15
Aug

Anwar Takkan Mengaku Dia Pemimpin Utama Freemason…

Sebenarnya, saya tidak terkejut dengan pertanyaan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali kepada Anwar Ibrahim mengenai hubung kait dirinya dengan pergerakan organisasi Yahudi antarabangsa, Freemason.

Ini bukanlah pertama kali Anwar dikaitkan dengan pergerakan rahsia golongan Yahudi “elite” ini memandangkan begitu banyak dakwaan yang sama sepertinya diajukan kepada Ketua Pembangkang itu sebelum ini.

Jika mahu dikatakan bahawa tuduhan yang mengaitkan Anwar dengan Freemason itu sekadar gosip liar, segala bukti dan kaitan yang melibatkan “papa Nurul Izzah” itu jelas menunjukkan bahawa dakwaan-dakwaan tersebut mempunyai asas yang agak kukuh.

Namun sebagaimana maklum, Anwar belum pernah “buka mulut” mengenai dakwaan-dakwaan itu dan sebagaimana kebiasaannya, dia tidak pernah pula mengakui kebenaran di sebalik tuduhan tersebut.

Dan kali ini, jelas sekali nama “W.Bro. Anwar Ibrahim” tertera di dalam sebuah laman web organisasi Yahudi itu, Civil Service Lodge No. 148.

Agak menarik apabila Ibrahim Ali seolah-olah mempermainkan Anwar dan menuntut jawapan dari suami Wan Azizah itu dengan menyatakan mungkin nama Anwar di situ merupakan satu kebetulan atau “pelanduk dua serupa”.

Namun saya pasti bahawa nama Anwar yang tertera sebagai “Former Deputy Prime Minister Of Malaysia” yang menyokong perjanjian damai Israel – Palestin yang jelas berat sebelah dan menyebelahi Yahudi laknatullah itu bukan satu kebetulan…

Berbalik kepada nama Anwar Ibrahim di laman web Freemason yang dipercayai berpengkalan di Canada itu, saya yakin bahawa Anwar memandang remeh dengan tuduhan tersebut memandangkan begitu ramai yang kebetulan mempunyai nama yang serupa dengannya.

Mungkin dia tidak akan malu untuk menyatakan bahawa “sounds like me, looks like me, but he is not me!”.

Untuk mengharapkan Anwar mengaku bahawa dia merupakan salah seorang pemimpin utama Freemason di Asia Tenggara, saya fikir ia adalah tindakan sia-sia bagaikan menunggu “kucing bertanduk”.

Selama ini, antara pertikaian yang diajukan mengenai hubung kait Anwar dengan gerakan Freemason ialah lambang Parti Keadilan Rakyat yang dilihat bagaikan “the eye”, yang begitu sinonim dengan pergerakan Yahudi tersebut.

Begitu juga dengan dakwaan bahawa Anwar mempunyai hubungan yang bagaikan “adik beradik” dengan para pemimpin Yahudi dan Neo-Con antarabangsa seperti Paul Woltfowitz, George Soros, Joe Santos dan sebagainya.

Malah pada satu masa, dikatakan Anwar pernah mengadakan satu “apology tour” mengelilingi dunia dan memohon maaf kepada rakan-rakan Yahudinya atas ketelanjuran mulut Ketua Pembangkang yang ketika itu kononnya “menghentam” kepentingan Yahudi.

Dikatakan juga bahawa Anwar di dalam “lawatan memohon maaf” itu memberi alasan bahawa dia terpaksa berlakon menghentam Yahudi dan kepentingan rakannya itu bagi memenangi hati umat Islam di rantau Asia Tenggara.

Kononnya, Anwar mungkin menggunakan alasan “tahaluf siyasi” di dalam isu tersebut…

Persoalannya, apakah benar Anwar Ibrahim itu benar-benar merupakan seorang pemimpin Freemason dan  jika tidak benar, mengapa pula pihak Yahudi benar-benar memberi perhatian serta menyokongnya?

Orang lain pun buat salah di Malaysia, namun mereka tidak menarik minat Yahudi. Namun berbeza dengan Anwar, para pemimpin Yahudi begitu berminat untuk mengulas dan campur tangan dalam hal ehwal urusan dalaman di negara berdaulat ini.

Lebih hebat lagi, setelah Anwar “tumbang” dan “hampir mampus” karier politik kerana kesalahannya sendiri, siapakah yang “mengutip” Anwar serta memberikan sokongan moral atau kewangan kepadanya sehingga dia mampu bangkit buat kacau di Malaysia?

