Menu Utama

Wan Azizah Berbohong dan Fitnah – Mahkamah Tinggi

KUALA LUMPUR 17 Okt. – Felda dan anak syarikatnya, Felda Global Ventures Holdings Sdn. Bhd. hari ini memenangi kes samannya terhadap Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan dua lagi berhubung penerbitan dua artikel di akhbar mingguan Suara Keadilan kerana palsu dan tidak benar.

Hakim Datuk Kamaludin Md. Said memutuskan demikian dan memerintahkan supaya ganti rugi yang bakal diterima Felda untuk ditaksirkan kemudian di hadapan Penolong Kanan Pendaftar.

Pernyataan fitnah itu terkandung dalam artikel pertama bertajuk ‘Felda Bankrap’ yang diterbitkan pada 22 Jun 2010 dan artikel kedua berserta gambar bertajuk ‘Kontroversi’ dan ‘Bina Bangunan RM662 juta Hanya Libatkan Tiga Individu’ bertarikh 29 Jun 2010 yang diterbit dan diedarkan oleh akhbar itu. – UTUSAN ONLINE






14 Komen to Wan Azizah Berbohong dan Fitnah – Mahkamah Tinggi

  1. Uturn says:

    Aik mana mungkin bekas bakal mb selangor ni menipu dan fitnah? Dia kan bini anu gerah tuhan?????

  2. BR1M says:

    kasihan juga kalau Azizah berbohong, demi suami tersayang juga :\'(

  3. kumbang says:

    baru ni anak perempuan dia yang dok kat lembah pantai mengaku menipu juga depan mahkamah keata nong chi kali ni mak dia pula kena saman menipu.bapak depa pulak jangan kata lah bab menipu ni.depa ni baka jenih menipu kot.

  4. itsme says:

    200j je pun.. tak der hal pun bg nuar & family. mrk dah terlalu kaya sehingga boleh fund PKR utk sekian tahun. lagipun anwar & family mmg suka jika keadaan begini berlaku krn boleh lah beliau menagih simpati dr rakyat msia. dan jika 200j ini boleh menagih simpati sehingga berjaya takluk putrajaya maka apalah sgt 200j tu. Lagipun asik azmin ada 3bilion utk bg pinjam.. tak luak rasanya duit tu, bulan depan bolehlah claim allowance sebagai penasihat ekonomi sebln 15j.. nak ngabiskan 3 bilion tu tak susah mana pun..

  5. raplahjingaa says:

    maintain je 200 juta tu…bagi pressure sikit kat depa, orang tua-tua kalau cakap bohong buruk sangat nampak !! bang non dok gelabah, yahudi dah banyak habiskan duit bagi loan untuk dia usaha jadi PM, pulangan belum ada, dia dok nampak 3 billion duit kerajaan selangor nak gunakan untuk bayar balik sikit-sikit kat yahudi.

  6. Nusantara Jones says:

    Jgn guna duit rakyat Selangor utk byr saman tu.

  7. wong jowo says:

    nuar pantang dengar ada duit..mulalah nak merebut je..taulah dulu dia mntri kawangan..tapi janganlah asik pikir wang je..pikirlah kesejahtraan malaysia ni..ko punya pasal negara huru hara..kalau ko terror sangat pegilah sana nuar..ajar kawan lama ko tu najib..urus wang dengan betull..cakap kat dia jangan asik BRIM je..ko pun satu nuar..dh tua tu regatla kat umah..main ngan cucu ke..jangan asik pikir main bontot..gelilah..

  8. syaa says:

    betul la,satu keluarga kaki penipu dan kaki fitnah.muka jer nampak baik tapi hati busuk mcm bangkai.

  9. yon76er says:

    Bukan apa dia nak joint laki dia pi HOLIDAY…

  10. Jambol says:

    Selalunya Felda dan FGV akan mengikut “perangai” UMNO. Bila dah menang atau boleh menang, pihak lawan akan “meminta maaf” dan keluarkan air mata “buaya”. Lepas itu, kes selesai di luar mahkamah. Bodohnya UMNO. Lihatlah macam mana mereka nak bankrupkan Utusan !!!

  11. WTF says:

    Aku pun berfikiran sama macam Jambol!!!

    Aku harap FELDA dan FGV go for the KILL and INSISTS that Wan Azizah dan those yg terlibat dlm fitnah tersebut MUST pay MYR 200 juta, nothing less than that!!!

  12. wong jowo says:

    kesian betul aku tengok jijah ..muka dah kecut..mulut asik nak menipu..yang laki dia plak dh tua asik nak bontot..nnti kalau dia mati pun orh anggap dia menipu..

Leave a Reply