Menu Utama

Ingin Sampaikan Memorandum, Calon bebas Bukit Gelugor ‘Dilanggar’ Lim Guang Eng?

[versi kemaskini: 3.30 p.m.]

abubackerseidekKetua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng hari ini enggan bertemu dengan calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Bukit Gelugor Abu Backer Sidek Mohamad Zan yang menunggu beliau di hadapan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang sejak jam 12.30 tadi.

Abu Backer dilaporkan ingin memberi memorandum kepada Ketua Menteri tersebut mengenai pembangunan Kampung Makam yang menurut beliau sangat ketinggalan dalam pembangunan ekonomi Pulau Pinang. Kami melihat foto Abu Backer terbaring di tayar kereta Lim Guan Eng tanpa sebarang kecederaan namun tidak pasti apa yang berlaku.

Menurut Malaysiakini.com, Abu Backer yang menunggu di hadapan DUN sejak jam 12:30 tengah hari bertindak menahan Guan Eng yang mahu beredar dengan kereta beliau kira-kira jam 2 petang. Selepas 10 minit Backer yang dihalang oleh sekumpulan pengawal keselamatan DUN kemudiannya ‘melanggar’ kereta Mercedes Guan Eng dan terus terbaring di atas jalan raya. Hal ini menyebabkan kesesakan di Lebuh Light, di hadapan DUN. Guan Eng pemandu dan pembantu peribadi beliau terus beredar tanpa turun dari kereta itu.

Mykmu tidak pasti apakah maksud beliau melanggar kereta Lim Guan Eng, sedangkan calon tersebut berada di bawah keretanya. Bagaimanapun ada laporan menyatakan beliau mara untuk menhalang kereta Lim Guan Eng dari meninggalkan kawasan DUN menyebabkan kereta tersebut terlanggar beliau.

Mengapa Lim Guan Eng enggan keluar menemuinya merupakan satu misteri.






23 Komen to Ingin Sampaikan Memorandum, Calon bebas Bukit Gelugor ‘Dilanggar’ Lim Guang Eng?

  1. tony gunawan says:

    calon-calon yang ditaja oleh umno turut membuat perangai seperti umno!

    bayangkan kalau penyokong PR menahan kereta rasmi najib apa pula cerita!

    jangan pura-pura mati!

  2. WTF says:

    Pulak??? Hehehehehehehe

    Apahal Gone End enggan bertemu dgn Abu Backer Sidek yg ingin menyerahkan memorandum akan isu pembangunan Kampung Makam yg dibawah kuasa negeri Pulau Pinang???

    Macam ni ker MB Penang layan rakyat Penang, sampai sanggup Abu Backer Sidek pergi “langgar” kereta Gone End. Nasib baik Abu Backer Sidek takder parang/pistol, tak pasal4444 nanti MATI TERKEJUT nanti si Gone End ni

    Itu baru Gone End pegang Penang, perangai MENGALAHKAN Sultan. Kalau Gone End dapat perintah Malaysia, lagi HARU BIRU dibuatnya!!!

  3. baba says:

    guan eng samseng penang yg baru

  4. bujuk says:

    Aku taknak cerita banyak la… tapi mykmu baik pastikan betul2 cerita ni sebab gambar tu macam berlakon, cuba baca betul2..
    “Selepas 10 minit Backer yang dihalang oleh sekumpulan pengawal keselamatan DUN kemudiannya ‘melanggar’ kereta Mercedes Guan Eng dan terus terbaring…..”
    Jelas d situ backer melaggar dan bukan d langgar.

  5. WTF says:

    Hehehe, hang dah jadi editor MYKMU ka Bujuk!!!

    SYABAS BUJUK!!!

  6. hakim says:

    en.tony binti gunawan, abu backer ni offer diri sendiri tanding untuk PRK tanpa bantuan sesiapa….dia bukannya takde duit….dia lawyer,businessman….takkan nak mintak orang supportkan dia….dia pernah bersumpah takkan backup mana2 parti or kroni…..

  7. Pelik gak kedudukan dia terbaring..adakah ketika dilanggar..dia dalam kedudukan kepala dibawah kaki diatas..????

  8. korokstabang says:

    dah tau mangsa tu tergolek terbaring atas jalan kalau iyapun pun pegi lah tengok apa bangang punya lahanat komunis ni terus beredar macamtu saja

  9. Lan Halmi says:

    Bukan ke penyokong pkr yang berbaring kat atas jalan seperti kerbau berkubang bila kerajaan pkr tumbang diperak.kata amal pkr amal demokrasi
    .contoh yang buruk perangai penyokong pkr yang kemudian dijadu q

  10. bujuk says:

    hahahahha… hahaha… kesiannya dah takda isu UMNO ke, cerita calon bebas pun di highlight. D teluk Intan aku rasa macam d. b.gelugur jugak, hanya calon DAP yg. d sebut. Kalau dalam media PR boleh kira.. ni dalam blog pro umno pun kecoh pasal calon DAP hingga orang tak berapa kenal calon BN walaupun dia pengerusi Gerakan.

