Menu Utama

Khairuddin dan Matthias tidak didakwa di bawah SOSMA – Peguam Negara

Peguam Negara mengesahkan dakwaan terhadap Bekas Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan, Khairuddin Abu Hassan dan peguamnya Mathias Chang bukan di bawah peruntukan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA).

Sebaliknya, Tan Sri Mohamad Apandi Ali menjelaskan kedua-duanya didakwa di bawah peruntukan Seksyen 124L Kanun Keseksaan.

“Saya ingin menjelaskan bahawa pendakwaan Khairuddin Abu Hassan dan Matthias Chang adalah di bawah Seksyen 124L Kanun Keseksaan kerana cubaan sabotaj sistem kewangan negara dan perbankan Malaysia.

“Tindakan ini bagi menjawab persoalan yang dikemukakan menerusi laporan media semalam yang mendakwa kerajaan menyalahgunakan kuasa dengan menggunakan SOSMA bagi menahan Khairuddin dan Matthias,” katanya dalam sidang media di sini hari ini.

sumber Awani


6 Komen to Khairuddin dan Matthias tidak didakwa di bawah SOSMA – Peguam Negara

 1. itsme says:

  haha.. apa lagi yg tak kema? Heboh pasal sosma, aleh2 lain pulak????

 2. anak selangor says:

  Pemakan-pemakan dedak dan penjilat tegar tengah makan dedak campur dengan SOS MA…memang la sodap….Jangan sampai tersedak dedak cukup la…tokey dedak kata….

 3. rockers says:

  sabotaj amendenye

 4. System baru says:

  He.he.he.macai pkr dan tun macaiday kepanasan he.he.he senjata dia Khairuddin Abu Hassan dah kena tangkap, padan muka dia buat finah lagi, nak jatuh ekonomi malaysia padah muka kena 12 tahun itu he.he.he ini kalau orang senang di pergunakan oleh tun macaiday ini, mana peguam tun macaiday itu

 5. maula says:

  Waktu tahan guna SOSMa … dakwa akta lain lak

  Alahai

 6. rockers says:

  takut juga dia org ni dgn tun m ye

Leave a Reply