Menu Utama

Sila Jawablah AssMin






39 Komen to Sila Jawablah AssMin

  1. Pemerhati says:

    inilah sebab sebenar kenapa azmin tak boleh tidur selama 2 bulan, pandai betul dia cuba nak ‘divertkan’ masalahnya tak boleh tidur konon sebab memikirkan masalah negara seperti isu 1MDB dll

    Najib tubuhkan 1MDB tanpa pengecualian dari diaudit(3 firma audit antarabangsa termasuk 1 audit negara) sementara azmin tubuhkan DEIG dengan pengecualian bebas dari diaudit

    mustahil azmin bukan lagi buah hati pengarang jantung si anwar, kalau azmin mendapat susah sudah tentu anwar pun akan mendapat susah termasuk tak dapat tidur juga selama 2 bulan di penjara

    pasti anwar sedang berusaha sekarang ini untuk mendapat persetujuan LKS & LGE mengarahkan ADUN DAP(di Selangor) supaya berhenti menghentam azmin tentang isu DEIG ini

  2. Abu Bakar says:

    Pemerhati, merapu apa lagi ni? DEIG dan 1MDB tu sama saja, putar belit pemimpin atasan yang nak menyonglap wang rakyat dengan alasan pelaburan.

    Najib dan Azmin perlu disiasat dengan segera kerana apa yang berlaku adalah pengkhianatan terhadap negara.

    Azmin perlu menjelaskan mengenai pelaburan sebanyak RM 30 billion itu dalam bidang apa dan di mana pelaburannya.

    Malahan Najib juga perlu menjelaskan mengenai pelaburan melibatkan RM 15.4 billion di dalam Brazen Sky, Aabar Deposit, dan GIL Fund tu dalam bidang apa dan di manakah pelaburan itu dibuat?

    Malahan Najib patut jelaskan mengenai RM 2.63 billion bersamaan USD 700 juta itu sebenarnya wang derma untuk UMNO atau derma untuk kerajaan kerana mengamalkan ahli sunnah wal jamaah dan memerangi IS sedangkan masa Najib terima wang itu, IS pun tak ada lagi.

    Kita mau perjelasan, sebab dah ada dua versi mengenai RM 2.63 billion itu, satu versi pada mulanya kata RM 2.63 billion itu adalah wang derma untuk UMNO dari seorang tok arab yang sangat ikhlas, malahan Najib pun dah mengaku pasal hal ini, malahan kuncu-kuncu Najib seperti Rahman Dahlan, Shahrir Samad, Tengku Adnan pun dan mencanangkan sana sini bahawa itu adalah derma untuk UMNO dan macam-macam alasan mereka reka untuk ‘menghalalkan’ wang itu dimasukkan ke dalam akaun Najib.

    Kemudian versi yang kedua adalah wang RM 2.63 billion itu bukan wang derma untuk UMNO dari tok arab yang sangat ikhlas, tapi wang derma dari Arab Saudi kepada kerajaan Malaysia kerana mengamalkan ahli sunnah wal jamaah dan memerangi pengganas IS walaupun IS tak wujud lagi pada masa itu. Versi yang kedua ini didedahkan Wan Adnan Wan Mamat, Ketua UMNO Bahagian Kuantan, kerana berdasarkan Ketua UMNO Bahagian Kuantan itu, Najib yang beritahu dia dan 145 ketua UMNO bahagian yang lain mengenai perkara ini pada hari rabu minggu lepas.

    Yang mana satu yang betul ni Najib? RM 2.63 billion tu wang derma untuk UMNO dari tok arab yang sangat ikhlas ke atau wang derma untuk negara dari Arab Saudi kerana Malaysia dikatakan mengamalkan ahli sunnah wal jamaah dan memerangi pengganas IS sedangkan IS tak wujud lagi pun masa Najib ambik wang RM 2.63 billion itu.

    Tengku Adnan, Rahman Dahlan, Shahrir Samad menipu ke atau Wan Adnan Wan Mamat Ketua UMNO Bahagian Kuatan yang menipu sebenarnya?

    Selamat menjawab.

    Sedarlah semua.

  3. Tun says:

    Dua-dua ekor sama saja…penyonglap duit…cuma sorang creativity bertaraf “glocal”…sorang gi bertaraf “local”. Jumlah mesti billion2 punya…dua2 bertaraf bumiputera so boleh bangga skit la sebab ada melayu2 yg pandai magic duit nie.

