Menu Utama

Nurul Izzah Nafi Tuntut Fasakh

Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menafikan beliau menuntut fasakh atau bercerai dengan suaminya sekarang.

IMG-20140123-WA0057

Sebelum ini The Star Online dan beberapa media internet utama melaporkan Nurul Izzah telah bercerai dengan suaminya.
thestarivorce


28 Komen to Nurul Izzah Nafi Tuntut Fasakh

 1. WTF says:

  Semoga No Role Izzah cepat jumpa jodoh dgn Mooh!!!!

  http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/01/23/Confirm-Nurul-Izzah-Divorce/

  • meMangTERok says:

   Moo kena bincang baik2 dengan bujuk.

  • anwarbabi says:

   nak sorok sampai bila??

   KUALA LUMPUR 23 Jan. – Permohonan tuntutan bercerai secara fasakh oleh Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar terhadap suaminya, Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim akan disebut semula di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pada 18 Februari ini.

   Beliau yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) memfailkan permohonan itu mengikut Seksyen 52 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam 1984, kira-kira dua minggu lalu.

   Kes itu telah disebut kali pertama di hadapan Hakim Syarie, Ab. Malek Awang kelmarin

 2. meMangTERok says:

  Tak kan Nurul semudah itu nak mengaku. Kita kena tahu dia anak siapa?

  Bapak dia tepis segala2. Bila dia pernah mengaku atas perbuatan dia walau bukti terpampang depan mata.

 3. baba says:

  star pun confirm kata dia dah buat tuntuttan di mahkamah……mana satu yg betul ni

 4. baba says:

  nurul nafikan tapi malaysiakini pun sahkan…..hahahha

  • Moohyideeeeen says:

   Najib tak cerai ka dulu?? Kak Semah?

   • WTF says:

    Relakslah Mooh,

    Hang tak sabar4444 nak jadi pengantin baru dgn No Role Izzah ka???

    Jgn gelojoh, nanti terlepas macam Mooh terlepas dgn Nora Danish!!!

    Mueh4444

    • WTF says:

     Aiseh Mooh!!!

     Terlepas peluang hang nak jadi menantu Nuar Berahi!!!

     http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/nurul-izzah-denies-divorce-rumour

   • Hamba Ar Rahman says:

    Apa yang kau faham dengan ayat ‘Baba’ tu Moo…cuba tengok betul2….dan apa relevan nya citer Najib, Kak Semah cerai dengan ayat ‘Baba’ tu Moo…

 5. meMangTERok says:

  Rakyat Msia buang seberat 33,000 ton sampah tiap hari. Di KL average 1.2kg tiap keluarga membuang sampah dan dilain tempat 0.8kg tiap penduduk.

  Berat akan bertambah jika sampah yang terdapat di PR yg terdiri dari DAP,PKR & PAS diketegorikan sebagai barang buangan.

 6. Moohyideeeeen says:

  Yang ni tuntut..tapi RM500 million (Bapak dia lagi kaya):
  .
  .
  .
  Selain memiliki pegangan saham dalam 49 buah syarikat yang dianggarkan bernilai lebih daripada RM1 bilion, anak Ketua Menteri Sarawak juga dilaporkan memiliki sebanyak saham dalam 85 syarikat antarabangsa menurut akauntan Edward Heng.

  Heng memberitahu kepada Hakim Syarie Muhamad Abdul Karim, saham daripada 85 buah syarikat antarabangsa itu termasuklah hasil pembabitan Datuk Seri Mahmud Abu Bekir Abdul Taib sebagai pengarah urusan dalam syarikat Sakti International Corporation (SIC) yang berpangkalan di California, Amerika Syarikat.

  Heng juga berkata, saham itu kemungkinan juga tidak hanya terhad kepada negara Australia, Kanada, United Kingdom dan Amerika Syarikat.

  “Hasil siasatan, kami telah menerima sebuah dokumen permohonan yang menunjukkan defendan sebagai pemegang saham,” katanya kepada hakim di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur hari ini.