Siapa yang menyediakan dana kepada gerakan-gerakan politik Anwar di Malaysia dan bagaimana pula dengan audit di Amerika Syarikat yang mempertikaikan tindakan Anwar yang dikatakan melarikan sejumlah wang kerajaan di negara itu melalui “Foundation For The Future”?

Dan hingga kini, Anwar masih lagi “selamat” dan “bebas”, malah memiliki kekayaan luar biasa meskipun dia hanyalah seorang bekas banduan yang mengaku “tidak berharta” sebelum dipenjarakan dulu.

Saya tidak fikir Anwar akan menjawab segala persoalan tersebut dan sebagaimana biasa, dia hanya akan menyalahkan UMNO serta kemudiannya menyatakan bahawa semua dakwaan tersebut adalah konspirasi “jijik” kerajaan BN.

Apa yang dia tidak beritahu dan sembunyikan dari rakyat ialah dialah yang “jijik” tidak bermaruah serta terkenal dengan skandal-skandal tidak bermoral, bukan? Jangan haraplah Anwar akan mengaku…

Ada 34 Comments setakat ini.

  • 1Malaysia
    August 15th, 2012 at 2:23 PM

    saya setuju dengan coretan saudara mengenai anwar ibrahim ini, dan sebab itu manusia durjana itu tidak berani ke tanah suci mekah mengerjakan umrah mahupun ibadah haji, sebab dah terikat dengan freemason dan seterusnya takut akan azab allah swt.

    maka dengan itu, allow me to share your comments in my facebook, dan saya akan tagged kesemua rakan pakatan haram (yang mana seperti kata saudara, mereka akan kata permainan kotor BN) sehingga ke next pru 13 dan seterusnya tumbangnnya anwar ibrahim ini…umur 65 dah..buat buat lar ke masjid mohon ampun dan maaf dan bertaubat kepada allah swt.

    jgn lupa anwar ibrahim, kamu 2 langkah didepan, kami 5 langkah lebih dari ko anwar aljuburi…tak terkejut sebenarnya beliau ini adalah seorang murtad, tapi berselindung disebalik ala alar islam…masakan our BNM membuat keluaran duit baru lagi…

  • PASpartyNGOK
    August 15th, 2012 at 2:33 PM

    Dan Anwar akan hidup dengan memakan duit dari sumber yang semestinya tidak halal. Bukan dia seorang, bini dia , anak dia semua telan benda yang sama.

    Sambil telan sambil melawan maknanya Anwar tidak pernah rasa takut . Anwar tidak pernah mengkaji hukum halal atau haram.

    Kalau kita termakan/terpakai duit orang seratus RM, kita rasa cukup bersalah dan kesal sekali. Lalu kita buat sesuatu supaya duit yang terlapkai itu diganti balik. Tapi kalau 3 billion, boleh pulang ke.

  • mRsTURDY
    August 15th, 2012 at 3:28 PM

    Teringat Orang Tua Nie maka teringatlah akan daku kpd BANGKOK dan ORLANDOR [bengkok dan landur]

  • rosm
    August 15th, 2012 at 6:14 PM

    http://atsixty-zakriali.blogspot.com/2012/08/brahim-ali-terkantoi-ini-gambar-anwar.html

    BRO JANGAN BUAT TINDAKAN MELULU NANTI MEMALUKAN DIRI SENDIRI. JANGAN IKUT PAK KATAK IBRAHIM ALI.. TUDUHAN LAMA COWTROOPER UMNO TELAH TERJAWAB KETIKA 2008 TAPI BIASALAH UMNO KAN KAKI RECYCLE

  • rosm
    August 15th, 2012 at 6:15 PM

    CUBA TANYA USTAZ UMNO..SETELAH MENFITNAH HARI INI ADAKAH PUASA ANDA MASIH DITERIMA?? TAKUT2 TERBATAL NANTI BOLEH BAYAR PUASA..

    http://atsixty-zakriali.blogspot.com/2012/08/brahim-ali-terkantoi-ini-gambar-anwar.html

  • nik aziz pukimak
    August 15th, 2012 at 6:20 PM

    cuba tanya nik aziz. mencarut dan fitnah tu batal tak? tapi nik aziz tak jawab bulan puasa ni sebab setan kene ikat wooii

    http://ifilesjs.wordpress.com/2012/08/13/chapter-seven-the-turkish-connection/

  • nik aziz pukimak
    August 15th, 2012 at 6:21 PM

    ibrahim ali pak katak,
    katak kat sabah banyak bah
    Pakatoon ambik calon recycle UMNO.
    keciaaannn..
    http://ifilesjs.wordpress.com/2012/08/13/chapter-seven-the-turkish-connection/

  • azam
    August 15th, 2012 at 6:45 PM

    punye la rendah iq puak pas ni

  • Jack
    August 15th, 2012 at 6:58 PM

    Bubuh pi lah gambar yahudi mana tu claim Anwar Ibrahim. Kalau tak apsal pulak tertulis kat situ former deputy prime minister of Malaysia?
    Nak bela pun jangan sampai berbohong.

