Menu Utama

Piala Thomas: Malaysia Wajib Berguling di Jalanraya Kerana IBF Tidak Adil dan Korup!

KJ thomas cup

Kemarau 21 tahun untuk Malaysia raih Piala Thomas nampaknya berpanjangan dek kekalahan mengejut pasukan negara kepada Jepun; negara yang pernah menghalang Anwar Ibrahim masuk.

Mungkin semangat “menghalang” itu telah membuatkan para pemain badminton Jepun kental jiwanya untuk mengalahkan Malaysia.

Apa lagi yang mampu kita lakukan, kerana kelihatan ada watak “penumpang” dalam skuad kita kali ini. Biarlah BAM yang tentukan akan strategi seterusnya, kerana mereka lebih mahir berbanding pemerhati seperti penulis ini.

Sebagai cadangan, BAM boleh memulakan untuk mengadakan siri demonstrasi jalanan dek kekalahan semalam kerana jelas kemenangan untuk rakyat Malaysia “dirampas” oleh sistem yang berat sebelah, korup dan tidak telus.

Apa tidaknya, jika dikira dari keseluruhan markah yang dimenangi Malaysia, kita meraih 242 mata berbanding Jepun iaitu 234.

Tentunya Datuk Lee Chong Wei menyumbang mata terbesar kepada Malaysia dengan kemenangan 21 – 12 dan 21 – 16 dengan meraih lebihan mata popular sebanyak 14. Ia diikuti dengan Goh V Shem – Tan Wee Kiong yang menang 19-21, 21-17 dan 21-12 sekaligus menyumbang 11 mata popular.

Jika kesemua keputusan perlawananan dicampurkan, Malaysia meraih kelebihan 8 mata popular dan seharusnya kita lah pemenang mutlak pada kejohanan yang berakhir semalam.

Mata popular ini menyaksikan BAM mempunyai “ultimatum” dan “kredibel” untuk membuat bantahan, samada bertulis atau di jalanraya. Tetapi, demi demokrasi, penulis sarankan agar demonstrasi jalanraya dibuat di seluruh kedutaan Jepun. Menghantar Anwar Ibrahim sebagai wakil negara juga mungkin boleh dijadikan sebagai salah satu cara untuk menyatakan bantahan.

Almaklumlah, Anwar Ibrahim serta kuncu-kuncunya cukup bijak dalam isu populariti ini. Mungkin hujah berkenaan undi popular boleh diterjemah kepada mata popular agar dimanipulasi dan digunakan sebaik mungkin untuk meraih apa yang jelas hak milik Malaysia semalam.

PAS sudah boleh mengeluarkan arahan kepada ahlinya untuk bersedia turun berdemo melalui surat rasmi parti itu, seperti yang sering diamalkan pada acara-acara demo sebelum ini.

Jangan lupa gunakan topeng Ultraman, Sailor Moon atau Ksatria Baja Hitam sewaktu berdemo nanti, untuk mengelakkan wajah anda dikesan dan seterusnya tidak dibenarkan masuk ke Jepun.

#Mohon terasa






17 Komen to Piala Thomas: Malaysia Wajib Berguling di Jalanraya Kerana IBF Tidak Adil dan Korup!

  1. baba says:

    hahaha, gilo la. kalau ikut cai pakatan menang kat malaysia sebab raih mata banyak dari jepun.

  2. tengkudin says:

    kalau ikut kiraaan aljuburi…rasa banyak point tu..kira undi popular..hahaha

  3. WTF says:

    HAHAHAHAHA, TERBAIK ARTIKEL NI!!!

    Apalagi lagi FUCKUTAN RETARD, anda dipersilakan pergi guling4 depan bangunan kedutaan Jepun!!!

    Kalau boleh, tuntut sekali wang pampasan Perang Dunia Kedua berjumlah MYR 207 Billion!!!

    Hehehehe

  4. mooo says:

    Hidup Melayu!

