Menu Utama

Najib Melakukan Yang Terbaik Namun Mandat Yang Lemah Sukarkannya – Tun Mahathir

Negarawan Tun Dr Mahathir Mohamad berpendapat bahawa Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, telah melakukan yang terbaik dalam kemampuannya untuk mengekang mengekang ketegangan agama dan perkauman. Namun ia sukar bertindak dengan tegas kerana mandat yang lemah dalam pilihan raya lalu.

najib-razak-mahathir-mohamad-siti-hasmah-rosmah-mansor-2009-4-4-1-30-15Menurut Malaysiakini.com, Dr Mahathir berkata demikian sewaktu ditanya sama ada suasana semasa mencerminkan kepimpinan Najib yang lemah, dan sama ada beliau wajar terus memimpin negara.

“Ia terpulang kepada orang ramai, mereka yang mengundi dia. Najib cuba bekerja dengan baik namun beliau dalam situasi yang sukar,” katanya kepada wartawan hari ini.

“Anda (pengundi) tidak memberikan beliau mandat yang kuat,” tambahnya merujuk kepada keputusan pilihan raya yang lalu.

Kebelakangan ini banyak pihak menyuarakan rasa kurang senang dengan Mohd Najib yang dilihat gagal mengekang pelbagai usaha mencabar perpaduan nasional menerusi isu agama, kaum dan ekonomi.

tun



« (Previous News)



7 Komen to Najib Melakukan Yang Terbaik Namun Mandat Yang Lemah Sukarkannya – Tun Mahathir

  1. dkds says:

    Terbaik….

  2. Baba says:

    Terkedu pakatan syaitan baca kenyataan tun ni. Mereka ingat tun nak hentam najib.hahahha

  3. korokstabang says:

    najib kena kerja lebih keras lagi bagi membeli hati orang melayu orang cina sudah tak boleh diharap

  4. Lan Halmi says:

    Tun mahathir patut pegang jawatan khas dalam umno dan kerajaan.baru pembangkang terkucil.

  5. Hamba Ar Rahman says:

    Out of topic jap…harini dalam Yahoo news ada berita pasal kononnya Sarawak wants out…tak habis2 menghasut jer kerjanya puak2 DApigs ni…..memang patut digelar DAPigs kalau kerjanya asyik nak menghasut…rasa2nya yang konon 75% Sarawakians nak out tu bukan Sarawakian tapi DAP dari Kuching…dan bila masa pulak tiba2 Sarawak ramai Cina??? kalau Sarawak keluar yg untung bukan pribumi…tapi bangsa mata sepet komunis yang akan meratah semua kekayaan….tak cukup di Semenanjung…ni dia nak rampas di sana pulak….dan depa dah mula kan di bandar2 seperti di Kuching dan lain2….kalau di Semenanjung ni maaf cakaplaa…semua bandar2 sepet pegang…..pandai betul si puak sepet komunis ni…..

  6. raplahjingaa says:

    Serawak wants out ??? hehehe…..DAP bercakap mewakili pihak siapa ?? kita pulak patut kempenkan slogan ” we want chinese out ” !! lepas tu kita tengok siapa nak meroyan !! PAS dah tentu !! hehe..

  7. Hamba Ar Rahman says:

    Tapi..aku rasa BN patut sudah mula berjaga2 dan jangan terlalu selesa…..DAP dah mula bercucuk tanam di Sarawak…..ramai sepet2 ni yg berkahwin dengan pribumi di sana dan beranak pinak….pastu depa beli byk tanah adat…dan akhirnya mereka akan bertambah ramai……first…depa akan conquer bandar2 dulu….pastu tiba2 kita tengok bangsa sepet ni makin ramai di sana…..

Leave a Reply

Threesome