Menu Utama

Women’s Boat to Gaza – Dr. Fauziah dibebaskan

img_5425Wakil tunggal Malaysia dalam misi kemanusiaan ‘Women’s Boat to Gaza’ (WBG) Dr Fauziah Hasan bersama 10 anggota misi itu yang ditahan Israel Rabu lepas, telah dibebaskan.

Jurucakap Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) ketika dihubungi Bernama berkata kesemua mereka sedang diuruskan penerbangan pulang ke negara masing-masing dalam masa terdekat.

Beliau berkata menurut sumber Freedom Flotilla Coalition yang mengasaskan kempen WBG itu, kesemua anggota misi yang menaiki kapal Zaytouna-Oliva berkenaan telah dipindahkan dari Penjara Givon di Ramla (Bandar di tengah Israel) ke pusat tahanan sementara di Lapangan Terbang Ben-Gurion, Israel.

Sementara itu, dua anggota misi yang dibebaskan semalam iaitu wartawan Al-Jazeera dari United Kingdom, Mina Harballou dan Hoda Rakhme dari Rusia telah selamat tiba ke negara masing-masing.

Kapal itu yang dalam perjalanan menuju ke Gaza dikepung rejim Zionis sebelum ditahan dan ditunda tentera Israel ke Pelabuhan Ashdod.- BERNAMA






9 Komen to Women’s Boat to Gaza – Dr. Fauziah dibebaskan

  1. […] via Women’s Boat to Gaza – Dr. Fauziah dibebaskan — MYKMU.NET […]

  2. azmi says:

    Alhamdullillahh…
    Mulianya israel..
    Yahudi ahlul kitab…

  3. Inderasakti says:

    Mulianya apa nya zionis laknatullah tu?
    Bunuh dan seksa rakyat palestin apa yang mulia dan ahlul kitabnya?
    Sedangkan yahudi dah berpaling dari tuhannya sendiri..sila rujuk surah al fatihah!
    Nampak sangat kamu ni rba dapig bangsat!

  4. manjoi says:

    Israel & Zionis berlagak & umpama dapat lesen besar berbuat sesuka hati. Maklumlah Anwar sokong jamin keselamatan negara haram mereka. DAP pula makan rasuah dari Zionis & benarkan pembinaan pengkalan tentera kalau mereka jadi kerajaan!

  5. anoi says:

    Aaaa …. May..mang ei sah dah Azmi ni Cina menyamar Melayu komen gitu.

  6. azmi says:

    Allah berfirman dalam Al-Quran…
    “Sesungguhnya orang-orang yang beriman, dan orang-orang Yahudi dan orang-orang Nasora (Nasrani), dan orang-orang Saabien sesiapa di antara mereka itu beriman kepada Allah dan (beriman kepada) hari akhirat serta beramal soleh, maka bagi mereka pahala balasannya di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) kepada mereka, dan mereka pula tidak akan berdukacita”
    (Al-Baqarah 2:62)

  7. azmi says:

    NEGARA ISRAEL LEBIH BAIK DARI NEGARA ISLAM LAIN…

  8. Inderasakti says:

    Azmi rba bangsat lagi nak mulia kan pembunuh rakyat palestin dari berfikir sebagai seorang manusia adakah kamu benar benar islam azmi kalau setakat copy paste dari ayat al quran tanpa meneliti kalam Allah terlebih dahulu dan pandangan dari rancangan tv dari negara zionis laknatullah jangan ingat umat islam di negara dibodohkan sgt lah kami melayu islam bukannya cam orang arab yg kaki ampu zionis macam jordan dan mesir tapi nampak kamu ni bukannya muslim tapi evangelist! Dasar nak memutar belit pun evangelist! Mmg kamu ni betul2 dapig bangsat!

  9. anoi says:

    azmi gitu la stail diya bercakap sebiji serupa klip diya htr mcm o’ang sotongah je, tak gitu.

Leave a Reply

Threesome