Menu Utama

Jika Terus Begini, Tidak Hairan Jika Islam Akan Terus Tercemar Di Selangor…

Saya difahamkan bahawa MB Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim mengarahkan agar 351 Bible menggunakan kalimah “Allah” yang dirampas JAIS baru-baru ini supaya dipulangkan pada Persatuan Bible Malaysia. Malah JAIS juga diarahkan agar memberitahu Kerajaan Pakatan Haram Selangor terlebih dahulu sebelum melaksanaka sebarang operasi di negeri itu…

Setakat ini, itulah saja tindakan dari Khalid Ibrahim. Mungkin itulah saja yang terdaya dia lakukan sebagai MB Selangor yang dipercayai berbangsa Melayu dan beragama Islam. Saya tidak tahu apa lagi yang dia mampu lakukan selepas ini berkenaan kes tersebut…

Sebagaimana maklum, JAIS merampas naskhah-naskhah Bible tersebut bukanlah disebabkan ia dicetak berbahasa Melayu. Tapi ia dirampas atas kesalahan menggunakan kalimah “Allah” tercetak di dalamnya bertepatan sebagaimana yang dilarang di dalam Enakmen 1988.

Ekoran itu, muncul tiga ADUN DAP bersuara mahu Kerajaan Pakatan Haram Selangor memansuhkan Enakmen itu yang melarang penggunaan kalimah seperti “Allah”, “Nabi” dan sebagainya di Selangor. Mereka adalah Yeo Bee Yin (Damansara Utama- lokasi rampasan), Lau Weng San (Kg Tunku) dan Rajiv Rishyakaran (Bukit Gasing).

Saya difahamkan bahawa DAP agak “segan” untuk bersuara melalu pemimpin-pemimpin utamanya di peringkat Pusat, dan “3 serangkai” itu muncul mencetus polemik baru meliberalkan hak keistimewaan Islam di Selangor. Mereka berkemungkinan besar diketuai oleh Tony Phua dan Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor, Hannah Yeoh.

Persoalannya, bila Speaker DUN campur tangan dalam soal berkaitan aqidah umat Islam itu, apakah cita-cita DAP untuk memansuhkan Enakmen yang menjaga hak keistimewaan Islam di Selangor itu akan berjaya dilaksanakan?

Saya melihat insiden ini sebagai satu kes yang agak serius memandangkan ia sangat mencabar kepentingan Islam di negeri termaju itu. MB Selangor pula dilihat begitu condong menyebelahi DAP dalam tindakannya.

Dalam kes Hasan Ali dan JAIS vs. Gereja DUMC dulu, Khalid menyebelahi pihak Kristian. Dalam kes Hasan Ali dan JAIS berkenaan kes rampasan arak juga menyaksikan “air kencing syaitan” itu diarah supaya dikembalikan. Dan kali ini, Bible yang mencemar undang-undang dan kesucian kalimah “Allah” di Malaysia juga dikembalikan…

Jadi, apakah tidak mustahil Dewan Undangan Negeri Selangor yang majoritinya dikuasai “taiko-taiko” DAP, ber”Speaker” suara DAP dan disokong oleh “pak-pak turut” dari PKR serta PAS akan selamba memansuhkan Enakmen 1988 itu?

Itulah “bahana”nya bila lantik Speaker DUN ikut suka hati tanpa memikirkan kesan dan tanpa merujuk pada kepentingan Islam terlebih dahulu. ADUN-ADUN PAS masih berlambak di DUN Selangor, tapi Speaker seperti Hannah Yeoh juga yang dipilih Khalid Ibrahim…

Saya berpandangan bahawa jika beginilah sikap Kerajaan Pakatan Haram Selangor dan ADUN-ADUNnya, tidak mustahil, Islam akan “dimansuhkan” suatu hari nanti di negeri itu. Dan ketika itu, rakyat Selangor khususnya umat Islam jangan menyesal. “Nasi mungkin akan menjadi bubur lambuk ditimpa airmata yang tidak berlagu”…


49 Komen to Jika Terus Begini, Tidak Hairan Jika Islam Akan Terus Tercemar Di Selangor…

 1. raplahjinggaa says:

  siapa lagi di sini belum bertayam?
  jangan malu sila beritahu!
  hahahahahahahaha!