  4. Anak_Nogori says:

    Harap khalid ibrahim tak ubah2 tuduhan macam madey lah ye…sat rm42b, sat lagi rm27b, sat lagi rm14b…lidah bercabang sungguh.

  5. Abu Bakar says:

    Betul tu Tun, kalau golongan keparat jenis penyamun diberikan jawatan beginilah jadinya. Mereka hanya tau putar sana sini untuk kepentingan diri sahajalah, lepas tu berlakon kononnya alim dan warak, pakai jubah dan serban, buat program agama kononnya warak sangatlah, tapi berlakon sahajalah lebih.

    Sekarang ni dengan agensi penguatkuasaan yang dah tunggang langgang dikerjakan oleh Najib kerana nak sorokkan skandal jenayahnya, maka makin haru birulah negara ini.

    Patutnya isu DEIG ini pun perlu dibuat satu pasukan penyiasat khas macam siasatan kes 1MDB juga, tapi janganlah dikacaunya pihak penyiasat hingga siasatan pun jadi huru hara, yang menyamun bebas ke hulu ke hilir, tapi yang menyiasat pula ditangkap dan diainaya dengan berbagai tuduhan yang bukan-bukan pula.

    Sedarlah semua.

  6. Abu Bakar says:

    Anak Nogori,

    Wang tunai USD 1.103 billion tak semena-mena berubah ke asset lepas tu berubah lagi ke unit tu siapa punya kerja ye?

    Lagi satu, wang RM 2.63 billion yang pada mula kata derma dari seorang tok arab yang sangat ikhlas yang menderma kepada UMNO walaupun tok arab tu bukannya ahli UMNO pun, tapi tak pasal-pasal berubah kepada derma dari Arab Saudi pula kepada Malaysia kononnya kerana Malaysia mengamalkan ahli sunnah wal jamaah dan memerangi pengganas termasuk IS sedangkan masa Najib ambik duit tu, IS tak wujud lagi pun.

    Ni siapa punya kerja ni ye? Tukar sana tukar sini, transformasi kepala lutut sahajalah.

    Sedarlah semua.

  7. Abu Bakar says:

    Kau tak payah nak membohonglah wahai Anak Nogori, Tun Dr. Mahathir tak pernah kata pun wang hutang 1MDB sebanyak RM 42 billion itu hilang semuanya, sebenarnya Tun Dr. Mahathir kata tak munasabah sebuah syarikat yang hanya bermodalkan RM 1 juta boleh dapat pinjaman sebanyak RM 42 billion iaitu 42,000 kali ganda dari modal asal. Lepas tu Tun Dr. Mahathir kata dari RM 42 billion tu, sekurang-kurangya RM 14 billion telah tak dapat dikesan, dalam kata lain dah lesap tak diketahui di mana wang itu. Kemudian bila makin terbongkar, sebenarnya bukan RM 14 billion yang dah lesap itu, tapi sebenarnya sekurang-kurangnya RM 27 billion, kerana dalam isu pelaburan 1MDB dah RM 15.4 billion tak dapat dikesan, lepas tu pelaburan dengan Petrosaudi, lebih kurang RM 6 billion tak dapat dikesan, apa dah jadi dengan wang itu, mula-mula kata joint venture, laburkan USD 700 juta, lepas tu dalam tempoh 6 bulan sahaja, joint venture dibatalkan, tapi USD 700 juta itu tak dipulangkan semula, dikatakan diberikan kepada Petrosaudi sebagai hutang murabahah, lepas tu beri lagi USD 500 juta, kemudian beri lagi USD 350 juta kononnya pelaburan murabahah, murahabah mangkuk apa, Petrosaudi tu bukannya bank pelaburan, malahan 1MDB pun bukannya bank yang boleh beri pinjaman komersil sebegitu rupa. Selain itu, terdapat isu RM 6 billion lagi yang dikatakan hutang warisan dari syarikat janakuasa bebas, hutang apa ni? Sudahlah beli stesen janakuasa tu dengan harga melebihi harga pasaran, lepas tu kena tanggung hutang warisan, hutang apa pun tak tahulah.

    Jika dicampur kesemuanya jumlahnya adalah RM 27.4 billion.

    Oleh itu, Anak Nogori jangan nak menuduh tak tentu hala, sila buat kajian mengenai kronologi kes ini dengan teliti, bukannya pakai main hentam sesuka hati sahaja.

