Menu Utama

Polis Mahu Duit, kata Tukang Demontrasi (Video)

Perangai peserta demontrasi kurang ajar dan biadap menghina anggota Polis yang menjalankan tugas sebagai mahu duit (ambil rasuah). Ingat sungguhpun ada yang tidak baik dalam Polis, majoriti yang lain menjalankan tugas dengan dedikasi, sebab itu Negara ini kekal aman.

Polis yang dihina ini bapa seseorang, anak seseorang, suami seseorang, isteri seseorang. Mereka hanya menjalankan tugas. Wajarkah mereka diperlakukan sedemikian?

Apakah anak-anak muda yang menyanyi lagu menghina dan memperli Polis ini akan menjadi manusia yang patuh pada undang-undang atau penggerak anarki masa depan?

Apa yang Pakatan cipta daripada demontrasi seperti ini hanyalah bom jangka manusia yang pada suatu masa nanti akan menjadi anarki yang tidak berpegang kepada undang-undang dan menghormati penguatkuasa undang-undang.






38 Komen to Polis Mahu Duit, kata Tukang Demontrasi (Video)

  1. Moohyideeeeen says:

    Hang tak pernah dgr ka Polis mintak duit??? Hang ni baru sampai Malaysia ka?

    • bangKano says:

      Weiii bukan semua pegawai polis suka mintak duit pada para pesalah undang undang…tapi yang kerap menawar kan ada la dari pesalah tersebut terutama nya dari kaum cina haprak tu. Pasai apa tak mau kepoh kan pada pemberi rasuah… adil ka lagu tu…? Para pemimpin hamPAS,PKR & DAP tu di jamin bersih dari rasuah ka Moooo…? Pundek wuluk dai tambi. Depa tu semua manusia ciptaan ALLAH,bukan nya para malaikat ato setan tau tak…? Selagi nama nya spesis manusia begitu la tabiat kealaman/natural habits depa.Depa punya akal dan ALLAH dah turun kan alKitab melalui para rasul NYA sebagai panduan hidup.

      Pi tengok kat mantan MB Kelate dulu dia dah di kepoh kepoh kan ngan kes rasuah tajaan tunai haji oleh syarikat pembekal papan tanda. Ada ka mantan MB tu mintak tu semua hah..? Dah tentu kontraktor tu kunun nak jaga hati mantah MB supaya kekal kan lagi kontrak pembekalan papan tanda kan…? Ada mau nya kalo ada ogyhangv lain berbuat baik pada kita. Di dunia ni tak dak yang percuma…semua mesti ada imbalan nya. Tu la dia fenomena alam.

      Kalo hang ghasa kata kata aku ni tak betoi.. sila beri sanggahan berilmiah sikit bukan seperti berok tok miah terlompat lompat bila nampak pompuan muda pasai dah lama tak dapat mengawan.

    • gambus says:

      kalau polis mintak duit dan kau bagi , kau sama-sama barua laa moo lembu !!!

      kenapa kau bagi duit ??? sebab kau salah laa hahahahaahah

    • system baru says:

      mooo pap dan dap tak mintak duit tapi minta sex upah dia orang

  2. Moohyideeeeen says:

    Moohyideeeeen says:

    zyg ni UMNO suka la.. (Ni islam version apa yer???):.
    .
    .
    .
    Bermula sekitar jam 9 malam, majlis membuka tirai dengan persembahan kebudayaan sempena Tahun Melawat Malaysia 2014.

    Pengunjung kemudian dihiburkan de­ngan suara merdu barisan penyanyi popular tanah air iaitu Jaclyn Victor serta bintang Akademi Fantasia (AF) 2013, Ai­syah dan Amira.

    Kehadiran selebriti Zainal Alam Kadir sebagai pengacara turut me­nyerikan majlis malam itu.

    Persembahan nya­nyian dimulakan de­ngan Amira menerusi lagu single berjudul Sesat Untukku dan Love.

    Diikuti pula Aisyah mendendangkan lagu Mimpi, single terbaru yang dikeluarkan ketika menyertai program realiti AF.

