Adamyan » KOLUMNIS

Dia Cari DAP Dulu Baru Maklum Mak Dia

September 7, 2012   ·   10 Comments

Pijak-Gambar-PM

BUDAK ini nasib baik lahir cina, ada DAP nak membela.  Dalam DAP dok gebang multiracial sana sini, dia dok bela cina juga balik-balik.  Ini bukanlah nak cakap pasal perkauman tapi dah memang hakikat begitu.

Anyway, cakap pasal budak perempuan model sambilan (yang bakal jadi pelacur murahan ini), khabarnya mak dia pun tak tahu dia kena tangkap, hanya selepas ditahan baru dia sms dan maklum kepada ibunya.

Sementara itu, DAP sudah dimaklumkan tentang penahanannya terlebih dahulu, siap hantar peguam untuk bela budak perempuan ini.  Mak dia tahu kemudian.  Apa punya jenis anak.

Tapi ini contoh yang ‘bagus’ untuk dijadikan contoh nilai kekeluargaan di bawah DAP, kena tangkap polis, maklum parti politik dulu, maklum mak kemudian.  Nampak sangat hajat dan niat nak sensasikan dan politikkan isu ini dari segi perkauman dan simpati.  Lepas tu ambil gambar digari dan viralkan dalam facebook.

Taknak kena gari, jangan langgar undang-undang, as simple as that.

Isu ini nampaknya akan jadi isu politik, bukan isu jenayah.  Kesalahan minah ini pijak gambar Perdana Menteri orang akan lupa, yang DAP dan Pakatan haram lebih mahu orang ingat ialah bagaimana ‘tersiksanya’ dia digari, disoal siasat dan sebagainya.

Bagaimana dan macam mana, itu jangan bimbang, DAP memang terer.

DAP memang bijak part politikkan isu jenayah menjadi isu simpati ni ya.  DAP juga bijak tukar kejadian bunuh diri kepada keberangkalian dibunuh.  Motif tidak ada, saksi tidak ada tapi DAP ada kepakaran untuk putar belit kes itu jadi macam kes bunuh.

Balik pada kes budak ini.

Mesejnya sekarang, DAP lebih penting dan berkuasa dari ibu bapa budak ini pun, itu yang DAP tahu dulu, mak dia tahu kemudian.  Padahal budak ini silap, DAP bukan fikir pasal dia, DAP tak peduli pun pasal dia, yang nampak di mata DAP sekarang ialah peluang untuk politikkan isu dan jadikannya isu perkauman.

Sebab itu ramai cina sokong DAP dan kepada cina juga DAP bergantung harap.

By


Readers Comments (10)

  1. sungai_siput says:

    its a communist ideologies…..no wonder

     Reply
  2. Amoi says:

    DAP kata parti berbilang bangsa kenapa pelajar melayu terlibat meka mendiamkan diri Menjadi Setan bisu.PAS dimana menghilangkan diri…masa depan pelajar itu mat syabu 121 nak tolongkah..hampasss parti isle mcm i i..mabuk kuasa, gila kuasa, muka pun masih bau pantat kak mah..makna nya memmang tak cuci sebab mat syabu terlalu gelojoh,,, makan curi la katakan ha ha

     Reply
  3. baba says:

    jgn cepat percaya dgn rayuan mereka ni kononnya tak tau apa yg mereka buat, ikut org saja……ni semua jenis setan yg patut dibanteras dr skrg.lagi besar nanti lagi memudaratkan negara.

     Reply
  4. kampongbaru says:

    belom boleh mengundi lagi pun dah nak campur hal politik…napa tak tunjuk punggung jugak macam budak seorang boleh gak geng2 PKR sondol malam tu…dasar ketua kaki cina dol…

     Reply
  5. AkuAnakMalaysia says:

    Adamyan, apa kalau orang panggil anak perempuan kamu tu pelacur murahan. Langsung tak der moral, malu pada agama Islam.

     Reply
    • nik aziz pukimak says:

      mungkin adamyan belajar moral dari pukimak nik aziz dan anuwar be rahim

       Reply
  6. tengkudin says:

    memang betina sial ni bakal pelacor murahan…hehehe

    bakal di chinadoll oleh RAJA PORNO!! hehe

     Reply
  7. Anak_Nogori says:

    Kalau budak ni nak selamat..tolong jauhkan dia dari peliwat tu…atau jauhkan dari aiskrim tu…

     Reply
  8. neutron says:

    Aiyoo..ARTIKEL ditulis oleh SETAN ADAMYAN…. cam tu le

     Reply
  9. Jack says:

    Harap admin siar kan detail komunis betina ni. Nama, alamat, no ic, keluarga, tempat kerja/belajar, dan ibu bapa dia. Dan ulang siar gambar dia pijak pm melayu itu berkali-kali. Biar orang ingat.

     Reply





Laman ini dibangunkan dan dikelolakan oleh myKMU Web Team
KUMPULAN MENYOKONG UMNO
WebMaster : webmaster@mykmu.net
editorial: demokrasimalaysia@yahoo.com
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters