Menu Utama

Demontrasi Anti-GST Untuk Ganggu dan Jatuhkan Kerajaan – Tun Mahathir

KUALA LUMPUR 1 Mei – Pembangkang didakwa berselindung di sebalik isu bantahan terhadap Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) sebagai alasan untuk menganjurkan perhimpunan di ibu negara hari ini.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, matlamat utama mereka adalah untuk menjatuhkan kerajaan.

“Tujuannya untuk mengganggu kerajaan, seboleh-bolehnya untuk menjatuhkan kerajaan,” katanya pada sidang akhbar selepas menyampaikan ucaptama pada Persidangan Reka di sini hari ini. – UTUSAN ONLINE






20 Komen to Demontrasi Anti-GST Untuk Ganggu dan Jatuhkan Kerajaan – Tun Mahathir

  1. anti melayu diperbodoh says:

    Tak penat ke mereka ni membuang masa bertahun-tahun utk demonstrasi?makin senang hidup dimsia semakin tak puas hati pulak rakyat pakatan.demonstrasi seperti suatu KETAGIHAN buat anwar dan penyokong pakatan.pastinya mereka tidak memahami apa itu gst.jika gst itu memudaratkan, mana mungkin 160 negara yg maju2 belaka melaksanakannya. Sekadar demo ikut2tan yg
    membodohkan melayu islam pada 1 rejab yg mulia.

  2. Demang Lebar says:

    Yg jelas kat himpunan bangsatGAYst tadi opss!! sorry!! bantah GST cina,hampir tak ada ,india ada lah beberapa kerat,cuma ada sikit musykil, banyak macam Indon appearance,Apakah memang Indon ,diupah ? tak tanya pula nanti silap silap gua kena lesing pulak!!

  3. Umnoover says:

    Dalang2 di sebalik ini adalah tokey2 yg taknak bayar cukai. Bila gst dilaksanakan, semua peniaga kena daftar, jadi ramailah yg kena declare tax.

    Selama ni ni tak bayar cukai, kecoh aje lebih nak tuntut hak sana sini.

  4. bujuk says:

    Aku datang kerja jam 10:30malam masih ada 50-100 orang berhampiran traffic light dataran merdeka, 90% cina. TunM tak perlu risau.. dia bukan PM lagi, takkan himpun 2jam boleh jatuhkan k’jaan… lemah sangat la k’jaan kalau himpun GST 2 jam boleh jatuh.

  5. jentayu says:

    Pelik betul bayar cukai x mau tp expect kjaan bg mcm2 subsidi bantuan geran dll. Aku rasa mangkuk2 yg pegi tu x paham apapun asas ekonomi. Kjaan berfungsi dgn perbendaharaan yg ada siling. Bukan main petik mintak adakan peruntukan pembangunan dll tanpa kira kantung kjaan. Nak ada semua benda sekelip mata tgg mati dulu la pastu masuk syurga, kalau amal cukup dan dpt rahmat Allah la. Dr zaman tamadun timur tengah smp la abd ke 21ni cukai da jd satu keperluan dan sbhgn sistem kjaan yg standard. Sama mcm sistem pentadbiran, agama, sosial dll. Jd kalau x puas hati bglah hujah knp x setuju jgn main dungu bangkang je.

  6. gambus says:

    kau simpan laa cite tipu kau bujuk , bab nak jatuhkan kerajaan bukan orang Bn yang cakap TAPI lembu-lembu Pakatan hahahahaahah

    benda ni senang jee , aku teringat kisah bagaimana puak DAPigs buat demontrasi konon menentang DBKL naikkan cukai pintu … memang DBKL tak jadi naikkan .. tapi pada 1 jan 2014 Kerajaan DAPigs selangor dah naikkan cukai pintu kat kawasan jajahan mereka … hahahaha ni aku cakap hipokrit tahap anjing

  7. bujuk says:

    Camtu kira k’jaan skang lemah dan penakut sangat untuk buat sesuatu keputusan atau keputusan separuh masak. Tiada keazaman yg. kuat serta lemah dalam perlaksanaan. Pemimpin politik pulak ikut tampa tau tujuan dan matlamat.. rakyat tanya sikit dah kelam-kabut tak tau nak bagi jawapan dan penerangan keperluan sesuatu tindakan k’jaan. Seperti kata Najib… zaman k’jaan tau semua telah berlalu.

  8. joyndelight says:

    orang china dekat ttraffic-light tu cuma meninjau kejayaan demontrasi dan menganalisis kemaju demonstrasi yang dijalankan oleh sorang suruhan mereka. Janji mereka, kalau GST gagal, Anwar (sahaja) akan mendapat habuan.
    Mereka yg berarak menunjuk perasaan hanya anak2 lepasan sekolah yg diangkut dari kampung. Tak anda nampak pun muka yang tua2 sebaya Anwar, (ada nampak Ambiga, KitSiang?) Mereka tak ada kerja dan jarang datang KL, sekali sekala ada orang bagi transport dan bas free bagus jugak.

  9. dkds says:

    Dah tak boleh nak menang pilihanraya…macam macam cara mereka nak guna nak jatuhkan kerajaan

  10. WTF says:

    Udah4444lah tu BUJUK!!!

    DAH KALAH, KALAHLAH!!!