    Sedarlah semua.

  8. Tun says:

    Saudara Abu Bakar, yg paling best sekali ialah gelagat penyokong2 penyamun nie…bila ketua penyamun terkantoi…ibarat mcm boss2 terberak dlm seluar…pengikut2 tegar sume terbau tapi masih sedut bau2 busuk tu tanpa rasa geli…biasa la tercirit…perkara biasa…bukan reti2 nak bertanya nape tercirit, tegur2 pasal makin berbau dan suruh cebok kasi bersih. Sumbat je $$$ sume jadi kebal lak kat bau2 semacam nie. Abis satu rumah terbau tapi masih jugak yg dekat2 punca bau tu kata takde apa..biasa je..sume okkkkk braderr. Cuma yg tak tahan jer rela lari jauh2 drp berterusan ditoksik oleh gas2 beracun nih….kira tegur dari jauh lah suruh pi cebok cepat2.

  9. Pemerhati says:

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 10:53 PM

    “Pemerhati, merapu apa lagi ni? DEIG dan 1MDB tu sama saja, putar belit pemimpin atasan yang nak menyonglap wang rakyat dengan alasan pelaburan.”

    merapu lah kan kata 1MDB sama saja dengan DEIG sedangkan DEIG tak boleh diaudit tapi 1MDB sudah 4 kali diaudit…ketua audit negara kata tak terdapat apa2 yang meragukan dengan 1MDB tapi nak buat macam mana kan kalau rba seperti ‘abu bakar’ nak terus cakap merapu & merapukan kerja yang telah dibuat ketua audit negara

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 10:53 PM

    “Najib dan Azmin perlu disiasat dengan segera kerana apa yang berlaku adalah pengkhianatan terhadap negara.”

    Najib sudah, azmin saja yang belum

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 10:53 PM

    “Azmin perlu menjelaskan mengenai pelaburan sebanyak RM 30 billion itu dalam bidang apa dan di mana pelaburannya.

    Malahan Najib juga perlu menjelaskan mengenai pelaburan melibatkan RM 15.4 billion di dalam Brazen Sky, Aabar Deposit, dan GIL Fund tu dalam bidang apa dan di manakah pelaburan itu dibuat?”

    apa yang penting tiada yang hilang atau rugi mengenai pelaburan RM15.4 bilion itu

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 10:53 PM

    “Malahan Najib patut jelaskan mengenai RM 2.63 billion bersamaan USD 700 juta itu sebenarnya wang derma untuk UMNO atau derma untuk kerajaan kerana mengamalkan ahli sunnah wal jamaah dan memerangi IS sedangkan masa Najib terima wang itu, IS pun tak ada lagi.”

    sudah dijelaskan, ianya derma untuk parti…sama ada wang derma itu untuk memerangi IS ataupun tidak ianya merupakan pertanyaan merapu…kalau ‘abu bakar’ nak merapu & syok sendiri kata wang derma itu untuk memerangi IS, iya lah tu betul lah tu

    pihak berkuasa sudah siasat & bersihkan Najib tentang wang derma itu, takkanlah pihak berkuasa nak perbodohkan diri mereka untuk menyiasat lagi akan dakwaan merapu(konon wang derma itu untuk buat memerangi IS) ‘abu bakar’ itu yang mereka tahu ianya disebabkan rasa tidak puas hati yang disengajakan oleh ‘abu bakar’….babi sial peliharaan DAP mana nak rasa puas hati walaupun kebenaran sudah berada didepan mata

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 10:53 PM

    “Kita mau perjelasan, sebab dah ada dua versi mengenai RM 2.63 billion itu, satu versi pada mulanya kata RM 2.63 billion itu adalah wang derma untuk UMNO dari seorang tok arab yang sangat ikhlas, malahan Najib pun dah mengaku pasal hal ini, malahan kuncu-kuncu Najib seperti Rahman Dahlan, Shahrir Samad, Tengku Adnan pun dan mencanangkan sana sini bahawa itu adalah derma untuk UMNO dan macam-macam alasan mereka reka untuk ‘menghalalkan’ wang itu dimasukkan ke dalam akaun Najib.

