Menu Utama

1MDB: Rahman Dakwa Muhyiddin Berbohong

Pengarah Komunikasi Strategik, Dato Abdul Rahman Dahlan menafikan dakwaan bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin bahawa kabinet hanya diberi masa lima minit untuk menelitinya.

Dalam mesej Whatsappnya Rahman menulis,

“Pembetulan fakta. Buku fact sheet yang disebut oleh TSMY dalam video diatas tidak diambil semula.

Semua menteri boleh bawa balik factsheet tersebut. Buku factsheet tersebut mengandungi banyak data mengenai isu-isu panas 1MDB.

Bersama buku factsheet itu jugak dilampirkan satu surat dari MK2 yang meminta ahli jemaah menteri yang masih mahukan penjelasan yang lanjut supaya mereka menulis pertanyaan itu dalam satu format yang disediakan dan hantar kepada beliau. #FactCheck”

Pagi tadi Muhyiddin dalan sidang akhbar pertamanya selepas pengguguran dari kabinet menyatakan jemaah menteri hanya diberi masa lima minit melihat dokumen 1MDB.






14 Komen to 1MDB: Rahman Dakwa Muhyiddin Berbohong

  1. frozz says:

    “The fact sheet only presents us with simple data that took only five to 10 minutes to finish reading them, which is why I think the amount of explanation given in the fact sheet does not tally with the enormity of the issue.”

    Ini dia apa yg tsm cakap…fact sheet yg di beri hanya mengambil masa 5-10 min utk dibaca…bukan di beri hanya 5 min utk di teliti dan diambil semula…jgn la nk pusing2

  2. Pak Tho says:

    Itu bukan fact sheet tapi fact shit. Tahniah menteri komunikasi yg baru dilantik ni. Semangat nampak nak wat keje.

  3. Badrole Amin says:

    betul tu Pak Tho, kiranya salah Muhyiddin sebab dia jadikan fact sheet sebagai fact shit sebab itu dia cakap menongkah arus tentang isu 1MDB sedangkan menteri2 yang lain boleh faham tak cakap bukan2 sebab tahu penjelasan & jawapan yang lengkap ada pada PAC & pasukan penyiasat khas

  4. Abu Bakar says:

    Kalau Rahman Dahalan dah baca dokumen itu hingga faham selama tiga hari tiga malam, maka sila jelaskan apakah jenis pelaburan dan di lokasi manakah pelaburan melibatkan RM 15.4 bilion yang kononnya dilaburkan oleh 1MDB di dalam Brazen Sky, Aabar Deposit, dan GIL Funds itu, sila nyatakan bidang pelaburan dan di manakah pelaburan itu dibuat.

    Hanya setakat ini sahajalah dulu saya nak tanya, sebab lepas ni ada lagi soal tanah di TRX, soal tanah di Bandar Malaysia, soal pembelian IPP dengan harga yang tidak munasabah, kemudian joint venture melibatkan USD 700 juta yang dibatalkan hanya 6 bulan selepas majlis tandatangan joint venture antara 1MDB dan Petrosaudi itu sedangan wang pelaburan itu tak dikembalikan kepada 1MDB, tapi dijadikan murabahah jadah apa entah pula, kemudian isu pelaburan KWSP, KWAP, TNB, FELDA, FELCRA di dalam bon 1MDB serta projek pembanguna 1MDB melibatkan berbilion ringgit, malahan urusan jual beli tanah di TRX antara Tabung Haji dan 1MDB, isu stanby credit oleh kerajaan dengan jumlah RM 950 juta, dan banyak lagi.

    Sebenarnya Rahman Dahalan ini yang membohong, saya pernah tanya dia dalam facebook beliau mengenai pelaburan RM 15.4 bilion oleh 1MDB itu, tapi dia langsung tak dapat jawab, tak payah nak membohonglah, ingat apa yang saya tulis dalam facebook Dato’ tu, saya dah nasihatkan Dato’ bahawa tak guna jadi pecacai Najib untuk membela segala kemungkaran Najib kerana kemaruk nak jadi calon dalam PRU 14, sedangkan kalau dicalonkan pun, tetapi rakyat meluat sebab bersekongkol dengan penyamun seperti Najib ini, dan rakyat tak undi Dato’ hingga Dato’ kalah, tak ada gunanya, sia-sia sahaja, sila Dato’ baca balik apa yang saya tanya Dato’ mengenai pelaburan RM 15.4 bilio itu, hingga kini Dato’ tak dapat menjawabnya, kata faham sangat mengenai 1MDB, pundek Dato’ sahajalah, dasar pengampu yang hanya sayangkan jawatan hingga kemungkaran pun dibela sebagai kebenaran.

