Menu Utama

Nurul Izzah buat U-Turn

Nurul Izzah sekali lagi mengejutkan dunia politik tanah air petang ini apabila mengeluarkan kenyataan bersama dengan suaminya tanpa menafikan bahawa beliau memfailkan tuntutan fasakh.

Jika pada sebelah pagi tadi beliau menafikan, melalui akaun twitter, ada memfailkan tuntutan cerai fasakh ke atas suaminya, Raja Ahmad Shahrir Iskandar, kenyataan terbarunya langsung tidak menafikan mahu pun mendakwa berita tuntutan fasakh tersebut palsu.

Menurut The Star:

PETALING JAYA: PKR vice president Nurul Izzah Anwar and her husband Raja Ahmad Shahrir Raja Salim have issued a joint statement, expressing disappointment over the attention given to their personal lives.

Without denying Nurul Izzah had filed a divorce petition in the lower Syariah Court in December, the couple said: “We are deeply saddened by the undignified intrusion into our private lives and will do our utmost to work out our continuing union”

“Our family is our priority, as is our time together, so we thank all our supporters for their kind understanding, and appeal to all to accord us privacy,” the couple added in a statement.

The statement was issued after The Star Online broke the news in the morning and the drama later in the day took a new twist with family members claiming that the Pqantai Dalam MP might be withdrawing the petition on Friday.

It is understood that family members had persuaded the couple to work things out after news broke online that Nurul had filed for divorce in late December.

Dua kenyataan berbeza dalam suatu hari menimbulkan pertanyaan sama ada wakil rakyat Lembah Pantai ini menyembunyikan sesuatu.






27 Komen to Nurul Izzah buat U-Turn

  1. raplahjingaa says:

    Moooo, terawang-awang, langit pun tak sampai bumi pun tak sampai…no rule belum bagi kata putus, mooo ada harapan ke idak, sama-sama la kita tunggu…

    mooo..relex moooo, hang jangan ikut perangai pakcik-pakcik hang yang bakar replica bendera Jepun…stay sober will you.

  2. Moohyideeeeen says:

    Laa…it’s private matter la…

    Ada dia ambik duit rakyat?

    • raplahjingaa says:

      hahahahahahah….

    • bangKano says:

      Pundek la Moooo…hang jangan nak pertahan kan paria ni…..depa tu sama jerr ngan bapak nya kaki putaq alam tu. Pi semak akaun dia kat Bank of Israel ataih nama Nurul Izah dok ada berpuluh puluh juta dolar AS sebagai simpanan tetap…dari sumber mana dia dapat pembiayaan sebanyak tu hah….? Ada ka dari sumber halal…???

      jawab Moooo kalo hang tak mau jawab dah soheh hang pun sama ngan puak puak Paria Kaki Rembatn PKR tu……!!!!

    • anwarbabi says:

      Pembohong betul anak sulung autaman ni, kejap kata takde minta cerai dengan suami, tapi yang ni menunjukkan ape pulak???

      ————————————-
      KUALA LUMPUR 23 Jan. – Permohonan tuntutan bercerai secara fasakh oleh Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar terhadap suaminya, Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim akan disebut semula di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pada 18 Februari ini.

      Beliau yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) memfailkan permohonan itu mengikut Seksyen 52 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam 1984, kira-kira dua minggu lalu.

      Kes itu telah disebut kali pertama di hadapan Hakim Syarie, Ab. Malek Awang kelmarin

    • gambus says:

      hahahaha ni bukan pasal private ni pasal kaki penipu .. ni baru betul punya anak dan bapak kaki penipu ..

  3. Moohyideeeeen says:

    Tak nak komen Si Bung Mokhtar kat Las Vegas ronda2..?

