Menu Utama

Apa Salah KPJ Taja Rozita Che Wan?

Oleh: AJAB

Ramai orang marah KPJ Healthcare taja artis popular Rozita Che Wan bersalin. Mereka marah mengapa taja Rozita yang kaya dan popular bukan orang miskin yang mahu bersalin.

chetaMenaja rozita atau Che Ta bersalin merupakan satu pelaburan bernilai RM 10 ribu tapi membawa nilai pulangan periklanan bernilai ratusan ribu.

Che Ta merupakan artis yang punya ramai peminat dan pasti menghiasi muka-muka depan akhbar tempatan (kerana ia boleh dijual) dan lembaran-lembaran muka hiburan selama berhari-hari. Ini sahaja bernilai ratusan ribu ringgit.

Che Ta merupakan wanita melebih umur 40 tahun. Wanita pada usia sebegini sebenarnya sangat tinggi risiko ketika bersalin. In Sha Allah bila beliau bersalin dengan selamat, ia akan memberi ratings yang baik kepada kepakaran KPJ.

Anehnya, Melayu yang main facebook, minum dan hisap cerut (cigar) di hotel atau perokok tegar di tepi jalan mahu menjadi manusia sosialis buta membelasah satu hospital yang boleh dibanggakan oleh bumiputera.

Hospital KPJ ialah cabang perniagaan yang kosnya berharga ratusan juta ringgit setiap bulan bukannya hospital kebajikan macam hospital kerajaan.

Namun KPJ juga membayar cukai dan zakat bernilai puluhan juta yang kemudiannya digunakan kerajaan untuk membantu orang miskin dan kurang mampu.

kpj bantuKPJ juga banyak membantu orang miskin, namun dilupakan kerana isu ini dan dijadikan bahan untuk membelasah satu syarikat yang dipenuhi orang Melayu. Bodohnya Melayu di media sosial ini sukar lagi kita difahami.

Masalah dengan orang Melayu ialah mereka suka melihat perkara yang singkat bukan yang berlapis-lapis. Mereka lebih suka KPJ bantu 10 orang miskin dan kemudiannya berniaga dalam keadaan “hidup segan mati tidak mahu” berbanding jadi konglomerat besar yang kaya raya dan bayar cukai jutaan ringgit.

Hakikatnya apa yang dilakukan oleh KPJ ini merupakan strategi pemasaran jarang ada dalam pemikiran Melayu yang berniaga. Malangnya, orang Melayu sendiri yang merosakkannya.






18 Komen to Apa Salah KPJ Taja Rozita Che Wan?

  1. HMK says:

    The nature of KPJ in terms of its corporation is it is a Public Listed Company. Kalau shareholders feel that the decision is not a good one, they can complaint. The management is to justify the decision. ko shareholder ka??

  2. Uturn says:

    tak habis2 dengki , startegi pemasaran kpj pun mereka tak faham.

  3. GT86 says:

    KPJ, cari lah orang lain.
    Tak nak keluarga yang liberal ni jadi ikutan anak-anak muda yang lain.
    Tak ingat ke dengan kenyataan suami nya, yang tak kisah untuk anak tirinya bersosial di kelab-kelab malam. Dalam kelab malam ada apa? Sesuai ke dengan nilai-nilai Islam dam Melayu Islam.
    So nak buat apa bersekongkol dengan mereka.
    KPJ- cari lah orang lain yang lebih sesuai dengan budaya dan agama kita.

  4. Mek esah says:

    KPJ tak berapa cerdik mana…taja wanita yang hampir Menopause…hehe

  5. raplahjingaa says:

    Ntah aku tak angkat pot pun pasal pelakon ni, lantak pi la kat KPJ nak taja depa…bukan depa guna duit kerajaan pun, penulis MYKMU ni pun satu….tak dak isu lain ke ??

  6. WTF says:

    Mek bukan dah MENOPAUSE ker!!!

    Hehehehehe!!!

