Menu Utama

Tengku Putra Sahkan Ahmad Said Tarik Kembali Surat Keluar UMNO

PUTRAJAYA 14 Mei – Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman yakin bekas Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said dan Ahli Dewan Undangan Negeri Ajil, Ghazali Taib kembali menyokong kepimpinan negeri

Ahmad Razif berkata, beliau‎ dimaklumkan terdapat komunikasi antara dua pemimpin itu bersama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung perkara tersebut.

Dalam sidang akhbar di sini hari ini, beliau berkata, difahamkan hasil daripada komunikasi adalah positif.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuala Berang, Datuk Tengku Putera Tengku Awang berkata, beliau dimaklumkan Perdana Menteri yang Ahmad dan Ghazali Taib akan kembali menyertai UMNO.

Setiausaha UMNO Terengganu itu memberitahu, melalui komunikasi yang berlaku antara Najib bersama Ahmad pagi tadi, ADUN Kijal itu menyatakan rasa kesalnya terhadap tindakan tersebut. – UTUSAN ONLINE

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20140514/po_23/Ahmad-Said-kembali-sokong-BN#ixzz31g2ElqE0
© Utusan Melayu (M) Bhd






7 Komen to Tengku Putra Sahkan Ahmad Said Tarik Kembali Surat Keluar UMNO

  1. tony gunawan says:

    dan buat deal dengan najib,dapat habuan banyak-banyak!

    dalam umno semua boleh settle dengan money!

    rakyat mampu menilai!

  2. WTF says:

    Hehehe, deal apa tu Tony Gay Boy???

    Cuba cerita sikit!!!

    BTW, rakyat dah nilai pun harga PAS, PGayR dan DAPigs!!! Sama harga dgn air lombong yg Tony Gay minum tu!!!

    MUEH4444

  3. tony gunawan says:

    wtf kalau u tinggal kat selangor atau kl atau putrajaya awak pun sama dengan saya minum air lombong!

    btw u tiap-tiap minggu pergi singapore u pun minum air tandas juga ,betul tak!
    hahahahahahahaha!

  4. WTF says:

    Nampak sangat Tony Gay tak tahu apa sebenarnya masalah pembekalan air di negeri Selangor

    Pembekalan air di negeri Selangor memerlukan pembekalan air bersih yg berterusan dari sungai dan empangan di mana air tersebut perlu melalui pusat penapisan dan pemulihan sebelum disalurkan kepada pengguna.

    Soalan aku pada kau Tony Gay Boy lulusan hanya setakat SRJKC, adakah air dari lombong mampu dipulihkan di pusat penapisan dan pemulihan air sedia ada di negeri Selangor kepada air bersih menepati kualiti air bersih dan piawaian yang dibenarkan oleh World Health Organisation (WHO)!!!

    Jawapannya sudah tentu tidak Tony Gay!!! Current pusat penapisan dan pemulihan air tak mungkin memproses air lombong, yang mengandungi 135% lebihan Manganese, 554% lebihan Iron, 240% lebihan Nikel dan 460% lebihan plumbum yang MELEBIHI tahap selamat piawaian yg ditetapkan oleh WHO!!!

    Ni masalahnya dgn org berfikiran SINGKAT lulusan SRJKC, benda simple camni pun tak boleh fikir!!!

    Berkenaan NEWater, pada awalnya air berasaskan sewage/kumbahan MAJORITINYA disalurkan HANYA untuk kegunaan industri di Singapore.

    Tapi ketika krisis air (perjanjian air Singapore-Johor 2003), barulah kerajaan Singapore sedar bahawa pembekalan air bersih dari Johor mungkin takkan diteruskan lagi (biasalah, Singapore mahu UNTUNG mah), jadi kerajaan Singapura mencari alternatif lain dan berusaha untuk menjadikan NEWater sbg air minuman di masa akan datang.

    Usaha untuk menjadikan NEWater sbg air minuman agak berhasil, di mana kualiti air NEWater diakui bersih sbg air minuman malah melepasi piawain yg ditetapkan oleh WHO.

    Buat masa ini, hanya apabila musim kemarau berlaku, barulah NEWater akan dicampur dalam kuantiti yg sedikit ke kawasan tadahan air untuk menangani kekurangan air pada musim kemarau..

    Pada tahun 2060, iaitu apabila tamatnya perjanjian air Johor-Singapore, barulah NEWater akan dilaksanakan sepenuhnya dan disalurkan kepada kawasan perumahan oleh kerajaan Singapore.

    Kalau tak tahu apa2, jangan sembang banyak Tony Gay Boy!!!

    Buat RESERACH dulu sebelum SEMBANG!!!

  5. raplahjingaa says:

    Hang toksah kira dengan gayboy tu…..dah sebulan lebih dia mandi dengan air lombong, penuh dengan plumbum dan arsenik, otak benak dia dah jadi super benak.

    Apa pun aku ucapkan tahniah pada khalid, yang mengotakan janji dia bagi air percuma pada rakyaat Selangor…..Air Lombong ! hehehehe….

  6. bujuk says:

    Ketua kelas pun malu nak tarik perletakan jawatan…. tapi dalam umno semua boleh asal berbaloi.

  7. anakbochek says:

    Ada “orang tua” tu cakap kalau Tun M letak jawatan PM hari ni, besok dia akan letak jawatan MB, tapi lepas bertahun-tahun Tun M lepaskan jawatan PM dia masih tak lepaskan jawatan MB sampaila Sultan Kelantan sendiri yang menolak pencalonan dia. Dan ada sorang peliwat tu cakap kalau Pakatan tak menang PRU13 dia nak berhenti jadi politician dan nak jadi pensyarah tapi sampai sekarang dia tak buat.

Leave a Reply

Threesome