 2. meMangTERok says:

  Bukan mufti saja yang ingin tahu malah kita juga ingin bertanya dimanakah Jamil Khir dalam kes ini?.

  Tidak bersedia untuk berjihad kah.? Jamil Khir seorang menteri yang dilantik PM bukan dilantik oleh Khalid Ibrahim. Takut kah Jamil Khir berjihad menentang kemungkaran yang zhahir lagi jelas serupa ini.?

  • bangKano says:

   Hang ni dah pandir ka meMangTERok…Jamil Khir ada la menteri kabinet federal kuasaan BN…JAIS plak di bawah kawalan kerajaan PR Selangor. Buat apa menteri federal nak masuk campoq tindakan penguat kuasa PR Selangor tu. Biaq kan la JAIS & MB nya menyelesai kan masaalah depa tu kan..kan..kan..gitu..? Kalo menteri federal masok campoq nanti dah tentu kepoh lak pemimpin pusat Penipu Rakyat plak…..!!!

 3. raplahjinggaa says:

  kalian-kalian sudah bersedia bertayam?

  sikit sakit!

  hahahahahahahaha!

 4. mahzan isa says:

  Kristian semakin terang2an kurang ajar..

 5. BNbagoos says:

  Firman Allah dalam surah Albaqarah ayat 8 hingga ke ayat 10.

  DIANTARA MANUSIA ADA YANG MENGATAKAN ‘KAMI BERIMAN KEPADA ALLAH DAN HARI KEMUDIAN’. PADAHAL MEREKA ITU SESUNGGUHNYA BUKAN ORANG2 YANG BERIMAN.

  MEREKA HENDAK MENIPU ALLAH DAN ORANG2 YANG BERIMAN, PADAHAL MEREKA HANYA MENIPU DIRI SENDIRI SEDANG MEREKA TIDAK SEDAR.

  DALAM HATI MEREKA ADA PENYAKIT. LALU DITAMBAH ALLAH PENYAKITNYA DAN BAGI MEREKA SIKSA YANG PEDIH, DISEBABKAN MEREKA BERDUSTA.

  Firman diatas menjelaskan sifat manusia munafiqin. SIApakah puak munafiqin itu antara kita ???? Renung2 lah.

  • badrole amin says:

   jangan lupa, golongan MUNAFIKUN yang menyokong dan membenarkan kristian menggunakan kalimah Allah ialah golongan yang KUFUR

   sukanya mujahid terus menjadi kufur…

   • system baru says:

    orang pas in tak faham setiap pun orang mepunyai ilmu bebeza macam mana orang tak ada ilmu agama tentu lebih senang diselewangkan, fikirkan pas

 6. badrole amin says:

  aku bukan nak tanya pemimpin UMNO seperti Jamil Khir tapi aku nak tanya pemimpin pakatan haram beragama Islam yang menjadi barua kepada paderi kristian seperti murphy pukiayam dan lawrence andrew, pertanyaan aku kepada mereka….

  orang kristian sibuk nak hapuskan papan tanda tulisan JAWI sebuah sekolah convent tapi kenapa mereka tak nak hapuskan tulisan JAWI pada kulit depan bible yang berbunyi ‘al-kitab’?

  kalau kristian macam tony, moo dan mek esah nak tolong jawabkan, silakan!

 7. bangKano says:

  Kat Selangor bukan takat islam akan punah malah bangsa melayu pun akan terpinggir nanti macam penduduk minoriti melayu kat Singapore tu….sungguh pun MB nya oghang melayu lagu Yusuf Ishak jadi Presiden Singapore dulu. Di tu cuma jadi boneka jerrr….!!!