  7. raplahjingaa says:

    hehehe…WTF, mek sensitive sikit dengan perkataan tu….

  8. WTF says:

    BERITA BURUK UNTUK MOOH!!!

    “Muslim men in Kelantan found to skip Friday prayers three weeks consecutively may find themselves imprisoned for a year.

    Those who have reached the age of maturity and have no concrete reason for skipping Friday prayers can be charged, Kelantan Islamic development, dakwah (Islamic propagation), information and regional relations committee chairperson Mohd Nassuruddin Daud said.”

    http://www.malaysiakini.com/news/277764

    Nasib baik Mooh duduk kat KL ya!!!

    Kalau Mooh duduk kat Kelantan, Mooh akan masuk PENJARA selama satu tahun sbb consistenly caught tak solat Jumaat!!!

    Boleh Mooh masuk penjara temankan Anwar Ibrahim!!!

    Hehehehehe!!!!

  9. moo says:

    WTF bodo …habis tu yg terlantar kat atas katil hospital tu semua kena masuk jail ka??

    kalau dah bodo tahap umno tu tetap lah bodo nya..he…

  10. WTF says:

    Oh, kiranya Mooh nak kata masa Mooh KANTOI tak solat Jumaat sebab terlantar atas katil hospital???

    Bukan hari tu Mooh kata masa tu Mooh kat Turki ka???

    Lagipun, cuba baca BETUL2 ayat dalam link aku beri tu dlm Malaysiakini!!!

    “Those who have reached the age of maturity and have NO CONCRETE REASON for skipping Friday prayers can be charged, Kelantan Islamic development, dakwah (Islamic propagation), information and regional relations committee chairperson Mohd Nassuruddin Daud said.”

    Hang tak faham bahasa Inggeris ka Mooh???

    KEBODOHAN TIDAK TERBATAS DUNIA AKHIRAT ADALAH HAK MUTLAK MILIK PAS OKTOBERFEST!!!! TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER MOOH!!!

    Hehehehehehe!!!!

  11. WTF says:

    Ini membuktikan sekali lagi bahawa Mooh sentiasa CULAS dan KERAP PONTENG solat Jumaat!!!

    PAS sungguhlah hang ni Mooh!!!

  12. raplahjingaa says:

    Jangan harap la mooo nak pi kelantan hari jumaat hehe !! tu baru depa cerita je mooo…hang jangan risau, PAS bukan hang tak tau…huduh, projek highway, projek bullet train, minyak dijumpai di Kota Baru…

    Semua tu hanya cerita, sebab depa tak macai macam hang akan nga-nga tepuk tangan…hehe

  13. dkds says:

    Inilah peliknya manusia pendengki…aokong pendapat penulis…tajaan bersalin rm10k boleh menghasilkan nilai iklan cecah ratusan ribu ringgit…jimat disitu

  14. zamri says:

    KPJ memang bangang. Nak buat charity bagila pada orang miskin yg tak mampu. Bayaran mahal facility n layanan biasa 2 je. tak de apa istimewa pun. Nak duduk lama dalam wad pun takut…setiap jam naik $100.

  15. anne nasution says:

    KPJ memang lampau!!takkan sebab che ta dioarg tajakan.KPJ kena fikirdi diluar sana tak kira beribu-ribu orang yang kurang mampu bayar untuk kos bersalin tak kira lah ratus ringgit ke ribu ringgit ke itu sebab dioarg terpaksa memilih jalan penyelesaian ialah government hospital,itu yang mereka boleh mampu tapi satu government hospital kebanyakkan doktor pelatih itu yang kami tidak suka sebabnya doktor-doktor pelatih bukannya tahap professional pun nama je pelatih tp.hampeh.Kalau KPJ nak buat taja,kenapa che ta tak boleh bayar sedangkan che ta beli BMW untuk anak lelakinya punya mahal.KPJ & che ta totally,BULLSHIT!!

Leave a Reply