Menu Utama

Rakaman Dakwaan Politik Wang Melibatkan Khalid Ibrahim – RM50!

hj ibrahim campaign manager khalid ibrahim

Perbualan telefon di antara seorang ahli PKR dengan Haji Ibrahim, yang difahamkan selaku Pengurus Kempen kepada MB Selangor dalam cita-citanya untuk memenangi jawatan yang ditandinginya.

Berlaku tawar-menawar diantara dua individu di dalam perbualan ini.

“1 undi berapa kasi?”

“20 ringgit.. siapa kasi?”

“Haji Ibrahim kasi laa…”

“1 cabang Kuala Selangor mau jadi ketua… 20 ringgit ka? “

“Cabang 30 ringgit… pusat 20 ringgit… semua 50 ringgit laa..”

Mengata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih. Masih belum ada sebarang penafian sehingga kini. Paling tidak, akan ada dakwaan UMNO yang bikin ini rakaman.. tipikal PKR!

Untuk pendengaran halwa telinga anda..

RAKAMAN TELEFON POLITIK WANG LIBAT KHALID IBRAHIM






15 Komen to Rakaman Dakwaan Politik Wang Melibatkan Khalid Ibrahim – RM50!

  1. WTF says:

    Pergh, offer nak nak undi macam tawar menawar kat PASAR MALAM!!!

    PARTI SARKIS la PGayR ni.

    Ahli4444, penyokong4444 dan pengundi4444 PGayR dan rakan sekutu TAHALUL SYIASI PGayR adalah BADUT4444 RETARD!!!

    MUEH4444

  2. anakbochek says:

    Dalam kopiah dia ada beribu RM nak buat beli undi.

  3. raplahjingaa says:

    ” Cabang 20 hinggit, pusat 30 hinggit ” semua jadi 50 hinggit…oooooo, patut lah ada cabang yang hanya 40 orang mengundi, tapi pemenang dapat majoriti sampai 300 lebih undi….!!

    cabang..20 hinggit, pusat 30 hinggit…..hehehe

  4. WTF says:

    Hahahaha SPOT ON saudara raplahjingaa!!!

  5. baba says:

    hahaha, dah ada audio kenapa puak2 sebelah satu lagi tak repot sprm……takut mb masuk dalam ke?

  6. dkds says:

    rasyuahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!…

  7. WTF says:

    Rasanya saudara baba, menurut article dalam FMT, dah ada org buat report polis akan hal ini:

    Bobinath, a wireman, has lodged a police report in Jeram yesterday, claiming that he was offered money to vote for Khalid through a phone conversation at 5.50pm on May 10.

    http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2014/05/14/rm20-per-vote-for-khalid/

    Apa tujuan Bobinath buat report polis, samada nak perangkap Khalid Gagap sambil Tidoq ataupun sebab duit rasuah yg diterima tak cukup, itu kita tak tahu!!!

  8. WTF says:

    BTW, menurut Sinar Harian, Bobinath Vello antara lapan (8) ahli PGayR akan diberi surat tunjuk sebab dan dikenakan tindakan digantung keahlian serta-merta sehingga siasatan selesai dijalankan oleh Lembaga Disiplin PGayR:

    http://www.sinarharian.com.my/politik/lapan-ahli-pkr-diberi-tunjuk-sebab-digantung-1.280445

    Mungkin sebab Bobinath Vello buat report polis kot. PGaYR ni kalau ikutkan, dah boleh dikira “OBSTRUCTION OF JUSTICE”

    Nilah perangai pemimpin4444 PGayR, org buat report polis mengemukakan amalan rasuah dalam pemilihan parti pun depa nak GANTUNG KEAHLIANNYA!!!

    DEMOCRACY IS DEAD IN PGAYR and FUCKUTAN RETARDS!!!

  9. MemangTerok says:

    Alangkan aksi dalam video lagi mereka boleh nafikan lantas yakinkan bahawa itu bukan dia, inikan pulak perbualan serupa itu. Mereka akan cakap itu kerja Umno yang pakar dalam rakam merakam.

    Nafi, lawan dan tuduh…. itu strategi mereka selama ini.

  10. sireh ke gagang says:

    Parti SARKAS CAP UNTA mandul ini la bujuk , moo , tony & mek esah sokong .

  11. yon76er says:

    Apa lagi nak kita katakan…kalau aku , aku hanya dapat kata kan ialah..hahahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahah….hihihihihihihihihihihihihihih…..huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu..hoooooooooooooooooooooooooooo

  12. yon76er says:

    RM50 henget.?????..standard Pasar Malam utk Ahli PKR…bujuk@AHJ kor tak claim RM50henget kor ker…..bolih beli SUSU anak..

  13. Jambol says:

    Kenapa Moo tak nak komen ?

  14. Hamba Ar Rahman says:

    ……kalau yer pun bayar…pesal murah sangat….murahnya nilai undi puak2 depa ni…….hahahahaha….kiranya pengundi2 tu macam desperate betul….RM20 and RM30 pun sapu….kalau RM200 lainlaa…

  15. bleu says:

    Melihatkan perangai dan kelakuan, kesian betul lah kat depa nih ! Murah sungguh harga depa… langsung tak tahu malu..

Leave a Reply