MYKMU.NET
Demi Islam, Untuk Melayu, Kerana mu Malaysia

Lindung Pengkhianat, Pakatan Dah Buka Langkah

PEREMPUAN baju merah yang dengan kurang ajarnya memijak gambar Perdana Menteri dan isteri tempoh hari khabarnya dah ditangkap di Johor, menyerah diri setelah gambarnya bertebaran di seluruh negara.

Umurnya baru 19 tahun rupanya, belum pun layak mengundi.  Budak punggong itu hari pun 19 tahun juga, apa umur 19 tahun ni senang jadi bodoh dan dibodohkan ke?

Anyway, seperti yang sudah dijangka, bila melibatkan kaum cina yang terkantoi buat benda tak senonoh, komponen Pakatan Rakyat akan datang membantu dengan menghantar peguam dari kalangan mereka – dalam kes ini Norman Fernandez yang juga Timbalan Pengerusi komponen Pakatan Rakyat di Johor.

Kata Norman, budak itu bukan ahli komponen Pakatan Rakyat, cuma datang mintak tolong kepada parti tersebut, yelah, kita percayalah.  Pakatan haram ini cakap apa kita mesti percaya, nak-nak yang latar belakang loyer, faham-faham sudah.

Part dia kata “mintak tolong” itupun kita kena percaya juga.

Cuma lepas ni sama-sama kita nantikan alasan putar belit lawyer Pakatan Rakyat yang keluar dari mulut budak ini.  Kenapa dia buat apa yang dia sudah buat pada malam itu?  ‘Budak Punggong’ tu seperti dipetik sebuah akhbar berbahasa Inggeris menyebut, dia sendiri pun tak tahu kenapa dia tunjuk punggong pada gambar Najib!!

Kalau ada alasan bodoh of the year, inilah dia pemenangnya, lawyer Pakatan mana suruh dia cakap macam itupun, kita sedang menunggu.

Agak budak model cina ini nak cakap apa pulak? Dia mabuk, dia dipaksa, dia terpaksa, takde niat, nak popular dengan jadi bodoh atau yang mana satu?

Ini memang menarik sebab pakar manipulasi undang-undang Pakatan haram ini cukup bijak membelit.  Dalam kes Rafizi contohnya, terang-terang dia dedah dokumen perbankan NFC dalam sidang media, ada videonya, ada dokumennya, yang tukang bawak keluar dokumen pun ada tapi masuk Mahkamah, dia boleh tak mengaku!!

Semuanya sebab kebolehan lawyer Pakatan haram yang tidak terfikir dek sesiapa.

Undang-undang negara ini nampaknya bukan lagi digunakan untuk menegakkan keadilan tapi digunakan oleh puak-puak manipulator undang-undang ini untuk berpolitik dan melepaskan pelanggan mereka, tidak kira apa.

Penulis sebenarnya masih tidak pasti hukuman sekeras macam mana yang boleh dikenakan ke atas budak ini. Kalau ikut hati penulis, biar dia masuk penjara lama sikit, lagi lama lagi bagus.

Tapi dengan Mahkamah kita hari ini, prestasi pejabat AG dan para manipulator undang-undang dari Pakatan Rakyat ini, susah sikit nak cakap.  Rogol budak bawah umur yang dulu confirm penjara dan sebatan pun, boleh lepas dengan bon berkelakuan baik.

Liwat jantan, DNA siap jumpa dalam dubor pun boleh lepas hanya sebab hakim rasa ‘tak selamat’ nak sabitkan hukum (tapi ‘selamat’ pulak nak suruh dia membela diri).

Apa pun penulis haram Peguam Negara ambil tindakan tegas.  Jangan tengok kes budak ini sahaja tapi ancaman dari perbuatannya tu kepada generasi muda akan datang.

Pihak polis pun jangan lupa cari pelacur tua yang bangga pijak gambar Najib siap ambil gambar sendiri tu ya.  Penulis pun suka nak dengar alasan dari mulut dia, kurang pelanggan ke apa.


Posted by Adamyan on September 6th, 2012 :: Filed under Adamyan,Utama
You can leave a response, or trackback from your own site.

84 Responses to “Lindung Pengkhianat, Pakatan Dah Buka Langkah”

  1. Azlan Aini
    September 6th, 2012

    Baru 19 umur dia
    Sangat mentah tak tau apa-apa
    Dia tau nak suka suka
    Tp tak apa-apa, peguam ada

    Dah kaya harta juta-juta
    Boleh gunakan untuk apa-apa
    Rakyat marhaen meminta-minta
    UMNO juga yang membela..

