Menu Utama

Pembelotan Pas Dari Khalid Ibrahim Disahkan

Pas bersetuju menyokong dua nama dari PKR untuk dipersembahkan kepada Tuanku Sultan Selangor. Dua nama tersebut ialah Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan Azmin Ali.

Keputusan ini diumumkan oleh Timbalan presiden Pas, Mohamad Sabu selepas selesai mesyuarat Jawatankuasa Pas Pusat sebentar tadi.

IMG-20140817-WA0037Pembelotan Pas Dari Khalid Ibrahim Kian Jelas (VI): Kekal Exco Elak Sultan Lantik Adun UMNO” target=”_blank”>

Ini akhirnya mengesahkan dakwaan portal Mykmu.net sejak minggu lalu bahawa Pas akan belot daripada menyokong Khalid ibrahim






26 Komen to Pembelotan Pas Dari Khalid Ibrahim Disahkan

  1. dkds says:

    Padan muka khalid…

  2. Baba says:

    Hahahaha, khalid ingat pas tu berani berdiri atas kaki sendiri ke? Pas tu penakut paling besar dlm pakatoon.

  3. kluangman says:

    Khalid akan menubuhkan kerajaan minoriti sehingga Tuanku pulang dari luar negara.
    Semoga Khalid tabah dan mampu keluar dari kemelut dan pembohongan politik semasa

  4. kluangman says:

    Khalid akan menubuhkan kerajaan minoriti sehingga Tuanku pulang dari luar negara.
    Semoga Khalid tabah dan mampu keluar dari kemelut dan pembohongan politik semasa

  5. kluangman says:

    Khalid akan menubuhkan kerajaan minoriti sehingga Tuanku pulang dari luar negara.
    Semoga Khalid tabah dan mampu keluar dari kemelut dan pembohongan politik semasa

  6. dagang says:

    Selangor perlukan PRN. Ikut apa pilihan rakyat.

  7. Jamiluddin says:

    Munafik….

  8. stingray says:

    Ingatkan PAS nk tunjuk taring dgn PKR & DAP…rupa2nye hanya announced yg teloq depa maintain lebih kecik dr teloq cicak….kahkahkah….

  9. itsme says:

    rasanya tak perlu PRN lah.. selalunya apa yg dikatakan pemerhati politik tanahair tdk mengambarkan hati nurani rakyat amnya. PRN hanya membazirkan wang rakyat.. harao SPR akan membuat ketetapan jika sbrg PRN berlaku maka PR perlu menanggung keseluruhan kos. Belum ada petunjuk yg baik pun utk BN kembali ke Sgor. China pastibakan keDAP begitu juga pengundi PAS mrk akan tetap istiqomah menyokong DAP yg mahu mnjadikan Msia sebagai negara liberal acuan mrk, menyokong dan mengalakkan LGBT, menghalalkan perkahwinan campur, menghakis ketuanan islam dan melayu. Jika PRN berlaku skrg belum tentu lg UMNO boleh pertahankan 12 kerusi milik mrk, ini kerana kerja2 bawah radar pas sgt kuat dan kerja terangan oleh pkr dan dap juga sgt mndapat sambutan rakyat. BN duduk baik2 dulu sehingga PRU14.. sabar dan lihat dulu kerenah PR dlm pelbagai isu disgor ni. Dan kpd AG sila sumbat sumbat anwar ASAP. Biar “dajjal” ni keluar cukup “haul”nya.. bumi lum nak kiamat lagi pun.. so “dajjal” tu mmg patut duduk dalam.

  10. Anak_Nogori says:

    spt diduga oleh ramai pihak..PAS tetap jadi kuda jugak…

  11. Tun Perak says:

    ayoh TKSI bubarkan sahaja DUN Selangor……PAS hanya bermuka muka sahaja. Kecut teloq Hadi dan Nik Aziz masuk kedalam bila suara parasit2 dalam PAS yang menyokong Anwar Ibrahim lebih memihak kpd AI. Apa ke jadahnya mereka ini tidak tahu Undang2 Tubuh Negeri Selangor yang hany membenarkan MB dari gulongan lelaki…yang mencadangkan Jijah tu kan bodoh namanya…… baca di sini http://www.pisau.net/30-adun-di-butakan-dengan-undang-undang-tubuh-negeri-atau-sudah-di-beli-cash-untuk-sokong-wan-azizah/

  12. Pak Tho says:

    Lawak ke der pas ni. Kalau akhirannya tetap sokong wan jijah jd Mb,kan elok awal² lgi setuju, tak yah la kata mahu membela tski dari dizalimi. Aleh² mat sabu beri alasan tski dipecat dari pkr, atas sebab itu tski tdk perlu disokong lagi.Hilang sudah matlamat awal utk membela tski dr dizalimi. Dasyat betul kemunafikan pas ini. Betul lh kata raplajingga, pas memang power, kat selekoh, double line pun pas boleh U turn. Berbelit macam serban mereka jugak daaa.

  13. james bond says:

    Tak dapatlah kita tahu cerita di sebalik tabir ahli PAS yang Morib punya guy tu nak bongkar. Selamatlah cerita tersebut dari diketahui ramai.