    Kemudian versi yang kedua adalah wang RM 2.63 billion itu bukan wang derma untuk UMNO dari tok arab yang sangat ikhlas, tapi wang derma dari Arab Saudi kepada kerajaan Malaysia kerana mengamalkan ahli sunnah wal jamaah dan memerangi pengganas IS walaupun IS tak wujud lagi pada masa itu. Versi yang kedua ini didedahkan Wan Adnan Wan Mamat, Ketua UMNO Bahagian Kuantan, kerana berdasarkan Ketua UMNO Bahagian Kuantan itu, Najib yang beritahu dia dan 145 ketua UMNO bahagian yang lain mengenai perkara ini pada hari rabu minggu lepas.

    Yang mana satu yang betul ni Najib? RM 2.63 billion tu wang derma untuk UMNO dari tok arab yang sangat ikhlas ke atau wang derma untuk negara dari Arab Saudi kerana Malaysia dikatakan mengamalkan ahli sunnah wal jamaah dan memerangi pengganas IS sedangkan IS tak wujud lagi pun masa Najib ambik wang RM 2.63 billion itu.”

    cakap banyak(punyalah panjang berjela pertanyaan) pun tak guna kalau ‘abu bakar’ & pihak yang membuat dakwaan konon wang derma itu untuk buat memerangi IS tidak dapat membuktikan akan kebenarannya…bagaimana pihak berkuasa nak siasat dakwaan ‘abu bakar’ itu kalau dia sendiri pun takde bukti, tak ke merapu punya dakwaan(pertanyaan)?

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 10:53 PM

    “Tengku Adnan, Rahman Dahlan, Shahrir Samad menipu ke atau Wan Adnan Wan Mamat Ketua UMNO Bahagian Kuatan yang menipu sebenarnya?”

    kesemuanya tidak menipu, hanya ‘abu bakar’ sahaja yang menipu

  10. Pemerhati says:

    Tun says:
    August 20th, 2015 at 11:29 PM

    “Saudara Abu Bakar, yg paling best sekali ialah gelagat penyokong2 penyamun nie…bila ketua penyamun terkantoi…ibarat mcm boss2 terberak dlm seluar…pengikut2 tegar sume terbau tapi masih sedut bau2 busuk tu tanpa rasa geli…biasa la tercirit…perkara biasa…bukan reti2 nak bertanya nape tercirit, tegur2 pasal makin berbau dan suruh cebok kasi bersih. Sumbat je $$$ sume jadi kebal lak kat bau2 semacam nie. Abis satu rumah terbau tapi masih jugak yg dekat2 punca bau tu kata takde apa..biasa je..sume okkkkk braderr. Cuma yg tak tahan jer rela lari jauh2 drp berterusan ditoksik oleh gas2 beracun nih….kira tegur dari jauh lah suruh pi cebok cepat2.”

    patut le aku terbau busuk pada ‘Tun’

    Tun——>banyak busuk & pembuat busuk punya olang

  11. Tun says:

    Pemerhati August 20th, 2015 at 11:50 PM..Merepek la ko.

  12. Pemerhati says:

    Tun says:
    August 20th, 2015 at 11:55 PM

    “Pemerhati August 20th, 2015 at 11:50 PM..Merepek la ko.”

    merepek lu punya bini punya pepek lah apek

    Tun—–>suka cakap merepek punya olang

  13. Tun says:

    Pemerhati August 20th, 2015 at 11:54 PM…Aku terkentut skit pandai lak ko terbau. Yg si Najib terberak sampai sebatu hangit tak pulak terbau kat hidung ko…cit! Dasar hidung tersumbat!

  14. Tun says:

    Daaah..sudaahhh..itu maki hamun sudah mari…sebijik PAS punya perangai…hehehe

  15. Abu Bakar says:

    Pemerhati, bila masa isu RM 2.63 billion tu dah selesai dan dibersihkan? Sebenarnya pihak SPRM nak panggil Najib untuk disiasat mengenai isu berkenaan, apa la yang kau merepek tak tentu hala ni?

    Saudara Tun, juak-juak Najib dah kepanasan, nak putar sana sini, tapi sekarang ni zaman millennium, tahun 2015, bukannya tahun 1960an, rakyat sekarang ni hanya mentertawakan sikap bodo piang Najib dan para balacinya ini.

    Hakikatnya sekarang ini adalah Najib dan kuncu-kuncu serta para balacinya sedang melakukan pembunuhan karakter terhadap UMNO sendiri, maruah dan imej UMNO sangat teruk terjejas, sekarang ni terutama puak pembangkang menghasut rakyat dengan mengatakan skandal jenayah Najib itu adalah skandal jenayah UMNO, tak pasal-pasal UMNO rosak maruahnya kerana Najib dan kuncu-kuncunya itu.