  2. sungai_siput
    September 6th, 2012

  3. Anak Lenggong
    September 6th, 2012

    Ape nak dihairankan kedua-dua kes nuar berahi meliwat tu, hakim dan karpal singh dah kata perbuatan tu memang berlaku tetapi pertuduhan tidak disabitkan disebabkan teknikal..

    Berkenaan dengan budak yang tunjuk punggong tu sekarang sape yang nanggung masalahnya..Angkara daripada perbuatannya:-
    1. Kedua ibu bapa dan keluarganya yang tak bersalah dan berdosa sudah tentu menanggung malu dan dikutuk oleh masyarakat.
    2. Pihak kolej tempat dia belajar dah buang serta merta..buat rugi belajar yang dah masuk 3rd samester.
    3. Kalau dibicarakan dan disabit kesalahan sudah tentulah merengkok didalam penjara.

    So wahai anak muda jangan terlalu mengikut kata hati dan terpengaruh dengan dakyah kumpulan Nuar..PAS dan DAP..kerana mereka2 ni cuma pandai membuat provokasi dan mengarahkan sahaja tetapi pabila berlaku perkara disebalik nya kalian dan keluarga yang menggung sendiri.

  4. m8
    September 6th, 2012

    nanti sebab dia ada “Bright Future” jadi model terkenal kena le kena bon 2k dan berkelakuan baik, kalau tak de tu kena dok dalam penjara,

  5. jagat
    September 6th, 2012

    Lepas ni dia akan jadi heroin PR.. caya la cakap aku…

  6. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    HAbis tu:

    i. yg kencing kat gambar nik aziz
    ii.Pijak gambar LGE dan LKS
    iii. Tibai gambar DSAI- Siap masuk TV
    iv. Tunjuk Bontot – Ambiga

    Ada umno ambik tindakan??

    Undang2 umno ni memang jelas berat sebelah. So jagna harap lah org nak sokong umno.

    Over the wekend aku tengok dokumentari pasal Merdeka. aku tertarik pada Tun Abdul Razak. Zaman TAR, beliau panggil semua reps untuk dapatkan input bagi membina negara, hatta dari pembangkang. In fact menurut TAR, dia pakai baju murah, sbb rakyat tak suka tengok pemimpin macam aristocrat. So during his time, opposoition was weaker as compared to during end of Tunku AR.

    UMNO ada belajar dari sejarah??

  7. sungai_siput
    September 6th, 2012

    jangan ckp pasal sejarah lah moohh…

    tu yg mat sabu ckp komunis pejuang kemerdekaan tanah melayu , habis polis melayu dgn bini anak2 kena tembak kena bakar di bukit kepong johor tu….

    kira geng2 PR hang tau pasal sejarah tanah melayu ka??

    yg aku nampak pemimpin hang nak ubah sejarah adalah…. termasuk lah kau sekali mooh

  8. kacaudaun
    September 6th, 2012

    mereka2 yg kamu sebut tuh bukan pemimpin negara tetapi pemusnah negara dengan mengadu domba, pemfitnah, suka menghukum orang lain disebabkan perbezaan pendapat dgn mereka dan berbagai perkara yg di larang Islam mereka buat..
    cuma aksi2 berkenaan aku juga tidak bersetuju tetapi untuk meminta umno mengambil tindakan, itu fahaman tak betul dan perlu ditegur kerana umno tiada kuasa seperti polis, peguam negara dan hakim2.. ini adalah sebahagian teknik2 puak2 khawarij menghukum satu2 pihak yg mereka tidak suka/setuju.. henti2 kan lah perbuatan tersebut..

