Menu Utama

Mat Said Tolak Pelawaan Pas – Suara.tv


ahmadsaidKuala Terengganu – Cubaan PAS untuk mengambil kesempatan diatas kemelut politik yang melanda Terengganu dikatakan gagal, apabila bekas Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said menolak perlawaan untuk menyertai parti itu.

Menurut sumber sejurus selepas menerima makluman mengenai perletakkan jawatan Menteri Besar, Setiausaha Agong PAS, Datuk Musthapa Ali telah menghubungi Ahmad Said bagi memujuknya menyertai parti itu.

“Saya dimaklumkan sendiri oleh Datuk Seri, mengenai cubaan PAS yang ingin memujuknya.

“Namun beliau menolak perlawaan Mustapa itu kerana masih sayangkan Umno dan parti” katanya kepada wartawan Suara.TV petang tadi.

Menurutnya lagi, Ahmad Said masih belum membuat sebarang keputusan mengenainya.

“Beliau hanya meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar dan jawatan dalam parti.

“Tapi itu tidak bermaksud beliau akan menyokong Pas.

“Saya dimaklumkan, Datuk Seri ingin mengambil pendekatan tunggu dan lihat sebelum membuat sebarang keputusan memilih untuk terus menyokong UMNO atau PAS” katanya lagi.

Bekas Menteri Besar Terengganu dan ADUN Ajil Ghazali Taib semalam mengisytiharkan keluar daripada Umno dan menjadi wakil rakyat Bebas.






25 Komen to Mat Said Tolak Pelawaan Pas – Suara.tv

  1. Badrole Amin says:

    tak mungkin Mat Said nak terima pelawaan dari parti yang dia pernah isytihar Parti Ajaran Sesat(PAS)…cuba penzina stopa ali berikan nombor telefon Mat Said kepada pemimpin Parti Kelentong Rakyat seperti rafizi ramli untuk cuba pelawa Mat Said masuk PKR…setakat pelawa menyertai PKR tanpa berjanji nak beri apa-apa habuan tidak boleh membangkitkan semangat orang nak menyertai PKR, hehehehe

  2. baba says:

    hahahah meroyan la pas….dok ingat yg lompat tu nak lompat masuk kem mereka,hahahaha

  3. MemangTerok says:

    Pastinya Pas akan buat aproach serupa itu sebagaimana didakwa. Kita percaya hal itu berlaku. Bodohlah Pas kalau hanya berdiam diri tanpa ambil kesempatan untuk menangguk diair keroh.

    Namun kita yakin Ahmad Said tidak sesekali menyahut seruan Pas dengan menyertai mereka. Ahmad Said sedar dia tak ada simpan mistress untu beraksi depan kamera pakai seluar dalam putih macam Stopa buat. Dalam masa yang sama Ahmad Said juga sedar dia tak pakai jubah dan serban putih tanda ‘mukminin’ sejati macam penganut agama Pas yang sudah terjamin syurganya.

    Ahmad Said sedar diri, kita tahu. Diakhirnya nanti kita pasti Ahmad Said akan menarik balik keputusannya keluar Umno walau pun tanpa jawatan MB dikembali padanya. Ini kerana dia tahu jawatan itu cuma diberi pinjam padanya untuk tempoh 12 bulan selepas PRU lalu, bukan dirampas secara tetiba.

  4. bujuk says:

    Pelik jugak, keluar UMNO dan meletakkan parti dalam krisis tapi masih sayang UMNO?
    Kalau boleh jangan nak kaitkan PAS pulak, beberapa pemimpin PR telah buat kenyataan supaya DUN dibubarkan dari beli ahli UMNO. PAS takkan balas apa yg. UMNO/BN buat pada PAS d Perak.
    Kedudukan ADUN hampir sama seperti krisis d perak… tapi seperti biasa k’jaan menafikan mereka memerintah dalam keadaan minoriti. Sekarang ADUN PR ada 15, ADUN BN ada 14. Apakah speaker DUN t’ganu akan d angkat oleh pengawal DUN bila sidang bermula… kita tunggu. Tapi aku yakin… puak umno yg. dah murtad ni akan kembali pada umno bila Najib janjikan sesuatu. Cuma nak ingatkan mereka… PRU14 dah takda nama jadi calon.
    Jadi pilih la… hidup d keji/hina atau hidup bermaruah.

