Menu Utama

Pemecatan Azmin: Khalid Ni Salah Ke Tak Salah?

PENULIS sebenarnya sikit tak faham dengan perkembangan di Selangor sekarang terutama kedudukan Khalid ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor yang kini tergantung di tangan DUN Selangor dan perkenan Tuanku Sultan setelah PKR buat keputusan malam tadi supaya Khalid dibuang.

Walaupun ada penafian, tapi ini mainan biasa PKR, nafi dan nafi tapi hujung-hujung berlaku juga.

Kembali semula pada isu.  Yelah, nampak macam Khalid tak salah langsung dalam soal Azmin dipecat sebagai ahli lembaga pengarah PKNS. Surat bukan dia sign, keputusan bukan dia buat, Pengurus Besar dan Setiausaha kerja PKNS dipecat sebab ‘kecuaian’ dalam hal ini dan sebagainya.

Tapi apasal mesyuarat PKR malam tadi memutuskan supaya Khalid di pecat juga? Ini yang merungsingkan.  Sana ok, sini ok tapi akhirnya Khalid kena buang, eh, sebab apa pulak? Peninglah.

Gotcha!!

Sebenarnya takde apa yang pelik pun, sengaja penulis buat-buat pelik je, walhal keputusan ini kita memang dah agak dari dulu lagi pun.

Macam yang penulis jelaskan kelmarin, penyudah kepada ‘drama sedih’ ini mudah di agak sebab kita tahu ini semua politiking dan silap mata Anuar Ibrahim

Anwar kita tahulah, sentiasa nak playsafe dan nampak ‘mulia’ sepanjang masa. Tidak hairan kenapa dalam banyak isu yang memerlukan keputusan yes or no, Anwar sentiasa ada perkataan ketiga.

Dalam isu kalimah allah contohnya, di kala macai nak tahu Anwar sokong kristian atau islam, Anwar akan jadi kedua-duanya. “Ya (kata Anwar), sebagai orang Islam saya tak sokong tapi sebagai pemimpin Pakatan, saya sokong”..pulak dah.

Mana macai tak gila, tengok lah ketuanya macam mana pulak.

Sesekali jangan harap si tolol peliwat tua ini akan berkata benar dan mengaku wujud masalah.  Samalah kesnya dalam krisis di Selangor sekarang, Azmin nak jadi MB tapi Khalid duduk tengah-tengah taknak berganjak.

Agak-agak Anwar pilih siapa?

You know, sepanjang masuk PKR, jasa Khalid pada Anwar mungkin dalam bentuk wang ringgit, tapi Azmin, dia share bini dia dengan Anwar tau. Sampai tumbuh ekor pun, Khalid takkan boleh lawan jasa Azmin punya.

Tu sebab bila kahwin dua, Khalid pilih yang iras iras muka jantan sebab taknak jadi macam Azminlah. Anwar kalau suka jantan pun, dia berahi dengan yang jambu jambu saja, bukan macam muka macam bini nombor 2 dia tu.

Itulah sebabnya dalam isu ini, di permukaan nampak tenang, dibawah beramuk macam nak pecah tongkang. Azmin merengek nak jadi MB, Khalid dengan kepala batu tak habis-habis, nak tak nak terpaksalah Anwar wujudkan satu drama.

Supaya diakhirnya Khalid tak nampak kalah sangat tapi pastinya, Azmin yang menang besar. Wei, share bini tu, gila ke Anwar tak tunduk pada Azmin?

Nak mampus apa.






7 Komen to Pemecatan Azmin: Khalid Ni Salah Ke Tak Salah?

  1. raplahjingaa says:

    Penulis tak payah la pening kepala nak paham…lantak pi la kat depa.

  2. bujuk says:

    Orang lain yg. d tuduh berantakan.. tapi diri sendiri yg. pening lalat.

  3. Pemerhati says:

    “Sesekali jangan harap si tolol peliwat tua ini akan berkata benar dan mengaku wujud masalah. Samalah kesnya dalam krisis di Selangor sekarang, Azmin nak jadi MB tapi Khalid duduk tengah-tengah taknak berganjak.

    Agak-agak Anwar pilih siapa?

    You know, sepanjang masuk PKR, jasa Khalid pada Anwar mungkin dalam bentuk wang ringgit, tapi Azmin, dia share bini dia dengan Anwar tau. Sampai tumbuh ekor pun, Khalid takkan boleh lawan jasa Azmin punya.”

    ———————————————————

    tentulah musibat(anwar) itu kena pilih azmin sebab jasa azmin bukan saja banyak malah azmin sanggup berkorban sampai ‘menumpahkan darah’ demi kerana musibat(anwar) itu

    cuba cecai jawab ada ke tidak khalid gagap sanggup berkorban sampai ‘menumpahkan darah’?

    moo, tony, bujuk, mek esah dan yang lain tunggu apa lagi cepatlah jawab ada hadiah menanti(selagi stok masih ada) jika dapat jawab dengan betul

  4. shwan says:

    hehehe….semua dah pening mood pun dah takda menunggu aje apa apa yang akan terjadi.

  5. Pak Tho says:

    Mesti lh anwar pilih azmin sbb azmin lbh jambu dri khalid, tp tak tentu gak sebab org mcm dr agnes munawar pun anwar sapu gak. Apa klas taste mamat ni. Pantun utk anwar
    Sedap² gulai kelah
    sedap dimasak ngan rempah giling
    Apa lh sedap kemut sebelah
    Sedap lagi kemut keliling.

  6. alimedanbaru says:

    sekarang
    SUDAH TERANG LAGI BERSULUH
    apakah rakyat Malaysia
    BUTA MATA DAN BUTA HATIKAH
    dengan
    menyerahkan pentadbiran negari kepada Pakatan Rakyat yg pemimpinnya rakus mengejar kuasa
    dan mengabaikan kepentingan rakyat
    dalam sibuk-sibuk merampas tanah GIAT MARA
    rupanya mereka juga sibuk bab merampas rampas kuasa sesama sendiri….

Leave a Reply