Menu Utama

Soalnya Najib Tak Buat Salah, Siapa Pun AG Bukan Isu

TAN_SRI_APANDI_ALI_AGC_PUTRAJAYA_13102015_TMIKAMAL_ARIFFIN_04

HARI ini Januari 2016, Peguam Negara yang dulu, suka atau tidak, akan bersara wajib pada Oktober 2015. Cuma dalam kesnya, perkhidmatan beliau tamat awal 3 bulan sebab masalah kesihatan.

Siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia  (SPRM), ke atas dana RM 2.08 billion dan SRC International yang dikaitkan dengan Perdana Menteri, Datuk Sri Najib Tun Razak pula tamat pada bulan ini, Januari 2016.

Itu fakta-faktanya.

Sekadar nak membuktikan di situ,  siapa pun Peguam Negara, tidak menjadi punca kepada keputusan semalam, sebab faktanya jelas, bulan Oktober orang baru tetap ambil alih sementara siasatan masih tak selesai lagi – semalam baru selesai dan dibuat keputusan untuk tidak terus pendakwaan.

Jadi tak faham kita apa yang malaun Pakatan pembangkang diketuai DAP kata Najib ‘diselamatkan’ oleh Peguam Negara yang baru.  Masalahnya bukan pada Peguam Negara, masalahnya siasatan SPRM tak tunjuk apa-apa kesalahan jenayah dilakukan Perdana Menteri, Peguam Negara nak ambil tindakan macam mana?

Interview penderma dah, interview saksi dah, dokumen saja setinggi manusia, penelitian begitu ketat sekali, berbulan-bulan masa diambil, tak jumpa dimana bukti kata Najib salah, maksudnya tak salah lah, takkan nak dipaksa kan juga pendakwaan?

Kita sedang bincang soal nak cari keadilan, bukan nak balas dendam.

Oh, kalau kes Anwar tu pembuktian secara saintifik, sperma jumpa dalam dubor pun mati-mati tak percaya, seolahnya sperma ni boleh perah keluar macam itu saja tepi jalan, walhal kes ini dari mula pun nilai dah salah, sebahagian besar dipulang balik pulak tu, pun ada yang percaya Najib buat salah.

Itulah yang penulis katakan sebelum ini, selepas keputusan semalam, kita tak cakap soal fakta lagi tapi apa orang nak percaya saja – buang masa berhujah pun.






5 Komen to Soalnya Najib Tak Buat Salah, Siapa Pun AG Bukan Isu

  1. Nadim says:

    Apo nak dikato adamyan oiii… Birds of the same feather flock together-gether…. memang buang masa berhujah pun… point ni je aku boleh setuju.

  2. Gengrembau says:

    Tetiba aje dapat jadi ahli lembaga pengarah
    Tak yah letak ag pun kalu suapan jadi ahli lembaga pengarah semua boleh
    Ahli lembaga pengarah tak dapat gaji n elaun tak pe..
    Tapi ahli lembaga pengarah ni berapa ye gaji dan elaun sebulan?
    Saja tanyer…

    Manalah tau dedak ade lebih.. Hehehehe

    Bab air mani dalam dubur tu aku percaya. No doubt.

  3. Memang Terok says:

    2 jenis manusia yang kita tak berupaya untuk tangani dan mesti di-elakkan. Pertama jangan sesakali bergaduh dengan pengebom berani mati. Ini kerana statusnya yang synonim iaini berani mati, macam mana sesiapa boleh lawan dengan orang macam ini. Mereka yang berani mati tidak akan takut pada apa juga, senjata besi atau senjata api. Kita takut cedera, sakit dan paling takut dengan mati. Tapi mereka tidak.

    Ke 2 jauhkan berbahas dengan golongan yang sudah set otak dikepala mereka untuk percaya pada hal2/issue2 yang mereka ingin percaya sahaja. Untuk itu sebarang yang lain mereka tak akan percaya walau siapa juga terangkan, walau apa juga bukti yang kita kemukakan bagi menunjukkan kebenaran kita. Semua akan jadi sesia kerana mereka tak akan percaya.

    Demikian lah halnya dengan issue yang kita sedang berdepan.

  4. Gengrembau says:

    Kau mana satu ye memang terok?

    Hehehehehehe
    Dua dua sekali lah tu
    Hehehehehee
    Dedak dedak.. Mari makan dedak

  5. Burung Kakak Tua says:

    Memang Terok,

    Ada 1 lagi golongan yg banyak dok buat onar kat Mykmu ni, macam Gengrembau – bertukar-tukar nama (nak tunjuk ramai la konon) sat Anak Selangor, sat Ayam aka Bapa Ayam alias Ibu Ayam. Boleh dinilai dari komen2 depa. Ini golongan kepala masuk air. Hantaq pi Tampoi ka Tanjung Rambutan jumpa Ahmad Nisfu dalam cerita P.Ramlee -Antara dua darjat baru boleh puleh kut. ROTFL.

Leave a Reply

Threesome