 8. TUBIR says:

  Aku rasa lepas ni MB tak berani sembahayang jumaat …….Darahnya halal

  • badrole amin says:

   aku suka kalau TUBIR yang halalkan…
   TUBIR memang boleh diharap

  • alimedanbaru says:

   semasa mengangkat sumpah jawatan MB, Kahalid telah bersumpah untuk menjaga kesucian dan kepentingan Islam
   apa yg berlaku sebaliknya
   maka mereka yg mendurhaka dan langgar sumpah kpd Sultan kalau ikutkan hukum keris dan tombak
   sudah pastilah spt kata Tubir tu..’halal darahnya’
   apakah Khalid tidah rasa bersalah dgn perbuatannya
   sungguh lemah Khalid ni umpama ‘pagar makan padi’
   baginda Sultan bolehlah titah arahan agar MB baru dilantik bagi gantikan Si Khalid!

   • badrole amin says:

    buaya di Sarawak pun tahu daging si gagap juga halal untuk dimakan kalau ada orang dari semenanjung berbaik hati sudi nak kidnap dan campak si gagap ke dalam sungai utama di Sarawak yang dihuni keturunan Bujang Senang

    • raplahjingaa says:

     Buaya serawak pun tak hinggin daging si gagap tu, bayak kuman, takut buaya tu sakit perut.

     Biawak komodo Indonesia, rasa-rasa aku mungkin..

 9. Anak_Nogori says:

  Apa perlu kita salahkan Jamil Khir krn yg merampas bible itu lah JAIS dibawah bidang kuasa Kerajaan Negeri Selangor yg dipimpin oleh DAP, PKR dan PAS.

  Sepatutnya kita salahkan org islam yg mengundi Pakatan Rakyat diSelangor ini krn membenarkan perkara yg memalukan islam ini berlaku dibawah dagu mereka sendiri.

  Apa mereka ingat disana nanti mereka tidak akan dipersoalkan ke?.

 10. Ali says:

  dizaman nabi saw org kafir gunakan juga kalimah allah.tiada hadis nabi yg menghalang perkataan kalimah allah dari org kafir

  • armok says:

   Ye. ke ? Heh.heh….

  • system baru says:

   ya ke nampak sangat kau bodoh
   http://www.hebrew4christians.com/Names_of_G-d/Elah/elah.html

  • badrole amin says:

   asal boleh hembus je nakram(ali)!

   ce citer sikit siapa orang kafir tu yang gunakan kalimah Allah di zaman Nabi?

  • alimedanbaru says:

   woi Ali, tempat tinggal lu ada surau dan mesjid tak?
   kalau ada lu jemputlah Lawrence buat tazkirah
   nanti lu boleh dengar dia memulakan ucapan dengan perkatan:
   “bersyukur kita dapat bertemu hari ini dengan izin Allah Bapa, Allah Anak dan Allah Kudus dan bersyukur kita kerana kita semua bertuhankan ALLAH’

   Woi Ali lu tukar nama mu kepada alleycat lagi bagus, buat malu dengan Saidina Ali Abu Talib sahaja. Nama kau sepatutnya menjadi pejuang pertahankan kalimah Allah bukannya jadi pondan jual maruah agama..

  • WTF says:

   Saudara Ali,

   Pernah dgr nama Lata, Uzza, atau Manat

   Tu nama2 patung berhala, tu yg org kafir Quraisy sembah…

   Allah SWT berfirman :

   ”Mereka berkata, ‘ Jangan sekali-kali kalian meninggalkan ( penyembahana ) tuhan-tuhan kalaian dan jangan dan jangan pula sekali-kali kalian meninggalakan ( penyembahan ) Wadd, dan jangan pula Suwa’, Yaghuts, Ya’uq, dan Nashr.’ Dan sungguh, mereka telah menyesatkan banyak orang; dan janganlah Engkau tambahkan bagi orang-orang yang zhalim itu selain kesesatan’.” (QS. Nuh [71]:23-24).

