Menu Utama

Chegu Bard Padam Kenyataan Facebook Fitnah Felda?

Sebaik didedahkan oleh Feldavoice.com mengenai pembohongan beliau bahawa Felda merupakan pemegang saham majoriti dalam Cadbury Malaysia dan terbabit secara pengurusan yang memilih barangan berasaskan lemak babi, Ketua Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin, memadam entri Facebook beliau.

Malangnya, entri tersebut bukan sahaja dirakam oleh Feldavoice tetapi juga blog pro pakatan:

chegubardbukti

Baca penjelasan isu FELDA dan Cadbury Malaysia di sini






16 Komen to Chegu Bard Padam Kenyataan Facebook Fitnah Felda?

  1. armok says:

    Saman je…

  2. Ahmok says:

    Memang keturunan penyangak dan penipu pun. Pukul curi kemudian lari, itulah cara penyangak malam/siang. Takut konon orang kenal dan tindak atas mereka.

  3. Pak Tho says:

    Manusia beranak ikut jubo macam ni lh.

  4. itsme says:

    felda tolong jgn terima maaf dr penyanggak che gu bard ni.. tiada ampun bg dia sebagaimana dia tdk mempunyai perasaan bilamana beliau memburukkan felda dan umno. felda punyai kekuatan, umno kita tak pasti.. jd jgn lepas peluang.. jika mrk menggunakan cara yahudi.. kita juga pertahankan prinsip kita bkn krn balas dendam ttp prinsip kita adalah maruah kita. usah terima maaf krn kaum barbaric ini tdk biasa dgn tamadun, jadi letak tamadun ketepi dulu.. saman kasi sampai lembik!!

  5. acid says:

    FELDA, kembalikanlah semula dan pertahankanlah maruah anda..

  6. marah rosli says:

    Fitnah besar oleh celaka maha besar Bad Bard ini.Apa dosanya kalau membuat fitnah?Takkan seorang cikgu dan seorang Islam seperti Bad Bard ini tak tahu.Saya seru supaya beliau BERTAUBAT LAH sebelum terlambat.

  7. Baba says:

    Jenis celaka suka fitnah. Saja2 buat cerita burukkan org yg tak terlibat. Apa dosa felds kpd puak2 ni pun tak tau.

  8. Lan Halmi says:

    Saman aja kaki fitnah ni.ingat dia bole lepas bila padam apa dia post kat facebook.pandai pandai tanggung hasil perbuatan sendiri.

  9. Melayu says:

    Aku sangat berharap Felda jangan jadi bacol. Saman je….. Sudah banyak reputation damage yang Felda dapat. Aku sebagai orang melayu akan amat kecewa jika kesudahanannya sama macam kes yang sebelum ini.

  10. shahril81 says:

    Mana bujuk?? Merajuk tkmau comment dah ke? Slalunya bab felda ni dia no1…

    Bard owh bard… dasar penakut punya org.. Dh tulis pi padam balik.. Dia ingat smua org tkdak otak mcm dia kot..

  11. MemangTerok says:

    Satu pihak duduk kerja siang malam untuk memakmorkan rakyat dengan memjukan negara.

    Satu puak lagi duduk buat kerja yang menjahanamkan segala yang ada. Mereka rindu ISA , malangnya kerajaan cakap no to ISA. Kalau macam itu kena tanggong sendiri semua kemungkaran ini.

  12. tengkudin says:

    Saman je kimak tu…

  13. raplahjingaa says:

    Hush !! memang FELDA ada share dalam Cadbury !! buktinya…cikgu bard kata macam tu !!

    hehehe….apa saja pemimpin mulut longkang pambangkang ucapkan adalah satu kebenaran dalam membela rakyaat !!…..rakyaat yang tak cukup zat untuk berfikir !!

  14. cucu tun fatimah says:

    Saman je….tak habis-habis buat fitnah dan mengelirukan fakta kepada orangramai.

  15. WTF says:

    Nampaknya selepas Harakah, Stopa Ali and the gang, Chegu Bard bakal berhadapan dgn saman daripada pihak FELDA!!!

  16. Joker says:

    Saman2 ni buang masa ja dan klu blh mta tangkap dan bg ja dia makan semua coklat cadbury yg ada dna babi tu biar cuci otak sikit

Leave a Reply