Menu Utama

Peremajaan UMNO Bukan Tentang Usia Pun

pm6

PENJELASAN Perdana Menteri tentang peremajaan UMNO ternyata berlawanan dengan pemahaman banyak pihak, termasuk dalam UMNO sendiri, pembangkang apa lagi.

Seperti dijelaskan Perdana Menteri, peremajaan UMNO tidak ada kaitan dengan usia sesiapa langsung, tapi UMNO itu yang perlu diremajakan, sentiasa peka dengan perubahan semasa di sekeliling.

Maksudnya, kalau masa itu cara berkomunikasi dah berubah, UMNO perlu ikut berubah. Tak boleh orang dah pakai internet sebar maklumat, kita dok guna mesin taip lagi – macam itu.

Dimana-mana pun tidak ada kaitan dengan umur sama sekali, kena faham yang ini. Kalau ahli UMNO umur 90 tahun tapi komunikasi guna FB dan Twitter, remajalah UMNO tu

Penulis harap selepas dari ini, tidak ada lagi mana-mana pihak yang cuba buat kenyataan mengelirukan tentang peremajaan UMNO ini setelah Perdana Menteri selesai jelaskan apa yang dimaksudkan dengan kenyataannya itu.

Apa pun, penulis nak bagi kredit, sepanjang penulis celik politik, inilah ucapan penggulungan Presiden UMNO yang paling hebat sekali, patut di’CD’kan dan dikekalkan dalam sejarah negara.

Tahniah Datuk Seri.






17 Komen to Peremajaan UMNO Bukan Tentang Usia Pun

  1. moo says:

    Ucapan penggulungan president terburuk yg pernah aku dgr. Dengan berbekalkan Sedtious Act, satu 2 nya weapon yg umno guna. Ucapan ini menempah kekalahan umno PRU14

  2. raplahjingaa says:

    Huwaaa…aku respect la kat hang mooo, nampak gaya macam hang tak pernah tinggal tengok PAU UMNO live kat TV, aku pun tak dak masa nak nga-nga depan TV macam hang. Syabas moooo.

    Menempah kekalahan UMNO PRU14 ?? hek eleh…PRU12 pun hangpa kata macam tu, PRU 13 pun hangpa kata macam tu, dari 5 negeri hangpa tinggal 3 negeri…ni PRU14 pulak dah, ntah berapa negeri nak tinggal kat hangpa.

    Udah-udah la tu mooo…sedih aku tengok hidup hang.

  3. system baru says:

    Pkr hanya bergantung pada anwar ia, macam mana kalau pr nak hidup tampa anwar ia umno boleh hidup tampa tun m dan tun pak lah ia . Hidup pkr adalah utk anwar pada dinasty anwar aje ia fikirkan moo ia
    Banyak perkara yg di lakukan luar tabie yg di lakukan pada anwar ia
    rebut Jawatan Presiden pkr hanya di benarkan laki bini dipertandingkan
    Majis pembadaran pun mahu diadakan pilihanraya.
    Melantik bini jadi mb.
    meliwat orang atas dasa suka sama suka.
    Jika ada bukti seseorang itu ada video lucah maka terdapat muka mirip ‘jika tanya mana muka mirip itu semua nya ada thailand .malah muka mirip stopah,nur izzah,si jamban pun ada dekat thailand.
    Kononnya dna anwar yg liwat oleh anwar itu Gunakan dna tahun 1997 dan epul itu gunakan dildo untuk masuk dna 1997 pada bontot nya itu apa punya bodoh pkr ini ia.
    16 September anwar jadi pm dan 50 january anwar jadi mb,, apa jadi pada pkr ini moo nampak sangat anwar ini kena masuk ke hospital metal ia mooo

    Ada lagi cerita aku malas aje cerita moo tentang kebodohan pengikut pr ini ia

  4. moo says:

    Almost every year aku tgk Pau. Hang ingat aku buat komen kat sini baseless. Raplahjinggah, selamat beraronok. Hang ni.mcm katak dalam boiling pot. Hang tak nampak kah trend sokongan terhadap BN. Hang dok. Mendabik dada mende? Dulu tak pernah mussed 2/3 majority. Skg popularity votes pun dah tak ada. pRU14 aku tak leh jamin. Hang pulak dok living in past glories. Hang cuba tgk Spain, Greece, Rome … dulu bukan main hebat, skg antara most distressed nations in Europe. Living in the past glories la tu. Penduduk malas keja. Productivity is low.

    Muhyideen speech is the best if you look closely. Yang lain semua cap a yam ampu sana wa ampu sini. Benarlah kata Tun M, there’s no more intelligence people in UMNO.

