwar Ibrahim. Dari muda hingga ke tua nak mampos pun kesukaan ko sama saja. Syahwat ko naik sentiasa tak pernah turun.

    Eh Eh eh eh. Kecian ko bujuk

     Reply





Laman ini dibangunkan dan dikelolakan oleh myKMU Web Team
KUMPULAN MENYOKONG UMNO
WebMaster : webmaster@mykmu.net
editorial: demokrasimalaysia@yahoo.com
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters