Menu Utama

Dah Kalah, Rakyat Pulak Dituduh ‘Berpenyakit’

rafizi-300x250

PEMBANGKANG macam Rafizi dan Tony Pua, disebalik mendakwa sebagai pejuang demokrasi, nampaknya tak dapat terima hakikat bahawa rakyat menolak semua pembohongan yang mereka tabur sepanjang pilihanraya kecil di Kuala Kangsar dan Sg Besar.

Logik akal, dakwaan penyelewengan, rasuah dan sebagainya ni patut dibawa ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) – bukan atas pentas pentas ceramah.

Rakyat pulak dituduhnya berpenyakit sebab mengalahkan mereka.  Ini trend baru sebab dulu kalau kalah, alasannya undi tipulah, itulah inilah tapi sekarang tuduh rakyat berpenyakit!!  Anwar yang dok dalam penjara mesti mengeleng kepala dengar strategi baru budak-budaknya menyalahkan rakyat bila kalah.

Sebetulnya rakyat dah semakin matang berfikir, itu saja puncanya.  Siapa bodoh nak percaya kos pergi balik Malaysia ke Switzerland (urusan rasmi) guna jet kerajaan sampai berpuluh-puluh juta nilainya?  Cakap dengan beruk bolehlah percaya.

Dahlah tu, kempen konon polisi BN membebankan rakyat dibuat di tengah-tengah bazar ramadhan yang penuh sesak dengan rakyat, nak kata membebankan macam mana?  Itu pun tak boleh nak fikir?

Lagipun, apa ada kena mengena isu jet, isu dana RM 2.6 billion dan 1MDB ni dengan pengundi di Sg Besar dan Kuala Kangsar.  Lainlah kalau dek sebab itu nelayan tak dapat ikan, pesawah tak dapat hasil tuaian, yang kerja pejabat kena potong gaji dan sebagainya.

Tak pun, hairan apa bila fitnah tak laku?

Justeru, jelaslah orang yang buat tuduhan tak masuk akal macam itu yang sebenarnya berpenyakit, bukan rakyat!!  Tak hairanlah kalah pun,bodoh, penipu, pemfitnah, segala yang  buruk semuanya dia, nak menang macam mana?

Apa pun, inilah pembangkang kalau rakyat nak tahu, tak sokong dia saja, macam macam dia kutuk.  Ia adalah pembangkang juga  yang menuduh rakyat Sarawak duduk atas pokok bila mereka kalah teruk dalam pilihanraya negeri bulan lepas, kali ini di Sg Besar dan Kuala Kangsar, rakyat pulak dituduh berpenyakit sebab sokong BN.

Yang dia sokong peliwat berulang, tak pulak  berpenyakit?


4 Komen to Dah Kalah, Rakyat Pulak Dituduh ‘Berpenyakit’

  1. burrpp.. says:

    Depa tu mala-on!!

  2. Abdool says:

    Ini semua salah azmin bak kata Piji Pondan, rasuah dan seks wanita kini menghantui MENTERI BESAR CAP AYAM, pakatan haprak kini berkocak!

  3. samad says:

    Kerna Keling Kutty pakatan berantakan!!, depan buleh blakang pun buleh, janji matlamat menghalalkan cara, waima dgn fitnah sekalipun

  4. […] Sumber: http://www.mykmu.net/2016/06/dah-kalah-rakyat-pulak-dituduh-berpenyakit/ Semuanya Berubah Bagi Tun M Apabila Hasrat Beliau Untuk Tukar PM Tidak Tercapai […]

Leave a Reply