    Sedarlah semua.

  5. Abu Bakar says:

    Soalan penuh saya kepada Abdul Rahman Dahlan mengenai isu pelaburan RM 15.4 bilion oleh 1MDB di dalam Brazen Sky, Aabar Deposit dan GIL Funds:

    Apa yang peliknya sekarang ini adalah suspek kes penyelewengan wang hutang 1MDB serta penyelewengan harta-harta kerajaan dengan menggunakan kedudukan dalam kerajaan tak pula ditangkap atau disoal siasat atau ditahan dari keluar negara, tetapi yang mempunyai maklumat mengenai kes penyelewengan itu pula yang ditahan dan dihalang ke luar negara, undang-undang di Malaysia dah jadi undang-undang rimba, yang disyaki buat jenayah tak ditahan, tetapi orang yang mendedahkan kegiatan jenayah pula yang ditahan, apa nak dihairankan, jawatan Ketua Polis Negara adalah jawatan kontrak, membodek sakanlah dia supaya kontrak jawatannya disambung lagi lepas ini, kerana kepentingan kontrak jawatan, amanah tugas pun boleh dipam dalam lubang jamban oleh manusia seperti Ketua Polis Negara sekarang ini.

    Kalau Najib tak bersalah, sila jawab soalan mengenai pelaburan sebanyak RM 15.4 bilion oleh 1MDB di dalam Brazen Sky, Aabar Deposit serta GIL Funds, pelaburan dalam bidang apa? Pelacuran? Ceti Haram? Pemerdangan Manusia? Tanaman Hidroponik Kangkung? Pengedaran Kapcai? Pemprosesan Dadah? Agensi Membekal Chinadoll ke pusat maksiat? Perusahaan Membuat Alatan Rangsangan Seks? Perusahaan Membuat Ubat Kuat Seks? Video Lucah? Kelab Malam? Dangdut? Pub? Karaoke? Disko? Pemprosesan Arak? Pemprosesan Air Ketum Untuk Penagih Dadah? Jual Burger? Perjudian? Jual Nasi Lemak? Jual Satay? Dalam bidang apakah pelaburan oleh 1MDB dengan nilai sebanyak RM 15.4 bilion itu?

    Malahan sila buat penjelasan umum mengenai apakah Najib pernah membuka dua akaun di AmBank sebelum PRU 13 dan menutupnya selepas beberapa bulan berakhirnya PRU 13 dan apakah benar wang RM 2.63 bilion itu pernah ada dalam akaun Najib atau tidak.

    Malahan sila Najib berikan penjelasan mengapakah Rosmah si penganggur tua yang haram tak ada pekerjaan tetap boleh ada RM 2 juta dalam akaunnya melibatkan beberapa transaksi melibatkan sejumlah wang antara RM 150,000.00 hingg RM 300,000.00, dari mana sumber wang itu? Malahan Rosmah melalui peguamnya pun dah mengaku itu akaunnya, tapi dia hingga kini tak menafikan mengenai RM 2 juta itu.

    Tak payah nak putar belit, sekarang ni dah terdedah bahawa Justo tu bukannya memalsukan dokumen 1MDB pun, sekarang kerana nak cover line, maka didedahkan satu watak baru iaitu James Steward pula yang dituduh bersekongkol untuk memalsukan dokumen 1MDB pula.

    Lepas ni kalau kantoi lagi bukan James Steward ini yang memalsukan dokumen berkenaan, saya tak akan tekejut jika juak-juak Najib termasuklah si Khalid Abu Bakar KPN Penipu tu akan menangkap dan menggari seekor beruk di Zoo Negara serta beruk itu diheret ke dalam Black Maria dan dibawa ke Bukit Aman serta dilokapkan untuk dituduh membuat ‘pemalsuan’ dokumen melibatkan 1MDB-Petrosaudi ini.

    Sebabnya Najib dah tak ada arah lagi, makin banyak terbongkar, malahan pecacainya pun dah mati kutu, mereka akan buat apa sahaja hatta perkara bodoh sekali pun untuk melengahkan masa.

    Tetapi kebenaran akan muncul jua akhirnya.

