Menu Utama

50 Ribu Baju Merah Banjiri Kuala Lumpur

Dianggarkan 100 ribu orang menghadiri Himpunan Rakyat Bersatu anjuran beberapa Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) yang diketuai oleh Pertubuhan Silat Olahraga Kebangsaan (Pesaka) dengan sebahagian besar memenuhi Padang Merbuk, Masjid Negara dan Taman Tasik Perdana.

image4image3
image2image1

Selain itu kira-kira 1000 orang sedang berarak di sekitar Jalan Sultan Ismail dan Jalan P Ramlee.

IMG-20150916-WA0645

Masjid Negara

IMG-20150916-WA0686

IMG-20150916-WA0697


11 Komen to 50 Ribu Baju Merah Banjiri Kuala Lumpur

 1. cina malaysia says:

  50 ribu?????100 ribu?????? angka ini daripada portal pro umno mykmu………tapi kalau betul angka 100 ribu ini hanya berapa % daripada keseluruhan kaum melayu di negara ini……..kalau program perhimpunan yg dianjurkan oleh parti terbesar kaum melayu di negara ini +250 ngo terhebat hanya setakat angka ini yg dpt dikumpul….aku anggap tak hebat langsung…….hahahaahahahhahha

 2. 1malaysia says:

  hebat nyer.. melayu.. ok. lepas ni mari kita lihat macai cina DAP dan talibarut komunis melayu komen kerana cemburu dan ter malu..

 3. sman says:

  cina malaysia,

  tak apalah tak hebat pun kami orang Melayu memang tak hebat macam orang cina malaysia.kami datang dari kampung utk berhimpun di bandar ,kamu datang dari bandar dan datang berhimpun ditepi kediaman kamu.saya tak dapat hadhir tapi saya adalah bersama mereka juga.

 4. jokowi says:

  SELAMAT HARI MALAYSIA
  jokowi rasa lebih 1 juta orang pakai baju merah hari ini dari Sabah hingga ke Perlis…..lagipun hanya ada 3 warna primer: RGB, for lights. CMY for pigments or prints. CYB for paintings…….

 5. jokowi says:

  Oppssss…sori salah taip….should be RYB…..

 6. Antifitnah says:

  Wah baru jam 3pm dah 100k+ hanya di KL sahaja….sangat membanggakan walaupun jauh tetapi tetap datang memberi sokongan padu pada Hari Malaysia.

 7. armok says:

  Hebat bangsa ku….

 8. ToraTora says:

  Sebenarnya aku tak berapa sokong perarakan jalanraya neh..buang masa, tapi bila baju merah ni berarak bagus juga..tunjukkn sikit yang orang melayu ni sebenarnya bukan diam tak melawan tapi malas nak menunjuk2 sangat..ini sekadar memberi maksud pro melayu pun boleh kalau suka2 hati mereka nak guling2 dijalan raya.

  Tak perlu jerit2 dan mengampu orang kapir untuk terus menguasai tanah melayu ini. Bila masa mengundi puak pro kapir dan cina kiasu akan tetap tewas jua.

 9. omega says:

  pagi pagi kami dah bertandang ke Petaling street untuk ziarah otai reformasi. Malangnya bersembunyi di sebalik ketiak isteri masing masing.

 10. Anak_Nogori says:

  16hb september 2015….KL baju merah punya.

 11. dot says:

  sebenarnya kita bkn la nk tunjuk apa pun…kita cuma nk bgtau kaum cina lahanat ni yg melayu tetap bersatu walaupun berlainan politik,,dah terlalu byk sangat kurang ajar kaum bangsat cina pndatang ni…ingat ini MALAYsia…bukan cina bangsat punya,,

Leave a Reply