    Sedarlah diri.

  16. Abu Bakar says:

    Pemerhati, pasal pelaburan RM 15.4 billion tu, senang saja kau kata tak rugi, sekarang ni kau tau mana pelaburan tu tak rugi? Malahan aku tanya bidang dan tempat di mana pelaburan itu dibuat pun kau tak dapat nak jawab, sah sangatlah bahawa pelaburan itu pun sebenarnya macam isu derma yang sekejap dari tok arab untuk UMNO, lepas tu bertukar jadi derma untuk kerajaan pula, semuanya hanyalah rekaan dan alasan yang dibuat untuk ‘menghalalkan’ penyamunan wang hutan 1MDB itu sahajalah.

    Tak payah kau nak membohong lagilah wahai Pemerhati, kau tu hanya merapu tak tentu hala sahajalah.

  17. Tun says:

    Saudara Abu Bakar, saja je nak acah2 diorang nie…bila takde modal mula lah merepek2…maki2…cut paste..merepek balik…biasa la tu. Saya layan jer walaupun dah tau response puak2 nie…muka2 yg sama je 24jam mempertahankan Najib…seronok nengok tahap kecerdikan diorang…

  18. Abu Bakar says:

    Pasal isu wang derma kepada UMNO dari tok arab yang sangat ikhlas tiba-tiba bertukar kepada derma kepada Malaysia tapi masih masuk dalam akaun Najib itu, lihat ini:

    http://www.sinarharian.com.my/mobile/edisi/pahang/bukan-malaysia-sahaja-terima-sumbangan-1.419935

    Sebenarnya Tun, juak-juak Najib ni tak ada maklumat, pakai main hentam komen sahaja, tapi mereka masih tak malu membohong itu dan ini lagi.

    Biasalah kalau dah ketua mereka pun kaki pembohong, timbalan ketua mereka pun pembohong juga, maka pecacai seperti mereka ini pun pembohong jugalah.

    Sedarlah semu.

  19. Tun says:

    Tak hairan la bila Najib cakap dia lagi suka kepada kesetiaan dan bukan kecerdikan…sebab senang nak manipulate minda2 melayu semacam ini….mudah kena bohong. Dia tersilap yg dlm UMNO bukan semua bodoh2 belaka…melayu bukan semua boleh dibeli malah rakyat malaysia pon bukan senang2 nak dimanipulasi biarpun jentera2 kerajaan termasuklah pelaksana undang2 mcm polis dan sprm cuba dikerah. Masih ada melayu yg masih berintegriti. Sama2 la kita nantikan kesudahan drama Najib dan 1MDB….benar tetap benar…salah tetap salah. The truth shall prevail.

  20. Pemerhati says:

    Tun says:
    August 20th, 2015 at 11:58 PM

    “Pemerhati August 20th, 2015 at 11:54 PM…Aku terkentut skit pandai lak ko terbau. Yg si Najib terberak sampai sebatu hangit tak pulak terbau kat hidung ko…cit! Dasar hidung tersumbat!”

    bila masa tah orang kata bau busuk sebab kentut ko, aku bau busuk sebab ko berbau bangkai lah

    oklah aku nak ucap tahniah sebab ko boleh bau sebatu taik Najib, dasar hidung luar tabie!

  21. Pemerhati says:

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 11:59 PM

    “Pemerhati, bila masa isu RM 2.63 billion tu dah selesai dan dibersihkan? Sebenarnya pihak SPRM nak panggil Najib untuk disiasat mengenai isu berkenaan, apa la yang kau merepek tak tentu hala ni?”

    SPRM sudah mengesahkan wang derma itu bukan wang 1MDB atau diperoleh secara rasuah…aku rasa ko maksudkan tentang SPRM nak minta penjelasan dari Najib tentang penderma wang itu, penjelasan yang dimaksudkan mahu Najib mengesahkan kepada SPRM sama ada wujud atau tidak identiti si pemberi derma itu…takkan SPRM nak minta penjelasan tentang motif derma wang sebanyak itu kalau SPRM sudah membuat pengesahan berkata ianya tidak terlibat dengan rasuah

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 11:59 PM

    “Saudara Tun, juak-juak Najib dah kepanasan, nak putar sana sini, tapi sekarang ni zaman millennium, tahun 2015, bukannya tahun 1960an, rakyat sekarang ni hanya mentertawakan sikap bodo piang Najib dan para balacinya ini.”