    Kepada Nek Tempoyak, kalau nak beri komen tu, biarlah komen yang munasabah dan menjawab isu yang sedang dibincang, bukannya mencarut tak tentu hala pula.

    * Hingga kini Abdul Rahman Dahlan tak dapat jawab perkara ini.

    sila lihat komen saya di link ini: https://www.facebook.com/rahmandahlan.my?fref=nf

  6. Badrole Amin says:

    Abu Bakar says:
    July 29th, 2015 at 11:09 PM

    “Kalau Rahman Dahalan dah baca dokumen itu hingga faham selama tiga hari tiga malam, maka sila jelaskan apakah jenis pelaburan dan di lokasi manakah pelaburan melibatkan RM 15.4 bilion yang kononnya dilaburkan oleh 1MDB di dalam Brazen Sky, Aabar Deposit, dan GIL Funds itu, sila nyatakan bidang pelaburan dan di manakah pelaburan itu dibuat.”

    apa yang penting RM15.4 bilion tidak hilang walaupun tiada lokasi tentang pelaburan bernama ‘Brazen Sky’…mestilah ada ‘nama\'(contoh ‘Brazen Sky’) terlebih dahulu sebelum membuat sesuatu pelaburan di lokasi tertentu…apa yang aku faham walaupun sudah masuk ‘duit pembiayaan’ dalam pelaburan yang telah dikenal-pasti/dipersetujui bersama ianya bukan bermakna pelaburan boleh dibuat dimana ada lokasinya…jika belum cukup duit pembiayaan, belum lagi matang saham ‘Brazen Sky’ atau belum lagi mengikut syarat2 lain, bagaimana penjaga saham ‘Brazen Sky’ iaitu BSI dapat memberi kelulusan supaya pelaburan boleh dibuat dimana ada lokasinya?

    bila sampai masa, aku percaya 1MDB akan umumkan bidang pelaburan & dimana(lokasi) pelaburan itu akan dibuat…sekali lagi aku nak kata apa yang penting RM15.4 billion itu tidak hilang!

    sedarlah!

  7. Badrole Amin says:

    Abu Bakar says:
    July 29th, 2015 at 11:18 PM

    “Apa yang peliknya sekarang ini adalah suspek kes penyelewengan wang hutang 1MDB serta penyelewengan harta-harta kerajaan dengan menggunakan kedudukan dalam kerajaan tak pula ditangkap atau disoal siasat atau ditahan dari keluar negara, tetapi yang mempunyai maklumat mengenai kes penyelewengan itu pula yang ditahan dan dihalang ke luar negara, undang-undang di Malaysia dah jadi undang-undang rimba, yang disyaki buat jenayah tak ditahan, tetapi orang yang mendedahkan kegiatan jenayah pula yang ditahan, apa nak dihairankan, jawatan Ketua Polis Negara adalah jawatan kontrak, membodek sakanlah dia supaya kontrak jawatannya disambung lagi lepas ini, kerana kepentingan kontrak jawatan, amanah tugas pun boleh dipam dalam lubang jamban oleh manusia seperti Ketua Polis Negara sekarang ini.”

    alo bodoh, siapa pula yang menjadi suspek menyeleweng wang 1MDB? kalau nak ada ‘suspek’, kenapa takde orang membuat laporan polis & SPRM? kenapa tidak wujud ‘whistleblower’ bagi pihak mahadey, tony pua, rafizi, the edge & sarawak report yang mempunyai bukti(bukan guna dokumen curi yang diubah-suai) supaya bukti itu dapat diserahkan kepada pihak berkuasa?

    kalau si jahil seperti ‘abu bakar tidak mahu percaya pada KPN, nak percaya pada siapa? dah le AG pun tak nak percaya, tukar AG baru pun tak nak percaya…sepatutnya yang patut dipam dalam lubang jamban itu ialah ‘abu bakar’

    Abu Bakar says:
    July 29th, 2015 at 11:18 PM

    “Kalau Najib tak bersalah, sila jawab soalan mengenai pelaburan sebanyak RM 15.4 bilion oleh 1MDB di dalam Brazen Sky, Aabar Deposit serta GIL Funds, pelaburan dalam bidang apa? Pelacuran? Ceti Haram? Pemerdangan Manusia? Tanaman Hidroponik Kangkung? Pengedaran Kapcai? Pemprosesan Dadah? Agensi Membekal Chinadoll ke pusat maksiat? Perusahaan Membuat Alatan Rangsangan Seks? Perusahaan Membuat Ubat Kuat Seks? Video Lucah? Kelab Malam? Dangdut? Pub? Karaoke? Disko? Pemprosesan Arak? Pemprosesan Air Ketum Untuk Penagih Dadah? Jual Burger? Perjudian? Jual Nasi Lemak? Jual Satay? Dalam bidang apakah pelaburan oleh 1MDB dengan nilai sebanyak RM 15.4 bilion itu?”