  “Dokumen itu berdasarkan Akta Perbadanan California Seksyen 307 (b) di mana pihak defendan memegang 200 pegangan saham SIC,” katanya.

  Bagaimanapun kata Heng, laporan jumlah keseluruhan harta dan aset yang dimiliki bekas suami plaintif itu tidak termasuk dalam jumlah peratus saham syarikat antarabangsa.

  Katanya, nilai aset yang tidak dipertimbangkan dalam laporan namun didedahkan mahkamah ialah tujuh buah kenderaan mewah berupa motosikal dan kereta milik defendan.

  Antaranya adalah sebuah motosikal model Demar Spark dan bagi kereta pula ialah Buggati EB110, Lamborghini Gallardo Coupe dan Bentley Continental GT (A) .

  Terdahulu Heng berkata, nilai saham bagi empat ladang minyak kelapa sawit di Sarawak milik Mahmud Abu Bekir dijangka bernilai RM636 juta dan RM1.05 bilion.

  Heng berkata daripada empat syarikat ladang kelapa sawit tersebut tiga daripadanya tidak mempunyai penyata kewangan yang telah diaudit.

  “Tiga syarikat yang tidak mempunyai penyata kewangan audit itu dikira mengikut keluasan ekar ladang iaitu hampir 13,000 hektar dimana nilainya antara RM296.85 dan RM 492.22 juta.”

  Mahmud Abu Bekir juga dikatakan memiliki 59% saham dalam syarikat keempat yang mempunyai penyata audit kewangan iaitu Titanium Management Sdn Bhd.

  Heng yang menjadi saksi kepada perbicaraan kes tuntutan harta sepencarian itu berkata, syarikat itu memiliki bangunan korporat Menara Titanium di Kuching dan 11,000 hektra tanah ladang kelapa sawit.

  “Bagi aset syarikat tersebut jangkaan nilai yang dipegang oleh defendan antara RM339 juta dan RM563 juta,” katanya.

  Sementara itu, anak ketua menteri Sarawak itu menafikan pendedahan pegangan 85% saham syarikat antarabangsa yang dibuat oleh akauntan lantikan bekas isterinya, Shanazadalah.

  Mahmud Abu Bekir juga turut menafikan bahawa beliau memiliki syarikat ladang kelapa sawit.

  “Mana datangnya 85 buah syarikat itu? Ia tidak wujud. Adakah kamu tahu siapa yang mempunyai syarikat tersebut?” katanya ketika ditemui wartawan sejurus selepas perbicaraan ditangguhkan.

  Tuntutan harta yang difailkan oleh Shanaz menjadi perhatian umum kerana mendedahkan hasil kekayaan keluarga Ketua Menteri Sarawak.

  Hakim kemudiannya menangguhkan perbicaraan sehingga 5 Februari depan. – 22 Januari, 2014.

 7. hazmihazali says:

  Ha ha ha… Hampa ni pun, jangan la teruk sangat kenakan Moo lembu tu..sat lagi dia merajuk tak masuk MYKMU, teruih kita hilang PAK LAWAK kat ruangan ni. Kesian hang Moo..hang jgn merajuk naa..hang amat diperlukan untuk terus jadi bahan gelak di MYKMU ni..

 8. Pejuang IMR says:

  Another wedding of the decade

 9. Thalaivan says:

  On neutral ground not being bias to any political party!
  JAGA TEPI KAIN ORANG – is not going to increase the Malaysian economy or bring down our crime and poverty levels.!
  People should learn how to mind their own business! A divorce can happen to anybody including you and your family members…so stop the I am am more better , holier than thou crap!

  • WTF says:

   Saudara Thalaivan

   Nobody here said anyone here is houlier than thou!!!

   But to what extends that your support towards No Role Izzah is to increase the Malaysian economy or bring down our crime and poverty levels???

   Can you even elaborate please????

Leave a Reply