    BUJUK PI MINUM AIR LOMBONG, INI KALILAH!!!!

    WAKAKAKAKAKAKA!!!!

  11. jentayu says:

    Pasal kjaan penakut tu betul bujuk. Sbb bg muka sgt pd pendemo2 bahlol. Tp bila x bg muka dicapnya kjaan zalim diktator kejam dsbnya. So pd pandangan aku tegas salah, x tegas pun salah pd kacamata bahlol2 tu. Tp aku harap ko x tergolong dlm bahlol tu la wpun ko kritikal dan x suka kjaan skrg. Jadi senangnya amik jelah tindakan sekurang2nya kebahlolan pendemo2 tu x tersebar pd org lain.

  12. WTF says:

    Bujuk tergolong dalam golongan yg dikatakan oleh SAMM/ANARKI!!!

    “Macam ni nak lawan kerajaan, KEPALA BUTUH LA!!!. DUDUK DENGAR CERAMAH!!! Ni la Melayu, ni la MELAYU, MELAYU UMNO!!! WOOOOOOHHHHHH!!!”

    MUEH44444444444444444444444444444444444!!!!!!!

  13. bujuk says:

    WTF… aku tak ambik hati dengan provokasi ko. Kalau SAMM/ANARKI nak buat kecoh, nak jatuhkan k’jaan luar konteks demokrasi…. buat sendiri, jangan libatkan PAS/Unit Amal. Kita tahu yg. mana BUGHAH dan yg. mana pertahankan HAK.
    K’jaan perlu tegas demi kebenaran bukan tegas dalam kebodohan. Isu air s’gor contohnya.. rakyat boleh terima catuan air masa kemarau dulu, tapi jika catuan musim hujan… nasib MB la kalau nak teruskan. Inilah pula bijaknya Khalid Ibrahim.. buat keputusan profesional. Tahniah KI.. semua rakyat s’gor gembira sekarang.

  14. gambus says:

    cakap dengan munafik PAS macam kau bujuk tak payah provokasi , itulah jenis macai Pakatan dan PAS .. memang PAS ni hanya layak menjadi lembu dan dimaki oleh macai Pakatan yang lain hahaha khalid ibrahim profesioanl ?? ahahaha caka dengan lembu PAS semua jenis putar belit , air kena catu bangga , rumah PPRT naik harga pun bangga , rumah sewa PPRT naik harga pun bangga .. tapi bab GST macai Pakatan melalak macam anjing .. inilaa kita cakap politik munafik PAS

  15. WTF says:

    Betul Bujuk, kerajaan Malaysia perlu bertindak tehadap SAMM/ANARKI seperti mana tindakan kerajaan Malaysia terhadap perjuangan PAS SESAT MEMALI!!!

    How I wish the current government would be as STERN as it used to be???

    Oh ya Bujuk, dah KENA BALA walaupun hujan turun mencurah4444, sudah tentu kena teruskan catu air!!!

    Dan sungguh BIJAKSANA Khalid Gagap Sambil Tidoq, la ni rakyat Selangor menikmati AIR LOMBONG yg BEGITU TOKSIK sehinggan catuan air SETERUSNYA (which would come VERY SOON)!!!

    Jangan lupa Bujuk akan kata2 SAMM/ANARKI (PGayR) pada PAS:

    “Macam ni nak lawan kerajaan, KEPALA BUTUH LA!!!. DUDUK DENGAR CERAMAH!!! Ni la Melayu, ni la MELAYU, MELAYU UMNO!!! WOOOOOOHHHHHH!!!”

    MUEH44444444444444444444444444444444444!!!!!!!

  16. gambus says:

    antara kebijaksanaan dan sikap profesional khalid dan kerajaan DAPigs selangor yang bujuk katakan ialah mengatakan selangor takkan menghadapai masalah air hingga tahun 2020 .. hahahaha

    Yang rakyat kena catu dan angkut air hari-hari macam orang bodoh tu adalah hadiah daripada Pakatan Rakyat dengan slogan

    “selamat menikmati air percuma daripada kami PAS , DAPigs da PKR !!!”

    hahahahahaha

  17. acid says:

    Kebijaksanaan ? Catu air yg menyusahkan rakyat, kau kata bijak ?? Sehinggakan kerabat sekutu kau suruh letak jawatan, kau kata bijak ?? Memang munafik tepu kau ni bujuk !!

  18. Hamba Ar Rahman says:

    Aiik…Bujuk…hang pi kerja 10.30malam???….hang kerja apa Bujuk pukul 10.30 malam baru nak masuk kerja…dah tu boleh pulak lalu kat Dataran….haritu hang kata hang duduk kawasan ceruk2 kampung mana yang hang tak tahu pun ada kedai gunting wanita yang Islam…..hehehe Bujuk…kantoi lagi hang……

  19. raplahjingaa says:

    HAR…kalau tuan hamba nak tau….bujuk lalu kat situ on the way dia nak pi menyuluh udang galah kat Sungai Gombak….hehehe

  20. WTF says:

    Bujuk masuk kerja waktu 10.30 malam???

    Are you a PIMP Bujuk??? Or Bujuk is a DJ in one of the night club in KL???

    Hehehehehe!!!!

Leave a Reply