    berapa kali nak kata, kalau nak jawapan tunggulah PAC membuat prosiding menyoal Arul Kanda dll…1MDB tidak akan melabur dalam bidang dibawah ini dimana ianya diceburi & dipelopori oleh ‘abu bakar’ & geng2nya:

    1. Pelacuran
    2. Ceti Haram
    3. Pemerdangan Manusia
    4. Pemprosesan Dadah
    5. Agensi Membekal Chinadoll ke pusat maksiat(dibekalkan juga kepada musibat anak haram anwar)
    6. Perusahaan Membuat Alatan Rangsangan Seks
    7. Perusahaan Membuat Ubat Kuat Seks(dibekalkan juga kepada ahli PAS)
    8. Video Lucah(best seller—>anwar & chinadoll)
    9. Kelab Malam, Dangdut, Pub, Karaoke, Disko
    10. Pemprosesan Arak
    11. Pemprosesan Air Ketum
    12. Perjudian

    wow!

    Abu Bakar says:
    July 29th, 2015 at 11:18 PM

    “Malahan sila buat penjelasan umum mengenai apakah Najib pernah membuka dua akaun di AmBank sebelum PRU 13 dan menutupnya selepas beberapa bulan berakhirnya PRU 13 dan apakah benar wang RM 2.63 bilion itu pernah ada dalam akaun Najib atau tidak.”

    Najib hanya akan membiarkan pihak berkuasa jawab, kalau dia jawab manalah haramjadah seperti ‘abu bakar’ nak percaya

    Abu Bakar says:
    July 29th, 2015 at 11:18 PM

    “Malahan sila Najib berikan penjelasan mengapakah Rosmah si penganggur tua yang haram tak ada pekerjaan tetap boleh ada RM 2 juta dalam akaunnya melibatkan beberapa transaksi melibatkan sejumlah wang antara RM 150,000.00 hingg RM 300,000.00, dari mana sumber wang itu? Malahan Rosmah melalui peguamnya pun dah mengaku itu akaunnya, tapi dia hingga kini tak menafikan mengenai RM 2 juta itu.”

    sudah cukup dengan pengakuan dari peguam, pihak berkuasa boleh bertanya peguamnya tapi aku percaya pihak berkuasa rasa tidak perlu berbuat begitu kerana mereka tidak pun bertanya rafizi bagaimana dia boleh ada berjuta ringgit juga dalam akaun bank…bagaimana dengan transaksi akaun bank pemimpin pembangkang yang lain? ‘abu bakar’ nak kena upah ‘orang dalam\'(pekerja/pegawai bank) juga ke untuk dedahkan akaun bank mereka seperti ‘abu bakar’ dedahkan akaun bank DS Rosmah? jika akaun bank mereka didedahkan, apakah mereka tidak perlu membuat laporan pada pihak berkuasa supaya si pendedah maklumat(akaun bank) ditangkap & didakwa?

    stor simpan dokumen di Bukit Aman terbakar, macai sudah pun viralkan kononnya stor itu simpan dokumen penting termasuk fail siasatan penyelewengan yang dilakukan Najib padahal stor simpan dokumen tidak penting…apakah ‘abu bakar’ mahu berkata Najib upah orang suruh bakar atau ‘haramjadah yang diupah konspirator nak jatuhkan Najib’ yang bakar supaya kebakaran itu boleh dijadikan isu kononnya untuk melenyapkan(dengan membakar) bukti(kononnya fail siasatan penyelewengan dilakukan Najib)?

    Abu Bakar says:
    July 29th, 2015 at 11:18 PM

    “Tak payah nak putar belit, sekarang ni dah terdedah bahawa Justo tu bukannya memalsukan dokumen 1MDB pun, sekarang kerana nak cover line, maka didedahkan satu watak baru iaitu James Steward pula yang dituduh bersekongkol untuk memalsukan dokumen 1MDB pula.”

    adalah benar bukan Justo yang memalsukan dokumen 1MDB, ‘james stewart’ ialah pakar IT kepada si clare brown(sarawak report) yang memalsukan dokumen menurut pendedahan yang dibuat Lester Melanyi…identiti sebenar ‘james stewart’ belum diketahui(kerana masih dalam siasatan)…tak payah putar belit apa kebendanya? wayar dalam kepala ‘abu bkar’ yang berputar belit nampaknya, bodoh!

