Menu Utama

Kenapa Media Pembangkang Takut Belasah Guan Eng Isu Banglo Diskaun?

Penang Chief Minister house at Pinhorn Road.

MELAINKAN satu dua, majoriti portal berita di Malaysia ini, mengaku mereka sebagai bebas, tidak berpihak dan anggapan baik baik yang macam itu.  100 artikel terbit satu hari, 2 pro kerajaan yang lain semua pro pembangkang, pun mengaku bebas jugak!!!

Tapi ikut pemerhatian penulis dalam perkara berkaitan banglo diskaun ini. tidak ada media pembangkang yang betul betul hentam Lim Guan Eng dalam isu tersebut.  Padahal, berapa banyak bukti dalam bentuk dokumen yang boleh dijadikan bahan.  Kalau itu tak cukup,  kenyataan-kenyataan bodoh keluar dari mulut Guan Eng mahupun pemimpin DAP sendiri dalam isu tersebut saja [un dah cukup jadi bahan berita.

Kolam renanglah, hantu lah, feng shui la, macam-macam, semua ini ada nilai sensasi, terutama bab kutuk dan menyindir sebab orang Malaysia memang resminya suka mengutuk – nak nak di media sosial.  Jadi balunlah, apa tak balun?

Masa kes hampir sama membabitkan seorang pemimpin UMNO Selangor beberapa tahun dulu, bukan main lagi.  Harga rumah itu sahaja diperbesarkan sampai RM 24 juta nilainya, walhal ikut penilaian rasmi oleh syarikat penilaian hartanah bertauliah, hanya sekitar RM 3.5 juta sahaja.

Tapi mana puak ni peduli, dia balun semacam jugak.  Alih dalam kes Guan Eng yang lebih ‘kuat’ serba serbinya ni, masing-masing pakat buat bodoh pulak ya?

Mana dia punya bebas?

Senario ini sebenarnya membuktikan media pro pembangkang ni taklah sebebas mana seperti yang dia selalu gebang.  Dia cakap saja bebas, sebenarnya berpihak jugak.  Siapa percaya media pembangkang ini bebas, samalah seperti dia percaya yang Mahathir nak jatuhkan Datuk Seri Najib Tun Razak ni sebab utamakan rakyat, bukan nak anak dia jadi Perdana Menteri.

Orang gila pun tak percaya dakwaan macam itu.






7 Komen to Kenapa Media Pembangkang Takut Belasah Guan Eng Isu Banglo Diskaun?

  1. Heee says:

    Media pro pembangkang dah kena rasuah dengan pembangkang. Macam juga macai2, mereka diberi gaji. Jadi guan eng salah pun di kata betul. Kalau rba kafir tu lantaklah. Tapi mana yg Islam tu, yg membela kafir harbi, kan boleh membatalkan sahadah bermakna boleh jatuh kufur.

  2. Inderasakti says:

    Dunia politik makin gila tapi itu la politik era sekarang serupa nazi komunis sekular hingga extremism dah ibarat perang persepsi politik sekarang ni bak kata karyawan Amerika Edgar Allan Poe even politics had its dirt but people still adore to swollen it cause of kinda smells cookies candy bars and golds despite dirts are stinks and rotten if keep as long it blindfold Sounds metaphor much right?

  3. Memang Baik says:

    Biarkan LGE terus tepis, elak, putar, pusing dengan taktic 3C atau lebih C.
    Convince, confuse dan conn merupakan taktic biasa yang mesti digunakan oleh sesiapa dalam hal ini. Mula2 dia cuba yakinkan. Gagal yakinkan orang dia kelirukan. Tak pakai keliru dia terus tipu… itu taktik 3c.

    Sama macam Kihir toyo jugak.

  4. ayam says:

    bila mau demo geng2 baju merah nie? takde duit mau kasi ke itu lembu2? kasi stemrol la itu guan eng punya banglo

  5. yon76er says:

    alaaaa….klau dah CIna tuuu…cina gak lahhhh..xmenipu mana bolih hidup

  6. ha ha says:

    KENAPALAH KERAJAAN , MEMBIARKAN WEBSITE PEMBANGKANG YANG MENFITNAH SAHAJA, MEROSAKKAN IMEJ NEGARA KEPADA PELABUR, APA PUNYA BODOH WEBSITE PEMBANGKANG, 24 JAM POLITIK SAHAJA

  7. itsme says:

    Gaya media pembangkang tdk lbh dr menbenarkan cakap2 sblm ini yg mengatakan mrk (pembangkang yg dikuasai cauvanis dap) sbnrnya ingin melumpuhkan politik melayu dan mengikis ISLAM dr bumi Melayu Msia.

    3M juga merelakan tujuan sebenar DAP dpt dilaksanakan diMsia. Kita harap MT umno akan segera buat keputusan keatas 2M tersebut yg masih ahli umno. Umno kakau nak diukur.. bukan shj membela org islam dan melayu malah umno jugalah yg membela seluruh rakyat msia.. semua bangsa semua kaum. Jika disoal apakah hak2 kaum selain melayu diabaikan? Jawapan yg pasti… tentulah tidak!.

    Apakah kelompongan tdk berlaku dlm dap dan pembangkang lain??? Kami rasa mrk lbh teruk, dlm hal guan eng.. walaupun lge mengatakan meminta sprm melakukan tindakan segera tp dlm masa yg sama rakan2 beliau dlm dap sedar bhw lge tdk akan mampu melepasi ketelusan yg bakal berlaku.

    Rakan2 lge juga sedar yg lge tdk akan dpt menangkis segala kekejian yg tlh pun berlaku… dari itu mrk pakat2 menafikan keraguan melampau yg telah dirasai bukan shj oleh rakyat biasa malah pemimpin dan penyokong mrk sendiri.

    Lge cuba mengunakan kekuatan domestik yg beliau miliki… itupun dituruti oleh biawak2 beliau atas dasar perjuangan utama mrk… iaitu MELAYU/ISLAM mesti dilumpuhkan!!

    Inilah apa yg kami rasa terhadap seluruh media pembangkang msia (kexuali pas yg agak sunyi skrg ni)… dan lbh malang 3M juga berada bersama mrk dgn melupakan tanggungjawab asas mrk sbg muslim.

    Dlm umno pun sama, bkn apa yg dibuat dsn dirasakan tepat segalanya ttp perjuangan asas yg telah diangkat itulah mnjadi teras kpd sokongan kuat kpd dsn dan seluruh jenteranya.

    Apapun.. pemimpin akan silih berganti.. cuma yg mana satu akan memberi manfaat lbh besar kpd rakyat msia umumnya dan generasi akan dtg.

    Wallahuaklam.

Leave a Reply

Threesome