  • abgsudin
    August 15th, 2012 at 8:10 PM

    Alangkah ada video pun balaci x caya, ini pulak nama…dalam dunia ni ada 1 juta orang nama anwar ibrahim yang pernah jadi tim perdana menteri malaysia….org lain tu..kakakakkaa

  • kukukambing
    August 15th, 2012 at 9:23 PM

    Katak katak PAK HIM pun tapi kita salute
    kat dia kerana dia katak yang bermaruah .katak yang berani menyanggah
    niat jahat DAP.Katak yang jadi Jaguh Islam dan Melayu.Katak yang di geruni
    puak puak kafir harbi didalam parlimen
    Tak macam katak dalam pembangkang macam
    Kamarudin Jaafar,Raja katak Saifuddin Nashushon yang jadi talibarut dan penjilat kafir harbi DAP dan Yahudi

  • raplahjingaa
    August 15th, 2012 at 9:32 PM

    hehe…aku dah tau lama dah…

  • live666
    August 15th, 2012 at 10:18 PM

    Anwar ibrahim pada senarai tersebut bukanlah penasihat pkr. Perbuatan sebegini (membuat kenyataan tanpa siasatan meneluruh) hanya akan menguatkan parti pkr. Sila lihat gambar yg ditag anwar ibrahim pada pautan sebentar lagi (secara jelas org yg berbeza): http://web.archive.org/web/20091027181541/http://www.iosphere.net/~dixonr/ln2006.html

  • Grongkos
    August 15th, 2012 at 10:58 PM

    Mungkin mamat gemok buncit tu memang former prime minister of malaysia kot…korang jeer yang tak kenal..jangan laaa main tuduh tuduh bro…lagi pun pautan ke page tu dah kena delete…so x der bukti sooohheeeehhh…..

    Hahahahahahahahaha

  • jebat
    August 15th, 2012 at 11:13 PM

    TERLALU BANYAK MAKAN TAHI DAP…

  • rosm
    August 15th, 2012 at 11:22 PM

    RAKYAT SABAH SOKONG DENGAN KEPUTUSAN MEREKA. INI TERBUKTI DENGAN PERISYTIHARAN TERBUKA BUKA DENGAN KEHADIRAN ORANG RAMAI. BUKAN MCM KATAK SEMENANJUNG.. SUDAH LOMPAT KERJANYA CUMA BISING2 DAN SUMBER IDEA UTUSAN, TV3 SAHAJA.

    99% PERATUS PTI SABAH MENGAKU MELAYU
    99% PTI SABAH AHLI UMNO
    99% PTI SABAH PROJEK IC MAHATHIR

  • rosm
    August 15th, 2012 at 11:24 PM

    SOALAN SENANG JER TAK TERBALAS OLEH COWTROOPER UMNO. ITULAH LAIN KALI JANGAN FITNAH2 SEMBARANGAN. POLITIK, POLITIK JUGAK TAPI JANGAN BUSUKKAN HATI ITU. BAK KATA MAHATHIR..BUSUK SAMPAI KE USUS UMNO NI.

  • rosm
    August 15th, 2012 at 11:26 PM

    ITU JER KAU MAMPU BALAS?
    TAKKAN PERSAMAAN INI ADALAH BETUL?

    LEMBU=KAK JAT=UMNO?

  • PASpartyNGOK
    August 15th, 2012 at 11:39 PM

    Memfitnah memang berdosa, reka cipta cerita jugak berdosa. Bila buat benda berdosa puasa hanya dapat lapar, pahala tak ada. Ye memang kita tahu semua ini, malah kita sentiasa ingatkan anak anak kita pun untuk menafaatkan ramadhan dengan pahala full tidak separuh.

    Tetapi jika kita sekadar ulangi sesuatu yang benar itu bukan fitnah. Tidak memfitnah tak berdosa dan puasa tak sia sia. Jika kita kata Anwar kaki liwat.. itu benar, Anwar kaki pelacur cina doll… itu benar, Anwar kuat makan rasuah… itu benar, Anwar kaki bohong… itu benar.