  8. Abu Bakar says:

    Tu dia, sekarang ni dah ada yang menyamar jadi saya, kemudian dia pun bodoh juga, menyamar jadi saya, tapi hentam saya pula, juak-juak Najib ni memang bangang.

    Jika bukan Justo yang memalsukan dokumen berkenaan, mengapakah pihak Petrosaudi buat laporan kepada Interpol supaya menangkap Clare Brown serta ‘James Steward’ itu?

    Malahan jika semua dokumen itu dikatakan palsu, sila paparkan dokumen sebenar yang kononnya tidak dipalsukan itu.

    Sebenarya ‘wayar’ dalam kepala Abu Bakar Palsu yang dah putus, sebab tu komen entah apa-apa.

    Mudah saja, kalau kata apa yang disiarkan oleh Sarawak Report, The Wall Street Journal, dan The Edge itu palsu, maka Najib dan kuncu-kuncu serahlah ‘dokumen sebenar’ kepada pihak berkuasa untuk disiasat dan bandingkan dengan dokumen yang dituduh sebagai dipalsukan itu.

    Kalau ini pun Najib cuak nak buat, tak payah sembang lebihlah, Najib memang di pihak yang salah, sebab itu dia takut nak berhadapan dengan kebenaran.

  9. Abu Bakar says:

    Pembetulan:

    Tu dia, sekarang ni dah ada yang menyamar jadi saya, kemudian dia pun bodoh juga, menyamar jadi saya, tapi hentam saya pula, juak-juak Najib ni memang bangang.

    Jika bukan Justo yang memalsukan dokumen berkenaan, mengapakah pihak Petrosaudi tidak buat laporan kepada Interpol supaya menangkap Clare Brown serta ‘James Steward’ itu?

    Malahan jika semua dokumen itu dikatakan palsu, sila paparkan dokumen sebenar yang kononnya tidak dipalsukan itu.

    Sebenarya ‘wayar’ dalam kepala Abu Bakar Palsu yang dah putus, sebab tu komen entah apa-apa.

    Mudah saja, kalau kata apa yang disiarkan oleh Sarawak Report, The Wall Street Journal, dan The Edge itu palsu, maka Najib dan kuncu-kuncu serahlah ‘dokumen sebenar’ kepada pihak berkuasa untuk disiasat dan bandingkan dengan dokumen yang dituduh sebagai dipalsukan itu.

    Kalau ini pun Najib cuak nak buat, tak payah sembang lebihlah, Najib memang di pihak yang salah, sebab itu dia takut nak berhadapan dengan kebenaran.

  10. Meriam Buluh says:

    Dokumen-dokumen yang sebenar tu dah dicuri oleh Justo (dokumen-dokumen sebenar tu dah tak ada pada Petrosaudi), dan kemudian Justo dah jual kepada pihak lain. Pihak yang beli daripada Justo tu pula palsukan dokumen berkenaan (upah pihak lain untuk palsukan).

    Perkara mudah macam ni pun ko tak boleh faham ke abu bakar?

  11. rockers says:

    meriam buluh.. part mane yg dipalsukn.dokumen dh ada kt pihak berkuasa.buat pekasam ke.x lojik nk byr 2j sbb nk ubah suai dokumen tu.klu betul dakwalah the edge,tun m,wsj,sr.ape lg najib tggu.meriam buluh ni bnyk minum air ketum.

  12. rockers says:

    badrole amin…ko bg tau menteri mane yg faham psl 1mdb.ko sendiri faham ke.suruh menteri kayu kabinet tu bt program nothing to hide 2.klu blum betelur lg bt live kt tv sesi soal jawab.ada bran,

  13. Badrole Amin says:

    perlu ke aku layan komen SAMPAH dari engkau(rockers)?

  14. Badrole Amin says:

    Abu Bakar says:
    July 30th, 2015 at 9:35 AM

    “Tu dia, sekarang ni dah ada yang menyamar jadi saya, kemudian dia pun bodoh juga, menyamar jadi saya, tapi hentam saya pula, juak-juak Najib ni memang bangang.”

