Menu Utama

Ahmad Said Kecewa PM Enggan Benarkan Beliau Berhenti Selepas 17 Mei

Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said ketika dihubungi Malaysiakini awal pagi ini mengesahkan beliau bersama ADUN Ajil Ghazali Taib mengisytihar keluar Umno dan menjadi ADUN Bebas.

Ahmad yang juga ADUN Kijal berkata beliau telah memohon kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak supaya menangguhkan pertukarannya selepas majlis perkahwinan anaknya pada 17 Mei ini.

“Saya sudah lama bekerja dengan Umno. Saya sudah beritahu PM bahawa anak saya kenduri saya kahwin pada 17 Mei dan tukar selesai selesai kenduri.

“PM kata itu soal peribadi. Jadi saya beritahu, kalau saya keluar (parti), jangan salahkan saya,” katanya bagi menjawab soalan mengapa beliau bertindak keluar daripada Umno dan menjadi ADUN Bebas.

Ditanya mengapa mengheret soal perkahwinan anaknya sehingga berbuat demikian, Ahmad berkata:

“Saya ada prinsip. Anak saya nak kenduri, kalau boleh bagi kenduri selesai. Tapi jadi begini. Saya tidak ada masalah, saya boleh terima (pertukaran MB),” katanya.

Menurutnya lagi, Ahmad berkata beberapa ADUN lagi dijangka akan mengambil langkah yang sama sepertinya.

Bagaimanapun, beliau tidak menyebut jumlah dan siapa yang terlibat untuk berbuat demikian.

“Insya-Allah ada lagi,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini sebentar tadi. – Malaysiakini.com



« (Previous News)



23 Komen to Ahmad Said Kecewa PM Enggan Benarkan Beliau Berhenti Selepas 17 Mei

  1. dkds says:

    Agak pelik dalam keadaan kedudukan dun yang agak rapuh…boleh jafi perbalahan sesama sendiri…kebodohan jenis apakah ini…adakah salah PM atau penasihat salah nasihat?..

  2. anti-pas haramjadah says:

    Idris jusoh lg bagus dr ahmad said dan lg bgs dr hadi munafiq… Bubar je dun trg

  3. arhi says:

    Tuhan mengetahui segala2nya apa yg akan berlaku dan semua insiden yg terjadi adalah ketenteuan dariNya jua,kalaulah benar berlaku ada adun2 tertentu keluar parti maka jelaslah perjuangan orang umno ini banyak bermotifkan kepentingan peribadi daripada kepentingan politik dan tidak salah kalau kita mengiyakan apa kebanyakan orang perkatan.Wallahuallam

  4. alimedanbaru says:

    pemimpin la ni tak macam zaman ‘sahabat Nabi’, Khalid al-Walid diturunkan dr jawatan Jeneral pun tak jadi masaalah, Usamah , seorang pemuda mentah jadi ketua pasukan pun, orang senior tak kelamkabut..dengar dan ikut perintah.
    manusia tak ingat..dalam dunia ni semua sementara..dah dapat merasa, bersyukurlah..bagi peluang pulak pd orang lain.
    dalam keadaan begini baru kita tahu, SIAPA BUAT KERJA KERANA ALLAH ATAU SEBAB KEPENTINGAN PERIBADI.
    apa pun buatlah cara berhikmah..biar semua puas hati.. syaitan sentiasa ambil peluang atas kegawatan..manusia yg lemah terikut juga..bukan salah parti..salah manusia parti!

  5. itsme says:

    tindakan begini nyata dibuat bukan kerana politik yg mementingkan rakyat namun agak terserlah bhw tindakan dibuat bagi menguntungkan sesetengah pihak. Tidak payah kita memalukan org jika persefahaman tlh pun dipeesetujui dan aku rasa sesiapa jua berada di tempat ds ahmad said akan beremosi sedemikian rupa. apapun diharap tindakan agak banggang ini tdk meruntuhkan kerajaan bn ditrengganu.

  6. moo says:

    Mcm mana ni, dulu kat selangor media BN punya la kecoh…..

    Yg ni, masuk TV jap jer…

  7. hentam ajelah says:

    …..orang melayu sedang belajar apa itu demokrasi……tugas dgn urusan peribadi jgn diselarikn…..bn menuju demokrasi sepenuhnya….dap yg sgt beruntung sprt yahudi amerika…

  8. moo says:

    Kenyataa umno yg cah semakin karam….

  9. hentam ajelah says:

    ….karam pd jahil…..

  10. johan says:

    Manipulasi…. ganas…… namun lebih baik berbanding PAS PKR dan apatah lagi DAP.

  11. sungai_siput says:

    mooh

    sebelum pru13 pun hang kata UMNO makin karam….. serikandi PKR cakap PRU 13 buat tahun 2013 ka , buat 2014 ka, PR tetap menang…

    tak menang pun mooh… masih tak karam pun samapai laa…. hang mabuk ayaq ketum la moo..hehehe

  12. antihipokrit says:

    apa beza 12 hb dgn 17 hb? 17hb at least ada title MB lagi? jadi org akan hormat?

    bukan ke lagi mudah 12hb, so boleh focus terus pada wedding anak?

    sorrylah mat said, aku mmg x tahu apa yg berlaku dan kalau betul arahan PM suruh turun, maybe ada term yg telah dibincangkan…

    tetapi dengan hanya menyalahkan PM kerana tidak mahu menunggu 5 hari lagi, itu bukan satu dindakan yg bijak yer mat said….

  13. jackal47 says:

    Ni bukan masalah anak dia nak kawin ke apa…tapi lebih pasal maruah dan budi bicara. Kena lar paham..bila anak nak kawin..banyak lar perkara perlu diuruskan…jd..klu boleh jgn ditambah dgn perkara2 lain…bila dah letak jawatan..nak kena urus pulak perkara2 spt handing over dsb…xkan itu pun najib x paham….dgn keengganan najib utk menanangguhkan perletakan jawatan spt yg dikehendakki mat said menunjukkan najib sgt gelojoh dan tidak bertoleransi…juga menunjukkan seolah-olah najib dah benci sgt dan x sabar2 nak menyingkirkan mat said..sbg manusia biasa mat said juga punya perasaan dan maruah…sapa2 yg terkena mcm tu pun aku rasa akan mengambil keputusan yg sama…yg perlu dipersalahkan adalah najib dan pencatur2 politik di pwtc..bukan mat said…

  14. tony gunawan says:

    ini bukan soal anak nak berkahwin,ini soal orang gila kuasa dalam umno!

    kalau dan tahu ada perjanjian dengan najib jadi MB 1 tahun,kenapa sekarang baru cakap kenduri anak kahwin,itu bukan secara kebetulan tapi sudah merancang!

    kesian umno!

  15. raplahjingaa says:

    Gila kuasa ?? day gayboy,,,,pemilihan CAC guan eng dapat tempat ke berapa ??? lepas tu kenapa hampir 900 ahli yang layak mengundi tak di beri jemputan ke pengundian CAC ??

    Itu baru namanya gila kuasa, hang mengaji kat SRJKC…..bodoh piang berterusan ! gila kuasa pun hang tak tau apa maknanya ??

  16. moo says:

    Sg siput…secara majority, 52% rakyat malaysia sokong pr dgn kata lain, pr ada majority. Tapi di sebabkan persempadanan semula, ciptaan umno, BN masih lagi memegang tampok kuasa. Tapai apa yg penting kita lihat pada trend, trend menyokong BN semenjak 1 dekad lalu, semakin menurun, dulu BN takperlu risau dgn 2/3, tapi kalau org BN masih nak mendabik dada lagi, teruskan amalan tersebut.
    Tapi ingat, kalaulah main media is being fair to all, dah alam BN melingkup…

  17. sungai_siput says:

    itu dari segi kiraan teknikal yg tidak membawa apa2 maksud mooh… itu system nya… UMNO masih lagi memerintah dan jadi perdana menteri malaysia

    chong wei VS Lin Dan 21-19 10-21 21-19
    mata penuh chong wei 52
    mata penuh Lin dan 59

    pemenang lin dan ka???

    tu laa moo mak pak suruh hang p sekolah , hang sibuk nak politik ikut anwar agen yahudi.. kan dah meroyan hang di buat nya

    UMNO masih lagi merintah Malaysia 🙂

  18. anti-pas haramjadah says:

    Parlimen ikut kerusi la lemmoo gowong.. Bkn ikut bilangan pengundi

  19. sungai_siput says:

    owh satu lagi mooh ..bercakap pasal trend ada benar nya juga…

    trend PRU12 dan 13 trend menunjuk kan trend pengundi kapir cina memang tidak mahu orang melayu jadi pemerintah di Tanah Melayu

    memandang kan trend cina sudah beralih arah, pemimpin islam UMNO jadi pemerintah yg kuat di atas sokongan org islam dan juga melayu

    UMNO menyokong PAS yg hendak membuat HUDUD, tapi hadi PAS tak nak HUDUD nampak gaya nya , itu juga trend politik PAS yg terkini…. trend kunun 😛

    hang ingat trend macam puak2 hang dok main forex ka mooh… trend forex pun belum tentu betul mooh 🙂

  20. acid says:

    hhmm…alahai..semua….

  21. acid says:

    Ingat, tuan2 musuh sedang memerhati…..cucuk menyucuk akan berjalan seperti biasa..

  22. lang buana says:

    berhenti sebelum atau selepas ,,,apa bezanya…den yakin bukan setakat dlm umno gak…lain lain parti pun sama…mujur tak lompat….jadi bebas….emosi tak boleh bawa ke tmpt keje…entah lah…

  23. WTF says:

    Kakakaka Mooh!!!

    Mooh cerita pasal UNDI POPULAR tapi DAPigs sendiri tak mengamalkan konsep UNDI POPULAR!!!

    Malah, Nuar Berahi nak jadi Presiden PGayR pun Nuar Berahi TAKUT NAK LAWAN BINI untuk jawatan Presiden PGayR!!!

    TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!!!

Leave a Reply

Threesome