Menu Utama

1MDB Bukan Skandal, Air Mani Dalam Rektum, Itu Baru Skandal

kit_siang_skandal_pala_otak_dia

NAK tentukan sama ada 1MDB ini satu skandal atau tidak, mudah. Panggil audit, panggil SPRM dan panggillah sapa yang boleh untuk menyiasat akaun syarikat tersebut sebelum nak ditentukan sama ada syarikat itu adalah hasil satu skandal atau tidak.

SPRM bukan macam Majlis Perbandaran di negeri Pulau Pinang yang buat buta dan takut nak ambil tindakan kalau kesalahan dilakukan pemimpin kerajaan negeri macam Lim Guan Eng, walaupun untuk kesalahan kecil macam parking kereta dekat tempat letak basikal.

Penulis yakin SPRM tak macam itu dan akan jalankan siasatan secara telus, walaupun membabitkan syarikat kerajaan macam 1MDB.

Tapi bila itu tidak dibuat, sebaliknya pengikut media sosial pulak jadi SPRM, hakim dan peguam, maka kita tahu 1MDB tidak ada buat sebarang kesalahan, sebaliknya, pembangkang yang cuba putar belit 1MDB ini macam satu skandal untuk kepentingan politik semata-mata, bukan rakyat.

Orang macam Lim Kit Siang ni usah cakap banyaklah pasal skandal. Kalau tak sebab Lee Kuan Yew buang cina-cina perkauman dari Singapura ke Malaysia, DAP usah mimpi berada pada kedudukan sekarang. Itupun rakyat dan makin muak tengok DAP sudah jadi waris keluarga dan anak beranak dia sahaja.

Kit Siang perlu ingat, hidup ada pusingan, ya hari ini pusingan BN di tengah-tengah (bukan bawah pun), akan sampai masa kita di atas semula sebab nak tipu orang berapa lama sangat? Anwar belum masuk penjara pun DAP dan PAS dah bertelagah tak habis-habis, Anwar ke dalam, lagilah hancur lebur.

Patut Kit Siang kena bimbangkan itu, bukan sibuk nak menuduh 1MDB ini satu skandal atau tidak. Setakat labur di Pulau Cayman tu, bukan skandal sebab ada beratus-ratus syarikat Malaysia pun melabur di sana. Kerugian bagi sebuah syarikat berusia 5 tahun dan sedang berkembang pun bukan skandal, itu biasa dalam mana-mana organisasi korporat.






8 Komen to 1MDB Bukan Skandal, Air Mani Dalam Rektum, Itu Baru Skandal

  1. tony gunawan says:

    apa salahnya kit siang bangkit isu 1MDB,tak akan itu pun tak boleh!(negara demokrasi)

    berani kerana benar!kalau tak salah apa perlu takut!

    kecuali memang ada skandal dalam 1MDB!!!!!!!!!!!itu soal lain!!!!!!!!

    hahahahahahahahaha!

  2. raplahjingaa says:

    Ini bukan hal salah tak salah gayboy, ini hal fitnah..buat cerita bila minta bukti, lari macam rapussy.

    Pandai pulak hang cakap pasal demokrasi, bila guan eng buat press statement, Utusan ajukan soalan dia tak boleh jawab, lepas tu terus dia ban utusan dari any press statement kerajaan Pulau Pinang….demokrasi ala komunis ke ??

  3. Tubir says:

    1mdb ni kepunyaan kerajaan tentulah taksalah nak tanya.lainlah kalau ianya syarikat mak bapak dia orang punya macam ytl,berjaya,genting dan lain lain.Kita tak mahu bila dah tenat baru nak heboh…orangnya pun dah cabut lari.Kalau 1MDB ni diurus dgn baik tak perlu risau pun.tapi janganlah pihak pengurusan tertinggi aja cakap ianya diurus dengan baik dan ok.Nampaknya pihak audit negara pun macam tak telus….ada apa apa ke?PAC napa diam dan senyap….Kepada 1MDB sila saman tony dan kuncu kuncununya jika ada fitnah….kami rayaat cuma lihat dan dengar cakap dan baca apa yang sering keluar dari pembangkang….sebab selama ini pun 1MDB dan kerajaan macam tak nak bercerta pun.Bila dah kena gegar baru kelam kabut…

  4. moo says:

    Betapa naifnya org umno dalam memahami issue asyik sokonggggh je. Sambil 2 tu aku nak tanya, konsep Wasatiyyah tu apa ya?

  5. Memang Terok says:

    Dalam bahasa kasar orang bodoh saja yang akan sengaja tonggeng buntut dia untuk di sodok orang. Macam saiful pun dia bukan sengaja tonggeng tapi sipaksa tonggeng. Saperti mana dia dedahkan dalam mahkamah, favourate word ” can I f___k you today sering di ajukan pada dia oleh beliau itu.

    Bermaana, PM tak akan buat benda yang salah sedangkan dia sedar benda itu tak betul kerana dia bakal diserang kemudian hari. Sipembangkang biasalah, mereka kan sensasikan apa saja walau pun tahu benda itu kabur atau tak ada asas sama sekali.

  6. raplahjingaa says:

    issue apa mooo ? isu yang rapussy lari bila di minta bukti ke mooo ??? ataupun isu yang tony pua nak kena saman tu ke ?? wasatiyyah tu untuk bagi orang yang tak berapa ” cukup ” macam hang faham ialah kesederhanaan…maknanya kalau tak suka pun jangan lah sampai guling-guling di atas jalan raya, atau pun rosakkan harta awam…hang faham kan.

  7. WTF says:

    Jangan risau Moooooh!!!

    Rafizi Ramli TETAP akan buat majlis guling4444 atas jalan raya menjelang 31 Disember 2014 untuk menyambut Tahun Baru NASRANI!!!

    Jangan lupa MABOK4444 pergi ZOUK ya Mooooooh macam tahun lepas!!!!

    Hehehehehehe

Leave a Reply

Threesome