   “Maka apakah patut kalian (orang-orang musyrik) menganggap (berhala) Lata dan Uzza, dan Manat yang ke tiga (yang) kemudian (sebagai anak perempuan Allah). Apakah (pantas) untuk kalian yang laki-laki dan untukNya yang perempuan ? Yang demikian itu tentulah suatu pembagian yang tidak adil. Itu tidak lain hanyalah nama-nama yang kalian dan nenek moyang kalian mengada-adakanya:; Allah tidak menurunkan suatu keterangan apapun untuk (menyembah)nya. Mereka hanya mengikuti dugaan, dan apa yang diingini oelh keinginannya. Padahal sungguh, telah datang petunjuk dari Rabb mereka.” (QS. An-Najm [53]:19-23.

   http://quran.com/53/19-23

   Tolong bawak dalil mengatakan org kafir guna kalimah Allah ketika memuja patung2 berhala mereka!!!

  • gambus says:

   orang kafir mana yang menggunakan kalimah Allah sejak dulu lagi beb ??? dalam Al Quran sendiri dah termaktub agama langit tu disuruh menyembah Allah yang satu dan bukannya Allah yang ada anak dan diperanakkan !!!

   sedangkan kaum quraish sendiri dengan terang menyekutukan Allah apabila menggunakan patung konon mereka juga menyembah Allah !!! agak-agak kau patung tu ada lagi kee kat kaabah sekarang ni ???

 11. Rebung says:

  Sdra. Ali..Jangan disamakan orang kafir di zaman nabi dengasn orang Kristian di zaman sekarang…Orang kafir dahulu percaya kewujudan Allah cuma mereka tidak mahu berRasulkan Nabi Muhammad SAW..Orang Kristian sekarang menyamakan Allah dengan Jesus, Allah melahirkan..sedangkan itu sudah terpesong dari zat Allah…Kalau mereka pandukan kitab Injikl, kita tidak halang..Ini mereka berpandukan kitab yang mereka tulis sendiri..Mereka hanya cuma tahu menyebut nama Allah kerana ianya dah disebut sejak berjuta tahun dahulu..tetapi tidak mengakui kewujudan Allah…dan tidak tahu apa makna Allah pun…

 12. abu says:

  dalam quran pun x di sebut orang kafir di larang menyebut kalimah allah.kalau disebut juga allah marah ke…yang allah marah dan x di ampunkan dosanya hanyalah orang yang mengsyirikanya

  • armok says:

   Sekor lagi…

  • alimedanbaru says:

   WOI ABU YG BANGANG, APAKAH MELETAKKAN KALIMAH ALLAH SEBAGAI BAPA, ALLAH ANAK DAN ALLAH KUDUS (ALLAH YG DITRINITIKAN)BUKANNYA MENSYIRIKKAN ALLAH, betul jugak kata armok..kau ni sekor lagi keldai bodo!

  • mRsTURDY says:

   Rujuk Al-Quran Suroh Maryam Ayat 88 hingga 91: Maksudnya [“Dan mereka berkata Tuhan Yg Maha Pemurah memiliki anak”. Sesungguhnya kamu telah mendatangkan sesuatu perkara yg sangat mungkar, hampir-hampir langit pecah kerana ucapan itu dan bumi terbelah dan gunung-ganang runtuh, kerana mereka mendakwa Allah Yg Maha Pemurah mempunyai anak]
   Renungilah kenapa bala bencana besar spt Tsunami membadai Indonesia selepas 25 Disember!