  5. raplahjingaa says:

    wah..wah,,,wah,,,,,bujuk hang dok buka buah nik ajis kat sini, senang-senang tuduh orang murtad !! sedangkan semua orang tau puak hang la penyokong murtad !

    DUN Perak orang PKR/DAP keluar dan sokong BN, DUN Terengganu orang UMNO keluar tapi tak sokong PAS pun…walaupun di pujuk rayu !!

    hang frust bujuk aku tau….hehe, siannnnn kat hang, hidup hang dipenuhi dengan kekecewaan…..kembali la ke Islam yang sebenarnya, hang akan bertemu keamanan dan kesejahteraan,

  6. Anwar Perez Shalom Ibrahim says:

    Semua menang kt hang laaa bujukk…dlm Malaysia ni hang ‘sorang’ ja betul,walaupun hang tersalah pilih pemimpin yg suka meliwat..

  7. orang muda tak berparti says:

    Cube pahamkan btl2 ayat bujuk tu,murtad tu maksud org umno keluar parti,tapi kami orang muda nak tgk BN dan najib kangkung takot bini rase mcm mana rase kepedihan kuasa dirampas dengan cara rampasan kuasa

  8. kulaan says:

    Kita minta TPM, TSMY jadi pendamai..

  9. bujuk says:

    Korang jangan risau la…. YB umno mana berani, sekarang 1 dah patah balik tak sampai 24jam. Kecuali yg. dah takda kepentingan… takda jawatan, berani sikit tu pun sebab PM taknak pujuk.
    PAS tak harapkan YB UMNO, PAS sanggup hadapi pemilihan semula dari harapkan YB umno. Tak boleh caya… penuh kepentingan peribadi. Ada ka patut buang parti sebab nak kenduri anak? tak masuk akal langsung…

  10. acid says:

    Yup rap ! Penyokong murtad tuduh orang lain murtad..nampak jelas, tuduhan berbalik pada dia. Kesian…

  11. Rohee colnago says:

    Ko terima lah apa yang di kata bro rap tu bujuk…. Betul tu. Sampai bila ko nak macam ni. Ko bukan makin muda. Dorang kat PR, ramai yang ……….nk tulis pun malu.
    Kesian lah kat ko…….

  12. acid says:

    Sabda Rasulullah,
    Tidak masuk syurga orang2 yg menjadi batu api ( yakni mengapi-apikan di kalangan manusia supaya timbul pertengkaran dan perselisihan atau bermusuh-musuhan antara mereka).

    Hadith. Abu Daud. kitab Adab.

  13. moo says:

    Wah pandai tuduh penzina. Kalau tak betul ko kena jawab akhirat esok.
    Kalau sayang kat umno, keluar parti buat per….?

  14. Badrole Amin says:

    penzina stopa ali gelojoh tak tahu nak bersabar pelawa Mat Said masuk PAS…sepatutnya penzina stopa ali kena cucuk Mat Said dulu bila berbual dengan Mat Said dalam telefon bukan terus pelawa Mat Said masuk PAS…esok lusa tulat telefon lagi dan cucuk lagi…macam kerak nasi jirus air lama-lama lembut, takkan stopa ali tak tahu bersabar ini kan separuh dari iman…hehehehe

  15. Najibulghunnah says:

    Yg stopa ali cakap tu bukan rekaan bloggers umno ker? Kelakar la korang…

  16. Najibulghunnah says:

    Betul la kau punya concern…. mat said syg parti tapi keluar parti sebab anak nak kawin… bodo2 pemimpin umno ni….