  9. sungai_siput
    September 6th, 2012

    bro kacaudaun

    moohh ni tanya soalan bodo serupa dia jugak

    orang buat senaman ponggong depan umah ambiga tu bekas tentera dgn polis

    depa marah ambiga sbb perusuh Bersih3.0 terbalik kan kereta polis dgn pukul petugas keselamatan masa rusuhan tempoh hari

    mooh ni buat2 lupa pulak , la ni dia tanya kenapa tak ambik tindakan org dok protes tunjuk punggong depan umah ambiga IFC lina joy murtad

    bila tun mahathir ckp melayu spesis mudah lupa mcm moohh ni …tau lak dia melenting

    yg benar nya betul ckp Tun M tu

  10. Antihipokrit
    September 6th, 2012

    inilah masalah pembangkang ni.
    terang2 salah dikata betul
    *rakyat sibuk sambut merdeka, buat hal paling pelik di dunia.apa tidak,org yang merdeka rasa gembira.ini kibar dan hina pemimpin negara yg dipilih oleh rakyat melalui undi.
    *siapa yg tidak hormat demokrasi?
    *BUANG MASA LAYAN ORG DUNGU DAN MINTA PUJI

  11. baba
    September 6th, 2012

    sekolah kita perlu ada subjek baru cintai negara, subjek utk menyemai sikap patriotik terhadap negara dan menghormati pemimpin2 negara.

  12. pasdaplaknat
    September 6th, 2012

    berkomunikasi dgn otak sakit LooserMoo ni kena byk sabor, sbb spesis lupa diri mcm ni ditrain utk jd muka tkmalu oleh PR. Org otak sakit je yg masih nk membela pihak2 kurang ajar. Pihak yg berikan isyarat punggung pd Ambiga mmg patut krn Ambiga penkhianat negara, buat rusuhan, cetuskan kekacauan. DS Najib PM negara, wajib kita hormati sebagai pemimpin. Setidak2nya beliau sbg org tua yg waras. Kalau org tua yg xwaras mcm Pork Nkk tu lain cerita, ye LooserMoo!

  13. pasdaplaknat
    September 6th, 2012

    Sblm ada subjek tambahan apa2, PARASIT2 dlm sistem pendidikan mesti dibersihkan dulu.. iaitu2 cikgu2 pencacai pembangkang-PAS. Mereka inilah ejen perosak dlm sekolah. Menyemai kebencian pd guru dan anak murid, sedangkan tanggungjawam mereka mendidik tk sehebat mana.

  14. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Semua ni rekaan umno..Bersih nak berhiimpun tak kasi…letak FRU. Umno berhimpun kat Bukit Jalil no issue.

  15. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    La..dalam memo yg di tanda tangan oleh Moohyideen kata Mat Indera tu pejuang melayu…

  16. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Dulu kencing kat Pemimpin PR hangpa tak kisah ..kena kat batang hidung meroyan..

    Pemimpin UMNO Pondan!!

  17. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Jadikan Semua ADUN?MP UMNO/BN tu cikgu..selesai masalah umno. kan??

  18. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Rakyat sibuk merdeka?? Aku tengok selepas raya ni/majlis kemerdekaan Najib dok perli PR je.. Kemerdekaan ke tu??? Yg penuh kat Bukit Jalil dgn nyanyian. Tu lambang kemerdekaan ke?? Ada kah tokoh agama yg di acknowledge malam tu???

  19. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Abih tu RM250 juta duitr rakyat lebur tu, umno kata waras ka??

  20. sungai_siput
    September 6th, 2012

    mooh…

    kau paham ka , laki shahrizat pinjam duit , sbb dia nak meniaga,

    tu yg tokey2 cina pinjam duit bank ratus juta bukak ladang, buat meniaga kontena/port/kapal awat hang tak kecoh kasi korek???

    bab2 dengki dgn orang melayu nak meniaga bukan main kau gebang ….

    tapi biasa la mooh… mmg geng PR mcm ni spesis kitul…rakyat pun tau dah.. lebih2 lagi orang melayu

    memo mana mooh yg TPM tanda tangan…baik mai link dia tunjuk kat sini…. hang dah mcm mahfuz bckap main balun fitnah orang jer keja hang….

    aku baru tau gambar nik aziz kena kencing… entah2 orang PAS sendri yg buat , tuduh kata orang UMNO buat, macam kes kepala babi balut dengan bendera PAS baling kat surau UM dulu kan…..

  21. raplahjingaa
    September 6th, 2012

    Lebur ? hang pi tenggok kat nfc tu….banyak species hang dok ragut rumput, build up area yang sophisticated. HACCP certified…hang ingat semua tu turun dari langit ke ?

    yang lebur mooo hampir 1 billion duit rakyaat…konon-konon bail out Talam corporation…tapi bayar kat taukey cina DAP !

    ada hang komen apa-apa tak ? tentu la tak ada…sebab hang tu cai tegar.