    Sementara menunggu jam 12 tengah malam, pengunjung dihiburkan dengan persembahan skrin air serentak de­ngan muzik dan lampu berwarna warni.

    Tinggal 30 minit lagi ke tengah malam, Jaclyn tampil dengan persembahan mantap menerusi lagu dipopularkan pe­nyanyi popular Alicia Keys berjudul Girl On Fire.

    Terdahulu, juara Malaysian Idol itu menya­nyikan lagu Beribu Sesalan yang diduet bersama Amira dan AIsyah.

    Sebagai penutup tirai kepada persembahan malam itu, Jaclyn mempersembahkan lagu terakhirnya iaitu Ikut Rentakku.

    Menjelang ke tengah malam, perkarangan KLCC sesak dengan lautan manusia, sebahagian besar adalah pekerja asing yang turut berserta me­nyambut ketibaan 2014.

    Tinggal beberapa minit lagi memasuki tahun baru, kesemua artis me­ngajak pengunjung bersama-sama mengira detik ke jam 12 tengah malam.

    Akhirnya saat ditunggu orang ramai iaitu pertunjukan bunga api sebaik jam menunjukkan tepat 12 te­ngah malam.

    Sementara itu, hasrat pengunjung menyaksikan konsert tahun baru dan pertunjukan bunga api secara aman di Dataran Merdeka terpaksa dihentikan lebih awal selepas kawasan terbabit dicerobohi peserta demonstrasi jalanan.

    Konsert anjuran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) itu menampilkan persembahan artis popular seperti Amy Search, Zainal Abidin, Jay Jay, Aweera Mojo, Caroline, Najwa Latif, Bob Nathan, Reno, Def Gab C, Utopia dan Blood­shed.

    Bagaimanapun, menurut jurucakap DBKL, pihak berkuasa tempatan itu terpaksa menghentikan konsert pada jam 11 malam selepas Dataran Merdeka bertukar huru-hara de­ngan kehadiran peserta demonstrasi.

    “Konsert terpaksa dihentikan sebaik Caroline selesai nyanyi kerana ada peserta mula membaling botol, selain bimbang keselamatan pengunjung,” katanya.

    Menurut jurucakap itu, DBKL juga terpaksa membatalkan pertunjukan bunga api yang dinanti-nantikan lebih 7,000 pengunjung konsert.
    5:30 PM on January 2, 2014.

    • WTF says:

      Dua kali hang post!!!

      Mueh4444

    • KuntaKinte Malaysia says:

      baiklah macam ni daripada yang dok tayang spender putih depan CCTV

    • gambus says:

      kesian kau moo lembu , 2 kali copy paste .. hahahaha hiburan dan percampuran antara elaki dan perepmpaun ni halal kalau ada logo PAS jee !!! bertuah DAPigs ada lembu macam kau moo !

      • sireh ke gagang says:

        Asal bawah nama PAS , semua halal belaka . ISLE for all kan . sebab tu selamba aja bela syiah dalam puak dia .

      • Pejuang IMR says:

        Halal juga untuk beri kaunseling pada jam 3 pagi.
        Halal juga menayang big spender untuk tontonan ramai
        Halal juga bercengkerama dalam biki 212
        Halal juga berserakah dalam coach keretapi
        Halal juga mulut bau bu**t Mah
        Halal juga suami/isteri jadi pemegang amanah tanah strategik di kawasan Kota Baru.
        Halal juga mentrinitikan Kalimah Allah
        Halal juga memperjuangkan LGBT
        Halal juga …. dan juga……..

    • sireh ke gagang says:

      yang baling botol tu , mesti pencacai macam moo . dapat la upah rm50 . kesian. bodoh abadi . bangang bertingkat2.

    • srikandi says:

      mooo…yg dtg tgk tu pon macai2 PR gak mooo…toksah la kau nk acting suci kat cni moooo oi…
      ape jaminan kau yg dok p tgk konsert tu semua org BN/UMNO…
      buat statement biar guna akal mooo…
      kalau anda tiada benda yg baik/ilmiah utk ditulis, baik dok diam2 sahaja dr menambah dosa yg dh tersedia ada….

