Menu Utama

Apabila fitnah menjadi makanan kepada golongan 93.4%

oleh Kang Nasir

93.4% Cybertro pembangkang hilang akal.

Saya amat bersimpati dengan 93.4% chaitro ‘pembangang’ ni. Apa saja cerita #DONGENG yang menghina memfitnah pemerintah dikongsi ramai-ramai konon cerita dongeng auta itu fakta. Dengan auta dari cerita dongeng DAP & Piji inilah ‘chaitro’ pembangkang membuktikan mereka pandai dengan tunjuk pandai tapi tak pandai pun nak fikir apa menfaat untuk diri lepas mati. Apa yang mereka fikir asal bermati-matian percaya gila kepada Piji dan DAP sampai mati.

Sudah jelas bukan? Semakin ramai umat Islam sengaja menjauhi Islam dengan mengikut iblis kafir laknat DAP dan Piji dengan mengamalkan amalan yang diamalkan oleh kafir DAP.

Sebenarnya. Rasulullah saw sudah beri peringatan keadaan akhir zaman di mana kita akan menempuhi satu zaman FITNAH DAJAL AKHIR ZAMAN sebagaimana yang disebut dalam hadis berikut.

Daripada Abu Sa’id Al-Khudri ra. berkata, Bahawasanya Rasulullah saw. bersabda, “Kamu akan mengikuti jejak langkah umat-umat sebelum kamu, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta, sehingga jikalau mereka masuk ke lubang biawak pun kamu akan mengikuti mereka.” Sahabat bertanya, “Ya Rasulullah! Apakah Yahudi dan Nashrani yang kau maksudkan?” Nabi saw. menjawab, “Siapa lagi kalau bukan mereka”.
(H.R. Muslim)

Jln penyelesaian bagi perkara ini pun Rasulullah saw ada pesan sebagaimana hadis berikut.

Daripada Abu Yaala Syaddad bin Aus RA daripada Nabi SAW sabdanya,
“Orang yang bijak itu ialah mereka yang mengambil berat tentang dirinya dan beramal untuk selepas mati. Manakala orang yang lemah itu ialah mereka yang menurutkan hawa nafsunya sedangkan dia bercita-cita untuk menjadi hamba Allah yang diredhai.”
(Hadith Riwayat : at-Tirmizi)

Kesimpulanya. Kepada siapakah kita beriman? Adakah DAP LAKNAT itu tuhan kalian? Kenapa perlu ikut suruhan mereka yang mengajak kalian ikut bersama mereka terjun keneraka?


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.