  11. WTF says:

    Hehehehe Bujuk, aku tadi masa tulis pasal hudud di Kelantan terpaksa search nama MB Kelantan baru just to get his name right!!!

    http://www.mykmu.net/?p=43293

    Hang pun aku rasa tak tahu nama MB Kelantan sendiri, sebab aku tgk hang hanya tulis MB Kelantan, TMB Kelantan

    Kenapa hang boleh kenal Dyana Sofea dan Ramkarpal Singh, tapi tak tahu nama MB dan TMB Kelantan Bujuk???

    Itu pemimpin PAS tu Bujuk!!!

    MUEH4444 TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!

  12. gambus says:

    ini bukan takde isu , inilah laporan menyeluruh , itupun kau taktahu kee bujuk .. aduhaii bangangnya puak pelacur agama Islam macam kau bujuk .. mestilah kecoh pasal calon DAPigs , calon DApigs yang disokong PAS sehidup semati yang jelas tolak hudud wakakakakakakaka

  13. bajak says:

    bujuk kt bkt gelugor umno mang xde isu sbb xbertanding di situ…so salah ke kalo highlight kn calon bebas????tu kn hak masing2…ko ni sakit la..

  14. Hamba Ar Rahman says:

    Dalam Yahoo…aku baca si Backer ni baring atas jalan untuk halang merc LGE…dia mengamuk sebb tak dapat dewan untuk ceramah dan tak dapat nak jumpa LGE…dia kononnya nak jemput LGE dengar ceramah dia….kononnya payah sangat nak jumpa LGE…dia pun ada kata nak jumpa pemimpin BN lebih senang dari nak jumpa LGE….ni citer dari Yahoo news….

  15. anti-pas haramjadah says:

    lge perangai mcm babi menyondol. Lps sondol lari

  16. Wira Alam says:

    Apalah politikus Malaysia berpolitik kebudak-budakan. Janganlah hantar memorandom menghalang kereta Menteri. bagaimana cara ini dijadikan amalan oleh politikus2 lain,apa akan jadi dengan maruah politikus Malaysia! Bayangkan politikus pihak lawan mahu menghantar memorandum kepada PM dengan menghalang begitu. Jadi berpolitiklah secara matang wahai politikus2 Islamku! Kalau rakyat marhaen buat begitu tidaklah teruk sangat mungkin kecerdasan kognitif dan emosinya rendah, tapi ini seorang yang berpendidikan tinggi dan beragama Islam lagi!

  17. system baru says:

    lim guan end takut jumpa calon bebas bagi surat

  18. roshakaloi says:

    bodoh punya tindakan…memalukan melayu jer……..

  19. bag says:

    Abu Backer dilanggar 2x..diacu2..undur pergi undur pergi..
    Ini BUKAN LAKONAN!!
    He’s being hitted purposely. LGE show his hand inside the car.

  20. sireh ke gagang says:

    Org jalan kaki “melanggar” mercedes . hahahaha… cuba bayangkan . jasad bersalut daging dan tulang temulang melanggar jasad bersalut besi dan aluminium . siapa lagi teruk terasa kesannya ?

  21. bujuk says:

    Ni rupa calon bebas d sokong BN yg. Najib sebut kut… Teruk sangat lakonan dia, sampai terbaring bawah kereta LGE, kelakar sangat… dia nak lawan drama M.Said t’ganu kot.
    Nak bagitau wtf, Ahmad Yakob dan Nik Amar tu masuk TV/akhbar lebih kerap dari MB2 yg. lain kecuali Khalid Ibrahim (isu Air) dan M.Said(pengkhianat umno). Walaupun Ahmad Yaakob dan nik Amar tu tak terkenal seperti TGNA dan Husam Musa tapi mereka lebih terkenal dari MB perlis, johor, melaka. MB kedah mungkin lebih glamor sebab anak tunM. Tapi kalau korang dah kenal dengan Ahmad Yakob dan Nik Amar… ok lah, lebih mudah bbaso.

  22. WTF says:

    Er, apa bukti Najib Razak sokong calon bebas ni??? Hang ada bukti ka???
    ____________________________________________________________
    Oh ya ka Bujuk, Ahmad Yaakob dan Nik Amar selalu masuk TV Malaysia

    Hehehe, aku duduk oversea la Bujuk, mana tengok TV1, TV2 dan TV3!!!

    Rupanya TV1, TV2 dan TV3 ada jugak mempopularkan ahli PAS, jadi apa lagi PAS mahu???

    Oh ya, untuk pengetahuan Bujuk, menurut Hadi Roi, video tu “besi”, jadi kalau ada ahli PAS yg tak kenal Ahmad Yaakob dan Nik Amar, hang luahkan kemarahan hang kat Hadi Roi tau!!!

    Hehehehe

  23. gambus says:

    hahaha kesian bujuk , calon bebas pun dia nak fitnah konon disokong UMNO , inilah rupa manusia munafik PAS yang suka melacurkan agama Islam .. tak habis-habis nak menipu , nak buat camana kalau kata tak sokong hudud PAS boleh jatuh murtad tapi Melayu islam DApigs yang jelas menolak hudud tu laa yang pemimpin PAS dok sokong dan kehulur-ke hilir tolong berkempen ..

Leave a Reply

Threesome