  • WTF says:

   Saudara Abu,

   Inilah larangan Allah SWT kepada org2 Yahudi dan Nasrani:

   Wahai Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani)! Janganlah kamu melampaui batas dalam perkara ugama kamu, dan janganlah kamu mengatakan sesuatu terhadap Allah melainkan yang benar sesungguhnya Al-Masih Isa ibni Maryam itu hanya seorang Pesuruh Allah, dan Kalimah Allah yang telah disampaikanNya kepada Maryam, dan (ia juga tiupan) roh daripadaNya. Maka berimanlah kamu kepada Allah dan Rasul-rasulNya, dan janganlah kamu mengatakan “(Tuhan itu) tiga”. Berhentilah (daripada mengatakan yang demikian), supaya menjadi kebaikan bagi kamu. Hanyasanya Allah ialah Tuhan Yang Maha Esa, Maha Suci Allah daripada mempunyai anak. Bagi Allah jualah segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Dan cukuplah Allah menjadi Pengawal (Yang Mentadbirkan sekalian makhlukNya).

   http://quran.com/4/171

  • gambus says:

   mana kau belajar ni pulak oiii !!! bawak laa dalil jangan cakap macam macai PAS yang lain oiiii

  • raplahjingaa says:

   Dey bodoh !! dalam Quraan ada kata tak kena berhenti kalau traffic light merah ???

 13. alimedanbaru says:

  selepas merdeka hingga 13 Mei 69 akibat angkara Lim Kit Siang seterusnya Malaysia mara hingga ke tahun 1997 dengan suasana aman damai, rakyat berbilang kamum harmoni, muhibbah dan boleh sama-sama melaungkan slogan ‘MALAYSIA BOLEH’.
  dan hinggalah muncul angkara Anwar Ibrahim dan diambil tumpang semangkok oleh Pas dan Dap hingga kini rakyat yg telah makan hasutan hidup dalam suasana prasangka, jeling-menjeling, puak berpuak berlainan bangsa malah kerenggangan agama yg ibarat spt telur hihujung tanduk.
  Lim Kit Siang dan DAP tidak serik dan tidak belajar dr perbuatan durjananya masa 13Mei 69.Kini modal agama adalah ‘pelaburan’ penting untuk memisahkan sokongan bangsa Cina, India dan Kristean terhadap BN/UMNO.
  KEPADA DAP DAN KUNCU-KUNCUNYA..INGATLAH..LU MENANG JADI ARANG,DAN DALAM SITUASI YG DIUMPAN SEKARANG KALAU LU MENANG LU JADI DEBU.TAK GUNA LU KAYA, LU ADA BANGUNAN 80 TINGKAT , LU ADA KUASA..TETAPI HIDUP PERAK PERANDA, KEGANASAN, DENDAM ,BENCI MEMBARA DAN API PERMUSUHAN KERANA BANGSA DAN AGAMA ISLAM DIPERMAINKAN..INGATLAH WAHAI DAP DAN KUNCU MACAI SEMUA..bahawa kalau sudah bermula amokan Melayu sudah hilang pemikiran Melayu..tiada lagi tempat bersembunyi tiada lagi kereta Mez Guan Eng, tiada guna ceramah Nuar Brahim..akan jadilah negara ini bumi api dan darah…jangan main2 soal agama orang Islam… SEDARLAH WAHAI LAWRENCE, WAHAI DAP, WAHAI PKR DAN PAS YG BERPURA-PURA DAN MENANGGUK DIAIR KERUH DEMI HANYA KERANA NAK MENANG PILIHANRAYA..SESAL KEMUDIAN TIDAK BERGUNA..KITA MAHUKAN MALAYSIA SPT DIZAMAN AWAL 90AN YG AMAN DAMAI!

 14. Mawar says:

  Khalid mb selangor. Baik letak jawatan je kerana sumpah janjimu telah kau khianati. Apakah nasib kau untuk menjawab di depan Allah SWT?

  PR@Penipu rakyat- cari la patong bingai lain untuk jadi MB. Kita tengok drama huru hara dap nak buat camana nanti…..