  14. adi says:

    Pas bukan nya badan dakwah islam ia cuma parti politik cari makan sebab tu setiap kali ceramah mangkuk atau tabong derma utk penceramah politik di edarkan. Sejak arwah ustaz fadzil nor meninggal jadi hancussss apatah lagi mat s jadi timbalan. Lepas ni tak payah la ceramah politik islam. Ceramah la politik moral, sivik tak payah sebut halal haram sunat makruh dan harus dan tak payah la guna ayat al quran. Walau macamana pun taniah rakyat selangor mendapat pemimpin yang tamak, penipu, rasuah dan tak de pendirian.

  15. kancil says:

    Hari tu kedengaran hujah Pas sokong TSKI adalah berpandukan dan bersuluhkan syariah. Tau-tau hari dah tak sokong pulak. Keputusan ini pun ikut syariah juga ke ? Tolong kongsikan sikit bagaimana dan bila syariah boleh digunakan dan bagaimana dan bila pula boleh tak digunakan. Lepas war-war satu pendirian yang dikatakan bersumberkan hukum agama, supaya orang lain akur dengan pendirian tersebut, tiba-tiba yang empunya pendirian tukar pendirian pulak. Cara tukar pendirian tu pulak dengan buat-buat tak tau apa yang pernah dicakapkan. Yang hairanya ada pulak yang akan ikut terus dan percaya 100 % pendirian asal itu betul dan pendirian baru itu betul. Zaman gelap umat……

  16. […] Pas membantu Anwar Ibrahim mengangkat nama Azmin Ali ke hadapan Tuanku Sultan Selangor, Khalid Ibrahim dijangka menghadap dan memohon Tuanku menerima […]

  17. […] Pas membantu Anwar Ibrahim mengangkat nama Azmin Ali ke hadapan Tuanku Sultan Selangor, Khalid Ibrahim dijangka menghadap dan memohon Tuanku menerima […]

  18. Pejuang IMR says:

    Nampaknya Islam di Malaysia akan bertambah malang dengan keruntuhan yang bakal berlaku. LGBT, bebas Murtad, seks bebas, mentrinitikan Kalimah Allah, kewujudan pusat2 maksiat/judi, perlucutan kuasa Majlis agama Islam dan Sultan-Sultan, mendirikan majlis antara agama dll. Harap Allah SWT berikan hidayah dan petunjuk terutama kepada pemimpin Islam PR dan penyokong fanatik AI, LGE, LKS, HA, dll. Janganlah engkau (Ya Allah) turunkan bala lagi. Berilah kami peluang untuk mempertahanan agama mu yang suci ini Ya Allah. Kami sangat sayangkan agama mu ini (Islam) Ya Allah. Sekiranya engkau menurunkan bala kepada kami nescaya Kami tidak mampu menanggungnya Ya Allah.

  19. korokstabang says:

    nampaknya lambat lagi lah cerita ini mau habis

  20. Mr Y says:

    Harap2 DYMM Sultan Selangor tidak berkenan kepada nama yang dicalonkan PKR tu.. Amin

  21. Tun Perak says:

    Majlis syura ni apa bro? serupa majlis kenduri ka atau majlis hari jadi..

    Dalam Pas puak ni meng”arab”kan nama majlis mesyuarat mereka agar nampak lebih Islamik..kalangan yang ada didalam majlis tu khabarnya bijak pandai ahli politik yang berlatar belakang agama..

    Apa fungsi majlis majlis didalam parti ini ?Adakah ia satu kaedah membuang masa untuk bersembang pekena kueh dan kopi o?

    Pas memang jenis tak ada pendirian..jika nak mengharapkan sesuatu dari mereka memang tak berbaloi lebih baik melayu pakatan sertai Dap..sekurang kurangnya tokong Dap Guan Eng dan Kit Siang tegas pertahankan nama Allah untuk bible dan tegas tak mau hudud tak gitu?

  22. samad says:

    hehehe PAS memang parti munafik.

    x gitu?

    hehehe…undilah lagi PR…

  23. reds says:

    dah macam telenovela dah aku tengok drama nih……papehal pon…pas dah hancur…. ulamak pon dibakul sampahkan….haha….tq bang khalid kerana bertahan sampai tahap nih….last last terserlah perangai munafik ahli pas……hahaha…politik bang non bapak penipu memang kejam…..haha…..

  24. sireh ke gagang says:

    Belot PAS-PIS-PUS ini bersebabkan 2 perkara .kena ugut dilondehkan segala korupsi dan duit . pakar mengugut org PKR. Pakar merasuah duit DAP. PAS nak bertahan mcm mana ? pakai serban pun terlucut bila 2 perkara ini di highlights kan .. hakikatnya , 1 lagi dasar perjuangan pas telah pun terkubur semalam. PEMBELOTAN sesama ummah demi mengekalkan kuasa duniawi . apa nilai maruah pemimpin2 pas skrg ? lembu ternakan ? ayam sabung ? atau cacing kerawit tahi ? nilai2kan sendiri saudara2 sekalian !

  25. WTF says:

    I TOLD YOU SO!!!

    Do not trust those yang menggunakan agama demi mendapatkan political mileage dan kuasa!!!

    Dah agak dah PAS akan buat U Turn!!!

    TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!!

  26. pilih says:

    Mgkinkah pas akan lantik musyidul kaum wanita lak pd suatu hari nnti?

Leave a Reply

Threesome