Menu Utama

Pembangkang Tak Pecah? Anwar & Delusi-Delusinya

IMG-20140503-WA0000

Dalam satu majlis di sebuah Universiti di Indonesia semalam, Anwar dengan bangga umum bahawa pakatan pembangkang yang diberi nama Pakatan Rakyat ini tidak akan berpecah walaupun setelah dia masuk dalam penjara nanti.

Indon bolehlah Anwar tipu, sama seperti dia tipu penganjur disana bahawa dia adalah bekas Perdana Menteri Malaysia (sila rujuk gambar) dalam majlis tersebut!!

Mungkin Anwar lupa, dalam sejarah negara ini, tidak pernah Pakatan pembangkang yang tidak berpecah, semuanya berpecah.  Ambil contoh dari 1990, bila APU (Angkatan Perpaduan Ummah) dan Gagasan Rakyat ditubuhkan, itupun tinggal sejarah.

1999 bila Barisan Alternatif diwujudkan, yang ini pun berkubur tanpa bernisan sebab pakatan-pakatan ini semuanya hanya bersifat sementara, untuk hadap pilihanraya, bukan betul-betul nak bentuk kerajaan dan bela nasib rakyat.

Selain itu, orang Indon yang Anwar tipu semalam mungkin tak tahu bahawa setiap parti politik pembangkang di Malaysia ini ditubuhkan berasas kepada idealogi politik yang berbeza.  Ada Islam (konon), ada keadilan (konon) dan ada juga yang sosialis (yang ni tak  konon).

Macam sekarang, baru cerita pasal hudud saja (itupun di Kelantan), dah bergegar langit.

Hudud ini cerita besar sebab majoriti penyokong pembangkang yang bodoh ini baru tahu bahawa PAS kata nak laksanakan hudud ini hanya untuk jamin undi Melayu/Islam, bukan sebab betul-betul nak buat – yang dedah ini bukan orang lain, tapi DAP sendiri.

Kita di pihak penyokong kerajaan ini sudah lama tahu hudud hanya permainan politik dan tak lebih dari itu, tapi macai semua taknak percaya.

Jadi baru bercakap tentang satu isu (hudud) Pakatan dah bergegar, belum masuk isu-isu yang lain lagi tu.  Jadi dari mana keyakinan Anwar bahawa Pakatan tak berpecah ini datang?

Penulis katakan begini sajalah, jangan kata pakatan pembangkang, parti yang Anwar pimpin sendiri, PKR itu pun akan berpecah juga.  Lihatlah sekarang, Anwar dan Azizah semakin hari semakin menjadi lambang, Azmin sedang menguasai parti itu dari bawah ke atas.

Azmin dah tukar PKR jadi Keadilan Raya, lambang PKR pun Azmin sudah tukar kepada lambang baru, itu bukan petanda jelas bahawa PKR yang Anwar tubuh akan jadi sejarah ke?

Pendek kata, kalau parti sendiri pun Anwar tak boleh nak pertahankan, lupakanlah nak pertahankan DAP dan PAS dalam Pakatan Rakyat ini pun.   Persoalannya sekarang hanyalah masa.






14 Komen to Pembangkang Tak Pecah? Anwar & Delusi-Delusinya

  1. raplahjingaa says:

    Mantan Perdana Menteri Malaysia ???? hehehehe……siann kat anwar meroyan sampai macam tu sekali.

  2. veteran says:

    PKR sedang dlm dilema.Puncanya: Tak lama lagi Anwar akan masuk jel.Beliau dahpun dijatuhi hukuman 5 tahun penjara.Mahkamah sekarang hanya menunggu keputusan rayuan Anwar.Yg pasti Anwar masuk lockup.Maka PKR tetap akan bergolak sebab “leadership vacuum” sedang memperlihatkan perebutan jawatan dlm PKR.

    Mungkin betul tulis admin.Pakatan Rakyat hanya menanti keretakan mutlak selepas ini.PAS dah berani melawan.PAS tak hirau lagi penentangan DAP dan PKR dlm isu HUdud.Tanda2 keretakan dah nampak.PR akan jadi spt ABU.

    Anwar dah “expired”. Beliau dah tak relevan dlm politik kini.Beliau hanya tunggul saja.DAP perlu Anwar demi sokongan Melayu.DAP sedang mencari pengganti kpd “puppet” mereka dr kalangan pemimpin Melayu.Siapa boleh ambilalih peranan Anwar?Beliau ada lagi.Anwar tak ada pengganti.Beliau takmau pengganti selain bini dia atau NurulIzza.Azmin cuma pencacai saja.Cukup makan.Khalid hanya umpan sementara.Nasution cuma sandiwara aja.Tak lebih dari itu.PKR akan pecah juga akhirnya sejurus Anwar masuk jel.He’ll rot there.