  Mohon DYMM Sultan Selangor untuk memberi sebarang tindakan/amaran/nasihat terhadap pemimpin kerajaan negeri selangor mengenai kemelut agama Islam dan kalimah Allah. Ampun Tuanku.

 15. Suruh paderi dan pengikut mereka yg begong tu masuk Islam kalau nak guna nama Allah.

  • Ostad Kazam says:

   Masalahnya munafikun-munafikun yang kufur dalam PAS yang kononnya memperjuangkan Islam bila bermuka-muka memberi sokongan dan kebenaran kepada kristian menggunakan(menyalah-guna) kalimah Allah, mereka ini sedikit pun tidak berdakwah pada orang kristian bahawa mereka harus masuk Islam terlebih dahulu jika mahu menggunakan kalimah Allah.

   Apakah mujahid, khalid samad dan yang lain masuk gereja kerana berdakwah? Jawabnya TIDAK! Dr Maza(bekas Mufti Perlis) kalau masuk gereja, dia pun tidak berani berdakwah, setakat pandai bercakap dalam blog berkata apa salahnya kristian guna kalimah Allah boleh lah!

   mujahid, khalid samad, dan yang lain bukan berdakwah tapi mereka bersekongkol bantu kristian terus mensyirikkan Allah demi untuk memastikan sokongan dan undi dari orang kristian dan orang bukan Islam terus kekal atau mungkin dapat bertambah kepada PAS dan PR.

   Nauzubillahi min zalik! Alangkah sesatnya mereka itu!

   Saya tidak sebut nama anwar kerana dia dikatakan seorang penganut jesuit, jadinya tidak menghairankan kenapa sejak sebelum PRU13 lagi orang berkenaan sudah memberi sokongan dan kebenaran kepada kristian untuk menggunakan(menyalah-guna) kalimah Allah.

   Cuma yang menghairankan ialah pemimpin PAS seperti mujahid, khalid samad, hadi awang, nik aziz dan yang lain. Apakah mereka beragama Islam atau ‘Isle’? Pastinya timbalan presiden mereka yang dikatakan penganut syiah lebih-lebih lagi memberi sokongan dan kebenaran kepada kristian menggunakan(menyalah-guna) kalimah Allah.

   Niat kristian menngunakan(menyalah-guna) kalimah Allah sebab boleh memudahkan mereka untuk mengeksploitasi, mengelirukan dan memurtadkan ‘orang Islam yang sedang bermasalah’. Ingat lagi tak insiden serbuan di gereja DUMC? Apakah ‘sebab’ yang menyebabkan ‘orang Islam’ itu sanggup di’baptis’kan(dimurtadkan)?, tanyalah mereka sekali lagi.

   Teramat bodoh(sebutan Orang Melayu Negeri Sembilan ialah ‘bangang’) orang Islam yang beranggapan berkata kristian mahu menggunakan kalimah Allah kerana mereka kononnya sudah sedar mahu mengenali tuhan sebenar yang esa yang tidak berkonsepkan lagi triniti sedangkan bukan sedikit orang kristian yang bodoh tidak tahu bagaimana dan dimana mereka boleh mendapat tahu, mempelajari dan mengenali tuhan sebenar yang esa dan agama yang benar dalam mentauhidkan Allah iaitu agama Islam.

 16. WTF says:

  Mengapa puak2 Evangalist Kristian di Malaysia beria4 nak gunakan kalimah Allah dalam Bible mereka, sedangkan ketika Pope Benedict XVI memberi sermon dalam bahasa Arab, Pope Benedict XVI address tuhan mereka dalam bahasa Arab dgn perkataan “Al-Rab”, bukan Allah.

  http://www.catholic.org/international/international_story.php?id=47974

  Jelas, kata2 kononnya perkataan Allah digunakan merujuk kepada penganut agama Kristian berbangsa Arab tidak benar, malah adalah satu penipuan terancang puak4 Evagelist Kristian di Malaysia.

