Menu Utama

PRK Kajang Satu Tindakan Haram PKR – Nasrudin Tantawi

Oleh Zul Rawi

Tindakan pimpinan PKR yang mempermainkan sistem demokrasi mendapat bantahan dan kecaman ramai pihak. Ramai yang melihat, tindakan Adun Kajang yang sengaja meletakkan jawatan bagi membolehkan Anwar bertanding sebagai satu pembaziran dan cuba memperbodoh-bodohkan rakyat.

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Nasrudin Hassan Tantawi yang terkejut dengan ‘perancangan’ untuk mengadakan pilihan raya kecil yang bukan disebabkan kematian atau keuzuran. Menurutnya keputusan untuk meletakkan jawatan untuk membolehkan pilihanraya kecil diadakan bagi memberi laluan pada seseorang yang lain disifatkan sebagai main-main.

“Pilihan raya ni sebahagian dari perjuangan. Bukan untuk melampias agenda peribadi atau kelompok tertentu. Bukan juga tempat untuk test power atau test market dan bukan juga untuk test drive. Jauh sekali menjadi papan catur untuk kick out rakan seperjuangan.

“Pilihan raya adalah medan rakyat memilih pemimpin dan pemimpin telah dipilih dengan penuh pengorbanan dan kepercayaan. Perbuatan sengaja meletakkan jawatan setelah mendapat mandat rakyat adalah satu langkah khianat pada amanah. Sungguhpun tidak lompat parti ia adalah tidak wajar . Kalau lompat parti, maka itu adalah dosa berganda,” katanya menerusi laman Facebook sebentar tadi.

Nasrudin turut mengatakan tindakan bekas Adun Kajang yang meletakkan jawatan itu telah mengabaikan amanah dan mensia-siakan kepercayaan rakyat.

“Lebih malang kerana game ini dilihat cuba untuk mengkangkungkan rakyat. Sudahlah rakyat berhempas pulas mengharungi musim buka sekolah dengan kos sara hidup yang tinggi dan kenaikan harga barang yang melambung, kini wang, masa dan tenaga mereka mahu dihabiskan pula untuk pilihanraya kecil yang malang di Kajang.

“Roadshow GST, mobilisasi TURUN seperti tiada makna bagi mereka. Saat rakyat marah isu kos hidup dan derita dengan isu barang naik, mereka alih tumpuan yang menambah perit dan jerih rakyat. Momentum hilang. Akhirnya rakyat berkata, kami bertarung untuk hidup. Kamu bertarung sesama sendiri untuk merebut jawatan.

Bekas Ketua Pemuda Pas itu turut mempertikaikan tindakan itu kerana mengetepikan prinsip muafakat yang kononnya wujud di dalam pakatan pembangkang. Tambah parah apabila PKR langsung tidak berunding dan berbincang Pas dan Dap.

“Ia satu tindakan memudaratkan rakyat dan mengkhianati amanah rakyat. Hukumnya haram bertindak begini.

Di dalam perkembangan yang sama, Pemuda Pas Selangor juga mengambil pendirian yang sama dengan mengecam tindakan PKR yang sengaja meletakan jawatan untuk memberi laluan kepada satu pilihan raya kecil.

Ketua Pemuda PAS Selangor, Syarhan Humaizi Abdul Halim menegaskan jika PKR gagal memberikan penjelasan yang munasabah secara bertulis, mereka akan memboikot PRK DUN Kajang.

“Pemuda PAS Selangor sebulat suara bersetuju sekiranya PKR gagal berbuat demikian maka arahan akan dikeluarkan kepada seluruh jentera Pemuda PAS Selangor untuk tidak memberikan kerjasama dalam kempen Pilihan Raya Kecil DUN Kajang jika calon yang dikemukakan adalah daripada PKR,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.






23 Komen to PRK Kajang Satu Tindakan Haram PKR – Nasrudin Tantawi

  1. Alahai abang Nas oooi, takkan tak sedaq lagi, sejak dari dulu PAS menjadi pariah yang paling hina sejak joint PR.

    • mRsTURDY says:

      Puak nie dok kata saja jer!! Besok puak nie akan memenangkan org tua tue jugak!!Mereka sebenarnya sayangkan Nuar! ANUgerah Tuhan ler katakan!!!

