Menu Utama

Rafizi: Tanpa PAS pun, Azizah dapat sokongan majoriti

Rafizi-RamliNaib Presiden PKR, Rafizi Ramli tidak kisah dengan keengganan PAS untuk membenarkan baki 13 daripada 15 ADUN parti itu menandatangani akuan bersumpah (SD) sebagai tanda sokongan kepada Datuk Seri Wan Azizah Wan Azizah sebagai menteri besar.

Beliau berkata dengan 30 ADUN yang telah menandatangani SD tersebut, termasuk dua wakil rakyat PAS, maka presiden PKR itu mempunyai sokongan majoriti di DUN Selangor yang mempunyai 56 kerusi itu.

Dengan itu Pakatan Rakyat tidak perlukan PAS untuk menjadikan Wan Azizah sebagai MB Selangor.

Sumber Malaysiakini






10 Komen to Rafizi: Tanpa PAS pun, Azizah dapat sokongan majoriti

  1. Baba says:

    Pas memang dah jadi sampah dlm pakatan

  2. itsme says:

    satu2nya harapan politik rafizi adalah bersama DAP dan rafizi sedar akan hal itu.. beliau tdk mungkin akan ada harapan beesama PAS waimah PKR sekalipun. PKR hanya ibarat cendawan tumbuh diwaktu hujan dan lagi pula cabadan politik pd masa akan dtg adalah amat tdk bersesuaian dgn matlamat PKR.. masyarkat melayu pd hari ini sgt cenderung kpd ilmu2 agama dan pilihan ketara bg tujuan itu hanyalah PAS yg “kelihatannya” lbh islamik dr UMNO.. maka apakah peluang rafizi?? yg bergelumang dgn lgbt, kristianisasi dan pluralisma agama. matlamat ini shj akan membuatkan beliau ditolak oleh pas mahupun umno dan last resort rafizi ialah dap itupun jika dap benar2 mahu ambil melayu sebagai pemain utama.. bkn sekadar retorik politik spt dyana. Rafizi… bukan shj anwar sudah hampir kpd penghujung langkah setannya bahkan kamu pasti juga akan terheret sama. Didunia ini sukar utk nendapat jln pintas.. kecuali setanlah yg menjadi idola kamu.

  3. raplahjingaa says:

    Sekarang ni baru PAS tau sikit-sikit kedudukan depa dalam pakatan….doers, mereka tak layak untuk berfikir….mereka hanya layak memenuhkan jalanraya buat demo demi merealisasikan cita-cita anwar.

    Yang kena cota macai PAS, yang kena water canon pun macai PAS, yang seronok-seronok kat bilik hotel puak PKR dan DAP !! mat sabu hanya dibenarkan menumpang je…..hehe

  4. sireh ke gagang says:

    Demokrasi terpimpin ala pakatan .

  5. Adeq Manje says:

    Erm so bila pilihan raya you nak PAS bila dah selsesai u buat dont know la yer,

    macam mana nak tadbir negara kalo asyik nak bertelagah ajer…

  6. mzma says:

    haa haa… Rafizi, SD pre-draft tak boleh pakai dah… 2 ADUN PAS dah mendedahkan (U Turn) ianya pre-draft, dalam kata lain turun tandatangan tanpa rela atau atas paksaan… Ini lerr jadinya kalau selalu buat kerja ikut pintu belakang… Jika Sultan menitah DSWA membawa 30 Adun yg dikatakan menyokong pelantikan DSWA dtg mengadap & pada masa sama 2 Adun PAS tidak hadir… Tak ke haru-biru dan malu besar DSWA…

  7. yon76er says:

    Satu2 PEKONG (PR) dibuka sendiri oleh bukan orang lain…PAS xsedar2 lagi ke??? sembur RIDSET or Racun Serangga aje pada perisit2 yg ada dalam PAS…..baru selamat.

  8. shimo says:

    Rafizi ni muke mcm cikgu jesmani aku dulu…
    aku mmg xle pcaye cikgu aku dulu tu…
    last2 dgor cite dia kawin ngan budak skoloh tmpt dia ngajo…
    geli aku tngok muke dia…garang dlm jiwang…

  9. alimedanbaru says:

    SIRAFIZI TU ENTAH APA ANWAR BAGI MAKAN
    dia mamai..pening lalat..lalok
    dia cakap syok sendiri
    dia cakap tak pakai filter
    begitulah kualiti orang kanan nuar brahim ni
    orang macam rafizi ni
    jenis taksup anwar terlampau
    kalau anuar tanya..aku hensem tak..dia jawab hensem bos
    kalau anwar tanya… bini aku layak tak jadi mb..dia jawab..tak ada manusia melainkan dia bos
    kalau anuar tanya… betul ke aku tibai jantan..dia jawab..taklah bos..diaorang yg tibai bos!

  10. reds says:

    kak jijah dah kena tendang…..hahaha..

Leave a Reply

Threesome