Menu Utama

KPN nafi Gabenor Bank Negara disiasat

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar hari ini menafikan dakwaan bahawa pihaknya melakukan siasatan terhadap Gabenor Bank Negara, Tan Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz.

“Siapa cakap polis siasat kerana setahu saya tiada sesiapa yang siasat ke atasnya,” katanya dalam sidang akhbar selepas menyerahkan Pingat Kedaulatan Negara kepada 262 pegawai dan anggota, di Cheras, di sini hari ini.

Utusan


4 Komen to KPN nafi Gabenor Bank Negara disiasat

 1. Pak Tho says:

  Ni sape yg buat cite , pihak yg diberi mandat untuk mennyiasat isu 1Mdb di siasat pula. Kalau betul. Sah Malaysia nak melingkup. Hati² sahabat² ku. Dlm kita bertaki antara kita. Ada pihak yg mahu menangguk di air keruh. Apa pun kebenar perlu di tegakkan. Yg benar tetap benar. Yg salah kita perbetulkan.

 2. Abu Bakar says:

  Tak tahulah apa nak jadi dengan Malaysia sekarang ini, orang yang sepatutnya disiasat sebab dia merupakan suspek jenayah kes ini tak pula ditangkap dan disiasat, tapi sibuk tangkap sampai mat despatch untuk disiasat, entah apa-apalah.

  Kita pun hairan, suspek utama kes 1MDB adalah Najib, suspek utama kes RM 2.63 billion adalah Najib, suspek utama kes RM 2 juta adalah Rosmah, tapi orang lain yang ditangkap, dipanggil ke Bukit Aman untuk disoal siasat, tapi suspek utama kes dibiarkan bebas buat itu ini sesuka hatinya.

  Ketua Polis Negara kuat membodek, harapan supaya kontrak jawatannya disambung dengan lebih lama lagi, sampai sanggup cemarkan maruah pakaian seragam Sang Saka Biru yang dipakainya itu.

  Inilah jadinya bila orang yang tak amanah diberi amanah, lingkup semuanya.

  Sedarlah.

 3. rockers says:

  cash is king, bro….

 4. Tun says:

  Satu Malaysia dah jadi mentaliti CASH IS KING….Najib bagi BR1M…yg dekat2 dgn Najib dapat jadi menteri…AG…KP…TPM pon dapat…aku tak tau la nak kata apa lagi…penangan CASH IS KING mmg strategi politik yg sangat berkesan….NAJIB=BAPA CASH IS KING…sebab tu la apa2 dia buat mesti ada cash termasuk la berhutang 42 billion…..off budget!

Leave a Reply