    takde siapa nak putar belit cuma ‘abu bakar’, ‘tun’ dll saja yang suka buat putar belit dengan bertanyakan banyak soalan merapu yang pihak berkuasa pun tahu ianya merapu…babi sial peliharaan DAP seperti ‘abu bakar’ sibuk bertanya kenapa takde penyata kewangan & sibuk bertanya kemana wang derma itu telah dibelanjakan sedangkan takde pun pemimpin UMNO membuat laporan bersertakan bukti kepada pihak berkuasa kata Najib telah menyalah-guna wang derma itu

    Abu Bakar says:
    August 20th, 2015 at 11:59 PM

    “Hakikatnya sekarang ini adalah Najib dan kuncu-kuncu serta para balacinya sedang melakukan pembunuhan karakter terhadap UMNO sendiri, maruah dan imej UMNO sangat teruk terjejas, sekarang ni terutama puak pembangkang menghasut rakyat dengan mengatakan skandal jenayah Najib itu adalah skandal jenayah UMNO, tak pasal-pasal UMNO rosak maruahnya kerana Najib dan kuncu-kuncunya itu.”

    bukan hakikat tapi sekadar syok sendiri ‘abu bakar’ beranggapan Najib dan kuncu-kuncu serta para balacinya sedang melakukan pembunuhan karakter terhadap UMNO sendiri

  22. Tun says:

    Pemerhati…ko cut paste la byk2 komen org pastu merepek la ko sorang2..takde hal.

  23. Pemerhati says:

    Abu Bakar says:
    August 21st, 2015 at 12:05 AM

    “Pemerhati, pasal pelaburan RM 15.4 billion tu, senang saja kau kata tak rugi, sekarang ni kau tau mana pelaburan tu tak rugi? Malahan aku tanya bidang dan tempat di mana pelaburan itu dibuat pun kau tak dapat nak jawab, sah sangatlah bahawa pelaburan itu pun sebenarnya macam isu derma yang sekejap dari tok arab untuk UMNO, lepas tu bertukar jadi derma untuk kerajaan pula, semuanya hanyalah rekaan dan alasan yang dibuat untuk ‘menghalalkan’ penyamunan wang hutan 1MDB itu sahajalah.

    Tak payah kau nak membohong lagilah wahai Pemerhati, kau tu hanya merapu tak tentu hala sahajalah.”

    bohong apa kebendanya kalau ko bongok sangat susah nak faham…ni mesti sebab ko makan babi banyak sangat sebab tu ko bongok sangat…aku kata tak rugi sebab ko pun tak dapat buktikan pelaburan ‘Brazen Sky’ mengalami kerugian…dimana & pelaburan apa tidak boleh didedahkan kepada umum secara komprehensif atau menyeluruh kerana boleh menjejaskan strategi sesebuah syarikat yang tidak mahu mendapat kerugian & masalah disebabkan strategi yang teleh diketahui oleh para pesaingnya…hanya ‘orang dalam’ sahaja yang tahu secara menyeluruh & mereka ini tertakluk dengan akta rahsia syarikat…tertakluk untuk menjaga rahsia syarikat bukan bermakna mereka akan berdiam diri bila berlaku sesuatu penyelewengan dalam syarikat dengan tidak melaporkannya kepada ketua atau pihak berkuasa

    soalannya ada ke tidak ‘orang dalam’ 1MDB membuat kecoh? kenapa orang luar seperti mamak kutty itu yang ‘berbekalkan dokumen curi yang telah diubah-suai’ membuat kecoh mengenai 1MDB?

    kepada ‘abu bakar’, berhenti cakap merapu & berhentilah kata orang lain cakap merapu!…lagi satu, berhentilah makan babi kalau tak nak jadi bongok

    fasal derma & kata Najib jadi penyamun tu, sudah2lah tu lagi merapu rakyat tengok

  24. Pemerhati says:

    Tun says:
    August 21st, 2015 at 1:40 AM

    “Pemerhati…ko cut paste la byk2 komen org pastu merepek la ko sorang2..takde hal.”