    Wang Pelabur PNB Perkaya Towkay Liew Kee Sin
    Oleh : Red Giant

    Sebelum rancangan UDA Holdings untuk perkaya kroni didedahkan, umum harus sedar bagaimana seorang towkay mengumpul kekayaan yang melampau dengan terus menerus menarah rizab dan hasil anak syarikat kerajaan GLC.
    Besar kemungkinan ramai yang tidak faham dan tidak dapat membaca arus politik elit yang berjalan dibelakang tabir. Elit politik sepatutnya beriltizam untuk membangunkan ekonomi Melayu, telah melanggari amanah bangsa dengan memperkaya towkay yang menabur sisa-sisa untuk mereka kutip.
    Kita harus sedar bagaimana wang para pelabur PNB digunapakai untuk mengambil alih kesemua saham kepentingan Tan Sri Liew Kee Sin dalam SP Setia, syarikat hartanah terbesar di Malaysia, dengan harga RM3.90 sesaham.
    Selain PNB, para pemegang saham SP Setia yang lain adalah Kumpulan Simpanan Wang Pekerja sebanyak 13.4 peratus dan Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) lima peratus termasuklah bekas Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif SP Setia, Tan Sri Liew Kee Sin yang sebelum ini memiliki 11 peratus.
    Dari gossip-gosip industri, Tan Sri Liew Kee Sin dianggarkan mengaut sekitar RM 1.6 billion dari urusniaga ini.
    Di bawah Tan Sri Liew, SP Setia meraih pendapatan sebanyak RM8.24 bilion pada tahun kewangan 2013, hampir dua kali ganda pendapatan dicatat tahun kewangan sebelumnya.
    Ramai penganalisa menyifatkan cadangan pengambil alihan itu adalah strategi pelaburan jangka panjang PNB yang baik memandangkan SP Setia memiliki trek rekod yang baik. Namun begitu, Towkay Liew sudah pun mempunyai rancangan nakal untuk terus menerus menarah hasil rakyat bagi kekayaan beliau dan elit politik yang dibiayai beliau.
    Tidak berapa lama selepas urusniaga tersebut,Tan Sri Liew telah meletakan jawatannya di SP Setia.
    Krisis pengurusan korporat ditambah apabila hampir keseluruhan pengurusan atasan SP Setia berjumlah kira-kira 200 orang meninggalkan SP Setia dan berhijrah ke syarikat pemaju EcoWorld. Syarikat pemaju EcoWorld inilah yang akan ditawarkan projek pembangunan tanah bekas Penjara Pudu oleh UDA Holding. Selepas mendapat laba hasil jualan saham beliau di SP Setia, Towkay Liew telah menguasai EcoWorld.
    Urusniaga PNB membeli saham SP Setia telah memberi kelebihan kepada seorang towkay yang terus mendapat projek demi projek dengan dibantu elit politik. Daripada wang PNB, kini tanah strategik milik syarikat yang sepatutnya membangunkan ekonomi Melayu akan diusahakan oleh Liew.
    Kini kita telah mendapat gambaran bagaimana dana dan tanah GLC-GLC ini digunapakai untuk memperkayakan towkay yang seterusnya mengayakan elit politik.
    Peneraju-peneraju GLC ni dilantik bagi memegang amanah bangsa dan negara, tetapi bagi mereka inilah peluang untuk mengaut sevabgak mana kakayaan yang boleh.
    Dana para pelabur PNB diguna untuk “buy out” Towkay Liew yang seterusnya diberi projek demi projek. Antaranya, pembangunan di tanah Lembaga Getah RRI di Sungai Buloh dan kini tanah bekas Penjara Pudu.
    Selepas urusniaga PNB dan SP Setia selesai, ratusan kakitangan SP Setia berhijrah ke EcoWorld dan jadikan SP Setia seperti tong kosong tanpa pengurusan dan jentera.
    Maka bagaimana SP Setia yang telah dibeli oleh PNB ini akan menjadi satu syarikat yang berdaya maju? Bukankah sebelum ini dikatakan bahawa pengambil alihan saham SP Setia ini langkah strategik yang bernas. Tetapi rupa-rupanya, penguasaan SP Setia ini bertukar menjadi pembelian yang sia-sia kerana aset yang dibeli kini tidak mempunyai sumber tenaga kerja.
    Inilah hasilnya jika dibalik urusniaga bisnes ada peranan dan rencana oleh elit politik. Kesudahannya, tanah bekas Penjara Pudu akan tergadai kepada EcoWorld. Elit politik dan kroni mereka akan terus menerus menarah kantung negara.
    Rakyat akan terus didedahkan dengan peranan YB Johari Ghani dalam skandal urusniaga tanah bekas Penjara Pudu kepada EcoWorld.
    …akan terus disambung

    – redigiantloyalist

  5. sungai_siput says:

    hahahahahahahahahaha…….

