Menu Utama

Saiful Bukhari Saman Anwar Ibrahim RM 50 juta

Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa beliau diliwat oleh Dato Seri Anwar Ibrahim telah mengemukakan saman menuntut ganti rugi atas perbuatan bekas Timbalan Perdana Menteri itu sebanyak RM 50 juta.

Saiful menuntut ganti rugi RM50 juta kerana Ketua Pembangkang itu menuduh beliau telah memfitnahnya dan berkonspirasi dengan cara membuat laporan polis berhubung kejadian liwat yang menimpanya.

Kes Liwat Anwar Ibrahim ke atas Saiful Bukhari sekarang ini di peringkat rayuan di Mahkamah Persekutuan setelah Panel Mahkamah Rayuan diketuai Hakim Datuk Balia Yusof Wahi hari ini sebulat suara mendapati Anwar bersalah atas pertuduhan meliwat Mohd Saiful selepas membenarkan rayuan pihak pendakwa.

Screenshot_2014-08-13-11-27-29

Bekas pembantu peribadi Anwar itu memfailkan saman tersebut di Mahkamah Tinggi di sini pada 23 Jun lalu.

Peguam Zamri Idrus yang mewakili Mohd. Saiful memberitahu, pada pengurusan kes saman itu hari ini, Timbalan Pendaftar, Norfauzani Mohd. Nordin menetapkan 8 Oktober depan sebagai pengurusan kes.

Katanya, mahkamah memberikan arahan supaya Anwar memfailkan pernyataan pembelaan dalam masa tiga minggu.






15 Komen to Saiful Bukhari Saman Anwar Ibrahim RM 50 juta

  1. AlJuburi says:

    Teruskan Saiful..buatlah apa sahaja … supaya aj juburi cepat mati…kalau hidup pun bagi dia hura hara ….hahahaha

  2. jackal47 says:

    kalau ada orang lain nak saman..saman time gak ni..biar dia kelam kabut..nak handle bini jd mb..nak fail pernyataan pembelaan lagi..hehehehehe

  3. raplahjingaa says:

    Makin kaya raya la anak-anak karpal singh……

  4. ibnu masood says:

    buat jekkk..muka pun dah mcm salman rushdi..hangin aku

  5. nek jah says:

    Setuju dengan jackal, sapa-sapa yg nak saman dajjal tu, teruskan segera. Selama ni bukan main besar kepala bermaharajalela, sampai tak ingat mati. Biar hidup dia kacau bilau sampai dia sasau, jalan hulu hilir telanjang bogel. Selama ni pun bukan dia tau malu, so sesuailah dia jadi org gila telanjang bulat. Orang waras tau malu.

  6. Pak Tho says:

    Ini la yang dikatakan ” nimat hanya seketika, sengsara selamanya”. Amik kau bang non.

  7. WTF says:

    Hehehehe….Chegubard saman Hadi Awang, Saiful saman Anwar Ibrahim!!!

    Khalid Ibrahim pulak saman Saifudin Nasution!!!

    Mahkamah dok pening la ni mana satu kes yang nak didahulukan!!!

    Hahahaha!!!

  8. Najibulghunnah says:

    Hidup Abg Anwar Ibrahim… hahahah Reformasi!!! Reformasi!!!

    hahahahahaa

  9. Azre Ghazali says:

    Muka Nuar masa sidang akhbar semalam .. dah macam ayam berak kapur .. air muka dia dah kelam .. duduk diapit oleh apek anak beranak … sebelum itu dua apek anak branak nii dah warning Nuar kot … “Lue diam” … lagi lue cakap byk .. gua anak branak susah mau pantun protect kita punya Kajang Move … silap2 kami move you out ..

    Nuar dah jadi BEBAN besar pada pakatan .. jugak beban yg besar pada PKR ..

    Ada yg komen atas tuu ……….. ada baik Nuar masuk cepat-cepat dalam penjara .. byk kan solat taubat ( Karpal dulu pun pernah nasihatkan dia .. “Anwar Perlu Bertaubat”)

    Apek …. lue anak branak kroni .. lagi baik balik Penang .. kasi settle status DAP dgn ROS yg tak selesai lagi … tak perlu lah nak handle Khalid Ibrahim yg sekarang sudah boleh canang “Ini Kali D” laaa

    Apa pun .. sebagai anak Selangor … aku bersyukur kehadarat Allah swt. Dan berterima kasih pada Baginda Sultan Selangor … Allahuakbar /// Daulat Tuanku.

  10. bujuk says:

    Sayfool jual bontot rm50juta… record dunia tu, paling tidak boleh masuk ‘m’sia book of record’.

  11. delima says:

    Senarai penipuan Anwar
    1. Orang mati kebuluran di Baling – Anwar menipu
    2. Kes Liwat – Anwar menipu
    4. Lari ke Kedutaan Turki – Anwar menipu
    5. Sakit tengkuk – Anwar menipu
    5. Bersih – Anwar menipu
    6. Tun M Maha Firaun , zalim, mengamalkan kronisma, nepotisma – Anwar menipu
    7. Kena racun Arsenik – Anware menipu
    8. Melanggan pelacur – Anwar tipu
    9. Nalla – Anwar tipu
    10. Kg Buah Pala – Anwar tipu
    11. 16 September – Anwar tipu … dan banyak dan banyak lagilah ..penat jari nak taip

    Sdr bujuk .. tak nak tambah lagi ke ? ni bukan lagi MBOR tapi boleh jadi Universal Book of Record

  12. raplahjingaa says:

    Pulak…….apa hang nak jawab depan Allah swt bila hang di tanya nanti bujuk ??
    PAS sungguh la hang ni bujuk.

  13. memang terok says:

    Memang betul saiful jual buntut 50J . Duit yang sepatut dibayar selepas Anwar menala belakang saiful. Anwar dengan tabiatnya suka berhutang , kekadang terus kencing tak bayar langsong.

    Dengan tuntutan bayaran itu maka kita sahkan disini memang betul2 berlaku kes tala buntut. Tak perlu nafi.

    Untuk itu buat apa nafikan itu semua.

    Dasar Anwar Ibrahim manusia haram jadah.

  14. Hantu Gigi Jarang says:

    Dasat sungguh bahasa orang melayu islam kita ye..haram jadah semua keluar! Takbir!! Minggu depan nak raya haji 🙂

Leave a Reply

Threesome