      • SBA.Acad says:

        Betul tu..konon tak setuju..pastu tehegeh hegeh dok angkat tangan org tua ni jugak..

        – lakonan je…tak caye tanya tok guru tesohor PAS tu…
        – selang seminit jawapan dia u-turn..

        DAh kena ikat serban tu…ikut je la jadi balaci

    • mat says:

      Saja nak cover nanti orang kata depa tak ambil tahu pulak.. gimik jer tu..

  2. Pak Tho says:

    Pakatan Rakyat(pakatan haram) + PRK Kajang (hukumnya haram) = Haram jadah

  3. 2-2 same says:

    Erm.. Itu la die yg dikatakan pemimpin berjiwa rakyat.. Yg menjadi kebanggaan rakyat Pulai Pinang, Selangor dan Kelantan.. Org amerika hatta israel pun tak penah buat macam ni.. Aduyai.. Masuk maharaja lawak mega la saudara.. Persembahan anda tak mengecewakan saya.. Saya bagi 4 bintang.. Kah..kah.. kah..

  4. alimedanbaru says:

    apabila Pas yg menang majoriti dalam DUN Selangor tetapi menolak jadi MB
    maka sejak saat itu PKR dan Dap sememang tidak ‘pandang’ pun terhadap Pas
    apa-apa keputusan penting bagi Anwar tak perlu minta pandangan Pas
    sebab apa
    sebab sejak dahulu begitulah hakikatnya
    Pas mesti ikut sahaja keputusan dan arahan PKR dan Dap
    Ps telah disogok beberapa jawatan Exco
    apa tak cukup ke dgn jawatan tu
    cukuplah dan duduk diam-diam
    oleh itu Nasrudin tak perlulah naik hangin
    apa baru tersedar harga diri ke
    baru tahu ke hari ini dimana kedudukan Pas
    apa yg sepatutnya Nasrudin dan orang muda Pas yg lain lakukan sekarang ialah
    MENUNTUT JAWATAN MB UNTUK PAS
    dan
    mengkaji keperluan terus duduk bersama PR
    jadilah parti yg ada harga diri, bermaruah
    apa tah lagi anda menggunakan perkataan ISLAM untuk nama parti
    ISLAM ITU ADALAH BERMARUAH!

  5. decepticon jr. says:

    peruntukkan untuk pas tiap2 taun byk yg khalifah lim yg bagi,lg mau sound org.suka kami la nak watpe gan kerusi kajang tu.klu wa nak tukar kerusi kajang tu jd sofa kajang pun bole.lu pe citaaaa……lu kecik ke wa besar dan hormati konsensus – al juburi

  6. abah kau says:

    Orang gila .ajar sikit orang gila ni..jangan kasi undi pada dia..pas kna buktikan..jangan ckp kosong je..pengundi kawasan buka mata sikit kasi ajar ini tua kutuk..

  7. kALAU DAH NUARBRAHIM KEMARUK SANGAT NAK JADI :MB: SEBELUM JADI PM. BIARLAH…BN TAK PERLU LAH NAK LAWAN…DIA PUN KATA BERILAH LALUAN KPD (PUAK KAKI RANJAU) KERANA INI MEMANG KERUSI PKR…

    BIJAK, BIJAK, BIJAK…..

  8. meMangTERok says:

    Rakyat seharusnya rasa marah yang amat sangat. Untuk itu tunjukkan lah rasa amarah anda semua dimasa PRK yang bakal diadakan nanti.

  9. baba says:

    pas cakap saja last sekali setuju juga dgn perlantikan anwar

  10. PAS seperti biasa akan buat-buat tunjukkan rasa marah, kemudian buat-buat minta penjelasan, lsat sekali menyatakan peretujuan hasil daripada “perbincangan” dan demi “kebaikan bersama”.Sapa tak kenal PAS, munafik dan pariah apaling hina didunia ni.

  11. Mawar says:

    Pas memang dayus sedayus nya manusia.

    Mula2 bising itu tak kena ini, berdosa, itu pahala. Last2, bila ‘tangan-tangan’ dan suara2 ghaib dari maha atas , mereka senyap seribu bahasa dan berbalik pada keadaan biase mereka, iaitu hidung dicucuk dgn besi rantai….

    Woii pas!! Dahulu kamu keluar dari UMNO disebabkan kamu rase ditipu oleh org UMNO(konon nya lah)…… Sekarang ni, hang ditipu, ditikam…dicucuk belakang depan tepi…..apa crita kamu ni pas.