  3. tengkudin says:

    mantan banduan itu yang paling cocok..

  4. rusaminum says:

    ANUWAR- RIP

  5. Baba says:

    Pakatan kencing rakyat ni tunggu masa saja nakmpecah….polisi pun lain2, agenda pun caca merba……saman menyaman antara satu sama lain…..hahahhaaha

  6. Aku jangka kan once mamat ni masuk jail je Pakatan akan tinggal sejarah sebab PAS dgn DAPig can never work together cuma selama ni si mantan ni je yg jadi jambatan antara 2parti tu…Allah tidk Redha dengan perjuangan hipokrit

  7. sireh ke gagang says:

    nak aje aku email kat pengajur ini , fakta , info dan segala maklumat sahih , siapa “mantan perdana menteri anwar ibrahim ” tu . nampak sangat pengajur ini pun jenis katak duduk dalam oven ! mudah sangat termakan cakap si penipu besar tu . ini lah hasilnya , bila menganjurkan program syok sendiri . mohon mantan naib presiden jusof kalla menyanggah penganjur ini . hanya dia sahaja yang boleh membetulkan auta yang telah di jaja oleh si peliwat ke indonesia. org indonesia tak bodoh aku rasa. cuma mereka kurang cerdik dalam mengkaji sesuatu berita berkenaan si peliwat ini.

  8. alimedanbaru says:

    manusia yg sedang mengira hari untuk bermukim dalam penjara dalam keadaan masih tak sedar diri, tak sedar nasib diuntong, tak mahu juga bertaubat, tak mahu juga menyesal dan kembali kejalan benar,masih berangan besar, masih menipu, masih durhaka kpd kerajaan, pengkianat dan manusia busuk lagi membusuk..dia boleh tibu seseorang bukan semua orang..apa lagi Tuhan… Anwar bagus lah kamu sesang mempertingkatkan darjat kamu dalam ‘jahanam’ dengan menampok dosa yg makin menggunong!

  9. BNbagoos says:

    Party pembangkang sama macam direct selling (MLM). MLM digerakkan melalui cara menipu walau tujuan sebenar bukan untuk menipu orang. MLM digerakkkan dengan hadhir meeting. Untuk ajak orang baru hadhir meeting bukan mudah kerana orang akan jauh diri bila dengar MLM. Orang bosan dengan meeting MLM yang kumpulkan orang untuk dengar cerita hebat dari penceramah dan terpaksa bertepok tangan.

    Mereka pun tipu dengan cara mengeliru ahli baru. ‘Hubby saya/mrssr saya sudah mulakan bisnis baru. Bisnis ini dibuat secara sambilan dan beri hasi lumayan. You ikut I ke dewan DEF malam ini kerana kita ada lancarkan satu skim interesting yang bernama ABC’

    Pembangkang menipu dengan memburukkan kerajaan dan mendewakan pemimpin mereka yang mulia seiras malakat kata mereka, Hakikatnya raja segala maksiat semua datang dari puak mereka, dari yang berperut gendut berseluar dalam crocodile warna putih, mantan bekas PM, satu lagi yang berhidung penyet bermulut besar… semua king of all the maksiat.

    Untuk mantan PM itu suka kita betulkan bahawa dia bukan mantan tetapi betul2 PM.

    PENjara MAsok. PM

  10. Anak Lenggong says:

    Boleh pulak dia smpi ke Indon..dan berarak pada 1 Mei dulu…bila dipanggil ke Mahkamah, asyik dok hantar surat MC sajee…lepas tu bila didepn penyokong mahkamah tak relevan dan tidak adil sedangkan disebabka perangai dia laa …kes perbicaraannya berlagsung bertahun-tahun…ni la perangai sia nuar…pastu lah penyokong asyik dok mengiayakan jee…ada otak da tak rei nak guna

  11. adi says:

    orang indon tu bukan bodoh mereka pandai cuma dia memperbodohkan nuar, maka mantan banduan tu rasa dia pernah jadi pm memang betul pun tapi cuma memangku jawatan pm bila pm keluar negara. lepas ni tak jadi mantan b?

  12. WTF says:

    Bila masa Nuar Berahi jadi PErdana Menteri Malaysia???

    MEROYAN KER APA NI!!!

    HAHAHAHAHA!!!!

  13. korokstabang says:

    dalam parti kencing rakyat ada beragam perangai tak tau nak gambarkan camna cuma yang jelas semua yang hodoh tu ada dalam parti kencing rakyat

  14. wong jowo says:

    pembangkang memang tak pecah..cuma bontot budak2 yang kena suntut nuar yang pecah

Leave a Reply

Threesome