    aku lagi takde hal bila ‘Tun’ merepek sorang2

    Tun—–> suka cakap merepek sorang2

  25. Pemerhati says:

    Tun says:
    August 21st, 2015 at 12:08 AM

    “Saudara Abu Bakar, saja je nak acah2 diorang nie…bila takde modal mula lah merepek2…maki2…cut paste..merepek balik…biasa la tu. Saya layan jer walaupun dah tau response puak2 nie…muka2 yg sama je 24jam mempertahankan Najib…seronok nengok tahap kecerdikan diorang…”

    sudah2 lah tu, lagi teruk rupanya ‘tun’ merepek dari ‘abu bakar’

  26. Pemerhati says:

    Tun says:
    August 21st, 2015 at 12:24 AM

    “Tak hairan la bila Najib cakap dia lagi suka kepada kesetiaan dan bukan kecerdikan…sebab senang nak manipulate minda2 melayu semacam ini….mudah kena bohong. Dia tersilap yg dlm UMNO bukan semua bodoh2 belaka…melayu bukan semua boleh dibeli malah rakyat malaysia pon bukan senang2 nak dimanipulasi biarpun jentera2 kerajaan termasuklah pelaksana undang2 mcm polis dan sprm cuba dikerah. Masih ada melayu yg masih berintegriti. Sama2 la kita nantikan kesudahan drama Najib dan 1MDB….benar tetap benar…salah tetap salah. The truth shall prevail.”

    tak habis2 suka cakap bohong, bila masa tah Najib kata dia suka kepada kesetiaan & bukan kecerdikan Orang Melayu….mamak kutty lah yang suka pada kesetiaan ‘abu bakar’ & ‘Tun’, sebab apa? sebab 2 ekor ini memang bongok pun!

    yeah, the truth shall prevail & we can forever see the denial syndrome of ‘tun’ & ‘abu bakar’

  27. Pemerhati says:

    kepada ‘Tun’…

    bagi aku ‘abu bakar’ tu NOTHING lah!

    acah2 apa kebendanya kalau komen macam orang berak berkecah

  28. Tun says:

    Pemerhati August 21st, 2015 at 2:37 AM…Teruskan cut paste merepek ko..no hal.

  29. raplahjingaa says:

    Azmin penyangak…Najib pun penyangak..Guan eng pun penyangak….depa ni semua sama…penyangak.

  30. rockers says:

    pemerhati….ko setuju x kita sumbat je najib n azmin ni ke dalam..2×5 je dia orang ni

  31. gunting says:

    Aku heran sungguh dgn perangai abu bakar n the gang ni.

    Dok melalak kat sini suruh Najib undur.
    Cuba cite ckit cara2 nk sruh Najib turun.
    1.Wat demo?.Setakat 100 ribu orang x pyah cite arr.
    Kena ada 1 juta orang.Kalau ada yg mati lg bagus…cam kat Mesir tu.

    Tapi berbaloi ke? Ko menghasut utk orng hilang nyawa atau cacat seumur hidup?.

    2.Buat undi x percaya kat parlimen.Pembangkang tengah dok usahakan.Mesti ada habuan beb..takan pembangkang berhempas pulas n new PM masih dari UMNO.

    Najib anytime bolih g jumpa YDPA minta bubar parlimen n buat pilihanraya.BN for sure akn tersungkur.Masa tu pembangkang jd PM.

    Pi mngadap YDPA minta batalkn pertuuduhan dan bebaskan dia dari penjara and sekatan bertanding PRK…dan dilantik jadi PM.

    So bck to square one.

    Siasatan olih pelbagai agency sedang berjalan,so apa kata ko bersabar jer sampai selesai siasatan.
    Apa kata ko bawa semua fakta2 yg ko pannggil fakta ni hantar kat lembaga penyiasat…biar mereka yang siasat.

    Kalau ko tak puas hati dengan KPN napa x tangkap Najib,apakata himpunan bersih nanti ko joint maki hamun KPN. …jgn hanya berani tulis berdegar2 kat sini..naik meluat aku tngk ulangan2 copypaste ko tu.

    Ada 2 cara kalau nak Najib resign.
    1.Pemilihan parti.
    2.PRU 14.

    Cara yg lain2 tu dikira melanggar undang2 atau membakar UMNO lebih awal.

    TDM pun tak bagi plan alternatif kaedah apa nk guna.
    Yg dia dok melalak sana sini….Najib perlu berundur.
    Masaalah sekarang ni NAK KE NAJIB BERUNDUR…jk pada anggapan dia bahawa dia teranaiya…
    Berundur dalam keadaan sekarang ibarat serah leher kat musuh2 politik dia….

