Menu Utama

Mahkamah Rayuan Tolak Permohonan kerajaan dan Pemimpin Pakatan Rakyat

PUTRAJAYA 20 Jan. – Mahkamah Rayuan hari ini menolak rayuan kerajaan Malaysia terhadap perintah membayar ganti rugi berjumlah RM60,000 kepada lima peguam dan seorang aktivis dalam kes saman berhubung penangkapan serta tahanan salah kerana berhimpun sempena Hari Hak Asasi Manusia, tujuh tahun lalu.

Datuk Zaharah Ibrahim yang mengetuai panel tiga hakim bersama-sama Datuk Ananthan Kasinather dan Datuk Abdul Aziz Abdul Rahim memutuskan demikian sebulat suara tanpa perintah mengenai kos.

Panel tersebut turut menolak rayuan kumpulan peguam dan aktivis terbabit yang tidak berpuas hati dengan ganti rugi RM10,000 seorang yang diputuskan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 10 Julai tahun lalu.

Lima peguam terbabit terdiri daripada Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa; Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang juga Ahli Parlimen Padang Serai, N. Surendran; Ketua Biro Hal Ehwal Guaman PKR, Latheefa Koya; Eric Paulsen; dan Amer Hamzah Arshad; serta aktivis, Johny Andu @ Abu Bakar Adnan. – UTUSAN ONLINE


6 Komen to Mahkamah Rayuan Tolak Permohonan kerajaan dan Pemimpin Pakatan Rakyat

  1. raplahjinggaa says:

    hello! bolehkah anda jelaskan apakah kebaikan dan keburukan seseorang itu bertayam?

  2. NIK AZIZ says:

    apek bodoh,,kebaikanya mak lu akan suka kalau diliwat yang ada tayam, keburukanya – jubur mak lu akan jadi lebih besar – sekian

  3. baba says:

    dua2 pun mahkamah rejek…..pening aarrrr

Leave a Reply