  22. sungai_siput
    September 6th, 2012

    meroyan mana nya mooh…???

    dah geng2 hang sambut malam merdeka sampai nak tukar bendera… marah lah orang ramai pasai tu depa buat report

    rakyat malaysia bukan macam kau moohh… kau geng dgn komunis, pasai tu benci sangat dgn polis

    pasi pondan ni… org ramai lagi tau pemimpin PR yg pondan sebenar nya…

    hassan ali cegah murtad , pemimpin PAS buang

    ustaz nasha , suruh pertimbangkan usul dgn PR , pun bakal di buang

    orang kapir nak pakai nama Allah dalam bible, khalid samad akur, takde teloq, kira pondan lah pemimpin PR ni

    ckp bedegaq pasai israel, bila jumpa geng yahudi terus jadi pondan , sokong keselamatan negara israel…..

    mooohh pondan…

  23. raplahjingaa
    September 6th, 2012

    Of course no issue, sebab buat kat stadium, hangpa pun kalau buat kat stadium dulu, tak lah ada anggota polis yang di cerderakan.

  24. sungai_siput
    September 6th, 2012

    nak merusuh sapa nak kasi….

    org datang bersantai bangga smabut ulang tahun kemerdekaan…. PR datang nak buat rusuhan

  25. raplahjingaa
    September 6th, 2012

    alaaa mooo…kena perli sikit merajuk melalut-lalut sampai ke merdeka, biar la depa nak berhibur dalam keadaan terkawal…nik ajis pun nga-nga tengok amy search menyanyi hang tak mau kata pulak.

    Tokoh agama acknowledge ? tokoh agama PAS dok sebok pakai topeng ada tanduk kat dataran…depa tak sempat nak acknowledege…laaa ni depa free sikit, hang pi la tanya…

  26. raplahjingaa
    September 6th, 2012

    hush…tok guru hang tu pun dulu bekas cikgu tabika kemas…anak-anak murid dia dulu ok…dia pi india bawa balik ajaran sesat…lingkup habis anak murid dia !

  27. feeder_killer
    September 6th, 2012

    Umno pondan??? Tak pernah aku tengok pemimpin umno masuk court sbb seks sejenis pun….. hang tu penyokong pondan moo… bung nuar kata lompat,hang lompat.. pondan tu suruh tonggeng, hang tonggeng mengangkang..

    Moo, skirt hang terselak tu.. ehh.. hang pakai gaun ke??

  28. yeop
    September 6th, 2012

    nanti bile kes ni bawak ke mahkamah, kerajaan negeri selangor akan sediakan dana untuk guaman. peguam yang dilantik tu pulak adalah peguam dikalangan pemimpin pakatan.

    macam kes kerajaan selangor tanggung kos guaman rafizi, salahguna wang rakyat dan kronisme akan berlaku dengan jayanya…

    tapi, kalau pakatan yang buat bukan dinamakan salah guna kuasa, kronisme pun bukan tapi perkataan “rakyat” akan digunakan..hmm..

  29. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Org murtad ni bukan tiba2 murtad…Islam dah lama tak ada dalam hati dia. sbb apa Islam tak der tdalam hati dia??? Berlambak org tak tukar agama, tetapi Islam tidak hadir di hati mereka.

    Bendera Sang Saka ni apa Sejarah nya?? Hang tau ka?? Sejarah Malaysia di tulis oleh BN. Ikut kemahuan BN. Hang pa tau tak BN jual singapore RM2 juta sahaja. pernah dilaporkan dalam sejarah???

    Bila PR nak ubah bendera?? Itu propaganda umno.

  30. feeder_killer
    September 6th, 2012

    BN jual singapore??!! Perrghhh… cerita panas ni..

    Inilah contoh lembu yg terpelajar…. mana punya fact ntah kitab ayahpin mana yg dia kutip, terus jadi hujah bernas tang ni….

    Mooo oi, boooooooo…….

  31. sungai_siput
    September 6th, 2012

    heran jugak ye, PR p hantar peguam untuk bela budak2 propaganda UMNO nak tukar bendera malam merdeka tu ….

    dalam hati kau pun takde islam mooh, sbb ckp pun bebelit belit sampai terbelit diri sendiri

    jgn lah mengata orang lain mooh…. sendiri punya berak, tuduh orang lain punya pulak…

    mooh, kau cebok tak lepas berak???

  32. tok malau
    September 6th, 2012

    Standart ‘jelajah merdeka rakyat’ aljubs sebijik macam penjual ubat jalanan. Low minded cuba ubat kat orang ramai. hehe..