  6. mantosz says:

    mengikut mata keseluruhan, malaysia memang d atas… sama jgk halnya pilihan raya lepas.. klu ikut kiraan undi, sudah pasti pakatan menang… kesimpulannya, jgn hanya nak menang, undang2 sedia ada… kenapa pulak nak buat bantahan? klu kalah, kalah lah… kecoh lh sngat…

  7. raplahjingaa says:

    Ok la mooo…aku tak pernah komen copy paste hang sebelum ni….ari ni sebab aku rasa kopi paste hang terlalu lawak aku nak komen sikit…

    pengambilahlihan SP Setia oleh PNB adalah tindakan pengabilalihan asset-asset SP setia di dalam dan diluar negeri yang bernilai berbillion-billion ringgit, tenaga kerja bukan lah satu masaalah, sebelum ni pun PNB mempunyai orang-orang mereka dalam SP setia.

    Yang menjadi persolan dan tak disebutkan oleh penulis pecacai pembangkang ialah mecamana kerajaan negeri Selangor boleh menjual tanah milik kerajaan negari di kawasan Tropicana kepada eco world di bawah harga pasaran ???

    hang boleh tanya penulis tu tak moooo ??? hehehe….

    by the way moooo dalam Thomas cup kita dapat 242 mata dan Jepun dapat 234 mata, macam mana kita boleh kalah ???? aku tak nampak pun ” blackout ” dalam stadium tu…..hehehe

  8. sireh ke gagang says:

    pakatan haram kena bahan ! hahaha…

  9. WTF says:

    Berita “cut & paste” Mooh dari Tranungkite tak perlu dilayan!!!

  10. rembaumostwanted says:

    Aku suka tengok gambar artikel ni sedang menunjukkan KJ tengah memberi kata-kata semangat kepada pemain-pemain badminton negara kita. Kata-kata semangat itu lah yang telah membuat pemain-pemain Malaysia berhempas pulas untuk memenangi perlawanan ini walaupun kita gagal mengalahkan Jepun. KJ sebagai Menteri Sukan telah menunjukkan komitmen yang begitu tinggi dalam menaikkan mutu sukan dimata dunia. Harapan ku moga KJ menjadi PM suatu hari nanti. (KJ adalah Ahli Parlimen Rembau)

  11. anti-pas haramjadah says:

    Kerry x layak jd pm sbb penakut ngn org cina. Majoriti pemuda x nk kerry jd pm. Baik mukhriz

  12. anti-pas haramjadah says:

    Staff sp setia yg berhijrah k ecoworld semua sokong pembangang. Jd x heran pon.

  13. shahril81 says:

    WTF, kita tggu moo n the gang buat ‘blackout 242 points’…

    Mooo, umpires tu dari bangla oi… pastu kira point kt bilik hotel & suddenly bilik tu blackout!! Maybe bung nuar ada dlm bilek tu tgh pangkah bangla2 tu smua… liwat tetap liwat! Eh, lawan tetap lawan!!

  14. anakbochek says:

    Jepun menang sebab bawa masuk 40k Bangla untuk menyokong mereka. Mooh sepatutnya sedang berguling dan membuat himpunan Blackout sebagai protes. Jepun cuma menang 49% sahaja berbanding Malaysia 50%. Mintak tolong mooo himpun kawan2 bangang untuk protes. Please mooo

  15. raplahjingaa says:

    AB…..mooo terpaksa simpankan hasrat untuk protes kemenangan Jepun, arahan telah dikeluarkan oleh anwar pada semua cai pembangkang untuk tidak memprotes…….dia takut orang Jepuan counter attack dengan memboikot VCD porno lakunan dia sendiri ” China doll and the Beast “

  16. Anwar Perez Shalom Ibrahim says:

    Macam mna Malaysia leh kalah,sedangkan Malaysia dpt 57% markah dan Jepun pulak dpt 41%…diharapkan moo and the gang berbaring di jalanraya..wakaka2222

  17. gambus says:

    aikkk ?? kalau ikut otak pemimpin dan macai Pakatan ni kita sepatutnya menang Piala Thomas !!! hahahahaha

Leave a Reply

Threesome