    ‘abu bakar’ bukan sahaja bangang malah mabuk todi kata orang menyamar jadi dirinya…aku nak beri peluang pada ‘abu bakar’ kemukakan aduan pada admin(myKMU) bahawa aku menyamar jadi ‘abu bakar’, aku aku berharap sangat ‘abu bakar’ tidak akan marah atau akan kecil hati kalau admin(myKMU) kata “‘abu bakar’, sememangnya anda bangang & mabuk todi kata Badrole Amin menyamar jadi diri anda”

    orang bangang seperti ‘abu bakar’ kadang2 dia memang tidak sedar telah membangangkan dirinya, hehehehe

    Abu Bakar says:
    July 30th, 2015 at 9:35 AM

    Jika bukan Justo yang memalsukan dokumen berkenaan, mengapakah pihak Petrosaudi buat laporan kepada Interpol supaya menangkap Clare Brown serta ‘James Steward’ itu?

    Malahan jika semua dokumen itu dikatakan palsu, sila paparkan dokumen sebenar yang kononnya tidak dipalsukan itu.

    ‘abu bakar’ yang bangang, PetroSaudi hanya mahu Interpol menangkap Justo…Justo ditangkap pihak berkuasa Thailand kerana mencuri dokumen bekas majikannya(PetroSaudi) untuk tujuan peras ugut bekas majikannya itu sahaja…jika benar pihak berkuasa Thailand kata Justo memalsukan dokumen, hanya dokumen bekas majikannya itu sahaja yang dipalsukan untuk tujuan peras ugut…hanya apabila selepas Justo memberi(dengan janji bayaran USD2 juta lebih yang telah dimungkiri) dokumen tersebut kepada the edge & Sarawak report ianya telah diubah-suai/ditokok-tambah untuk mengaitkannya dengan 1MDB & PM yang kononnya melakukan penyelewengan

    perlu ke kita bayar USD2 juta lebih seperti yang dijanjikan(kepada Justo) jika dokumen yang diberikan itu merupakan ‘dokumen biasa2 sahaja\'(sebut ‘dokumen bersih’) dimana kita terpaksa mengambil risiko bersusah payah mengubah & membuat tokok-tambah pada dokumen itu supaya Najib & 1MDB dilihat ada melakukan penyelewengan?

    dokumen sebenar ada pada pihak berkuasa Thailand, pasukan penyiasat khas Malaysia tahulan bagaimana hendak membuat perbandingan antara dokumen sebenar dengan dokumen palsu yang telah diubah-suai/ditokok-tambah

    Abu Bakar says:
    July 30th, 2015 at 9:35 AM

    “Sebenarya ‘wayar’ dalam kepala Abu Bakar Palsu yang dah putus, sebab tu komen entah apa-apa.”

    komen diatas juga merupakan bukti bahawa wayar dalam kepala ‘abu bakar’ dah putus

    Abu Bakar says:
    July 30th, 2015 at 9:35 AM

    “Mudah saja, kalau kata apa yang disiarkan oleh Sarawak Report, The Wall Street Journal, dan The Edge itu palsu, maka Najib dan kuncu-kuncu serahlah ‘dokumen sebenar’ kepada pihak berkuasa untuk disiasat dan bandingkan dengan dokumen yang dituduh sebagai dipalsukan itu.”

    janganlah ‘abu bakar’ fikir pihak berkuasa membuat kerja bodoh dengan tidak memperoleh apa2 dokumen untuk tujuan membuat siasatan…’abu bakar’ harus berhenti membuat komen bodoh

    Abu Bakar says:
    July 30th, 2015 at 9:35 AM

    “Kalau ini pun Najib cuak nak buat, tak payah sembang lebihlah, Najib memang di pihak yang salah, sebab itu dia takut nak berhadapan dengan kebenaran.”

    sepatutnya Najib cuak bila AG ditukar dengan yang baru & anggota PAC ditukar dengan yang baru sebab AG yang lama & anggota PAC yang lama(terutama dari orang UMNO/BN) teruk juga pembangkang hentam kata tidak percaya mereka dapat membuat siasatan yang telus…bila AG ditukar baru pembangkang mempertahan pula AG yang lama kata AG yang baru dilantik sebab AG yang lama dilihat susah hendak mempertahan & melindungi Najib dari didapati bersalah melakukan sesuatu kesalahan

Leave a Reply

Threesome