  33. freemalaysiakini
    September 6th, 2012

    Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed….., spread it around…..

  34. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Mula2 nak buat kat Stadium, lepas tu tak kasi, kata stadium tu penuh sejarah, lepas tu last minute kata ok la pulak…

  35. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Bila ada org merusuh. Perhimpunan umno ada FRU buat road block??

  36. Moohyideeeeen
    September 6th, 2012

    Nampak sgt hangpa tak tau… BN lepaskan singapore..

  37. Anak_Nogori
    September 6th, 2012

    Moooo..soalnya berapa banyak report polis yg telah dibuat terhadap yg kencing gambar nik aziz dan hadi tu?…kalau tak ada..pdrm nak siasat mende?…kes amoi ni..beratus report polis dibuat..takkan pdrm nak tutup mata plak…..ko tahu undang2 tak mooo.
    Dan aku harap kalau ko jumpa amoi tu..minta dia jauhi dari anwar ibarhim…anwar ni bukan boleh tengok amoi..belalai dia mesti tegang punya.

  38. Anak_Nogori
    September 6th, 2012

    moo moo..lepaskan dan jual pun ko tak gahu beza..payutlah ko jadi tegar pr.

  39. raplahjingaa
    September 6th, 2012

    Niat buruk hangpa nak kan provokasi semua rakyaat tau…tak payah lah pusing-pusing..

  40. lidi
    September 6th, 2012

    Kalo tak de tindakan ke atas bdk ni…mmg undang2 kita lepas ni tak der saper nak hormat pun.kena plak dpt ag,kpn,kdn bodo nak maposss…lg la parah..minta maaf blh..di maafkan pun blh..tp hukuman tetap ada.kalo dah minta maaf blh setel semuanya..jgn ada court la..minta maaf dah blh setel semuanya…

    Harap sultan kita tlg la tegas sikit..jgn lembik dan rasa selesa sgt kat atas tu….

    Nasib kita tak tau esok lusa…,sebagai ketua negara…kena tegas..

    Kita ada pemimpin melayu yg berjaya mentadbir msia suatu masa dl..tp sayang..skrg baik pemimpin,baik sultan..seperti patung ajer..rela di hina..rela agama di hina…

    Sedih tul aku…tak kan nak berperang br melayu jd kuat kot

  41. raplahjingaa
    September 6th, 2012

    sebab perhimpunan UMNO tak ada orang pakai topeng ada 2 tanduk macam syaitan…hehe

    lagi satu moooo…perhimpunan UMNO tak ada orang langgar undang-undang, prinsipnya lead by example…hang faham kan ?

  42. StinGray
    September 6th, 2012

    rilek la moooo…tak kan kencing kat gambar ketua ajaran sesat pun hang tak support..tak kan tibai gambar mat tibai pungkok pun hang nak bela…hang sekali mcm depa2 tu ke??…

  43. StinGray
    September 6th, 2012

    lebur kepala hotak hang moooo…duit tu pinjaman yg perlu dibayar balik…kerajaan/rakyat untung lagi ada la, sebab depa bayar dgn kadar faedah sekali…

  44. rosm
    September 6th, 2012

    JANGAN DOUBLE STANDARD LA LEMBU UMNO. UNDANG2 YANG NAJIB PAKAI PUN KENA SAMA RATA DENGAN YANG LAIN. KEDUDUKAN TIDAK MELETAKKAN NAJIB SPECIAL DIDALAM UNDANG2 NEGARA. AMK DAH BUAT LAPORAN POLIS PASAL GAMBAR PEMIMPIN DIPIJAK/KENCING LEMBU UMNO. NAK TGK TINDAKAN POLIS HAHA…

  45. PASpartyNGOK
    September 6th, 2012

    Dalam pada hati kita rasa geram oleh perbuatan budak yang belum bersunat pijak gambar PM terdengar suara sumbang mengungkit balik cerita gamabar Hadi dengan brader Niko kena pancut air kencing.

    Kita terlalu marah melihat gambar PM kita dikoyak dan dipijak. Tapi kita tak tahan nak ketawa tengok gambar veteran Pas berdua itu kena kencing dek 2 orang yang pakai baju dan tutup kepala Umno.Kita nak ucapkan shabas pada yang kencing dan dalam masa sama melaknati budak yang belum bersunat tapi jahat itu.

