Menu Utama

Harga RON97, RON95 turun mulai Isnin

Mulai Isnin, harga RON97 turun 9 sen kepada RM2.46 seliter, sementara RON95 pula jatuh 4 sen menjadi 2.26 sen seliter.

Kerajaan juga mengumumkan kenaikan harga diesel 3 sen kepada 2.23 sen seliter.

Harga itu akan berkuatkuasa sepanjang bulan Disember.

Kerajaan akan mengikuti perkembangan pasaran pada setiap masa dan kadar pertukaran matawang untuk menetapkan harga runcit dan diesel bagi bulan-bulan akan datang.

Harga RON97, RON95 dan diesel disemak turun beberapa hari selepas pelaksanaan kaedah pengapungan terkawal bagi menentukan harga bahan bakar itu.






11 Komen to Harga RON97, RON95 turun mulai Isnin

  1. Mek esah says:

    Alamatnya rega barang akan naik lagi le ekoran kenaikan diesel sebanyak 3 sen….pelik betul le kerajaan umnongok ni…mcm mana diesel boleh naik….nak cover yg petrol turun 4 sen tu eerk..bukan umno namanya kalau tak kencing rakyat !!!!!

  2. moo says:

    APA org umno boleh cerita kat aku bdsarkan phimpunan Pau baru2 ni, apa kah tdkn effektive kerajaan untuk menangani kos sara hid up yg tinggi? Tak ada? Confirm Lawak Mega 2014.

    Sekadar Buat rumah transit pe case? Nampak sgt org melayu hanya mampu rumah transit je. Korang ni sokong amende? Cuba cerita kat aku sikit? Mana System Baru, Raplahjinggah, tengkudin, WTF?

  3. bujuk says:

    Pelik k’jaan ni..
    Harga minyak dunia turun, tapi harga diesel m’sia naik. Kita alu-alukan penurunan harga minyak ikut standard dunia tapi kalau diesel perlu naik untuk ikut pasaran dunia tampung la dulu. Bila dah sama dengan harga pasaran baru ikut harga pasaran seterusnya kalaupun nak hapus terus subsidi minyak.
    Kenapa k’jaan tak sabar2 nak kaut duit rakyat?

  4. WTF says:

    Aku tahu apasal Mek Esah, Moooooh dan Bujuk MEROYAN, tulah korang semua…dahlah tak mempunyai pendapatan tetap yg stabil dan suka berbelanja mengikut NAFSU, tapi boleh pulak BERLAGAK and feel very proud tak nak isi boring BR1M, PR1MA, pergi membeli barang runcit kat KR1M, naik public transport dll kemudahan yg ada di Malaysia!!!!

    Lantak koranglah FUCKUTAN RETARD!!!!

    Nak cari duit lebih, buatlah macam Mooooooh, TERPAKSA KERJA WEEKEND sbb nak bayar PUG!!!!

    WAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKA!!!!

  5. moo says:

    WTF,

    Ini komen anak melayu yang memperjuangkan nasib bangsa??? Kalau ko kaya, tak nak kah ko merasa kesushan dan derita MAJORITY BANGSA DAN SEAGAMA DGN KO???

  6. WTF says:

    Oh…hari tu Mooooh BERLAGAK kata hidup KAYA RAYA tak perlukan UMNO!!!

    La ni, Moooooh baru terfikir yg selama ini Moooooh perlukan UMNO untuk hidup senang dalam dunia ini???

    PATHETIC la hang ni Mooooooh!!! Nampak sgt hang dulu masa “touching2” dgn Najib Razak sampai angkat kerusi tak puas hati dgn UMNO sebab tak dapat project!!!

    NGAKU JER LAh Mooooooh!!!

    Opsssss, Moooooh ni MELAYU ISLAM ka???

    Hahahahahahahahahaha!!!

  7. WTF says:

    Apa punya soalan kau bagi ni Mooooh!!!

    “Kalau ko kaya, tak nak kah ko merasa kesushan dan derita MAJORITY BANGSA DAN SEAGAMA DGN KO???”

    Kenapa pulak aku nak merasa kesusahan dan derita yg dialami oleh Moooooh yg tak mempunyai pendapatan tetap yg stabil dan suka berbelanja mengikut NAFSU sampai TERPAKSA KERJA WEEKEND, tapi boleh pulak BERLAGAK and feel very proud tak nak isi boring BR1M, PR1MA, pergi membeli barang runcit kat KR1M, naik public transport dll kemudahan yg ada di Malaysia!!!!

    Ish Moooooooh, hang nak mintak SIMPATI dari aku ka???

    Hehehehehehe, mana MARUAH hang Moooooooh sbg org yg selalu kutuk org yg mengundi UMNO dan BN adalah org2 yg MISKIN dan TAK BERPELAJARAN sampai nak mintak SIMPATI dgn aku????

    WTF (October 28th, 2013 at 4:29 PM)

    Bersungguh2 hang ni Mooh…

    Selama ni, aku ingatkan Mooh ni kaya…

    Rupanya Mooh hanya berpendapatan MYR 1,500.00 jer!!!

    Jangan dok hina org miskin selalu Mooh, asal hati bersih dan cari rezeki halal, kira okay lah Mooh…

    WTF (October 28th, 2013 at 4:30 PM)

    Mulalah nak hina org ya Mooh…

    Saudara P164 tak cerita pun gaji dia MYR 1,500.00 sebulan, kenapa tiba2 hang bukak cerita gaji MYR 1,500.00 sebulan???

    Hang bergaji MYR 1,500.00 sebulan ker Mooh???

    Hehehehe

    WTF (October 28th, 2013 at 4:51 PM)

    Hehehe, rezeki ada di mana2, tapi tu lah geng2 ni, harap kerajaan Malaysia jer…

    Ayat Mooh ni very skeptical:

    “Sbb tu masalh org yg miskin kat KL lagi susah dari miskin kat Kg. Kerajaan ni dengar tak rintihan rakyat??”

    Kerajaan Malaysia bukan setakat dengar, siap dah sediakan peruntukan. Kalau tak apply, memang tak dapat lah…

    Satu persoalan di sini, apakah benar tempat lain tak boleh cari rezeki, hanya di KL sahaja ker…

    This one kita kena betulkan, kerajaan Malaysia dan negeri2 terbabit perlu menarik pelaburan dgn lebih agresif dan menyediakan peluang pekerjaan yg lebih banyak di luar Bandar…

    Bukan apa, KL kalau ramai lagi daaing dok kat situ, makin sesak la…

    Jangan satu hari KL jadi macam Jakarta, pening kerajaan Malaysia di masa akan datang

    http://www.mykmu.net/2013/10/mahfuz-perlu-tegur-penyokong-pas-agar-beradab/

    Moooooooh, macam mana nak SIMPATI kat Mooooooh sedangkan Mooooooh selalu kutuk org2 MISKIN dan TAK BERPELAJARAN yg mengundi UMNO dan BN!!!!

  8. reds says:

    mooh bukan selalu berlagak ke kat sini…..kete pug laa pegi oversea laa…. tapi kalo meroyan kat sini…serupa orang x de duit….kalo ko betul2 miskin x pe laa…nih orang miskin pon rilex….ko yang berlagak plak lebih komplennya…

  9. reds says:

    mek esah masih lagi tidak dapat membezakan harga crude oil dengan minyak bertapis….umno kencing ke mek esah x de otak…..

  10. raplahjingaa says:

    reds…hang tok sah kira dengan mak esah, bukan takat dia tak tau beza crude oil dengan refine oil, cooking oil dengan massage oil pun dia tak tau beza !!

Leave a Reply

Threesome