    So apakata tunggu PRU14 jer….buat masa ni kita sokong Najib win PRU14…..lpstu pemilihan UMNO sape2 yg nak lawan Najib dipersilakan

  32. raplahjingaa says:

    Jangan hairan…..sebenarnya berjuta-juta lagi rakyaat Malaysia termasuk ahli-ahli UMNO yang hairan apasal Najib masih lagi hold on jawatan walaupun terpalit dengan pecah amanah, berbohong, mengkianat dan memalukan…so hang janag hairan, hang bukan keseorangan…ramai orang pun dok hairan…heheheh

  33. Pemerhati says:

    rockers says:
    August 21st, 2015 at 11:42 AM

    “pemerhati….ko setuju x kita sumbat je najib n azmin ni ke dalam..2×5 je dia orang ni”

    gini je lah jawapan aku tentang ‘sumbat’ tu….

    apa kata ko pi jumpa azmin mintak dia tonggeng pastu ko tunjukkan kat dia sebatang timun

  34. Pemerhati says:

    raplahjingaa says:
    August 21st, 2015 at 4:22 PM

    “Jangan hairan…..sebenarnya berjuta-juta lagi rakyaat Malaysia termasuk ahli-ahli UMNO yang hairan apasal Najib masih lagi hold on jawatan walaupun terpalit dengan pecah amanah, berbohong, mengkianat dan memalukan…so hang janag hairan, hang bukan keseorangan…ramai orang pun dok hairan…heheheh”

    apa nak hairan kalau berjuta-juta lagi rakyat Malaysia termasuk ahli-ahli UMNO tak hairan apasal Najib masih lagi hold on jawatan walaupun terpalit dengan pecah amanah, berbohong, mengkianat dan memalukan kononnya…so hang boleh hairan keseorangan walaupun ramai lagi orang tak hairan tengok hang

  35. raplahjingaa says:

    orang tak kan hairan…melihat orang yang hairan, sebab dah jadi bahan harian…hehehe

  36. Pemerhati says:

    raplahjingaa says:
    August 21st, 2015 at 6:44 PM

    “orang tak kan hairan…melihat orang yang hairan, sebab dah jadi bahan harian…hehehe”

    bahan harian itu macam ko lah, sebab tu orang tak hairan…hehehehe

  37. Tun says:

    Cut pasteeee…

    Pemerhati
    August 21st, 2015 at 6:30 PM
    rockers says:
    August 21st, 2015 at 11:42 AM

    “pemerhati….ko setuju x kita sumbat je najib n azmin ni ke dalam..2×5 je dia orang ni”

    gini je lah jawapan aku tentang ‘sumbat’ tu….

    apa kata ko pi jumpa azmin mintak dia tonggeng pastu ko tunjukkan kat dia sebatang timun

    Permerhati…sah ko kaki liwat PKR sebab ajar org yg bukan2…bagi la nasihat elok2 skit. Timun tu org buat ulam…apa maksud ko tunjuk timun kat org yg menonggeng ha? Cecita detail skit.

  38. Tun says:

    gunting August 21st, 2015 at 3:58 PM Kalau ikut cara ko nie dah lama UMNO hangus. Apa kata ko suruh si Najib tu wat mesyuarat tergempar MT UMNO, kasi open gelanggang utk nengok org sokong ke dok sebelum PRU14, takpon jgn tangguh mesyuarat MT UMNO yg sepatutnya hujung Ogos nie bleh? Jgn gebang2 la mcm korang tak menyalak kat sini sebab nak defend si Najib…Najib tu dah ibarat kepala anu terkena zip seluar…nak tarik atas sakit nak tarik turun pon sakit.

  39. Pemerhati says:

    rockers says:
    August 21st, 2015 at 11:42 AM

    “Permerhati…sah ko kaki liwat PKR sebab ajar org yg bukan2…bagi la nasihat elok2 skit. Timun tu org buat ulam…apa maksud ko tunjuk timun kat org yg menonggeng ha? Cecita detail skit.”

    dia yang kaki liwat kata orang kaki liwat pulak, sudahlah tu ‘Tun’ tak payah nak cover2 lagi tabiat luar tabie ko tu sebab orang kampong semua dah tahu

    pasal timun tu ko toksah buat sumbat, nasihat aku timun tu ko buat ulam je lepastu masuk dalam mulut ko makanlah sorang2…boleh ya ‘Tun’?

Leave a Reply