  46. PASpartyNGOK
    September 6th, 2012

    Najib kan PM kita yang kita sayangi dan dihurmati seantaro dunia. Takkan nak banding PM dengan orang Pas pulak. kau ni ada otak pakai, tak ada duit pokai.

  47. tengkudin
    September 6th, 2012

    MINAH SUNDAL TU GELABAH BILA KENE TAHAN..hahahhaa..

  48. raplahjingaa
    September 6th, 2012

    Apa la punya dol hang ni rosm…undang-undang sama rata ? akai ada ka ?

    Pemimpin negara nak di samakan dengan kucing kurap…

    undang-undang kat sekolah pun tak sama antara murid dengan guru…hang pi tanya anwar…bila dia lempang kak jijah..adil tak bila kak jijah lempang dia balik ?

    patut la hangpa jadi cai…

  49. Chephang
    September 6th, 2012

    Oooo lembu mooo ni rupanya mempunyai pembawaan khawarij… Patutlah sejak dulu aku nampak semacam je hujah dia. Antaranya ialah pembangkang tegar pemerintah (tak kira betul salah), kedua semua org salah, dia saja yang betul.
    Kalau begitu adalah tidak berguna untuk kita melayan silahabau ni… Kena dipulihkan akidah dia dulu. (ini sesuatu yang serius)

  50. Chephang
    September 6th, 2012

    Mereka guna taktik yahudi, kencing pada gambar pemimpin sendiri untuk memburukkan orang lain, padanlah berkawan dgn pkr penyokong zionis tu… Tapi mulut nak islam lah sangatttt!!,!

  51. rosm
    September 6th, 2012

    TUNJUKKAN PERUNTUKKAN UNDANG2 YANG MELETAKKAN NAJIB LEBIH ISTIMEWA DARIPADA ORANG LAIN. UNDANG2 YANG DIGUBAL MELETAKKAN SEMUA ORANG TIDAK MENGIKUT PANGKAT ADALAH SAMA.

  52. rosm
    September 6th, 2012

    JANGAN SAMAKAN UNDANG-UNDANG AWAM DENGAN SEKOLAH DAN RUMAH TANGGA. ITU LEMBU UMNO PUN BOLEH BUAT.

    PERDANA MENTERI PUN TIDAK ISTIMEWA DIMATA UNDANG2 MALAYSIA.

    LAYANAN KENA SAMARATA. GAJI MEREKA RAKYAT YANG BAYAR BUKAN UMNO.

  53. rosm
    September 6th, 2012

    BILA BAB UMNO KENA BUKAN MAIN BISING, BILA BAB PR KENA CAKAP BUAT SENDIRI.

    MACAM PERNAH DENGAR SEJAK 1998.

    UMNO..UMNO..PARAH..

  54. bujuk
    September 6th, 2012

    Dia serah diri la bro.. itu tanda dia berani menegakkan kebenaran.

  55. bujuk
    September 6th, 2012

    Bukan UMNO yg. pinda perlembagaan supaya Raja2 pun guna undang2 yg. sama ke…? Takkan PM lebih besar dari RAJA?

  56. StinGray
    September 7th, 2012

    bukan berani…tapi takut dan rasa bersalah setelah terpedaya dgn hasutan Aljubs….

  57. melayu_islam
    September 7th, 2012

    Ade bnde yg x btl dgn akal dn ahlak kamu..klau ko kte 2dua x pyh buat bnde x berakhlak 2 ok lg..ko bleh trime ke klau ade org pijak or kncing mke bapak ko..klau ko ok mcm tu..so psal ape korang nk mlenting ble gmbr njib xmau lksna hukum islam dipijak?..bknkah semua knyatan ko konon ajrn sesat,peliwat,tolak hkm islam wjr dikencing,dibling kst,dipijak kalau ikot akl mcm setan yg dikenali mcm ko

  58. melayu_islam
    September 7th, 2012

    Rndh sggh pmikran ko… Gn tktik yhudi ye…ko igt ahli pas rndah akhlak sgt smpai sggp kncing gmbr ulama…sggp ke org amno mcm korang kncing gmbr najib sndiri..lain la klau trime nsht apco suh kncing gmbr njib konon nk tdh pktan yg buat kan??nk suh rkyt bnci pktn kan..