  17. acid says:

    Bujuk ! Apa kaedah dan aturan syariat yg kau gunakan untuk menjatuhkan orang UMNO sebagai murtad ?? Sila bertanggung jawab atas tuduhan kau tu !

  18. WTF says:

    Bujuk says:

    “Jadi pilih la… hidup d keji/hina atau hidup bermaruah.”

    Sudah tentu depa yang keluar UMNO baru2 ni memilh untuk hidup bermaruah dgn TIDAK MENYERTAI PAS!!!

    MUEH4444 TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!

  19. WTF says:

    Mooh says:

    “Wah pandai tuduh penzina. Kalau tak betul ko kena jawab akhirat esok.
    Kalau sayang kat umno, keluar parti buat per….?”

    Hang yg selalu kantoi tak solat Jumaat nak cerita pasal fitnah Mooh???

    KAKAKAKA…hang tuduh Najib Razak ada affair dgn Altantuya tak fitnah ka Mooh???

    BTW, video bukan besi. Jelas dalam video seks tersebut adalah aksi Anwar Ibrahim dan China Doll, dan dalam satu lagi video adalah Mustafa Ali dgn perempuan bukan muhrim.

    Apalagi hang mahu cerita ni Mooh!!! Jawablah hang kat akhirat nanti ya Mooh!!!

    MUEH4444

  20. WTF says:

    Najibulghunnah says:

    “Yg stopa ali cakap tu bukan rekaan bloggers umno ker? Kelakar la korang…”

    Hehehe, panggilan mesra oleh org2 PGayR kepada Mustafa Ali ialah Stopa Ali ka???

    BTW, tuduhan itu bukan rekaan bloggers, sebaliknya itu kata2 drpd Ahmad Said, bekas MB Terengganu kepada Suara TV.

  21. raplahjingaa says:

    Ntah apa yang dijanjikan stopa pada mat said….anak mami kelang kot !

  22. Najibulghunnah says:

    Kau ni kenapa bengap WTF.. bkogger mana plak cakap aku org PGayR? Asal kutuk ke4ajaan skit mesti org PGayR… hahaha lawak la lu der 🙂

  23. Najibulghunnah says:

    Mat said tu cakap betul ker WTF? Bagi tempoh setahun rak perform pun.. dia bole spin kata anak nak kawin sbb tu letak jawatan…. jgn jadi bodo cam mat said suda la WTF

  24. WTF says:

    La…Najibulghunnah, sama ada betul atau tidak Mat Said kena approach dgn Stopa Ali offer tempat dalam PAS, hanya depa berdua jer tahu!!!

    Napa dgn Najibulghunnah tetiba tak mahu mengaku org PGayR??? Tak kisah hang org mana pun, janji dalam kelompok FUCKUTAN RETARD!!!

    Hang pi warning budak4444 PAS tu, DUDUK DIAM DENGAR CERAMAH. Tapi kalau hang org PAS, takkan dgn budak kecik NAIK KEPALA hang nak TAKUT KOT!!!

    Dan apa yg Najibulghunnah nak sampaikan melalui ayat ini:

    “Bagi tempoh setahun rak perform pun.. dia bole spin kata anak nak kawin sbb tu letak jawatan…. ”

    Najibulghunnah TYPE SAMBIL MABOK4444 dgn Tian Chua lagi kat Hotel Armada ka!!!!

    MUEH4444 PERLU INGAT, FUCKUTAN RETARD TAKKAN DAPAT PERINTAH MALAYSIA!!!

    TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!

  25. Badrole Amin says:

    penzina stopa ali bukan janjikan anak mami kelang tapi janjikan bontot macai PGayR bernama ‘najibulghunnah’…mat said terus ludah-ludah ptuihhhptuihhh dalam telefon dan menolak pelawaan masuk PAS…bodoh punya stopa ali ingat mat said kaki bontot, hehehehe

Leave a Reply