  3. Nusantara Jones says:

    Anak-anak muda Melayu yg datang ni bukan nak membela nasib rakyat ke apa, saje dtg nak cari gadoh. Bergadoh adalah satu hiburan bagi mereka. Ini cara golongan x berduit mencari keseronokan.

    Anak cina & india berseronok dgn cara lebih sihat. Pergi melancong, tengok wayang, makan di restoran dgn rakan2, shopping dsbg tanpa menganggu ketenteraman awam sebab mereka ada duit.

    Yg datang buat kecoh ni aku berani cakap 95% masih tidak memiliki kereta. Yg baki 5% tu mungkin pakai second-hand macam honda accord lama atau satria buruk itu pun mak bapak beli atau guna duit PTPTN.

    Anak cina berusaha cari duit sebab tu ramai yg mampu pakai kereta import mahal ketika masih di usia muda. Anak Melayu ni taraf bawak motor kapcai tapi dlm hati nak awek lawa mcm Neelofa.

    • Moohyideeeeen says:

      Itu Teori ameno…so kalau ikut Teori umno, baik gi Bukit Bintang…dancing2 buat maksiat sikit…itu ok..

      • acid says:

        Apa punya badigol punya komen !

        • sireh ke gagang says:

          tak badigol bukan moo . tengok kawan2 dia yang tengah meroyan sebab pemalas kerja tu . dah la bodoh , pemalas . lepas tu buat kacau sana sini.

      • gambus says:

        tu kenyataan moo lembu !!! kenyataan apa yang ada kat diri macai Pakatan macam kau .. kau lupa kee moo lembu maksiat ni adalah perjuangan puak LGBT dan pro murtad yang ramai rakan PAS hahaha

      • reds says:

        bukit bintang tuh…bukan kawasan cinabeng ke??? teori engko tuh bleh pakai ke????

      • srikandi says:

        bukti????
        mooo lembu, yg dok melepak2 dancing2 kt bukit bintang tu mestila majoritinya org2 yg tgl kt sekitar bandar tu jugak…eh bukan ke diorang ni la yg dok menolak BN mase PRU13 aritu mooo???
        kalau dh tolak BN mestila penyokong2 PR jugak…tak gitu moooo?

        • reds says:

          bukti ape nak bagi…moo pon sekadar mabuk2 usha awek jek…len laa dia ada gambar puak pakatan wat beruk kat sana….

  4. Nusantara Jones says:

    Takde teori-teori, dah bukti terpampang depan mata macam hitam putih. Mana ada anak cina dan india terlibat dlm rusuhan malam tahun baru. Yg dtg buat kecoh hanya anak Melayu upahan DAP.

    • bangKano says:

      Bangsa melayu ni dari sejak dulu dulu lagi dah jadi ancua pada pihak kaya feaudalisme. Sejarah dah membukti kan petualang ada la dari dalam regim penguasa kesultanan semasa kejatuhan Empayar Kastil Melaka di tangan Portugis. Ni semua gara gara balas dendam keghana gagal nak dapat pangkat & kedudukan dalam istana. Begitu yang berlaku la ni…pihak pembangkang sakit hati depa tak dapat kuasa memerentah secagha sah. Ada tokoh yang kecundang dari kabinet dah di singkir kan…apa lagi perasaan benci menguasai emosi terhadap kerajaan pilihan rakyat gara gara nak jadi PM melalui kudeta….!!!

    • gambus says:

      tu bukan upahan DApigs TAPI lembu kepada DAPigs .. hehehehe

      • reds says:

        moo sendiri x tau ape motif demo malam tahun baru….sekejap demo turun… pastu demo guling kerajaan….last2 jadi demo cegah maksiat ngan pembaziran plak…. yang dia tau buat beruk kat dataran…aku rasa..memang betul diorang nih spesis otak kacuk lembu….