  59. feeder_killer
    September 7th, 2012

    Apa ni moo?? Hang twist manahala pulak ni? Tetiba masuk cerita 250 juta la pulak… pening la pe’el hang ni…

  60. feeder_killer
    September 7th, 2012

    Apa punya ttuurr….. FRU mana ada buat roadblock moo oi…. seumur hidup aku tak pernah aku dengar FRU buat roadblock!

    Pernah tak hang tengok perhimpunan umno tukar jadi ganas? FRU tak perlu dipanggil jika keadaan dpt dikawal polis..

    Org PR dah memang sakai… pecah tong sampah, merosakkan harta benda

  61. feeder_killer
    September 7th, 2012

    Tunku lepaskan singapore atas kapasiti sebagai PM, bukan BN…smlm hang kata ‘JUAL’ , la ni hang kata ‘LEPASKAN’ pulak??? Hang cakap berbelit belit mcm keling la moo…

    Dah la, malas aku nak layan hang… merapu tok mia tak kena hujung pangkal… apa punya tuuurrrr….

  62. mamu
    September 7th, 2012

    Melayu pakatan haram yang darah mereka halal di pancung confirm akan bela cina musibat ni habis habisan …

  63. feeder_killer
    September 7th, 2012

    PEGGIIIDAAHHH….. dah takdak modal lain dah ke? Balik2 hujah “gaji mereka rakyat yg bayar”… income tax pun hang tak bayaq…. anak hang sekolah pun hantaq sekolah kerajaan, buku teks dia pun pinjam kerajaan, hang dulupun mengaji kat sekolah kerajaan so toksah perasan yg duit hang besaq sgt!!

    Hang beli petrol pun subsidi kerajaan.. cuba kira berapa banyak duit hang bg kat kerajaan compare dgn apa yg depa dah bg kat hang.. kalau tak sbb kerajaan bn, internet ni pun hang tak kenal!!!

  64. feeder_killer
    September 7th, 2012

    ‘ULAMA’?????? Sapa yg bodo bg taraf ulama kat org politik nii??? Mana punya ulama sesat yg kata boleh kawin dgn syaitan utk jatuhkan bn ni?? Allah mencarut?? Apa punya sesat…..ulama konon…. hak thuuiihhh….

  65. feeder_killer
    September 7th, 2012

    Bujuk, sbg contoh kalau nabi allah buat maksiat, itu kira dosa or pahala? Dah tentu berdosa tak kira siapa pun dia!!! Yg haram sentiasa haram dan begitu sebaliknya…

    Apa yg kerajaan buat dulu ialah menghapuskan kekebalan raja2 dari undang2.. jika depa buat jenayah, baru depa kena but if not nak takut apa??? Aku tak tau apa motif hang twist kan isu ni.. Mahathir dulu menerima sokongan MP termasuk majlis raja2 sblm melaksanakan benda ni..

    Ini bukanya isu sapa lebih besaq dari siapa tp utk kepentingan 2 belah pihak… kesimpulannya bro, kes ni tak patut jadi isu… dah basi dah pun…

  66. raplahjingaa
    September 7th, 2012

    Fahami konsep raja berpelembagaan…jangan berfikiran macam orang terencat akal…

  67. sungai_siput
    September 7th, 2012

    betul la M_i

    nik aziz bukan ulama, dia orang politik yg cinta pada dunia dan kuasa,

    dia cuma guna kan ayat2 quran dgn pakai serban nak tipu orang ramai jer

    M_I kau dan nik aziz dah kena tipu dgn syaitan

  68. sungai_siput
    September 7th, 2012

    dia lebih berani dari nuar israel bro, dia tak lari p kedutaan turki

  69. sungai_siput
    September 7th, 2012

    PAS lagi parah….. terang2 nabi Muhammad SAW datang cakap pada orang kristian Allah takde anak tade isteri siap perang lagi dgn golongan yg menyengutukan Allah

    alih2 khalid samad cakap , orang kritian boleh pakai kalimah Allah kat malaysia ni

    parah parah

  70. sungai_siput
    September 7th, 2012

    bro

    jgn mimpi lah, berapa ramai daa orang PAS tinggal kan PAS la ni

    sampai kecut perut hadi ingatkan sumpah bai’ah tu balik

    org ramai peka lah apa yg jadi dalam PAS

    kau jer yg dok sokong parti isle yg dah nak karam tu

  71. rosm
    September 7th, 2012

    YANG AKU TAU HARGA PETROL NAIK 30 POSEN SEMALAM. DULU MASA TURUN SEPOSEN MACAM RIBUT UMNO UMUM KAT TV3 SUKU.