  Selama ini, puak4 Evangelist Kristian di Malaysia memang sengaja nak mencetuskan ketengangan dan seterusnya mencetuskan perbalahan antara penganut agama Islam dan penganut agama Kristian, selain bertujuan untuk menyebarkan agama Kristian dikalangan umat2 Islam di Malaysia yg jelas bertentangan dgn Perlembagaan Malaysia.

  P/S: Credit to blogger entitled Karim’s Blog dan AIDC atas pembongkaran puak4 Evangelist Kristian di Malaysia.

 17. Ali says:

  di negara kita pelik x habis habis kalimmah allah di politikan, dibarat islam makin berkembang dengan pesat sehingga gereja ada yang di jadikan masjid,kita sepatutnya berdakwah menerangkan apa makna sebenarnya kalimah allah manalah tahu satu hari nnti allah buka hidayah untuk mereka masuk islam

  • badrole amin says:

   masalahnya ada orang Islam sampai masuk gereja bukan nak berdakwah menerangkan apa makna sebenarnya kalimah Allah kepada orang kristian tapi mereka masuk gereja sebab nak bersekongkol bantu kristian terus mensyirikkan Allah demi untuk memastikan sokongan dan undi dari orang kristian dan orang bukan Islam terus kekal atau mungkin dapat bertambah kepada parti mereka

   siapakah orang Islam yang dimaksudkan itu ali? cuba engkau jawab dengan jujur kalau tak engkau pun boleh tergolong sama sebagai munafikun yang kufur dengan mereka

   engkau memang bodoh lah ali, isu kalimah Allah bukan isu politik sebenarnya, isu kalimah Allah ialah isu undang-undang menjaga kesucian Islam yang wajib dihormati dan dipatuhi oleh orang bukan Islam

   kalau ali tetap nak kata dipolitikkan, yang mempolitikannya ialah pihak kristian dan pakatan haram kerana mahkamah tidak menyebelahi mereka

   sedih aku tengok orang Islam bodoh macam engkau(ali) yang percaya UMNO mempolitikkan isu kalimah Allah…bila engkau nak jadi orang Islam pandai ali?

   nanti bila engkau(ali) rasa macam dah jadi pandai, bagitau aku ok

  • gambus says:

   pelik kenapa kau lari dari persoalan kat atas !!!

   kau tahu tak yang selalu mainkan isu kalimah Allah ni semuanya daripada puak DAPigs jee , kau tak rasa pelik kee ???

   kau nak tunggu gereja dijadikan masjid baru nak berjuang ?? come on laa .

   Dah banyak kali dah diterangkan pun , kau ingat puak kristian DAPigs ni peduli kaa ?? sebab puak kristian DAPigs kalah kat mahkamah hari tu pun pasal kalah hujah !!!

   yang selalu ungkit dan mainkan kalimah Allah ni semuanya bermula daripada puak DAPigs .. ini untuk memainkan sentimen agama antara rakyat Malaysia

   • badrole amin says:

    bodoh, buta mata dan buta hati kalau ali masih tak faham dan tak nampak “yang selalu ungkit dan mainkan kalimah Allah ni semuanya bermula daripada puak DAPigs .. ini untuk memainkan sentimen agama antara rakyat Malaysia”(dipinjam dari kata-kata sdr ‘gambus’)

    nak buat mata dan hati engkau tak buta senang je ali, engkau tanya je bagaimana nanti aku jawab

 18. jombo says:

  Si Ali memang buta hati mengaji Islam dulu baru komen.. penggunaan kalimah Allah ada agenda tertentu oleh pihak gereja pada orang Islam. Kalimah Allah terlalu suci kerana ianya datang dari Allah bukan perkataan ciptaan manusia. Sila rujuk ceramah kalimah Allah di radio IKIM (podcast).

Leave a Reply