  4. tengkudin says:

    hahahhaa……amekawww mooo

  5. meMangTERok says:

    SebaIK saja di provoke, agaknya mooo sudah terangkat sikit, terasa menasabah jugak. Janda pun jandalah, after all dia seorang anak pemimpin yang dia puja dan agong2kan. Yang lain tak penting baginya asalkan …bte Anwar . Wow..

    Dengan statement baru keluar itu semangat moo jatuh semula. Yang baru nak tegang sudah kendor balik.

    Ada tak ada kita boleh syorkan dia cari gambar nurul izzah simpan bawah bantah. Gambar bapaknya mungkin memang sudah ada dalam frame tergantung dalam rumah dia. Maklomlah pemimipin besar bakal PM Msia yang berjiwa rakyat (sampai buntut rakyat pun dia sapu…)

  6. mooooo says:

    Rrrrr..anak ummu wasatiyyahbuat filem bersunsur seka , taknak komen ka? Beli kondo dan rumah beratus juta??
    Oh ya..umno memang suka yg lucah…

  7. raplahjingaa says:

    Aku faham kekecewaan hang moooo….sabar naaa, peluang hang bukan tertutup habis…cuma kena postpone sat, dia main tarik tali dengan hang.

  8. Mawar says:

    Aku memang malas nak ambik tahu pasal izzah punya wateva yg u-turn atau no-turn. Tak faedah pon. Dia nak melingkup ke apa ke – not interested. She does not have valuable berita pun kecuali scandal kolej memalukan.

    As it is pun, puak pemerintah negeri selangor tengah tunggu nak melingkup. Kecoh bagai nak rak.

    Oiii melayu pakatan haramjadah, jangan lena dgn gasak gasak sana sinun….semak sikit apa cina/kafir tengah buat, jangan sampai melayang tanah…aku dengar laaa ni tabika kemas suruh pegi packing sebab nak rampas tempat mcm giatmara.

  9. Jackal says:

    Tapi..kenapa dia mohon fasakh? Knp bukan digugurkan talak?
    Adakah ini suatu lagi permainan dia..biasanya kalau pompuan mohon fasakh..atas sebab2 kelemahan suami..contoh..tak memenuhi t/jwb dsb. Adakah permohonan dia tu sbg satu pre-empt nak menunjukkan bahawa dia tak salah….dia suci..dan suaminya yang tak betul? Mmg bijak anak beranak..sampai hal cerai-berai masih dia orng nak putar….sebutan kes ni 18 Feb..mahkamah dah kuarkan…adakah dia akan ikut stail bapak dia tunda..dan ters menunda?

    • badrole amin says:

      suami membantah tuntutan fasakh(bubar perkahwinan) yang dibuat isteri, ini bermakna si suami sahaja yang sebenarnya mahu berusaha menyelamatkan kelangsungan perkahwinan walaupun dalam kenyataan media berbunyi “KAMI amat sedih dengan cubaan gangguan yang menyentuh perkara peribadi KAMI apabila KAMI gigih berusaha untuk memastikan kelangsungan perkahwinan ini”

      dalam blog pro pembangkang ada yang siarkan gambar lelaki yang cuba mengganggu itu…antara anak puaka dan suaminya pasti si suami sukar nak nafikan berbanding anak puaka…hehehe

      mengikut undang-undang Syariah, tuntutan fasakh(bubar perkahwinan) biasanya akan melalui proses ‘sulh’ atau kaunseling

      kalau kaunseling gagal selamatkan kelangsungan perkahwinan, mungkin anak puaka boleh dianggap isteri yang nusyuz

  10. alimedanbaru says:

    apa pun Moo kena tanya dengan apek Tian Chuak
    samaada dia ada apa-apa disebalik kes hangat ni…
    kalau kau minat kat Nurul
    kau kena siasat habis2san Moo..

  11. sman says:

    Kesian si suami,kena pintas dek ahli politik,jadikan seolah-olah suami yg salah bila isteri minta fasakh.

  12. korokstabang says:

    sbijik bapak muka cam sial

Leave a Reply

Threesome