    SIAPA RAKYAT NEGARA INI YANG TAK BAYAR CUKAI?? CUKAI BUKAN DALAM ERTI CUKAI PENDAPATAN SAHAJA ASALKAN NAMA CUKAI ADALAH DARI RAKYAT KEPADA KERAJAAN. KRETA SAJA DAH BERKALI2 GANDA CUKAI UMNO BEBANKAN KEPADA RAKYAT.

  72. rosm
    September 7th, 2012

    AGAK-AGAKNYA APALAH ISUNYA KALAU ANWAR YANG KELUARKAN STATEMENT BEGINI:

    ” Jalur Gemilang! Just a rag – a strip of coloured cloth. It can be of any colour. What’s so great about the stripes, the star and the moon. Why must we be loyal to a piece of coloured cloth?”

    MESTI LEMBU UMNO TRANSLATE DIRECT LURUS DAN 183 LAPORAN POLIS DIBUAT.

    TAPI MASALAHNYA INI STATEMENT INI DIBUAT OLEH MAHARAJA UMNO AKA MAHATHIR.

  73. bujuk
    September 7th, 2012

    Habis kenapa bila isu hina menghina ni hanya salah bila hina pemimpin UMNO saja, hinapemimpin PAS dan PR d galakkan pulak? kenapa tak guna undang2 yg. sama?

  74. bujuk
    September 7th, 2012

    Tak payah konsep2 la…
    Apa tindakan bila Idris jusuh & the geng kata Raja “NATANG”?
    Ada soal-siasat polis?
    Ada pendakwaan apa2?
    Siapa lagi besar d m’sia antara PM dengan DYMM?

  75. feeder_killer
    September 7th, 2012

    Laaa, hang baca jugak blog tun?? Bagus….bagus… Tp hang boleh paham english ke? Had ni aku sangsi skit….sebabnya hanya lembu anwar yg akan manipulate segala statement jadikan ia sbg isu…

  76. rosm
    September 8th, 2012

    BANYAK STATEMENT ANWAR DI SPIN DALAM UTUSAN MALAYSIA. BUKTINYA UTUSAN SEKS DAH BEBERAPA KALI KALAH DALAM MAHKAMAH ISU FITNAH.

    PERTAMA KALI AKU DENGAR PEMIMPIN NO 1 UMNO KATA BENDERA MALAYSIA HANYA SEHELAI KAIN BURUK.

    KALAU HANYA SEHELAI KAIN ITU MEMANG BETUL DAN TEPAT. APASAL BOLEH JADI KAIN BURUK?? TUN…TUN..KAU MEMANG DAH LALI.

  77. raplahjingaa
    September 8th, 2012

    Najib tu pemimpin negara…pemimpin hang la jugak.

  78. raplahjingaa
    September 8th, 2012

    Tak payah tunjuk…hang boleh guna parking VIP kat KLIA tak ? hehe..undang-undang kata PM boleh guna…cai macam hang tak boleh !!

  79. raplahjingaa
    September 8th, 2012

    Patrol naik 30 sen…dalam TV 3 pun ada di sebut…hang yang tak tau, sebab hang kata hang tak tonton tv 3, hang baca harakah jer.

    cukai ?…hmmmm, jenis hangpa ni semua nak free, nasi ke mulut pun suruh kerajaan suap !!

  80. raplahjingaa
    September 8th, 2012

    Pemimpin UMNO adalah pemimpin negara..negara hang jugak bujuk, bukan negara orang lain.

  81. raplahjingaa
    September 8th, 2012

    Dengar kata tu kerja sabotaj cai-cai PAS…dan ada kemungkinan besar ianya kerja cai-cai PAS !!

  82. raplahjingaa
    September 8th, 2012

    cerita sat statement anwar yang mana satu di spin oleh utusan ??

  83. bujuk
    September 9th, 2012

    Kalau BETUL siasat dan DAKWA. Bukan simpan.. kita berani kerana BENAR. Bukan baling batu sembunyi tangan, kemudian fitnah orang lain.

  84. bujuk
    September 9th, 2012

    Habis tu kalau hina MAK/BAPAK hang takda masalah la.. sebab dia bukan pemimpin negara? Bila aku sebut duble standard hang tak ngaku pulak.

Leave a Reply

Type your comment in the box below: