Menu Utama

Saya Tidak Minta Maaf Pada Anwar Ibrahim – Chandra Muzaffar

Pengerusi International Movement for a Just World (Just International), Chandra Muzaffar hari ini mendakwa beliau tidak pernah memohon maaf atau membayar sebarang pampasan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim seperti yang dilaporkan oleh beberapa portal pro-Anwar.

Menurut Chandra, Anwar memfailkan saman malu (defamation suit) ke atasnya pada 6 Mac 2008 atas tiga tuntutan. Bagaimanapun Anwar menggugurkan dua tuntuntan (i) it would be “disastrous” if Anwar became prime minister (ii) that Anwar had lied to Malaysians.

“Disebabkan beliau telah menggugurkan dua tuntutan pertama, saya bersetuju untuk menarik balik kenyataan saya mengenai insiden Kampung Rawa.

“Anwar, melalui peguam beliau, turut bersetuju beliau tidak mencari sebarang kos, ganti rugi mahu pun permohonan maaf dari saya.”

Dalam kenyataan beliau, Chandra turut menyelar laporan Malaysiakini yang tidak seimbang dan komen-komen dari pembaca portal tersebut yang tidak adil.






33 Komen to Saya Tidak Minta Maaf Pada Anwar Ibrahim – Chandra Muzaffar

  1. raplahjinggaa says:

    penyokong-penyokong umno suka bertayam!
    memalukan!

  2. Jambol says:

    Ketua pembangkang dan 5 yang lain dibebaskan “not amounting to acquittal” (DNAA) ke atas 3 dakwaan berhubung perhimpunan Bersih 3.0.

    Walaupun dengan saksi-saksi, gambar-gambar, video-video dan siasatan Polis berminggu-minggu malah berbulan-bulan, pihak pendakwa masih gagal, seperti biasa, GAGAL.

    Peguam Negara tidak lemah ? Kalau pasukan dalam EPL, mereka dah masuk Division 4 dah !

    • BNbagoos says:

      Wallahualam… lemah atau dibeli kita tidak tahu apa sebenarnya berlaku . Rakyat jadi heran apabila semua mengenai pembangkang buatkan mereka nampak kebal.

      Mereka dilihat untouchable. Kita syorkan attorney general ambik option bersara awal kerana dia ternyata ineffective. Macam orang lemah tenaga batin.

      • mooooo says:

        Untoucable?? Buat salah apa??.. ni aziz disiasat atas jamuan kat pejabat dia oleh Sprm Rm600, dah clear dah,. Kalau salah, dah lama KDN sprm masuk dan charge.

        • raplahjingaa says:

          Bila nik ajis disiasat sebab RM600.00 ni mooo ??? pedukang macam hang apasal la senang sangat kena tipu, hang ada penyakit otak ke apa ??

          Ni mooo…Tanah kat lojing yang kerajaan Kelantan amanah kan nik ajis jaga dan dinamakan pulak atas nama bini dia….dia dah serahkan balik pada kerajaan Kelantan ke ??

          ke tu dikira sedekah kerajaan Kelantan pada nik ajis ?? cuba hang siasat tengok…bukan apa mooo, Kelantan dah la miskin penyangak berserban macam nik ajis tu pulak dok sapu balen-balen Tanah yang ada…sian orang Kelantan, kan mooo ?

          • alimedanbaru says:

            aku rasa nik ajis cakap dgn MB mad yakub, ‘hai mad, mu tak caya ke dgn ambo tuan guru..tanah tu lebih selamat ambo pegang dari orang lain pegang..mu dok jangan risau la, setahu dua ni, ambo masih ada lagi atas dunia ni’… hi hi

        • gambus says:

          kau ni sama laa menipu macam anwar dan media Pakatan tu !!! bila masa pulak dia kena siasat dan clear ni moo lembu ???

  3. raplahjingaa says:

    Tu la chandra…dulu hang puja sangat si anwar tu…bila hang dah kena gigit dengan dia baru hang sedar diri !!

    Anyway…alhamdulillah hang sempat juga sedar diri dan keluar dari PKR macam juga hampir 98% pengasas PKR yang lain, depa semua dah lama meninggalkan anwar.

    Yang tak tinggalkan anwar adalah mereka yang mempunyai hubungan intim body to body dengan anwar…ialah assmin madu dia, rafizi pulak anwar punya comfort lady bila kesunyian, depa ni tak boleh tinggalkan anwar atas dasar nafsu syawat.

    • mooooo says:

      Chandra..pemimpin idola umno. Dulu mamat ni yg ckp pasal pimpinan konsep wasatiyyah. Dia ni tau ka bab pemerintahan islam?

      • alimedanbaru says:

        kau tak layak cakap tentang Islam..baik kau terus berjuang pertahankan salib lawrence..

        • mooooo says:

          Itu propa umno jer….

          • mooooo says:

            Ko ko pi tanya pemimpin No 1 ameno 22 tahun tu…..dia tak nk komen apa2 ka pasal anak dia?

          • raplahjingaa says:

            Awat mooo ? anak dia ada video makan icecream dengan lecturer ke ???

          • sireh ke gagang says:

            PROPA umno abah kau

          • alimedanbaru says:

            MENGAPA PERLU TANYA TENTANG ANAK DIA…apakah kamu dapati Tun terlalu sempurna ke, hingga nak cari kesalahan Marina pulak. Marina dah dewasa, pernah jadi bini orang, dia dah terlepas dari t/jawab mak bapak dia dan bukan lagi tanggongan.
            hoi moo..kau bacalah sirah Nabi Ibrahim dengan bapanya, sirah Nabi Nuh dengan anak isterinya..soal iman dan amal adalah t/jawab masing2 selepas nasihat dan tunjukajar diberi..lu faham tak?

          • Hamba Ar Rahman says:

            Moo…Moo…zaman dah berubah…tapi hang tetap macam tu jugak…bebal…satu perkara yang tak pernah berubah…walaupun hang teruk kena libas…tapi masih duduk juga dalam ni….

      • raplahjingaa says:

        Pemimpin ?? jawatan apa dia ada dalam UMNO ??

        yang aku tau dia tu dulu naib presiden PKR, tu sebelum anwar sontot dia..la ni dia pun dah tak lalu tengok anwar !!

      • gambus says:

        ini bukan pasal idola moo lembu oii ni pasal Anwar dan media Pakatan menipu !!! kakakakaka itulaa idola kau moo lembu , kaki penipu !!!

  4. raplahjinggaa says:

    raplahjingaa lu sudah bertayam tak!

    hahahahahahahahahahahaha!

  5. mooooo says:

    Nazri kata ‘Allahrow now is not my prob’…. maksudnya ahli2 biasa umno kena pikir ler tu…

    • raplahjingaa says:

      Bukan ahli UMNO kena berfikir moooo, orang Islam kena berfikir….tapi ialah betul jugak cakap hang, ahli UMNO tu Islam.

      Yang bukan Islam tak payah lah berfikir….

    • gambus says:

      orang Pakatan macam kau memang tak perlu fikir , hanya lembu puak DAPigs jee !!!

  6. korokstabang says:

    kalau tak belit tak menipu bukan malaysiakini namanya bila sudah kehabisan isu mulalah reka cari isu

  7. dkds says:

    anwar ibrahim menyuruh medianya spinnnnnnnnnnnnn….kasi cover..

Leave a Reply

Threesome