  5. moo says:

    Almost every year aku tgk Pau. Hang ingat aku buat komen kat sini baseless. Raplahjinggah, selamat beraronok. Hang ni.mcm katak dalam boiling pot. Hang tak nampak kah trend sokongan terhadap BN. Hang dok. Mendabik dada mende? Dulu tak pernah mussed 2/3 majority. Skg popularity votes pun dah tak ada. pRU14 aku tak leh jamin. Hang pulak dok living in past glories. Hang cuba tgk Spain, Greece, Rome … dulu bukan main hebat, skg antara most distressed nations in Europe. Living in the past glories la tu. Penduduk malas keja. Productivity is low.

    Muhyideen speech is the best if you look closely. Yang lain semua cap a yam ampu sana wa ampu sini. Benarlah kata Tun M, there’s no more intelligence people in UMNO…

  6. moo says:

    Sorry ter send dua kali..

  7. system baru says:

    moo kalau kalau anwar memang undi populur cuba anwar bertanding dengan di syria itu ia, dekat situ anwar boleh lawan bashar itu siapa paling populur ia. dekat malaysia tak ada pun kertas undi letak gambar pm atau anwar untuk undi ia. dekat syria ada letak gambar dan nama bashar dan nama dan gambar ketua pembankang di kertas undi ia . Di malaysia tak gunakan undi popular ia mooo

  8. raplahjingaa says:

    Ntah mooo…aku tengok dulu zaman ” kemegahan pembangkang ” hangpa ada 5 negeri la ni dah tinggal 3…tu je trend yang aku nampak !! ke hang yang buta ??

    Apa kena mengena Malaysia dengan Greece and Spain mooo ?? by the way Rome tu nama Bandar bukan Negara, hang niiii….Kalau nak cakap pasal ekonomi, Greece pinjam duit IMF berbillion-billion kot-kot boleh keluar dari depression, tapi apa jadi ?? setonggong-tonggong hang pun aku rasa hang tau. Bukan ka dewa hangpa dulu si anwar kecoh sangat nak pinjam duit IMF, tapi kerajaan tolak…dan Malaysia terus bebas dari pencekik darah yahudi !! hang apa tau…asyik copy paste je, otak tak mau guna.

    Penduduk malas kerja macam hangpa ! semua nak murah, semua nak free, sampai hasut rakyat jangan bayar hutang PTPTN macam orang tak dak agama !!

  9. husin lempoyang says:

    Lepas ni kita tgk apa kesan PAU 2014 ni kpd melayu.berkesan ke tak.jgn jadikan PAU ni cuma mcm pertandingan sarahan kt sekolah.kita tgk ketua caw n bhgian buat keje tak.kalau tak nasib melayu cam ni le sampai bila bila

  10. moo says:

    Hangpa pun tak dengar DSAI cakap apa, byk komen la pulak. Baku year in year out aku follow ucapan pemimpin umno. Hangpa tak payah habaq aku Rome tu capital, aku pun tau. Tapi the geist of my message. Memanglah Spain is recovering, but my message is once was a proud sting nation pun boleh jadi bleak in terms of their economy.

    Memang kita tak pakai popularity votes. But it is an indicator the loosing of supports towards BN. Kerajaan firaun yg gah dulu pun beratus tahun. akhirnya slowly pun tumbang. Hatta ahli sihir dia pun doubt that the King is God towards the end.

    Hangpa pun bodo dlm umno.. Masih dok bersuka ria.?? Benarlah kata 2 Tun M, ……there’s no more intelligence people bin UMNO…

  11. system baru says:

    Macam ini moo apa gunanya pr menang undi popular jika bn kuasai kawasan dun ia , jika kita guna system undi popular macam mana pula anwar nak buat dasar negara jika ada orang membantah dasar buat anwar itu dari dun bn kuasi 2/3 dun itu takkan bunuh semua dun bn. jika nak buat dasar itu , undi popular pun perlu sokong dun juga ia. Tak jadi hula hara malaysia ini moo. moo itu kelemahan undi popular ia moo

  12. raplahjingaa says:

    Hang nak cerita apa sebenar ni mooo ??? ekonomi ?? popular votes ?? anwar Ibrahim ?? Rome ??…tarik nafas panjang, cerita mai kat aku….

  13. Badrole Amin says:

    dalam topik artikel ni pun si moo merapu, alahai kesian!

  14. bujuk says:

    Ini tulisan terbaik Adamyan untuk KIPAS Presiden/PM… hehehe.

  15. WTF says:

    Hehehehe, ceritalah la Moooooh!!!

    Kami di sini nak dgr SEMBANG KENCANG hang ni!!!!

    Jgn cut & paste sudahlah Moooooooooooh!!!

Leave a Reply

Threesome