Menu Utama

Anwar Ibrahim Dibenarkan Lawat Anak di Hospital, Bayangkan Jika Bekas Pemimpin UMNO Yang Dapat

Tindakan Kerajaan membenarkan bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar bin Ibrahim melawat anak beliau, Nurul Nuha di Pusat Perubatan Tropicana Damansara beberapa hari lalu harus dianggap satu tindakan kemanusiaan atas jasa-jasa Anwar kepada negara selama ini di sebalik kesalahan jenayah liwatnya.

Sungguhpun membenarkan lawatan kepada ahli keluarga yang sakit bukan merupakan prosedur Jabatan Penjara Malaysia, namun kerajaan menggunakan kuasa budi bicara membenarkan Anwar melawat anak beliau yang terlantar di hospital setelah terjatuh beberapa hari lalu.

Layanan istimewa ke atas Anwar Ibrahim tidak harus dipandang serong dan mengundang kontroversi. Anwar melalukan kesalahan dan kesilapan dan beliau berhadapan dengan proses undang-undang. Namun kita tidak boleh melupakan sumbangan beliau kepada negara dan membandingkan beliau dengan penjenayah biasa yang membunuh, merogol atau merompak.

Kebenaran lawatan ini pastinya diberikan kerana Anwar tidak dianggap pesalah “high risk” yang berkemungkinan melakukan jenayah lain, menggugat ketenteraman awam atau melarikan diri.

Cuma untuk penyokong Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat yang sering melaungkan kekejaman kerajaan Barisan Nasional mereka hanya perlu melihat sisi baik ini untuk mula memahami bahawa kerajaan ini memang ada kelemahan tetapi bukanlah zalim dan kejam seperti mana dalam ceramah mereka.

Bayangkan jika yang diberi keistimewaan ini ialah Dr Mohamad Khir Toyo bukannya Anwar Ibrahim. Sudah pasti penuh maki hamun dan kenyataan politik berbentuk menghasut dan mencerca akan memenuhi ruang Malaysiakini, Malaysian Insider dan Free Malaysia Today.-MYKMU.NET

anwar-penjara






17 Komen to Anwar Ibrahim Dibenarkan Lawat Anak di Hospital, Bayangkan Jika Bekas Pemimpin UMNO Yang Dapat

  1. Sen says:

    Lepas ni bolehlah papa melwat lagi.

  2. ayam says:

    Double standard…ini mcm jijah…izzah…nuha boleh take turn masuk icu…papa nak makan angin luar jugak tiap2 minggu..makan karipap…kalau ada peluang boleh meliwat sekali sekala

  3. ayam says:

    Khir Toyo nak melawat anak icu..? Belum apa2 Noh udang dah bising2…melayu tikam melayu…mykmu talam dua muka

  4. semangat dato' haron says:

    Anak dia sakit apa?

  5. Jack says:

    Double standard. Zahid masih anggap aljuburi boss dia ke?

  6. Jack says:

    Bukti pengaruh aljuburi ke atas Zahid masih kuat.

  7. Memang Terok says:

    Anwar jugak diberi layanan paling istemewa ketika dibebas dari penjara dizaman Pak Lah dulu.Passport dia yang ditahan oleh kerajaan dihantar kerumah dia. Yang tukang hantar bukan polis, bukan askar, bukan rela atau komando. Menantu PM yang hantar. Hinggakan Samy Vellu rasa tak senang lalu memperli Pak Lah, masa itu.

    Tapi Anwar bukan jenis yang reti hargai itu semua. Keutamaan dia cuma satu dan yang lain tak penting bagi dia. Dia nak jadi PM saja, lain tak ada, dia kemarok.

  8. john says:

    Asik meratip anwaq jer.brg naekk cam x peduli

  9. anak selangor says:

    Kote ketot pujaan si Omega…..Oooo meeee gaut…..see big barang kote ketot…..

  10. azmi says:

    selagi anwar ibrahim hidup dan tak sokong UMNO/BN maka berterusanlah pemakan dedak NAJIB UMNO/BN tak senang duduk..aku tak sokong pun anwar ibrahim ni pasal dia orang UMNO juga..dalam UMNO sapa jadi presiden dia lah segala-galanya..cakap presiden umpama sabda nabi.. dosa anwar ibrahim bukan isu liwat..dosanya pasal tak nak tunduk pada mahathir dulu..solution untuk anwar ibrahim jadi suci bersih balik mudah je..sokong NAJIB UMNO/BN je…

  11. mata-mata says:

    Anwat ibrahim orang umno??

    Tapi yang pelik si penuduh tu jadi pembela nenek G25 jugak… Manusia dua alam kot…i

  12. mata-mata says:

    Tak tau la pula aku dosa anwar tu bukan pasal meliwat…

    Tapi yang terasa pelik sangat bagaimana la air mani dia boleh dijumpai 4cm dalam bontot lelaki lain… Anwar sedekahkan air mani dia pada semua orang ke??

  13. sireh ke gagang says:

    azmi tu hisap gam ke ? hahahaha… aku tengok dia komen , mcm bagus je. dosa org pun dia tahu . ilmu dah mengatasi pendakwaraya & 5 hakim kes liwat 2. gila hebat azmi ni . rasanya berkomen dari bawah jambatan kot.

  14. mata-mata says:

    Bro sireh ke gagang… Bukan 5 orang hakim je, peringkat mahkamah rayuan dah berapa.. Hakim-hakim yang mengadili kes liwat I dah berapa, hakim yang buat keputusan untuk buang pernyataan alasan kehakiman liwat I pun dah berapa. Kalau dikira balik, dah berbelas hakim yang bersetuju anwar tu MELIWAT. Peguambela anwar sendiri pun tak berani nak sangkal pasal perangai anwar tu, hanya boleh bagi hujah tu perbuatan suka sama suka…

    Suka sama suka ke, paksarela ke… Kenyataannya cukup jelas. Anwar tu memang PELIWAT… tapi tak tau macam azmi BENGONG tu cakap, meliwat bukan satu dosa lak..

    Kah kah kah kah

  15. azmi says:

    mata-mata dan sewaktunya dengannya..
    asal anwar ibrahim orang PAS ke? dalam UMNO lagi dah jadi peliwat..bila dah masuk jel kau orang tak mengaku anwar ibrahim bukan oang UMNO..memang sah pemakan dedak diMYKMU HIPOKRIT..

  16. mata-mata says:

    Buat azmi BENGONG… Anwar tu orang pkr la… Dah lepas tau dia seorang peliwat, dia masih diterima umno ke?? Ko masa tahun 1998 masih tadika ke??

  17. mata-mata says:

    Azmi BENGONG + TOLOL…. liwat tu bukan satu dosa ke??

Leave a Reply

Threesome