Menu Utama

Perdana Menteri kini mempunyai aplikasi mudah alih baru untuk telefon pintar

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah melancarkan aplikasi mudah alih rasmi yang membolehkan orang ramai untuk berinteraksi dan berkongsi idea-idea serta cadangan dengan beliau.

Menurut keterangan di Google Play Store dan Apple Appstore, aplikasi ini adalah “yang direka khusus untuk kemudahan pengguna dan untuk membolehkan interaksi bersama Perdana Menteri Malaysia”.

Pengguna boleh menggunakan aplikasi untuk mendapatkan maklumat terkini dan pengumuman dari Najib serta kekal berhubung dengan semua laman media sosial rasminya.

Aplikasi interaktif ini juga membolehkan pengguna untuk mengambil bahagian dalam kempen dan pemilihan, untuk berkongsi pendapat dan komen mereka dengan Najib, dan juga untuk belajar tentang sejarah beliau dalam politik.

Dibangunkan oleh Resonate Digital Sdn Bhd, aplikasi ini boleh didapati dalam bahasa Inggeris, Catalan, Perancis, Jerman, Itali, Portugis dan Sepanyol dan boleh dimuat turun bagi kedua-dua sistem operasi iOS dan Android.

Aplikasi ini telah dilancarkan pada 9 Oktober untuk peranti iOS dan 11 Oktober untuk Android.



« (Previous News)



9 Komen to Perdana Menteri kini mempunyai aplikasi mudah alih baru untuk telefon pintar

  1. azmi says:

    Apala punya bangang dan bahlol Najib pencurik ni…
    Dah berapa byk saloran dah kau buat…
    Email..twitter..facebook..wassap..instagram..dan tah apa2 lagi…
    Takkan semua tu tak cukup kau nk kongsi masaalah rakyat…
    Mana pegi wakil rakyat kau yg menang piliganraya tu..tak buat keje ke..
    PM dulu tak ada benda ni semua ada juga kemajuan..
    Ooi najib pencurik…
    Berentila jadi PM..

  2. system baru says:

    He.he.he sebab ITU macai pembangkang terkebelakang dari segi teknologi politik be.he.he
    sebab ITU sebab ITU Rakyat Selangor yg menyokong pkr seperti azmi kena penyakit zika otak kecil tak tahu berfikir he.he.he, yg mana Penyokong pkr kena penyakit zika otak kecil gara pentakbiran pkr

    aku ini Rakyat Selangor tak menyokong pkr ITU supaya tak menjadi otak kecil macam azmi itu

  3. TORATORA says:

    Yang bangang adalah golongan yang tak menggunakan kemudahan yang ada dengan betul. Media2 semacam ini diwujudkan utk perbincangan positif dengan kata2 yang bermaruah serta berbudi bahasa. Bukan utk diselitkan kata2 nista dan cacimaki macam tak beriman…errr contohnya mcm azmi

  4. ziee lipan says:

    Zaman che Det dulu mana boleh ni semua..semua media dia kawal..mana yang melawan dia terajang..sebab t lah banyak yang ak berani bersuara..sampai dah pencen pun nak kontrol orang lagi..bila tak diendahkan ..tu yang dia benci sangat kat najib..

  5. azmi says:

    HE HE HE…
    Najib bodoh terus saja jadi bahan netizen hentam dia..
    Memang kau bodoh najib..tapi…
    MENCURIK PANDAI PULAK TU..
    http://www.malaysiakini.com/news/358789

  6. manjoi says:

    Najib memang PM paling terbuka dalam sejarah negara. Baik kritikan atau pun sokongan, ‘traffic’ dua hala internet ini tidak pernah dikekang. Syabas, MALAYsia yang cerdik menilai akan terus menyokong! Macai pula boleh langgan app baru ini, jangan malu2……

  7. kakak says:

    Lagi banyak saluran lagi bagi bagus kerana dapat ketahui perkara yang berlaku kalau tidak pun dalam “real time” tetapi yang terkini (paling akhir berlaku). Tidak guna kalau buat sesuatu yang kononnya berfaedah tetapi menyembunyikan di sebalik niat untuk kemajuan seperti yang dilakukan oleh TM dahulu ….wujudkan Dasar Penswastaan tetapi objektif implisit projek mega diswastakan untuk mengayakan kroni dan famili??

    Kita bermati-matian menyokong Dasar tersebut kononnya mengharapkan pihak swasta melaksanakan projek yang tidak mampu dilaksanakan oleh kerajaan dan kerajaan pula mendapat pulangan dari hasil cukai serta rakyat mendapat peluang pekerjaan.

    Tetapi pada hakikatnya ……..?

    Heboh diperkatakan TM ada RM100b untuk dibawa balik tetapi tidak diberi laluan oleh kerajaan? Bagaimana diperolehi dan dikumpulkan, di mana disimpan dan siapa yang menyimpannya…..masih menjadi tanya yang amat besar hingga ke hari ini.
    Barry Wain melalui bukunya “Malaysian Maverick” (Wain, 2009) banyak membongkar perkara-perkara yang terselindung dan diselindung oleh TM tetapi ironinya Wain tidak pernah dipernah disaman oleh TM sehingga akhir hayatnya.

    Jadi…..?

  8. Inderasakti says:

    Bagus la tu jadi aku nak tanya azmi kapiaq rba bila kit sial tokong madey ke midin ke boboi ke dgn geng geng pakatun dgn harumanis nak bukak app sendiri? Takkan main fb twitter je kot? Macai rba Still Updated?

  9. […] via Perdana Menteri kini mempunyai aplikasi mudah alih baru untuk telefon pintar — MYKMU.NET […]

Leave a Reply

Threesome