    Jadi mana ada unsur fitnah disitu ??

  • tengkudin
    August 16th, 2012 at 12:39 AM

    Aku lagi lama tau dah, pas tukang basuh air kote aljuburi. Hehehe

  • rosm
    August 16th, 2012 at 1:09 AM

    MANA LINK ASALNYA? DULU BLOGGER UMNO DIMALUKAN PADA 2008 PASAL ISU INI, BERAHIM KATAK KETINGGALAN ZAMAN PULAK TAK TAU.

  • Chephang
    August 16th, 2012 at 1:09 AM

    Ustaz umno yang mana satu tu rosm? Ooooo ust zaki ibrahim, adun kat kelantan tu yeee? Hmmmm baru dua tiga hari lepas dia kantoi memfitnah dan berbohong tentang seorang ulamak terkenal kelantan. Ish.. Ish.. Ish… Teruk betul adun umno tu yeeeeee!!,,!

  • rosm
    August 16th, 2012 at 1:11 AM

    BENAR DARI SUDUT MANA? UMNO?UTUSAN?TV3? ATAU MAHKAMAH?
    MANA SATU PERTUDUHAN ANDA DIATAS YANG SUDAH DIBUKITKAN?

    MUHASABAH DIRI SIKIT. KOTOR SANGAT JIWA AWAK TU.

  • tengkudin
    August 16th, 2012 at 8:58 AM

    memang la dah hilang..sbab anwar soh buangkan!!! hahahhahaa….bodo punya totok pakatan haram ni..hehehehe

  • Orang UMNO otak udang
    August 16th, 2012 at 11:45 AM

    haha kalau nak dedahkan, klik la link tu kalau berani..haha stupid! Anwar Ibrahim 1 nama dalam dunia? Macam lembu

  • IloveIslam78
    August 16th, 2012 at 3:09 PM

    Korang pikir balik ek kenapa anwar masih skrg x mengerjakan haji atau umrah? Title dato seri dah dapat title haji bila pulak? Mesti dia takut dgn azab ALLAH SWT….suruh sumpah xmau sumpah skrg cuba suruh dia ke mekah mau ke?

  • raplahjingaa
    August 16th, 2012 at 9:09 PM

    Pak Brahim tak ketinggalan zaman…cuma cai PAS jer yang ingat zaman ni masih zaman jurrasic !!

  • raplahjingaa
    August 16th, 2012 at 10:03 PM

    Seronok pujuk diri sendiri….pujuk lah.

  • raplahjingaa
    August 16th, 2012 at 10:06 PM

    Apa bukti yang anwar tak meliwat ?
    Apa bukti yang anwar tak naik kuda cina ?
    Apa bukti yang anwar tak berbohong ?

    Harakah ? hmmmmm…

  • raplahjingaa
    August 16th, 2012 at 10:08 PM

    kesian kat cikgu hang…sia-sia jer usaha daya depa….

    Persamaan yang betul…keldai+nik ajis=PAS !!

  • PASpartyNGOK
    August 16th, 2012 at 11:21 PM

    Bukti benarnya ANWAR MELIWAT kerana mangsanya telah bersumpah dia diliwat sedangkan Si peliwat sentiasa lari dan phobia dengan sebutan Sumpah.

    Bukti ANWAR PUKUL CINA DOll dari video yang ditontnio seluruh pelusku dunia.

    BUKti kekasih dia hobinya menyuap ais krim dapat dilihat dari photofit CCTV yang ditonton seluruh dunia.

    BUTA betul ko orang ni. NAik meluat aku

  • PASpartyNGOK
    August 17th, 2012 at 8:14 AM

    Kita sedar kenapa Anwar masih ada penyokong. Kerana masih ramai yang buta. Cuma yang buta akan terus menyokong manusia saperti itu, tidak yang celik.

    Yang celik hati, celik mata akan rasa diri terhina jika dikaitkan dengan manusia TIBAI ini.

    He is a disgrace to our intelligence.

  • PASpartyNGOK
    August 17th, 2012 at 12:30 PM

    Kebanyakan cacai Nuar akan hnaya percaya Nuar seorang peliwat selepas belakang mereka jugak diliwat oleh Nuar.

  • KerisJentayu
    August 20th, 2012 at 1:27 PM

    Anwar ,siapa tak kenal dia dalam dunia lakonan politik,percayalah dia tidak akan mengaku,,yang yang diputar nanti ,ini semua rancangan jahat Umno,…

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!


© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.