    Dayus. Munafik. Manusia tak tau dek untung, manusia kurang bersyukur.

    Sudah – sudah lah tu pas, sampai bila nak jadi pencacai untuk puak liberalisme(parti kelentong rakyat) dan parti komunisme@kafirisme dap dan gabungan pakatan haramjadah.

  12. bujuk says:

    UMNO pastinya tak berani nak hukumkan HARAM pada tindakan PKR ni. Sebabnya.. UMNO ada sejarah yg. sama bila bekas MB D.Abu Hasan letak jawatan Menteri dan bertanding DUN untuk d lantik jadi MB selangor ganti Mat Taib.
    Takkan dah lupa kut..

    • WTF says:

      Lawak la kau ni Bujuk

      Berlandaskan ayat Al-Quran yang mana Bujuk rujuk menjatuhkan hukum HARAM pada pada tindakan PGayR???

      Dan tahukah Bujuk yang perletakan jawatan Muhammad Muhammad Taib (sekarang TOTOK PAS macam Bujuk yang sudah menjadi Mubaligh Kristian mahzab PAS) atas pertuduhan di mahkamah Australia berikutan kegagalannya mengisytiharkan tunai RM2.4 juta ketika meninggalkan Lapangan Terbang Antarabangsa Brisbane pada Disember 1996.

      http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7WlapVfbA==

      Lee Chin Cheah letak jawatan sebab apa Bujuk4444???

      TAKE BEER and DRINK HOLY WATER lagi ya Bujuk!!!

    • anakbochek says:

      Tolong jawab soalan WTF tu Bujuk. Apa justifikasi apek Kajang tu letak jawatan?

  13. shwan says:

    Puak pemimpin PAS ker, PKR ker, DAP ker….sama jer bila dah duduk dalam satu kelambu satu tong taik. Plot depa dah boleh baca. Hari ini semua bergendang pendekar tapi tunggulah dalam seminggu dua…plot depa kita dah tau skrip dan jalan ceritanya….senyap menikus macam pondan dan pakat turun jugak sokong si ketua Liberal tu.

    • WTF says:

      Pemimpin4444 FUCKUTAN saja jer nak test Nuar Berahi, nak tengok apa Nuar Berahi boleh offer pada Pemimpin44444 FUCKUTAN!!!

      Bila offer dari Nuar Berahi berpatutan dan berbaloi memenuhi citarasa pemimpin4444 FUCKUTAN lain, senyaplah depa!!!

      Politic of compromise, kalau kalimah Allah pun boleh compromise, apatah lagi jawatan MB Selangor!!!

      Penyokong4444 FUCKUTAN jugak yg BODOH ikut jer jadi ZOMBIE tak dapat apa4444

      Hehehehe

  14. shwan says:

    Bujuk ko selalu kata macam PAKATAN ko tu lebih bagus daripada UMNO tapi bila PAKATAN ko buat bende buruk ko macam nak bgtau yang PAKATAN ko tu lebih kurang sama dengan UMNO-BN. Ngaku aje PAKATAN ko tu lebih kurang sama aje dengan UMNO-BN. Aku rasa lebih teruk sebab DAP komunis ada bersama dalam kelambu PAKATAN.

  15. anoi says:

    khalid Samad dan koncu2nya akan turut sama memeriahkan ajenda badut ni. tghlah nanti. Khalid Samad akan menghalang usaha Pemuda Pas Selangor.

  16. rusaminum says:

    Ape yang PAS bole buat? Ape PAS nak buat?
    Nak buat ape setakat warning tak beri kerjasama. Letak calon la, klu berani. Lawan. Soal maruah dan harga diri, bro. Dah terang lagi nyata ada makhluk nak ceroboh hak sendiri, bole kasi warning jea. Bangang.
    Ape nak jadi pada orang Selangor nie, kenapa lembik sangat. Naik! Naik! jangan turun…

  17. raja kongkiak says:

    Lawak antarabangsa dari parti LiPas. Apa selama nih depa buat-buat tak kenai parti keluarga dan rakan-rakan tuh mana ada reti bab halai haram..??? Bapak segala haram pun boleh dibuat main, inikan pula bab hehehehehe Prk..alahai…!!

Leave a Reply

Threesome