        • WTF says:

          Hehehehe…

          Mooh tahu meroyan jer, kalah betina bro…

        • gambus says:

          bukan moo lembu jee yang x tau motif , semua macai PAS dan PKR yang turun pun aku gerenti dorang sendiri taktahu !!!

          melalak dan berguling kat dataran .. tapi pemimpin Pakatan sempena tahun baru ni dapat gaji baru yang beratus persen punya naik !!!

          pemimpin DAPigs pulak sempena tahun baru ni dapat naik kete baru mercedez yang mahal guna duit rakyat

          sempena tahun baru ni bermacam-macam cukai kerajaan Pakatan naikkan hingga melebihi 100% persen

          semua macai yang buat demontrasi konon nak turun harga tu memang sah bodoh kakakakaka

        • sireh ke gagang says:

          lembu mana ade otak . sebab tu mencacai sana sini mintak perhatian .

          • Pejuang IMR says:

            Biasanya di Malaysia ni lembu2 akan berakhir dengan disembelih je. Begitulah juga dengan nasib Melayu2 yang berdemo tanpa tahu hujung ekor tu. Semuanya bakal disembelih dalam mahkamah tidak lama lagi.

  5. Akaidai says:

    Bodoh diorg ni..yg mgikut lg bodo…kbyakan bgsa melayu lg…tp x apa biarlah pekara itu blku di semenanjung saja…tpt yg teruk….

  6. Omega says:

    Moo.. Azam anwar tahun nie apa yer.. tambah koleksi jambu lagi ka..

  7. sireh ke gagang says:

    beruk2 lepas kandang . lapar pisang dorang nie . ini la contoh2 org2 yang gagal dalam hidup . dah bodoh ,gagal dalam hidup , lepas tu buat kacau .dasar macai pencacai . bodoh abadi.

    • Pejuang IMR says:

      Senang2 je diaorang ni diperbodohkan dek cina DAP tanpa sedikit pun merasa dayus terhadap bangsa dan agama sendiri.

  8. korokstabang says:

    aku tabik pada admin mykmu kerana tetap melepaskan komen si Mooh walaupun komennya selalu keluar atau tak ada kena mengena dengan artikel, para pembaca boleh menilai sendiri akan tahap pemikiran penyokong2 pembangkang contohnya si Mooh malah ada ramai lagi di luar sana para penyokong pembangkang yang memiliki tahap pemikiran yang sama seperti Mooh

    • sireh ke gagang says:

      Admin amal demokrasi . cuba kita gi komen kat blog2 pembangkang , besoknya dah kena banned pun . apa nak kata lagi. moo , mek esah , bujuk memang bodoh abadi. jadilah dorang ni bahan lawak jenaka sepanjang tahun kat sini.

      • gambus says:

        hehehe bukan besok nya tak sampai satu jam komen dah kena delete , tgk jee laa laman web yang konon mendokong demokrasi macam Malaysiakini , Malaysianinsider semuanya penakut jee …

        blog Pakatan pun munafik jee sembang pasal demokrasi , aku komen berapa banyak terutama kat hishamudin rais yang kononya juara demokrasi .. tapi tak lepas beb !!! hhahahahahhaha demokrasi kepala lutut hishamudin rais !!!

        • reds says:

          mane bleh bagi lepas…mampus larii pengikut diorang…gua pon bile try nak reply komen diorang banyak x kuar… cam haram…

  9. bujuk says:

    Pejuang kemerdekaan Malayu/cina?
    Pejuang melawan komunis.. melayu/cina?
    Pejuang melawan penjajah.. melayu/cina?
    Pejuang mempertahankan negara.. melayu/cina?
    Jadi.. orang melayu adalah pejuang sejati d Tanah Melayu/M’sia. Kita tak berjuang hanya untuk melayu, hanya untuk Islam tapi untuk kebaikan semua. Apakah demo TURUN untuk satu2 bangsa saja atau untuk seluruh rakyat M’sia?

Leave a Reply

Threesome